eşimin düşüncelerini nasıl değiştirebilirim???

bebeeek

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
132
2
46
Ankara
merhaba arkadaşlar.Biliyorum herkesin ayrı ayrı derdi var ama bunca derdinizin arasında banada yardımcı olur musunuz?eşim benim derdim(birçoğununki gibi).benim akrabalarımı eleştiriyor sürekli onlara bir kulp takıyor o öyle bu böyle diye vede görüşmek istemiyor görüşmüyor da.kendi akrabalarıda dört dörtlük insanlar değil ama onlarınki hiç problem olmuyor yada hemen unutuluyor.ne yapmam lazım?özellikle dayım ve eşi ile görüşmek yüzyüze gelmek istemiyor.neymiş hoşlanmıyormuş.onlarda aksine seviyorlar eşimi yada arada ben olduğum için iyi davranıyorlar ama evde yanlız oturuyor yinede yanlarına gitmiyor.bende gidelim deyince sen yalakasın sen onların peşinde gez diye hakaret ediyor.Her konuda kendi dediği olsun istiyor kendi istediği yere gidilsin diyor.Bende aksine eşimle,ailemle,akrabalarımla birlikte olalım isterdim eskiden beri ama eşim hep problem çıkarıyor.ne yapmam lazım iyiliklede konuşuyorum bak sevmesen bile benim için gidip gelceksin insanların akrabalarını seçme gibi bir şasları yok diye kavgada ediyoruz ama yok sabit fikirli kendi doğrularından çeviremezsin.yardııııım.

Offff çok zor bi durum
Sizde ona aynı şekilde davranın bi süre gitmeyin gelmeyin
Belki yaptığının hata olduğunu anlarda vazgeçer

Belki yanlış bırsey ama ben böyle zorlamaları hiç sevmem..

Eşin gorusmek istemıyorsa gorusmesın..sen ıstıyorsan gıt gorus..

Kocan çalışmıyor mu..işten gelip birde ev gezmesi mi yapacak?

Yasam tarzınızı bılmıyorum ama ben kocamı sürekli akraba zıyaretıne surukleyemem..

Bayramdan bayrama gelir..

işin aksi annesi ile karşılıklı oturuyoruz.bende çalışıyorum ve işten çıkınca hergün karşı evi ziyaret ediyorum.eşimin çalışma saatleri benden daha esnek.bende demiyorum zaten her dakika dip dibe olalım diye

Canim kocan sabit fikirliliginden deyil kötülüğünden boyle yapiyor bencil insanla ugrasmak zordur bende basindan beri ailemle rahat gorusemedim zamninda kirginliklar olunca bagzi insanlar kinci olur. birde ama seninle gecinme derdi olsaydi orta yol bulurdu görüyor senin ona katlandigini dahada cok yapıyor tavrini koyacaksinki boyle yapmasin ama basinda olacak bu umursamiyordur seni belli seni iyi tanımış diyo bu bana katlaniyor oylrde boylede allah yardimcin olsun insalalh

bende düşündüm arkadaşım aynısını yapayım bende gidip gelmeyeyim diye ama benim eşim çok inatçı ve de kinci bana karşı.ben bir yapsam o bin yapar aileye falan da gelip gitmez.

merhaba arkadaşlar.Biliyorum herkesin ayrı ayrı derdi var ama bunca derdinizin arasında banada yardımcı olur musunuz?eşim benim derdim(birçoğununki gibi).benim akrabalarımı eleştiriyor sürekli onlara bir kulp takıyor o öyle bu böyle diye vede görüşmek istemiyor görüşmüyor da.kendi akrabalarıda dört dörtlük insanlar değil ama onlarınki hiç problem olmuyor yada hemen unutuluyor.ne yapmam lazım?özellikle dayım ve eşi ile görüşmek yüzyüze gelmek istemiyor.neymiş hoşlanmıyormuş.onlarda aksine seviyorlar eşimi yada arada ben olduğum için iyi davranıyorlar ama evde yanlız oturuyor yinede yanlarına gitmiyor.bende gidelim deyince sen yalakasın sen onların peşinde gez diye hakaret ediyor.Her konuda kendi dediği olsun istiyor kendi istediği yere gidilsin diyor.Bende aksine eşimle,ailemle,akrabalarımla birlikte olalım isterdim eskiden beri ama eşim hep problem çıkarıyor.ne yapmam lazım iyiliklede konuşuyorum bak sevmesen bile benim için gidip gelceksin insanların akrabalarını seçme gibi bir şasları yok diye kavgada ediyoruz ama yok sabit fikirli kendi doğrularından çeviremezsin.yardııııım.
herkes işine geldiği gibi davranır.
hoşlanmayabılır ama yerı geldıgınde görüşmesi lazım, kaldı ki bişi yapmamıs dayın eşine.
kimse kimseyı sevmek zorunda degıl ama saygı duymak zorunda.

