Eşimin eski eşi oğlunu dolduruyor mu ?

Purpplee

Herkes çok duyarlı😌
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2017
13.680
16.093
298
Slm herkese,
Epeydir BDV de konu açmıyordum ama cidden tavsiyelere ve bilgiye ihtiyaç duyuyorum.
Eşimin ,eski eşinden bir oğlu var,10 Yaşında.iki haftada bir gelir gider.15 tatilde bir hafta,yazın ise 3 hafta kalma Hakk'ını kullanır.
Eşim çocuğa 775 ₺ nafaka ödüyor.Bunun haricinde her sene başı okuldan gelen ihtiyaç listesi kendisine yollanır,eşofman - Çanta vs eşimden istenir o da alır.Borçlarına rağmen kendisinden istenen her şeyi Karşılar.
Bir gün kadın eşime kendi eşinin telefonundan tahrik edici bir mesaj yazdı :"Nafaka artırım zamanı geldi,kendiliğinden mi artırırsın,yoksa yasal haklarımızı mi kullanalım ?" Tabi bu kadarcıkla kalmadı ben Özet geçtim.Eşim bu mesaja çok kızdı ve onlara inat kendisine nafaka azaltma Davası açmayı düşündü fakat sonra sonra vazgeçti.Dilekçeyi yazmıştı ama ben görmedim,okutmadı.Oğlan bizdeydi o Sırada,15 tatil zamanı..neyse ben onlsrı bırakıp memleketime tatile gittim.Oğlanı o gün bugün görmüyorum.Ben gittim benden 3 gün sonra da eşim çocuğu evine bıraktı.Tatilden döndüğümde eşim bana çocuğa hiç telde ulaşamadığını söyledi.Neyse çocuğun bize gelme vakti geldi ve eşim he akşam olduğu gibi o akşam da çocuğu aradı geliyorsun değil mi ? diye sormuş ben mutfaktaydım.oğlan eşime ben ortaokulu da kolejde okucam annem ile X kabul ediyor destekliyor sen daha fazla para vermen gerekirken bir de azaltmaya çalışıyorsun.Gelmiyorum,gelemeyeceğim,sen benim babam değilsin ! Eşim halbuki vazgeçmişti bunu nerden öğrendi anlamış değiliz.Eşim bikaç defa daha arayıp tel açılmayınca sinirlendi ve davayı ciddi ciddi açtı.Ben bu davayı açmasının doğru olmadığını,illa onlara Karşılık vermek istiyorsa vekalet Davası açmanın daha yerinde olacağını söyledim ama eşim çocuğun mahkemede kendisini istemediğini haykıracak Olmasını Göze alamadı.
Bu arada ben hamileyim.Tatil Dönüşü hamile olduğumu öğrendim.Dilekçeye bu durumu da ekleyerek gerekçe göstermiş,ben gelince okuttu.Amacı nafakayı azaltıp azalttığı kadarını çocuğun eline vermekti.
Eşim üzülüyor ona nasıl yardımcı olacağımı bilemiyorum.Eli kolu bağlı oturmak zoruna gidiyor ve korkuyorum.azxönce Korktuğum şeyi söyledi.insanlsr böyle oluyor da cinnet geçirip herkesi vuruyor dedi elime silah alıp yemin ederim herkesi vurasım var dedi :KK43: kanuni olarak hiçbir Hakkı yokmuş.Bir anne çocuğunun gözünde Baba'yı nasıl küçük düşürebilir arkadaşlar.Bu resmen çocuğunu babaya satmaktır.Parayı ver çocuğu al !!! Ben bu süreçte eşimin cinnet geçirmesinden korkuyorum ve kendisine yapılan haksızlıklara çok üzülüyorum.Elimden ne gelir Söyler misiniz lütfen ?? Teşekkürler

Eski konularınızı biliyorum yanlış hatırlamyorsam eğer.Bebeğiniz hayırlı olsun sonunda isteğinize kavuşmuşsunuz.konunuz okunduğunda muhtemelen daha fazla strese gireceksiniz, hiç demediğiniz şeyler demişsiniz gibi gösterilecek, babası tabiki sen hiç karışamazsın verdiklerine diye başlayacaklar, sanki karışıyormuşsunuz gibi muamele göreceksiniz.cesaretiniz için tebrik ederim.Ben artık bu tarz konular açmıyorum, hayatımda duyduğum en saçma tartışmayı yaparken buluyorum çünkü kendimi.

konunuza gelecek olursam, siz bir şey yapamazsınız, zaten hamileymişsiniz, bence uzak durun, nasıl hallederlerse halletsinler, boşuna kendinizi yıprattığınızla kalırsınız.Olayların ortasında bulmayın kendinizi.İster görüştürsün ister görüştürmesin.kendi bilecekleri iş, keyfinizi kaçırmamanızı tavsiye ederim.

