Eşimin ev işlerine yardımcı olmaması sorunu!!

sporcuanne1997

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Mayıs 2012
55
0
96
kızlar derdim beni yedi bitirdi valla.erkeklere hizmetçi olarak yetiştiriliyoruz resmen.sorunum şu ki çalışıyoruz ikimiz de,ben sağlıkçı olduğum için gece nöbetlerine gidiyorum çalıştığım kurumda işler çok ağır.psikolojik baskı stres,hasta yakınları sorunu vs.sabaha kadar yoruluyorum.üstüne üstlük evim işyerime 100 km uzakta 2 saat yol gıdıp gelıyorum calıstıgım gunler.eşimse işi eve 5 dk uzaklıkta,sabah 8 akşam 5 çalışıyor,stres yok akşama kadar oturup çay içiyorlar güya memur.canları sıkılıyor akşama kadar..bi de benden akşam yemek yapmamı,ona hizmet etmemi,çamaşır yıka,bulaşık yıka,evi toparla,nöbete giderken akşam yiyeceği yemeği yap git evden,ütüsünü yap..sabah nöbetten geliyorum evi b.k götürüyor,yediği yemeğin bulaşığı bile duruyor(makinam yok)..ben hangisine yetişecem şaşırdım..ailesi oğlum yapma,sen otur köpeğin olayım,ben pişireyim sen ye,aman kalkma incilerin dökülür el bebek gül bebek büyütmüşler.eğer bir oğlum olursa kesinlikle herşeyi öğreteceğim ben kaynanama bu konuda çok kızıyorum gelinim bana kızmasın..bi de çocuk düşünüyoruz..bu durumda nasıl olacaksa bi de çocuk oldu mu ne yapacam hangisine yetişecem..birinde çay demle de içelim de di bir akşam canım bugünde sen demle çok yoruldum nöbette dedim küstü 2 gün konuşmadı..derdim uzun biliyorum..ama canım çook sıkkın artık ellemiyorum hiçbirşeyi..saldım gitti kendimi kasmayacağım artık,..kızlar ne yapmalıyım fikir verin bu adamı nasıl alıştırabilirim ev işlerine yoksa bu evlilik kavgayla devam edecek..şimdiden yarının stresi başladı yorgun yorgun nöbetten cıkıp eve gidecem yine aynı manzara..offf....

Allah kolaylik versin oncelikle. Gercekten cok zordur tahmin ediyorum. Benim esimde tam tersi her seyi her isi kendi yapar , ben calismadigim halde... Benim yaptiklarimin ustunden gecer , kii bu daha zordur... :D . Rahat rahat oturamam evde. Peki soyle birsey yapsaniz
Bir sure ilgilenmeseniz evle¿
Mecbur kalsa yapmazmi ki...

yanlış anlama ama ben böyle erkekleri görünce, duyunca çıldırıyorum ... evire çevire dövesim geliyor... ben senin yerinde olsam isyan bayraklarını açmıştım bile..
kocanı sen bizden daha iyi tanıyorsun ,az çok vereceği tepkileri de biliyorsundur ama bir kere bir dene, bayrakları bir aç bakalım.. ama tam aç.. çok yorgunum bulaşıklarla uğraşamayacağım deyip tabakları çöpe at mesela (bunu deneyeceksen varsa bekarlıktan kalanları kullan , takıma yazık olmasın :52: ) .... genellikle böyle bir durumda deli deliyi görünce sopasını saklarmış misalı tırsıyorlar... okurken bile bana fenalık geldi ... bir çay demlemeye 2 gün küsen adam... çocuk olunca düşünemiyorum bile... sizin iş yaptığınızı görünce iyice coşmuş anlaşılan...

