• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin dengesiz ailesi..........

arkadaşlar 6 aylık hamileyim, hamile kalmadan önce eşimin akrabaları münasebetsizçe sürekli bebek yapmamız için baskı yaptılar, sanki oyuncak bebek yapacaksın, saygımdan dolayı geçiştirdim, hiç laf söylemedim, aslında fazlasıyla hakettiler ama ben hep sustum, alttan aldım, şimdi bana o dönem bebek yap diyenler, kendi gelinlerine gelince 1 kaç yıl beklesin diyorlar, sinir oluyorum varya, tam dayaklıklar, neyse hamile kaldım, ne kaynanam ne görümcem hiç hayırlı olsun demediler, bir tane fesat bir eltim var bir o aradı, o da nasıl aradı ise artık, yine de Allah razı olsun, mutlu da olmuştum, kaynanamlarla aynı şehirdeyiz.
şu an 6 aylık hamileyim, görümcem manyak gibi ters ters bakıyo bir araya geldiğimiz zaman, hiç bebeği sormuyor, ancak eşimin sürekli kendi kızıyla ve oğluğla ilgilenmesini istiyor, başkalarının hamileliğinden söz ediyor, benim hamileliğimi hiç sormuyor, eşime söylüyorum ablan niye böyle yapıyor diye, eşim ben ne yapayım diyo, zaten hiç arkamda olmadı, kaynanam desem aynı, daha bir defa arayıp sormadılar, kızım nasılsın, eşinde iş nedeniyle uzakta, bir şeye ihtiyacın var mı,hiç sormadılar, ama bir araya geldik mi, yanımızda da akraba varsa hemen çok değil ama birazcık ilgililermiş gibi davraınıyorlar, bıktım iki yüzlülüklerinden,birde onların bu terbiyesizliği beni çok üzüyor, ben hiç bir saygısızlık yapmadım konuşmadım, hep alttan aldım, bir şey istemedim, dertleri ne anlamıyorum, hala istemem, onların olsun her şeyleri bize karışmasınlar da.
geçen kaynanamlardayız herkes bir arada, eltim beni seçiyor bana çatal, kaşık,bardak felan koymuyor sofrada, bunu kaç defa yaptı,ben utanır belki diye, bir şey içermisin bardak getireyim mi diye sordum bir kaç kez ama, eşim o anlamamıştır ki diyo,hamileyim oturuyoruz, eltim gelmiş görümceme "abla sana pasta yaptım yersin diyor,bana hiç sorulmuyor, herkes bir arada, ama nispet yapar gibi soruyor, görümcem önümde pastayı yiyor, hiç sormuyor, ikram etmiyor" zaten yemem de, ayıp yani, hamile kadının önünde felan böyle yapmak, ama Allah'a havale ediyorum, tabii tüm bunlar olurken eşim de yanımda, hani ELTİMLE aramızda görünürde bir sorunda yok, eltim bir iyi bana karşı bir kötü, anlamıyorum ki dengesizi.
hamileliğimin ilk aylarında da eşimin halasındayız, et getirdi görümcemin önüne tadına bak diye bir tabak, beni çağırmadılar, gel bir tadına bak diye, Allahtan hiç canımda istemiyor onlar öyle yaptıkça.
eşim hiç umursamıyor gibi bu durumu,hoş bir kez arkamdma da olmadı zaten, aslında ailesinin bu şekilde davranmasına üzülüyor ama gidip de annesigile niye böyle yapıyorsunuz diyemiyor, böyle yapan kaynanamlar, annemlere gittiğim zaman surat asıyor, benim ailem onlara ne yaptı ise, halbuki annemlerle de araları iyi, ACABA NEDEN BÖYLE DAVRANIYORLAR, DERTLERİ NEDİR,

anlayacağınız bıktım, nefret ettim, eşimden soğudum karısını, doğmamış bebeğini şöyle erkek gibi erkek olupta korumadığı için, daha da bir sürü şey

bazen en büyük düsmanımız ana kuzusu eslerimiz oluyor

Bence konu başlığı "Düşüncesiz eşim ve terbiyesiz ailesi" olarak değiştirilmeli.😡 çoook sinirlendim ne insanlığa ne de hiçbir inanca sığmaz bu yaptıkları!

kendime söz vermiştim bir daha taviz vermeyeceğim diye, ama yine karşı duramadım, eşim yine arkamda durmadı, annesigille konuşup her şeye burunlarını sokmamaları gerektiğini, hareket ve laflarına daha da özen göstermeleri gerektiğini söyleyecekti ama yine ağzını açamadı, onun pasifliği beni daha da pasif ediyor galiba, bu arada erken doğum riskim var,2 defa hastanede yattım, bugün gitsem yine eminim yatırırlar sancım var diye, kayınvalidemler sağolsunlar, Allah'a havale ediyorum kendilerini.

Son düzenleme:
kendime söz vermiştim bir daha taviz vermeyeceğim diye, ama yine karşı duramadım, eşim yine arkamda durmadı, annesigille konuşup her şeye burunlarını sokmamaları gerektiğini, hareket ve laflarına daha da özen göstermeleri gerektiğini söyleyecekti ama yine ağzını açamadı, onun pasifliği beni daha da pasif ediyor galiba, bu arada erken doğum riskim var,2 defa hastanede yattım, bugün gitsem yine eminim yatırırlar sancım var diye, kayınvalidemler sağolsunlar, Allah'a havale ediyorum kendilerini.

