Eşimin ev işlerine yardımcı olmaması sorunu!!

ikinizde çalışıyorsunuz eşin sana ev işlerinde yardımcı olmalı önce iyilikle konuş baktın olmuyor kavga dövüş sert konuşarak yola getirmeye çalış öldüm bittim çok yoruluyorum herşeye yetişemiyorum de ama insanlar zor değişir canım eşinde bu kafa yapısıyla yetişmişse değişmesi zor baktın eşin aynı kendini çok yıpratma arada yardımcı tut başka çaren yok

değişeceğinden pek umutlu değilsen haftada bir yardımcı al eve canım nasıl olsa çalışıyorsun bunada karışmaz herhalde ve tabi birde bulaşık makinesi al en azından mutfakta geçirdiğin vakti yarı yarıya azaltacaktır.

canım sen kendini çok ezdiriyorsun bence.hayatın çekilir gibi değil.bir süre sonra sen de patlarsın bir yerden.bir kere ne demek bulaşık makinesi olmamak,iki maaş nereye gidiyor,eşinin zevkleri de çok herhalde.önce bir makine al ve temizlikçi tut.çok sinirlendim ya yazamayacak seviyede.bir de sen 2şer saatten 4 saat yol çekiyorsun ama eşine işi 5 dakika.ooooh ya hayat eşine güzel.bence ben dahil herkes kıskandı şu an eşini.yok böyle bir hayat ya iyi vallaha.

Erkekler eve gelen temizlikçi kadın fikrinden hiç hoşlanmıyorlar, "temizliğe ve yemeğe kadın çağıracağım, başka türlü olmaz, paramızın epey bir kısmı oraya gidecek, ama naapalım artık, başka çözüm yok" deyin, derhal itiraz edecektir. O zaman siz de kendisinin işlere elini sürmediğini, sizin de yetişemediğinizi ve bir sürü arkadaşınızın evini bu şekilde idare ettiğini söyleyin. Acele etmeyin, biraz dil döksün, ikna etsin sizi bu noktada. Size yardım ederse belki paranızın cebinde kalabileceğini söyleyip istediklerinizi sıralayın, bunları yaparsan bir bakarız, bir deneriz dersiniz. Ama bütün bunları gayet ciddi söyleyin... Ben ne zaman temizlikçi desem, işe yaramakta :)

O küsmelere filan da pabuç bırakmayın, onların hepsi siz bir daha iş istemeyin diye yapılan şeyler... Parasının gideceğini anlayınca bence iş yapmaya başlar beyefendi...

yemin ederim artık kk da konu açmaya korkuyorum.ben eşimi bu konuda nasıl teşvik edebilirim diye sordum herkes bana kocasinin nasıl yardım ettiğini anlatıyor.daha önce de eşimin temizlik konusuna önem vermemesiyle ilgili konu acmisti herkes yok kocam şöyle temiz şöyle yapar böyle yapar..bana ne sizin kocanızdan inanın hiç merak etmiyorum!!

Nasıl yani yanlış mı okuyorum yoksa diğer mesajlarında düzeltme yaptın mı ya da açıklama geçtin mi? “banane sizin kocalarınızdan hiç merak etmiyorum” nasıl bencil bir yaklaşımdır bu. Birine derdini anlatırken bile insan yeri gelir dinler yeri gelir kendindin örnekler verir ama insanlara nasıl bir yaklaşımdır bu? Konu açıyorsun da herkes kendince bir şey söylüyor. O zaman senin adını yazalım bir yere, konu açınca duvara konuşuyor gibi anlat dur sen, arada bir yorum çekeriz.

karşınıza alın açık açık konuşun..

şikayet olarak değil. evliliğin artık size yorgunluk ve yılgınlık getirdiğini,bazı şeylere gücünüzün kalmadığını anlatın.:31:

kartları açık oynayın.

temizlige yardıma teşvik olmaz, bu insanın icinden gelmeli birde ailesinden görmeli. Ozellkle tek erkek cocuk veya birde 1-2 de ablası olan erkek cocuklar
genelde herseylerini baskası yapar, yatak toplamasından ütüye kadar ya anne yada ablalar yapar. Bu durumda o erkek cocukdan hayır gelmez. Bunu ancak
universiteyi şehir dışında yanlız okuması durumunda ogrenmesi ihtimal onda da manitasına bu işi verir yine yapmaz.

Back
X