kızlar bende böyle eşleri anlamıyorum gerçekten..madem iki tarafta çalışıyor erkek biraz anlayışlı olcak..ben mesela temizliğimi dip bucak h.sonu yaparım..eşime de yaptırtmam cnku ıcım el vermez guzel yapamaz..ılla benım temızlemem lazım..cumartesı temızlik yapar pazar gununu kendımıze ayırırım..h.içi de mesela yemeğimi aksamdan yaparım bir sonra kı aksama hazır olur...esım sadece sofra kurarken yardımcı olur salata yapar,etrafı toplar falan..fazlasını ben zaten istemem..
Bence sende h.içi pek bişeye elleme h.sonuna bırak :34:

ah ah kelin merhemi olsa :)
benim eşim de hiç bi işe sürmez(di) elini..
sürmezdi diyorum şimdilerde artık başladı diyim yavaş yavaş :)) (korkudan) ama yicede çok yapmaz..
ben işi bırakacağımı, yetişemediğimi, artık sağlığımdan gittiğimi, ev borcu biter bitmez işi bırakacağımı söledim:))
sen de böyle diyebilirsin ama ciddi bir şekilde.. bide bebek yapamam keşke herşeye yetişebilsem de 2 3 tane çocuğumuz olsa.. ama gücüm kuvvetim kalmadı gibi :)

ah ah kelin merhemi olsa :)
benim eşim de hiç bi işe sürmez(di) elini..
sürmezdi diyorum şimdilerde artık başladı diyim yavaş yavaş :)) (korkudan) ama yicede çok yapmaz..
ben işi bırakacağımı, yetişemediğimi, artık sağlığımdan gittiğimi, ev borcu biter bitmez işi bırakacağımı söledim:))
sen de böyle diyebilirsin ama ciddi bir şekilde.. bide bebek yapamam keşke herşeye yetişebilsem de 2 3 tane çocuğumuz olsa.. ama gücüm kuvvetim kalmadı gibi :)

benım esım yıne ıse bırak benımle ılgılen alya diyor :1: ben oyuzden cok ustune gıtmıyorum.neden işimi bırakayım mı h.içi temızliğe pek bakmıyorum yemektir,bulaşıktır,çaydır bana çok koymuyor ne yalan soleyım....
butun ıste elalem ıcın calışıyorum ya aksamda 1 saat esım ıcın calışmısım cok mu :34:

yemin ederim artık kk da konu açmaya korkuyorum.ben eşimi bu konuda nasıl teşvik edebilirim diye sordum herkes bana kocasinin nasıl yardım ettiğini anlatıyor.daha önce de eşimin temizlik konusuna önem vermemesiyle ilgili konu acmisti herkes yok kocam şöyle temiz şöyle yapar böyle yapar..bana ne sizin kocanızdan inanın hiç merak etmiyorum!!

yemin ederim artık kk da konu açmaya korkuyorum.ben eşimi bu konuda nasıl teşvik edebilirim diye sordum herkes bana kocasinin nasıl yardım ettiğini anlatıyor.daha önce de eşimin temizlik konusuna önem vermemesiyle ilgili konu acmisti herkes yok kocam şöyle temiz şöyle yapar böyle yapar..bana ne sizin kocanızdan inanın hiç merak etmiyorum!!

Tatli dille bunu halledebilirsin..
Mantık şu olması lazım aşkım eger bana yardım edersen birlikte çok vakıt gecırırız yoksa ben ev işlerini yapmaktan sana vakıt ayıramam zamanla sınırlı agresıf olurum kendımıze vakıt ayırmak için tum evın işlerını beraber yapalım cabuk bıtsın basbasa bırlıkte vakıt gecırır tv ızlerız sohbet ederız diyebilirsin..Sen ütü yaparken ona evi süpürmesini söyleyebılırsın ama herşeyi tatlı dille:)

gerçekten zor durum canım...Allah yardımcın olsun...gün içinde yeterince iş yerinde yorul,zaten zor görev sizinki birde evde tek bir kişinin yaptığı yığınca dağınıklığı topla...bence biraz da toparlamayı bırakın....bırakın bulaşıklar biriksin siz olmadığınız zaman yemek yiyecek tabak bulamasın da yıkamaz zorunda kalsın,ütüsünü yapmayın ,eviniz dağınık kalsın yoruldum yetişemiyorum deyin ve çocuk düşünüyormuşsunuz ya şuan düşünmüyorum deyin hem iş hem ev yıprandım yardımın hiç olmuyor bu şekilde çocuğa bakamam falan deyin....Yani onu zora sokacak şeyler yapın....İnşallah en kısa zamanda düzelir