Allah yardım etsın sabır versın..bu durum farklı bır durum sen kotu bır gelın olsan bıle karnındakı bebek onların da canı..hamıle kadına yapılmaz yaa boyle sey:s
apartmanda bile hamıle varsa kokusu ona gıder dıye 1 tabak yemek goturulur..boyle yetıstık bız..şaştım kaldım kı sen el degılsın..aman bırak muhattap olma..

ne kadar kaba olursan o kadarda değerli olursun ne kadarda sesiz kalrsan o kadar değersiz olursun ,
sana tabak ve bardak koumamış ya onu bozacaksın , bak yine tabak ve bardak konmamış bana
kızım senin benle derdln ne diyeceksin hepsinin içinde ,bak bir daha kine koymasa ben ne olayım,

ne kadar kaba olursan o kadarda değerli olursun ne kadarda sesiz kalrsan o kadar değersiz olursun ,
sana tabak ve bardak koumamış ya onu bozacaksın , bak yine tabak ve bardak konmamış bana
kızım senin benle derdln ne diyeceksin hepsinin içinde ,bak bir daha kine koymasa ben ne olayım,

Kaba olmak belki biraz sert kaçar ama düşüncesiz insana haddini o an bildireceksin katılıyoruum.Dalgınlıkla unutulabilir belki bir kere,ki o bile çok abes çünkü evin gelini bu,velev ki bir yabancının unutulması bile abestir.İlkinde SES ÇIKA RILMAYABİLİR AMA BU TAVIRLAR DEVVAM EDİYOR VE YOK SAYILIYORSANIZ,VARLIĞINIZI HATIRLATMA zamanınız çoktan gelmiştir.Eşinize gelince tam bir sıfır yani etkisiz eleman olmayı yercih etmiş.Unutmayın bir kadına ailesinin yanında eşini değerli hissettiremiyorsa bir erkek,evlilik kavramını İÇİNE SİNİREMEMİŞ DEMEKTİR.KUSURA BAKMASIN O ZAMAN İŞ SİZE DÜŞÜYOR,Değerli olduğunuzu ,oğullarının eşinden de önce bir birey olduğunuzu onlara sert bir üslupla hatırlatmanın zamanı gelmiş çoktan.Nezaketten anlamayana anladığı dfi,lden konuşmalısınız.Aksi taktirde siz sessiz kaldıkça bu ''yok'' saymalar dozunu daha da artıracaktır.Sevgiler:ssz:

Bir gorumce olarak bugun gelinimizin hamile oldugunu ogrendim ve tum aile havalara uctuk sevincten
Degil ikram etmemek cani birsey istemeden yapmaya calisiriz onun karnindaki bizimde canimizdan bir parca kisanmak fesatlanmak da neyin nesi
Boyle insanlari anlamakta gucluk cekiyorum gercekten

ay cnm duygulandım valla. ben görümcelerimden çok çektim. "onun karnındaki bizim canımızdan bir parça" demişsin ya orda koptum. benim görümcelerde benim çocuklarımı reddetmişler hemde herkese demişler. (bu konuyla ilgili konu açmıştım)

düşünebiliyomusun benle küstüler diye çocuklarımdan ne istediler. ben evdenmi getirdim. sizin yeğenleriniz torunlarınız, canınızdan kanınızdan bir parça nasıl silersiniz yavrularımı. ben ne olursa olsun barışırım diyodum. ama çocuklarıma değer vermeyene ben hiç değer vermem. artık evlatlarımın yanına yaklaştırmayacağım. eşime ve çocuklarıma da söyledim. ama umurlarında olacağını sanmam. sevseler anlardım 10 yıldır.

netice olarak sizi tebrik ederim düşüncelerinizden ötürü. Allahta sizin kalbinize göre versin inşallah

kızlar 1 yıl aradan sonra tekrar geldim bebeğim kocaman oldu, ama problemler daha da arttı, hamileliğim sırasındaki tavırlarının nedeni oğulumun ismini ben koymuşum bundan dolayı tavır yapmışlar, neyse loğusalığım sırasında bunlara çok naz yaptım, ama 100 kat karşılıkla döndüler bana, kötü insanlarla başedemeyeceğimi öğrendim, eşim hala pısırık açıkçası, adamlar demediği laf bırakmıyorlar bu ağzını açmıyor, ben laf diyeyim desem herkes sus konuşma onlar utansın, annem bir şey dersen sütümü helal etmem lafların da yine, ama ben çok mutsuzum maalesef:( daha da neler neler

Ya kim koyacakti bebeginin ismini.. Ne abuk insanlar var dokuz ay sen tasi zahmetini sen cek ama iism hakki senin olmasin.. Yok ya baska dertleri.. Annem dua ederken Allahim bizi bizden iyilerle karsilastir der.. Ne kadar hakliymis. Siz kotu insanlarla karsilasmissiniz.. Zamanla takmamayi ogrenecez herhalde cahil insanlarin cahil sozlerine..

Canım sıkıntılarını anladımda bişeye çok güldüm bana bebek yap diye tutturdular şimdi ilgilenmiyorlar demişsin sen onun bunun lafıylamı çocuk yapıyorsun onlar nederse desin bu senin elinde olan bişey afedersin ama sanki yanına gelip zorla yaptırmışlar gibi yazmışsın bebeğini sormamalarına gelince boşver sormasınlar zararları olmasında faydalarını hiç isteme. senin yanında bişeyler yeyip içmeleri sana ikram etmemeleri çok ayıp böylelerine yüzsüz olucaksın canım onlar koymazsa sen al koy yeee eşinde biraz sahip çıksın her haksızlığa susup seni ezdirmesin yada oda olmuyorsa kendini kendin savun canım

Hamile insanin ahini alıyorlar.
Asil onlar düşündün. İki yakaları bir araya gelmez. Allah sorar hesabını.
Eşiniz ses çıkarmaz ama ona karşı soğuk olmayın. Erkekler bu tarz ilişkilerde arada kaldıkları için bilmemezlige vururlar.
Siz hamileliginizin keyfini çıkarın.

Back
X