- 4 Haziran 2016
- 12
- 4
- 6
- Konu Sahibi septembenna
-
Canim bilgim yok ama icini ferah tut bence.
Benim bi arkadasim 12 haftalik hamile.
Ozel hastanede zeka testi yaptiracakti.
45 tl imis fiyati.
Simdi bisi olsa da olmasa da sen bu bebeği aldirmayacaksin di mi?
Bence dua et ve bekle.
Ozel bi hastaneye sor
O testten yaptirirsin
İnşallah bisi cikmaz Allahin izniyle
Tasiyici olmaniz icin illa esinizle akraba olmaniza gerek yok ki. Sizin ailenizde bu tur olaylar yoksa tasiyici degilsiniz. X uzerinden tasiniyorsa belli ki cekinik bir gen. Ama esiniz saglikliymis. Demek ki onun X uzerindeki geni cekinik degil, baskin.
Hastalik geni R ile gosterelim. Saglikli gen R olsun hasta gen r olsun.
Esinizin kardesleri buyuk ihtimalle XrY yani hastalikli gen. Tasiyici dedigimiz durum XRXr durumunda olur. Baskin gen cekinigi engelliyor. O hastalik x uzerindeyse erkek cocugun etkilenmesi icin x uzerinden cekinik bir gen gelmeli, kiz cocugu icin her iki x uzerinde cekinik gen olmali.
Ay cok uzun anlattim kusura bakmayin. Neyse diyecegim su ki, esinizin tasiyici oldugunu sanmiyorum ve bebeginiz de saglikli dogacak allahin izniyle :)
Eğer hastalik y uzerinden tasiniyorsa esinizin tasiyici olma ihtimali yok. Cunku sadece 1 tane Y geni var. Esiniz ya sagliklidir ya da hastadir. Ve dediginiz gibi, esiniz saglikli. Buyuk ihtimalle doktorun dedigi gibi hastalik x uzerindeyse anne tasiyicidir. Kucuk genlerini yani hastalikli genlerini esinizin kardeslerine aktarmis. Valla ne yalan soyliyim ben bir sorun gormedim sizin ailede de yoksa. Ama lutfen yine de icinizin ferah olmasi acisindan gereken testleri yapin ve mutlaka ama mutlaka kontrollerinizde doktorunuza danisin. :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?