• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin davranışları

SEVMEYECEGIM27

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Mart 2013
179
4
26
Edirne
eşimin bir kursu için benim memleketime gitmek durumunda kaldık çalıştığı yerden gideceğimiz yer 16 saat otobüsle normal şartlarda uçak biletleride pahalı olunca güzergah üzerinden benim memlekete uğrarız ordan otobüsle gideriz dedi bu 1 aylık bir kurs buarada bende dedimki neden 2 defa otobüs yapıyoruz uçakla gidelim ordan filan...neyse sanki onun memleketinden geçmek istemiyomuşum gibi bir anda patladı zaten yorgun geldim anlayışsız anca konuşuyosun vb..dedi üstüme yürüdü..bende karşılık verince bişe yapamadı ama bağırıp çağırıp kendimi savunmasam nerdeyse dövecek beni..neyse sonra bende ailen için üstüme yürüyosun filan dedim(çünkü huyudur ailesiyle kötüysem benden maddi manevi hertürlü şeyi keser gaddar acımasız ve vicdansız davranır) eşyalarımı toplamaya başladım ama dolmuştum gerçekten buda bana dediki tamam boşanalım ozaman ama anlaşmalı dedi..ne demek bu yaa??neyse aldı teli avukatı arıyo attım teli yere bukadarmıydı dedim sinir krizleri geçirdim blörf filanda sökmüyo adama kaybetme korkusu yok iyice pintileşti zaten ailesiyle iyi değilim diye benden maddi durumumuz iyi olmasına rağmen para saklıyo ihtiyaçlarmı erteliyo..napcam bilmiyorum ailesiyle kötüyüm diye cezalandırılmaktan iyisem ödüllendirlimekten çok sıkıldım...

kusura bakmada sen hayvan mısın ben köpeğime yapıodum onu laf dinlerse ödül,dinlemezse ceza.ne münasebet canım.seni ezmesine izin verme.bence o da blöf yapıyo.ayrılıktan korkmadığını falan belli et bi şekilde.

Ne yapardım?

Özgüvenimi nerede kaybettiğimi düşünürdüm... Ve elbette yeniden nasıl kazanacağımı..

Kontrolsüz ve düşünmeden parlamalarınız, zayıf blöfleriniz eşinizi çok kuvvetli bir duruma getirmiş bana göre. Eşiniz terbiyesiz ve yetiştirilme bakımından "aslında yetişmemiş" görünüyor buradan bakınca.. Ama bu sizin evliliğinizde hatalar yapmadığınız anlamına gelmiyor.. Sizin ondan boşanamayacağınızı çok iyi bellemiş... Artık sizden boşanabilir bile... Çünkü yaptığının artık blöf olduğunu düşünmüyorum.

Basit adımlar atabilirsiniz, bahaneler sunmadan...
Kesinlikle çalışmalısınız (Eşim müsaade etmiyor, burada iş bulamıyorum, kalifiye eleman değilim vs. yeterli bahaneler değil)
İkinizin de moralinin düzgün olduğu bir gece "Hayatım belki bir gün şurada şöyle bir yatırım yapabiliriz... Sen çok yoruluyorsun, yük hep üstünde.. çocuk olana kadar katkı yapmayı düşünüyorum sana" (Bakın son cümle çok önemli.. fikrini sormuyorsunuz, zaten düşünmüşsünüz, onu yücelten bahaneleriniz var ve kararı vermişsiniz bile.. bu kendine güvenen kadın profilidir) Konuyu uzatmasına izin vermeyin.. Yerinizden kalkın "Bir iki iş düşüncesi var kafamda, sanırım bu hafta başvuracağım.. Şimdi ikimize mis gibi bir çay demleyeceğim / kahve yapacağım"

Konuya tam hakim değilim.. Eşiniz "Hayır, asla müsaade etmiyorum.. Ne diyorsun sen!" kaabilinden enteresan bir çıkış yaptı diyelim arkanızdan, sakince "Sakin ol hayatım, bu öfkenin kontrolsüzleşmesi yüzünden neler yaşadığımızı biliyorsun. Ben seni öfkelendirmek için söylemedim. Lütfen beni kırma şimdi. Sonra konuşuruz" diyor ve çay/kahve için bulunduğunuz ortamdan ayrılıyorsunuz.