Eski konularınızı biliyorum yanlış hatırlamyorsam eğer.Bebeğiniz hayırlı olsun sonunda isteğinize kavuşmuşsunuz.konunuz okunduğunda muhtemelen daha fazla strese gireceksiniz, hiç demediğiniz şeyler demişsiniz gibi gösterilecek, babası tabiki sen hiç karışamazsın verdiklerine diye başlayacaklar, sanki karışıyormuşsunuz gibi muamele göreceksiniz.cesaretiniz için tebrik ederim.Ben artık bu tarz konular açmıyorum, hayatımda duyduğum en saçma tartışmayı yaparken buluyorum çünkü kendimi.

konunuza gelecek olursam, siz bir şey yapamazsınız, zaten hamileymişsiniz, bence uzak durun, nasıl hallederlerse halletsinler, boşuna kendinizi yıprattığınızla kalırsınız.Olayların ortasında bulmayın kendinizi.İster görüştürsün ister görüştürmesin.kendi bilecekleri iş, keyfinizi kaçırmamanızı tavsiye ederim.
O kadar Haklısınız ki başıma gelecekler aynen o şekilde olacak kesinlikle.Güya artık konu açmayacaktım,akıllanmıyorum.Ama en azından ilk yorumla beni şimdiden anlayan birinin olması da güzel teşekkür ederim:)
Bu arada hamileliği de kendi Başıma yaşıyorum şu an.Eşim eski eşinin oğlanı doldurması Yüzünden oğlunu yaptığına bin pişman olduğunu söylüyor ve yeni bebeğe de "acaba ? "gözüyle bakıyor neyazıkki..umarım bebeğimiz kafasını dağıtır

Eşiniz eski eşine kızıp hırsını çocuk üzerinden çıkartmaya çalışmış nafakayı azaltmayı düşünerek. Çocuğu eski karı koca husumeti için kullanmış bi nevi hiç hoş bi hareket değil. Hele de sebep olarak sizden olacak çocuğu göstermesi daha kötü; ilerde üvey kardeş olacak çocukların arasına şimdiden nifak sokmaya başlamış. Aradaki miktarı oğlanın eline verecekti lafı da hava civa yani. Ha oğlanın annesinin bunları çocuğa anlatması da hoş değil ama kusura bakmayın bunu eşiniz başlatmış. Hele de elime silah alıp vurasım var sözünü okuduktan sonra eşinizin doğru düşünme yeteneği olmadığına iyice ikna oldum. Bence siz bu konuya değil eşinizin alttan alta nasıl bir adam olduğuna yoğunlaşın. Evlilikler biter eski eşler arasında sorunlar dalaşmalar olur ama silah cinnet vurmak lafları normal değil

O kadar Haklısınız ki başıma gelecekler aynen o şekilde olacak kesinlikle.Güya artık konu açmayacaktım,akıllanmıyorum.Ama en azından ilk yorumu yazan Kışı olarak beni şimdiden anlamış o da güzel teşekkür ederim:)
Benzer şeyleri yaşadığımız için empati yapabiliyorum, en son konu açtığımda bana çocuklarının yiyecek içeceğinden kesip neden yirmi yaşındaki çocuğa gezme tozma parası vermiyorsun deyip epey saydırdılar.Kendi maaşımdan, kendi çocuklarımın rızkını kesip vermem gerekiyormuş, bir benim çocuğum diyen insanlardan nefret ediyorlarmış güya, konumda bir benim çocuğum diyen en son kişi bendim oysa, sanki çocuk sahibi olurken ben sponsor olmuşum gibi, bir haftada 500 tl yiyip ertesi hafta tekrar arayan yirmi yaş çocuğuna neden maaşımdan para ödemiyor oluşum sorgulandı. size de kolaylık dilerim.Lütfen boşuna kendinizi yıpratmayın, herkes baba oğul, ana olur sonra siz kötü olursunuz.

Eşiniz eski eşine kızıp hırsını çocuk üzerinden çıkartmaya çalışmış nafakayı azaltmayı düşünerek. Çocuğu eski karı koca husumeti için kullanmış bi nevi hiç hoş bi hareket değil. Hele de sebep olarak sizden olacak çocuğu göstermesi daha kötü; ilerde üvey kardeş olacak çocukların arasına şimdiden nifak sokmaya başlamış. Aradaki miktarı oğlanın eline verecekti lafı da hava civa yani. Ha oğlanın annesinin bunları çocuğa anlatması da hoş değil ama kusura bakmayın bunu eşiniz başlatmış. Hele de elime silah alıp vurasım var sözünü okuduktan sonra eşinizin doğru düşünme yeteneği olmadığına iyice ikna oldum. Bence siz bu konuya değil eşinizin alttan alta nasıl bir adam olduğuna yoğunlaşın. Evlilikler biter eski eşler arasında sorunlar dalaşmalar olur ama silah cinnet vurmak lafları normal değil
Normal değil tabiki ama buna resmen çanak tutuyor eski eş.yazdığı Mesajları it yese kudurur öyle Söyleyeyim .Eski eş Baba'nın bütün verdiklerini çocuğun gözünde hiç ediyor.Beni salak sanmasınlar Amacıyla dava dilekçesini yazdı ama vermeyecekti ben şahidim.eline para ekleme fikri hava Civa değil.

