Ne yapardım?
Özgüvenimi nerede kaybettiğimi düşünürdüm... Ve elbette yeniden nasıl kazanacağımı..
Kontrolsüz ve düşünmeden parlamalarınız, zayıf blöfleriniz eşinizi çok kuvvetli bir duruma getirmiş bana göre. Eşiniz terbiyesiz ve yetiştirilme bakımından "aslında yetişmemiş" görünüyor buradan bakınca.. Ama bu sizin evliliğinizde hatalar yapmadığınız anlamına gelmiyor.. Sizin ondan boşanamayacağınızı çok iyi bellemiş... Artık sizden boşanabilir bile... Çünkü yaptığının artık blöf olduğunu düşünmüyorum.
Basit adımlar atabilirsiniz, bahaneler sunmadan...
Kesinlikle çalışmalısınız (Eşim müsaade etmiyor, burada iş bulamıyorum, kalifiye eleman değilim vs. yeterli bahaneler değil)
İkinizin de moralinin düzgün olduğu bir gece "Hayatım belki bir gün şurada şöyle bir yatırım yapabiliriz... Sen çok yoruluyorsun, yük hep üstünde.. çocuk olana kadar katkı yapmayı düşünüyorum sana" (Bakın son cümle çok önemli.. fikrini sormuyorsunuz, zaten düşünmüşsünüz, onu yücelten bahaneleriniz var ve kararı vermişsiniz bile.. bu kendine güvenen kadın profilidir) Konuyu uzatmasına izin vermeyin.. Yerinizden kalkın "Bir iki iş düşüncesi var kafamda, sanırım bu hafta başvuracağım.. Şimdi ikimize mis gibi bir çay demleyeceğim / kahve yapacağım"
Konuya tam hakim değilim.. Eşiniz "Hayır, asla müsaade etmiyorum.. Ne diyorsun sen!" kaabilinden enteresan bir çıkış yaptı diyelim arkanızdan, sakince "Sakin ol hayatım, bu öfkenin kontrolsüzleşmesi yüzünden neler yaşadığımızı biliyorsun. Ben seni öfkelendirmek için söylemedim. Lütfen beni kırma şimdi. Sonra konuşuruz" diyor ve çay/kahve için bulunduğunuz ortamdan ayrılıyorsunuz.
Önce bu adımı atın.. Ardını sonra değerlendirmeli diyorum ben... Boşanmaya yanaşmayacağınız belli.. Benim de haddim değil bu yorum zaten... Ama önce bu adımı atın... Atmazsanız ya istemeyeceğiniz birine dönüşecek ve sırf evliliği sürdürmek adına mutsuz bir hayat sürdüreceksiniz ya da bu adımı atacaksınız önce...
Bana sorarsanız, eşinizin memleketine de gidiverin.. Uçakla gitme fikri bir "keskin zeka" sonucu değil.. Eşiniz de bunu düşünebilirdi ama o memleketine uğramak ve ailesini görmek istiyor... Bundan doğal ne olabilir... Bu evliliği sürdürmek istiyorsanız şu an suyuna gitmelisiniz. Ne söylerseniz söyleyin, eşiniz ailesi ve sizin aranızda ki tercihini şimdilik ailesinden yana kullandığı için sizi duymayacak ve önyargılı davranacak...
Elbette bunlar benim fikrim,
Siz daha iyisini bilirsiniz,