Önce bu adımı atın.. Ardını sonra değerlendirmeli diyorum ben... Boşanmaya yanaşmayacağınız belli.. Benim de haddim değil bu yorum zaten... Ama önce bu adımı atın... Atmazsanız ya istemeyeceğiniz birine dönüşecek ve sırf evliliği sürdürmek adına mutsuz bir hayat sürdüreceksiniz ya da bu adımı atacaksınız önce...

Bana sorarsanız, eşinizin memleketine de gidiverin.. Uçakla gitme fikri bir "keskin zeka" sonucu değil.. Eşiniz de bunu düşünebilirdi ama o memleketine uğramak ve ailesini görmek istiyor... Bundan doğal ne olabilir... Bu evliliği sürdürmek istiyorsanız şu an suyuna gitmelisiniz. Ne söylerseniz söyleyin, eşiniz ailesi ve sizin aranızda ki tercihini şimdilik ailesinden yana kullandığı için sizi duymayacak ve önyargılı davranacak...

Elbette bunlar benim fikrim,
Siz daha iyisini bilirsiniz,

Esin seni dovecek olsaydi emin ol sen bagirip cagirdiginda korkup geri cekilmez daha da tahrik olurdu.

esin sadece blofunu gormus ve resti cekmis bence.

Ayrilmayi kafana koymadiysan boyle blofler iliskinizi yaralar ancak.

Suan yapman gereken ne olursa olsun konusmamak. Sadece kisa cevaplar ver esine. Gulme konusma yatakta da arkani don yat. Ne kadar kirildigini anlasin. Esin sana deger veriyorsa ozur dileyecektir. Dilemezse sayet bazi seyler bitmistir bu evlilikte.

ailesiyle kötüysen maddi manevi herşeyi kesiyo, e peki sen çalışmıyosan paraya ihtiyacın olduğunda kimden istiyosun? bu zaten bi saçmalık, ama senin yaptığın bence daha büyük saçmalık, eşyalarını topluyosun güya evden gideceksin adam peki boşanalım diyo avukat bile arıyo bu sefer sen tutuşuyosun, evet eşinin kaybetme korkusu yok çünkü ondan vazgeçemiceni anlamış

Eşin önceliklerini net belirlemeli ailesi önceliği gibi duruyor. Kusura bakma ama sen onun kedisi, köpeği değilsin ayrılmayı göze alamıyorsan net tavrını koy, yataklarınızı ayır ya da arkanı dön yat, kaybetmek korkusu olmadığı için adam gayet rahat, blöf yapıyor yeme. Sen de blöf yap gerekirse resti çek, düzelmiyorsa kurtarılacak bir şey kalmamıştır zaten.

Günaydın arkadaşım,

Yaşadıklarını az çok tahmin edebiliyorum çok zor olduğunuda biliyorum.Sürekli cezalandırılan biri olarak şu an boşanma aşamasındayım.Eşim istediği gibi davranmadığım için önce yatakları ayırdı.Sonra yemeklerimizi...Arada hep barış dönemleri olduğu için katlandım.Ceza olarak tatili kesip dönmüşlüğümüz bile oldu 2 defa.

İnşallah siz daha sıkıntılı süreçler yaşamadan atlatabilirsiniz.Olayın çok içindesiniz dışardan bir bakış açısı iyi olabilir sizin için.Bir aile terapisti belki sorunları aşmanıza yardımcı olur.Siz de bu aileyi ziyaret olayına biraz daha ılımlı yaklaşmaya çalışsanız.Bu seferlik onun istediği gibi olsa.İnatlaşmaları aşarsanız evliliğiniz belki daha olumlu olur.
Çalışma hayatına girmeniz eşinizi hayatınızın odak noktası olmaktan çıkarabilir.Ve maddi açıdan daha bağımsız olabilirsiniz.İnşallah kısa zamanda iyi haberlerinizi alırız.