Benzer şeyleri yaşadığımız için empati yapabiliyorum, en son konu açtığımda bana çocuklarının yiyecek içeceğinden kesip neden yirmi yaşındaki çocuğa gezme tozma parası vermiyorsun deyip epey saydırdılar.Kendi maaşımdan, kendi çocuklarımın rızkını kesip vermem gerekiyormuş, bir benim çocuğum diyen insanlardan nefret ediyorlarmış güya, konumda bir benim çocuğum diyen en son kişi bendim oysa, sanki çocuk sahibi olurken ben sponsor olmuşum gibi, bir haftada 500 tl yiyip ertesi hafta tekrar arayan yirmi yaş çocuğuna neden maaşımdan para ödemiyor oluşum sorgulandı. size de kolaylık dilerim.Lütfen boşuna kendinizi yıpratmayın, herkes baba oğul, ana olur sonra siz kötü olursunuz.
Aynen öyle..zaten hassas bir durumum var saldırıya geçmeye kalkan olursa ben de konuyu kapattırırım bu kadar basit .

Normal değil tabiki ama buna resmen çanak tutuyor eski eş.yazdığı Mesajları it yese kudurur öyle Söyleyeyim .Eski eş Baba'nın bütün verdiklerini çocuğun gözünde hiç ediyor.Beni salak sanmasınlar Amacıyla dava dilekçesini yazdı ama vermeyecekti ben şahidim.eline para ekleme fikri hava Civa değil.
Kocanız it değil mesaj yiyip kudurmaya mazereti olsun. Eski eş o derece feci bi insansa mahkemede bunu kanıtlar velayet ister. Ayrıca nafakayı diyelim ki 200 lira azaltacaktı; 10 yaşında çocuğun eline 200 lira verilir mi. Bir de 10 yaşındaki oğlunu “yapmış” olduğu için pişman olan bi adam yani eşiniz nasıl bi vicdandır babalıktır ben akıl erdiremedim. Bu laflar bebek bekleyen bi kadın olarak sizin içinize siniyor mu

Konuya yorum yapmaya geldim bu yoruma takıldım.
Bende arada diyorum delirttiniz lan beni vurucam ha bacağından diye. Doğru düşünme yetim mi yokmuş meğer?
Hayret bir şeysiniz doğrusu adam sinir olmuş yapılanlara öyle diyo. Sanki almış silahı ev basmış. Belki silahı bile yoktur. Benim yok mesela ama konuşuyorum

Kocanız it değil mesaj yiyip kudurmaya mazereti olsun. Eski eş o derece feci bi insansa mahkemede bunu kanıtlar velayet ister. Ayrıca nafakayı diyelim ki 200 lira azaltacaktı; 10 yaşında çocuğun eline 200 lira verilir mi. Bir de 10 yaşındaki oğlunu “yapmış” olduğu için pişman olan bi adam yani eşiniz nasıl bi vicdandır babalıktır ben akıl erdiremedim. Bu laflar bebek bekleyen bi kadın olarak sizin içinize siniyor mu
Kocama "it " demedim bu bir deyimdir.Mesajımı tekrar okuyun idrak edin öyle gelin lütfen

Bende arada diyorum delirttiniz lan beni vurucam ha bacağından diye. Doğru düşünme yetim mi yokmuş meğer?
Hayret bir şeysiniz doğrusu adam sinir olmuş yapılanlara öyle diyo. Sanki almış silahı ev basmış. Belki silahı bile yoktur. Benim yok mesela ama konuşuyorum
Olur mu öyle şey saçmalama dediğimde ya tabiki öyle bişey yapmam aciz miyim ben dedi adam.Bu dereceye gelmesi yine de canımı sıkıyor.Aynen

Neyse şimdi konuya yorum yapayım. Bazı insanlar ne kadar sömürürsem kar mantığıyla bakıyorlar bu boşanma olayına. Caner vardı ya futbolcu onun karısı mesela en güzel örnekti. Çocuk bakımı altında soygun yapmaya kalkmıştı.
Şimdi eşiniz öyle bir meblağ ödemiyor zaten de herkesin durumu kendine göre yani.
Annesi doldurmuş belli ki ufaklığı. Nasıl der ki 10 yaşında çocuk bana para vermezsen evine gelmem. Birileri öğretmiştir. Ne anlar çocuk öyle paradan. Babasını özler gelir yani.
Ama eşinizin kızıp dava açması hiç iyi olmamış. Şimdi çocuğu daha çok dolduracaklar. Bak baban neler yaptı diye. Keşke çocuğu telefonda ikna edip eve geldiğinde de açıklama yapsaydı.