Benim eşim de aynı. Akşam kadar aynı yerde çalışıyoruz hatta onun birimi çoğu zaman daha rahat ama ben karnım burnumda eve git, yemek yap,ortalığı toparla derken ödem tavan yapmış kendimden geçiyorum :( O yine yayılıp bilgisayarın karşısına dinleniyor. Geçen yemeği sen yaparsın ben dinlenirim dedim, küstü arkadaşında yedi, ben de kendi başımın çaresine baktım. Hamilelik bile işe yaramadı bende, en çok bir ay yardım etti :( Bulamadım yöntemini ama çok zor alıştırmak... Allah yardımcın olsun

blof yap canim ben yetisemiyorum boyle olmuyor sagligimdan olacagim karar verdim ben isten ayrilip cocuk yapacagim ev hanimi olacagim o zaman seninde herseyin dort dortluk hazir olur deyin oda tamam ayril derse gercekten ayrilin isten ya yapin evladinizi buyutun sizden onemli mi? hem dunya kadar yol gidiyor stres icinde calisiyor ve takdir gormuyorsunuz bu yasanti sizi bir donem sonra depresyona sokar allah korusun bence bu yolu deneyin derim allah yardimciniz olsun

bız burda ınsan gıbı ornek verıyoruz sana...elbettekı benım KOCAMDAN sanane kii.kusura bakma ama konu actın dıe sadece senın kocanı konuşmayacak millet..burda konu ıcınde bır cok konu olusuyor diğer topiklerde görmüyorsun sanırım..nesee
:34::34::34::34::34::34::34:

bi kere sana yardim etmeden çocuk yapma , gerekiyorsa $antaj tehdit uydur bi kilifa ama çocuk yapma , çocukdada yardim etmiycek o zaman napacaksin?
ikinicisi elini bi$eye vurma aç kalsinda gorsun
evi ta$imayi teklif et , niye sen geliyorsun iki saat yol kadin ba$inla ? o gelsin iki saat yolu da gorsun
en son çare oteki kadinlik gorevlerini yerine getirmemek olabilir , bu baya ileri derece ama kocan sana hiç acimiyo sende ona acima..
in$alalh yeni evlisinizdir, ba$tan nasil ali$irsa oyle gider derler
uzun suredir evliyseniz ve hayt boyleyse sizin evde degi$mesi biraz daha uzun surebilir

haaa bide eve yardimci kadin alacagini soyle yardimci olmazsa ve bunu yap
canina yazik, hepsini birak 4 saat yol insani bitirir her gun her gun

Son düzenleme:
Çalıştığın paradan aylık 300 tl yi ayır ve bir yardımcı tut.
Hafta aşırı gelsin evini derlesin, toplasın, ütünü vs yapsın.
Sana da sadece yemek yapmak kalsın.
Eşin yardımcı konusunda ağzını açarsa da ben senin hizmetçin değilim para da benim param diye cevap ver.
Hem kadın çalışsın parasını yesin koca hemde evde eşek gibi hizmet beklesin.
Sinirlerim tepeme fırlıyor böyle şeyleri okuyunca.
Erkek olmak varmış vallahi..
Yok öyle güzel iş..

Erkeklerin bu şekilde yetişmesinin en büyül sorumluları aileler.
Sanki beslenmeye ve bakıma muhtaç gibi yetiştiriyorlar erkek çocuklarını.
...
Çalışan bir bayansınız ve eşinizle iş paylaşımı konusunda müşterek bir hayatınız yok.
Eşinizi değiştiremezsiniz. Sizin yerinizde olsam yardımcı tutardım haftada bir ya da bütçeme göre daha çok/daha az zamanlar.

benimkide aynıydı ailesi de hiçbir işe el sürdürmemiş ve ayrıyetten aşırı tittiz işten geleyim yemek bulaşık sonrasında çay içerken yarım saat otursam gözüne batardı şunu yapsan şurayı silsen,süpürsen vs silerdim peşimde dolanıdı bezle açığımı yakalamak için , ilk hiç sesimi çıkarmadım her dediğini yapmaya çalışıyordum , sonra kilo vermeye başladım kıyafetlerim bol geliyordu iyice sonrasında bir hasta oldum akıllandı sanırım şimdi o kadar üstüme gelmiyor haftanın bir günüde beraber yapıyoruz temizliği...