[
üzücü erkekler hep kendi ailerine karşı çok hassalar ama bizim ailemiz sanki aile değil biz ağaç kovuğundan çıktık anca kendi anne babası maalesef bu böyle daha soğuk kanlı ve politik davranmalısın

olay nasıl hemen boşanmaya gelmiş daha sakin olmanı öneririm eşin ailesine çok düşkün belli biraz politik olmaktan huyna gitmekten başka çaren yok tabii boşanmayı düşünmüyorsan
ayrıca bende işe girmeni tavsiye ederim adam ailesi ile kötüysem parayı da kesiyor demişsin bu kadarına yuh denir sen bu kocaya maddi yönden hiç güvenme kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış canım

Esin seni dovecek olsaydi emin ol sen bagirip cagirdiginda korkup geri cekilmez daha da tahrik olurdu.

esin sadece blofunu gormus ve resti cekmis bence.

Ayrilmayi kafana koymadiysan boyle blofler iliskinizi yaralar ancak.

Suan yapman gereken ne olursa olsun konusmamak. Sadece kisa cevaplar ver esine. Gulme konusma yatakta da arkani don yat. Ne kadar kirildigini anlasin. Esin sana deger veriyorsa ozur dileyecektir. Dilemezse sayet bazi seyler bitmistir bu evlilikte.

öyle yapıyorum zaen..konuşmuyorum yoksa kendisi hatasını anlayacağa benzemiyo,özür diledi dün dışarı çıkalım dedi..geçiştirdim çok üzüldüm ama

olay nasıl hemen boşanmaya gelmiş daha sakin olmanı öneririm eşin ailesine çok düşkün belli biraz politik olmaktan huyna gitmekten başka çaren yok tabii boşanmayı düşünmüyorsan
ayrıca bende işe girmeni tavsiye ederim adam ailesi ile kötüysem parayı da kesiyor demişsin bu kadarına yuh denir sen bu kocaya maddi yönden hiç güvenme kendi ayaklarının üstünde durmaya çalış canım

iş başvurusu yaptım zaten cnm cevap bekliyorum..

Ne yapardım?

Özgüvenimi nerede kaybettiğimi düşünürdüm... Ve elbette yeniden nasıl kazanacağımı..

Kontrolsüz ve düşünmeden parlamalarınız, zayıf blöfleriniz eşinizi çok kuvvetli bir duruma getirmiş bana göre. Eşiniz terbiyesiz ve yetiştirilme bakımından "aslında yetişmemiş" görünüyor buradan bakınca.. Ama bu sizin evliliğinizde hatalar yapmadığınız anlamına gelmiyor.. Sizin ondan boşanamayacağınızı çok iyi bellemiş... Artık sizden boşanabilir bile... Çünkü yaptığının artık blöf olduğunu düşünmüyorum.

Basit adımlar atabilirsiniz, bahaneler sunmadan...
Kesinlikle çalışmalısınız (Eşim müsaade etmiyor, burada iş bulamıyorum, kalifiye eleman değilim vs. yeterli bahaneler değil)
İkinizin de moralinin düzgün olduğu bir gece "Hayatım belki bir gün şurada şöyle bir yatırım yapabiliriz... Sen çok yoruluyorsun, yük hep üstünde.. çocuk olana kadar katkı yapmayı düşünüyorum sana" (Bakın son cümle çok önemli.. fikrini sormuyorsunuz, zaten düşünmüşsünüz, onu yücelten bahaneleriniz var ve kararı vermişsiniz bile.. bu kendine güvenen kadın profilidir) Konuyu uzatmasına izin vermeyin.. Yerinizden kalkın "Bir iki iş düşüncesi var kafamda, sanırım bu hafta başvuracağım.. Şimdi ikimize mis gibi bir çay demleyeceğim / kahve yapacağım"

Konuya tam hakim değilim.. Eşiniz "Hayır, asla müsaade etmiyorum.. Ne diyorsun sen!" kaabilinden enteresan bir çıkış yaptı diyelim arkanızdan, sakince "Sakin ol hayatım, bu öfkenin kontrolsüzleşmesi yüzünden neler yaşadığımızı biliyorsun. Ben seni öfkelendirmek için söylemedim. Lütfen beni kırma şimdi. Sonra konuşuruz" diyor ve çay/kahve için bulunduğunuz ortamdan ayrılıyorsunuz.