Neyse şimdi konuya yorum yapayım. Bazı insanlar ne kadar sömürürsem kar mantığıyla bakıyorlar bu boşanma olayına. Caner vardı ya futbolcu onun karısı mesela en güzel örnekti. Çocuk bakımı altında soygun yapmaya kalkmıştı.
Şimdi eşiniz öyle bir meblağ ödemiyor zaten de herkesin durumu kendine göre yani.
Annesi doldurmuş belli ki ufaklığı. Nasıl der ki 10 yaşında çocuk bana para vermezsen evine gelmem. Birileri öğretmiştir. Ne anlar çocuk öyle paradan. Babasını özler gelir yani.
Ama eşinizin kızıp dava açması hiç iyi olmamış. Şimdi çocuğu daha çok dolduracaklar. Bak baban neler yaptı diye. Keşke çocuğu telefonda ikna edip eve geldiğinde de açıklama yapsaydı.
Çocuk teli suratına kapatmış bişey deneye kalmamış malesef.Evet ya dava olayına ben de karşı çıktım bizim huzurumuz da bozulacaktı.Velalet Davası aç dedim çocuk arada yıpranır dedi davayı geri çekecek oldu gurur yaptı çekmedi de.Eşime çok yüklenildi patlak verdi.Eski eş bunu ilk kez yapmıyor ki bu kaçıncı ..

Yahu hergün erkeklerin eski eşlerini “cinnet” geçirip öldürdüğü bi ülkede bunun şakası olur mu. Eski eş bunu duyup mahkemeye başvursa tehdit suçlamasıyla uzaklaştırma bile çıkarabilir. Nerede nasıl erkeklerle yaşadığımızı bilmiyo gibi boş boş yorum yazmışsınız

Eşinizde , eşinizin eski eşide hatalı.
Siz karışmayın derim .
Kendi meseleri artık mahkemede çözümlenir.
Evet öyle yapayım diyorum ama "bir oğlan babaya nasıl sen benşm Babsm değilsin " der deyip üzülünce derdini paylaşsın diye eşlik ediyorum.para eline değmediği için bilmiyo ,para Hesabını da bilmiyo henüz sen resmen ev kiralarını veriyorsun bunu ilerde anlayacak diyorum en fazla.hayır diyo benden nefret ettirecekler daha iyi olmicak

Yahu hergün erkeklerin eski eşlerini “cinnet” geçirip öldürdüğü bi ülkede bunun şakası olur mu. Eski eş bunu duyup mahkemeye başvursa tehdit suçlamasıyla uzaklaştırma bile çıkarabilir. Nerede nasıl erkeklerle yaşadığımızı bilmiyo gibi boş boş yorum yazmışsınız
Canım sende bir dolu önyargıyla yorum yapmışsın. Konuyu okuyunca adam çocuğuyla arası bozulmuş diye üzülen bi adam. Elinden geleni de yapıyomuş zaten. Niye şimdi bu adamı katil bakış açısıyla değerlendireyim? Neyin boş boş yorumu? Bırak allahını seversen.

Eşim normalde öfkesini kontrol eden biridir küfür bile çıkmaz ağzından.inanın ki bu kadın resmen tahrik ediyor Adam'ı Allah korusun .Mahkemede buna şahitlik edicem

Çocuk teli suratına kapatmış bişey deneye kalmamış malesef.Evet ya dava olayına ben de karşı çıktım bizim huzurumuz da bozulacaktı.Velalet Davası aç dedim çocuk arada yıpranır dedi davayı geri çekecek oldu gurur yaptı çekmedi de.Eşime çok yüklenildi patlak verdi.Eski eş bunu ilk kez yapmıyor ki bu kaçıncı ..
Ama çocuk bunu bilemez ki. Dolduruşa geldiğinin bile farkında değildir o, daha çok küçük. Keşke geri çekse davayı da çocuğuna açıklayabilse durumu ne güzel olur

Ama çocuk bunu bilemez ki. Dolduruşa geldiğinin bile farkında değildir o, daha çok küçük. Keşke geri çekse davayı da çocuğuna açıklayabilse durumu ne güzel olur
Ben de aynısını söylüyorum "ama onlar ne düşünürler " düşüncesinde .onların ne düşündüğünü boşver oğlunun ne düşündüğü önemli diyorum.mahkeme de ta temmuzda ..velayet Davası aç avukatını ben tutacağım dedim ama yok olmadı

Back
X