valla bazen sırf çene yapmasın diye evin gözüken yerlerini siler bikaç köşeye klorak dökerdim ev buram buram kokunca temizlik yaptım sanıyordu napim

kızlar derdim beni yedi bitirdi valla.erkeklere hizmetçi olarak yetiştiriliyoruz resmen.sorunum şu ki çalışıyoruz ikimiz de,ben sağlıkçı olduğum için gece nöbetlerine gidiyorum çalıştığım kurumda işler çok ağır.psikolojik baskı stres,hasta yakınları sorunu vs.sabaha kadar yoruluyorum.üstüne üstlük evim işyerime 100 km uzakta 2 saat yol gıdıp gelıyorum calıstıgım gunler.eşimse işi eve 5 dk uzaklıkta,sabah 8 akşam 5 çalışıyor,stres yok akşama kadar oturup çay içiyorlar güya memur.canları sıkılıyor akşama kadar..bi de benden akşam yemek yapmamı,ona hizmet etmemi,çamaşır yıka,bulaşık yıka,evi toparla,nöbete giderken akşam yiyeceği yemeği yap git evden,ütüsünü yap..sabah nöbetten geliyorum evi b.k götürüyor,yediği yemeğin bulaşığı bile duruyor(makinam yok)..ben hangisine yetişecem şaşırdım..ailesi oğlum yapma,sen otur köpeğin olayım,ben pişireyim sen ye,aman kalkma incilerin dökülür el bebek gül bebek büyütmüşler.eğer bir oğlum olursa kesinlikle herşeyi öğreteceğim ben kaynanama bu konuda çok kızıyorum gelinim bana kızmasın..bi de çocuk düşünüyoruz..bu durumda nasıl olacaksa bi de çocuk oldu mu ne yapacam hangisine yetişecem..birinde çay demle de içelim de di bir akşam canım bugünde sen demle çok yoruldum nöbette dedim küstü 2 gün konuşmadı..derdim uzun biliyorum..ama canım çook sıkkın artık ellemiyorum hiçbirşeyi..saldım gitti kendimi kasmayacağım artık,..kızlar ne yapmalıyım fikir verin bu adamı nasıl alıştırabilirim ev işlerine yoksa bu evlilik kavgayla devam edecek..şimdiden yarının stresi başladı yorgun yorgun nöbetten cıkıp eve gidecem yine aynı manzara..offf....

ıyyyggggggggg boğasım gelir valla benim, bu kadarda bencil olunmaz derim ama tabi şuan bir anlık öfkeyle böyle konuşuyorum,erkekler genelde vurdum duymaz olurlar, heleki annesi de iyi yetiştirmemişse bu konularda, sonradan eğitimle değişir, ama senin eşin sanırım bencil biri, karakter olarak duygusal vicdanlı merhametli olsa böyle davranmaz, mesela benim eşim hem dagınık hemde bir işin ucundan tutmayan ve yanında yangın olsa kalkıp üşenen tiplerden di, ama eğittim düzeldi kısmen, ama senin eşin farklı, yani bencil olmak ayrı bişey, rahatına düşkün olmak ayrı bişey, karekterini değiştitirsen anca düzelir, adam kimse karakterini değiştirmez, huy suy değişir ama bir insan bencilse bencildir, merhametsizse sonradan edinilemez bu duygular , genede allah sabır versin sana

valla sonuna kadar haklisin
kari koca calisiyorsa evdeki her iste ortaktir
bunu esinizin kafasina soka soka ögretmelisiniz
ben ev hanimi oldugum halde esin evde bircok isi yapiyor yardimci oluyor
yazik valla

açıkcası erkeklerden birsey beklemek tam anlamıyla boşa kürek cekmektir. Bunu yapan oran %5 ya var ya yok, yapanda yarım yamalak yapar. Ben sadece benimkine koltuk kanepe kaldırtırım, perde taktırır /söktürürüm, birde camların en ust kısımlarına boyum erişmediginden sildiririm onda da başında dururum, başında durmadıgında ya yalapşap yapar yada kovayı döker ortalıgı batırır.

Son düzenleme:
Back
X