durduk yere değiştiremezsın eylem lazım
eşine de ki '' sen maden benım aileme akrabalarıma gelınce böyle davranıyorsun, bundan sonra kısasa kısas'' ;)

bende düşündüm arkadaşım aynısını yapayım bende gidip gelmeyeyim diye ama benim eşim çok inatçı ve de kinci bana karşı.ben bir yapsam o bin yapar aileye falan da gelip gitmez.
lafa gelınce gelmez, gercek olunca görürsün. bakma onun laflarına
dene ve asla gerı adım atma
bak o zaman nasıl e..şek gibi yola gelıyor

aynen öyle yapıyor. ama ben karşı koyamıyorum tavır koyamıyorum söylüyorum kendim dinliyorum kendimi üzüzyorum o yine bildiğini yapıyor.bundan sonra ne yapabilirim n'olur akıl verin bana artık bende dayanamıyorum

Anne baba ve kardeşler dışında kalan akrabalarla sık görüşülmesinden ben de hoşlanmıyorum açıkçası. Bir de bunun için baskı yapan bir eşim olsa işi inada bindiririm kesin.

Dayınızla görüşmek istememesi sorun değil, görüşmek zorunda değil çünkü. Bu konuyu dert edip baskı yapmanız yersiz. Anne babanızla görüşmek istemezse o zaman sıkıntı olabilir.

herkes işine geldiği gibi davranır.
hoşlanmayabılır ama yerı geldıgınde görüşmesi lazım, kaldı ki bişi yapmamıs dayın eşine.
kimse kimseyı sevmek zorunda degıl ama saygı duymak zorunda.

durduk yere değiştiremezsın eylem lazım
eşine de ki '' sen maden benım aileme akrabalarıma gelınce böyle davranıyorsun, bundan sonra kısasa kısas'' :KK66:
aynen işte bende hep onu söylüyorum kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama bişi yapmadıkları sana saygı duydukları için ve de benim hatrıma bana değer veriyorsan onun hatrına sagı duymalısın diyorum ama kime söylüyorum kendim dinliyorum

gerçekten yapmalımıyım etkili olurmu ya tam tersi olursa
dıyorsun ki '' kendi akrabalarının yaptıklarını gözü görmuyor, unutuyor'' benımkıler bişi yapmamasına ragmen sevmıyor.
kendıne gelınce kör bakıyor yani, neden? kimse kırılsın istemıyor kendı tarafından demek ki. bence işe yarar
ve bunu yaparken de her defasında sokacaksın lafıı ne amacla gitmedıını

dıyorsun ki '' kendi akrabalarının yaptıklarını gözü görmuyor, unutuyor'' benımkıler bişi yapmamasına ragmen sevmıyor.
kendıne gelınce kör bakıyor yani, neden? kimse kırılsın istemıyor kendı tarafından demek ki. bence işe yarar
ve bunu yaparken de her defasında sokacaksın lafıı ne amacla gitmedıını
haklısın ama eşimi tanıyorum ve daha kötü olmasından korkuyorum herşeyin

Değiştirilecek birşey yok ortada,
Siz istiyosanız kendiniz ziyaretlerinizi gerçekleştirebilirsiniz ama adamı buna zorlamaya hakkınız yok..
Bende hoşlanmam mıçmıç sürekli görüşmelerden,biri beni buna zorlarsa görüşeceğim varsada görüşmem zaten.

Ben senin tüm akrabalarına bayılıyo muyum
İyi bende bundan sonra sizinkilere bi bahane bulup gelmem
Tek takılalım de

Bir olur iki olur akrabaların çoğunda bi problem bulup gitmiyorsa art niyet ararım ben
Tek bi kişiyle sınırlı olsa bi sorun yaşanmış olsa tamam da sevmese de bi görünür insan, kan davası mı var
Sanki sen onun tüm akrabalarını seviyo musun
Her çeşit insan var, eşlerinin hatrına toplumda görünmeli bence insanlar. Sevsin canciğer olsun diyen yok

Cok iyi bilirim oylelerini benimkide oyle .insan aileleriylede vakit gecirmek ister bunun eksikliğini bende cok yasadim ama dayini falan bosver ailenin hatirini ziyaretini eksik etme derim onlar insanin tek varliklari çünkü allah onlarin eksikligini vermesin koca bulunurda aile bulunmaz oyuzden aileni ihmal etme tavrini basinda koymadigin icon bu boyle devam eder biliyorum sabir dilrim

Erkekler ve erkek anneleri..
Bizimle evlenince ailemizi atmıyoruz. Bizi leylekler getirmiş de olmuyor.
Sizinle evlendik diye sizin malınızda olmuyoruz...

Erkeklerin beynini söküp, içine saman tıkamak istiyorum.

Yaşam tarzınızı bilmiyorum ama eğer islâmiyet ağırlıklı yaşıyorsanız eğer, Sıla-ı rahim (akraba ziyareti) nin öneminden bahsedebilirsiniz. Biz haftada bir Yada iki ikimizden birinin akrabasına (teyze,dayı,amca...) gideriz. Öyle uzun uzun oturmayız evde yemek yer çay saatini onlarda yaparız. Hem çok güzel sohbet ederiz hemde kızımız büyük bi ailede yetişsin istiyoruz. Ve bunu esimle beraber yapmamızda ki en önemli etkenlerden biri de akraba ziyaretinin Sünnet olması

Back
X