Önce bu adımı atın.. Ardını sonra değerlendirmeli diyorum ben... Boşanmaya yanaşmayacağınız belli.. Benim de haddim değil bu yorum zaten... Ama önce bu adımı atın... Atmazsanız ya istemeyeceğiniz birine dönüşecek ve sırf evliliği sürdürmek adına mutsuz bir hayat sürdüreceksiniz ya da bu adımı atacaksınız önce...

Bana sorarsanız, eşinizin memleketine de gidiverin.. Uçakla gitme fikri bir "keskin zeka" sonucu değil.. Eşiniz de bunu düşünebilirdi ama o memleketine uğramak ve ailesini görmek istiyor... Bundan doğal ne olabilir... Bu evliliği sürdürmek istiyorsanız şu an suyuna gitmelisiniz. Ne söylerseniz söyleyin, eşiniz ailesi ve sizin aranızda ki tercihini şimdilik ailesinden yana kullandığı için sizi duymayacak ve önyargılı davranacak...

Elbette bunlar benim fikrim,
Siz daha iyisini bilirsiniz,

cnm yorumun için teşk yazdıklarını okudukça düşündüm özellikle blörf konusunu aslında korkutmak için deilde çok sinirlendiğim için yaptım sonrada aklıma ailem evliliğim ne bilim işte film şeridi gibi dökülünce vazgeçtim öfkemi kontrol edemedim bi yerde..

eşimin bir kursu için benim memleketime gitmek durumunda kaldık çalıştığı yerden gideceğimiz yer 16 saat otobüsle normal şartlarda uçak biletleride pahalı olunca güzergah üzerinden benim memlekete uğrarız ordan otobüsle gideriz dedi bu 1 aylık bir kurs buarada bende dedimki neden 2 defa otobüs yapıyoruz uçakla gidelim ordan filan...neyse sanki onun memleketinden geçmek istemiyomuşum gibi bir anda patladı zaten yorgun geldim anlayışsız anca konuşuyosun vb..dedi üstüme yürüdü..bende karşılık verince bişe yapamadı ama bağırıp çağırıp kendimi savunmasam nerdeyse dövecek beni..neyse sonra bende ailen için üstüme yürüyosun filan dedim(çünkü huyudur ailesiyle kötüysem benden maddi manevi hertürlü şeyi keser gaddar acımasız ve vicdansız davranır) eşyalarımı toplamaya başladım ama dolmuştum gerçekten buda bana dediki tamam boşanalım ozaman ama anlaşmalı dedi..ne demek bu yaa??neyse aldı teli avukatı arıyo attım teli yere bukadarmıydı dedim sinir krizleri geçirdim blörf filanda sökmüyo adama kaybetme korkusu yok

Benden sana nacizane tavsiyeler...:)
Eşin işten gelince,hemen üzerine gitme.
Önce yemeğini yesin,birz nefes alsın,konuşacağını sonra konuş.

Eşin bir fikir önesürdüğü zaman,hemen karşı çıkma.
Önce onun fikri harikaymış gibi davran.Aaa ne güzel düşünmüşsün canım filan...:)
Sonradan acaba şöyle olsa daha mı iyi olur,daha rahat olur sanki gibi sözlerle fikrini değiştirebilirsin.

Bazı zamanlarda,bağırmak yerine susup surat asmak daha çok işe yarayabilir.
Bağırmak kızgınlığı,susmak kırgınlığı gösterir.
Kırgın kadın,kızgın kadından daha uzlaşılabilir ve daha gönlü alınasıdır.

Back
X