Eşimin doğum gününü benden habersiz planlayan görümcem

Görümce olmak bazen gerçekten zor. Kadın hep birlikte olacaksınız diye plan yapmış. Siz misafir ağırlayıp planı bozmuşsunuz. İkinize süpriz yapmak istemiş. Üstelik bir hafta önce. Kocanızda sizin gibi birde laf söylemiş. Ben olsam bir daha asla sizinle doğum günü kutlamam.

Bazı kadınlar hiç çekilmiyor ya! Sürpriz yapmışlar adı üstünde hepinize sürpriz. Eşiniz olayın tadını çıkarıp teşekkür edeceğine bi de kardeşine laf mı etmiş?
Ben olsam daha tillah yüzüne bakmam abimin!
gecinmeye gönülleri yok ki. ota b.ka alinip adamin tum çevresine düşman oluyorlar, zamanla esle de aralari soğuyor. sonra Kkya konu aciyorlar "evliligimde hersey harikaydi simdi ne oldu, esim beni gormezden geliyor, iki laf edemiyoruz" diye

Hanımlar merhaba ben mi fazla alınganım yanlış mı düşünüyorum bir fikir verin. Bugun sözde kayınvalidemlerde buluşacaktık ama benim misafirim geldi gidemedim eşim ve kızım gittiler meğer görümcem eşim için doğum günü planlamış ve ben gidemeyince keşke sende gelsen abimin doğum gününü kutlayacaktık herkese sürpriz olsun diye söylemedim dedi sen gelseydin sanada sürpriz olacaktı birdwb kutlayacaktım dedi ben yanlıs mı düşünüyorum eşimib doğum gününe bir hafta var ve benim başka planlarım vardı her iki aileyle beraber kutlamak gibi şimdi görümcem beni burda düşüncesiz yapmaz mı bak ben ilk kutladım sen düşünmedin ben düşündüm abimin doğum gününü der gibi sizin başınıza gelse ne düşünürdünüz? Bu arada ben bu durumdan rahatsız oldugumu bildirmeme ve gitmememe rağmen kutlamıs yine eşimde söylenmiş işte neden böyle yaptın benim eşimin haberi neden yok diye sizce abartıyormuyum?
Sizin eşiniz olan vatandaş onunda abisi yani. Yazık o kardeşe ki doğum gününü kutladığı abisi de söylenmiş. Ben olsam bir daha asla kutlamam öyle bir abinin-kardeşin doğum gününü. Ben abimin doğumgününü kutlamak için başkasından icazet mi alacağım ne münasebet ya.ki bir hafta önce kutlamış sizin özel planınız olur diye yapmak istemiş.

Valla ben burda ancak eşimin tam doğduğu günde (ben de kendimce bir hazırlık plan yapmış olsam belki başbaşa falan kutlayacaksam) acaba karısı bi şey yapar mı vs gibi düşünülmeden sorulmadan kendilerince emrivaki bir plan yapılsa kızabilirdim. Onun dışında hiçbir problem yok bence. kadın zaten 1 hafta önceden bi sürpriz yapmak istemiş siz de zaten son dk gitmemişsiniz nerden bilsin gelmeyeceğinizi? Art niyet görmedim. Sizin düşünceniz daha ayıp

Size de süpriz yapmak istemiş, heveslenmiş, açıklamasını yapmış. İlle öküz altında buzağı arayıp sorun yaratacaksız. Siz yine ne yapacaksınız yapın, engel mi bir kez kutlanmış olması.
Görümce yaptı ya ondan. Kendi kardeşi de habersiz yapsa mutlu olurdu.

ya hayatı böyle yaşamak zor değil mi cidden merak ediyorum.
Böyle her şeyin peşine düşüp sorun mu yaratıyorsunuz ?

Kocaman insanların doğum günü telaşı dehşete düşürüyor beni. Görümceniz tatlılık yapmak istemiş, size de sürpriz olacakmış . Gitmemişsiniz bu yüzden mesaj da atmış , iyi dilekte bulunmuş.Keşke sende olsaydın diye.
Ee daha ne olsun mesela ?

Eşinizin asıl doğum gününde bi pasta da siz alırsınız. Ne bu doğum günü kutlama, plan olayı ya anlamadım.

Hanımlar merhaba ben mi fazla alınganım yanlış mı düşünüyorum bir fikir verin. Bugun sözde kayınvalidemlerde buluşacaktık ama benim misafirim geldi gidemedim eşim ve kızım gittiler meğer görümcem eşim için doğum günü planlamış ve ben gidemeyince keşke sende gelsen abimin doğum gününü kutlayacaktık herkese sürpriz olsun diye söylemedim dedi sen gelseydin sanada sürpriz olacaktı birdwb kutlayacaktım dedi ben yanlıs mı düşünüyorum eşimib doğum gününe bir hafta var ve benim başka planlarım vardı her iki aileyle beraber kutlamak gibi şimdi görümcem beni burda düşüncesiz yapmaz mı bak ben ilk kutladım sen düşünmedin ben düşündüm abimin doğum gününü der gibi sizin başınıza gelse ne düşünürdünüz? Bu arada ben bu durumdan rahatsız oldugumu bildirmeme ve gitmememe rağmen kutlamıs yine eşimde söylenmiş işte neden böyle yaptın benim eşimin haberi neden yok diye sizce abartıyormuyum?
Fazla abartmışsınız...
Kardeşi sonuçta ki gitseniz sizede sürpriz olacağını belirtmiş. Art niyetli olsaydı bunu söylemezdi. Sizde başka bir gün kendi aranızda kutlayın hem daha iyi değil mi görümceniz sayesinde kendinize ayıracaksınız o günü aileler olmadan.

Görümce plan yapamamış arkadaşlar. Plan yapmak bir sorumluluk ister. Çağırılan kimseyi mahcup etmemek davetlilerin birbirinden haberdar ve samimi olan olabilecek insanlar olması, çağırılmayacak insanların yanında etkinlik konusunun açılmaması, etkinliğin maddi olarak kimseyi zor durumda bırakmayacak olması... bunlar hep unutulmuş değerler.

Kırılmayıp saflığına verirdim ama tertip görgü bilmiyor derdim içimden.

Bu kociş benim muhabbetine kopuyorum ya.Senden önce vardı o abla neden kutlamasın kardeşinin doğum gününü.Belli ki gününde özel bir planınız olur diye önceden de yapmış.Nedir bu paylaşamama duygusu anlamıyorum.

Kutlu doğum haftası mi bu nedir? Adamın dogum günü değilmiş sorun ne?

Burada görümceler pençesini çıkarmış. Ben iki taraf da değilim, hiç olmadım fakat kadına haber verseydi o gün misafir ağırlamak yerine doğum gününe giderdi o da. Dışlanmış hissetmiş, bence eşinin kardeşinin amacı o değildi, belki aynı evde ağzından kaçırır diye söylememiş ama sonucu hoş olmamış.

Esinizde kardesine laf ettiyse bir daha zor gorur kutlamayi fln zaten. Esinin yaptigi ayri ayip sizin alınganlık ayri

Bence haklısınız size söylemeliydi. Klasik görümce hareketleri . Takmayın sen de kocanla başbaşa kutla boşver

Back
X