Esimin herseye alerjisi var yiyeceklerde galiba

Hastaneye gitmek istemiyorsa gitmesin. Sisligi de kendisi cekmiyor mu zaten.
Esinize annesi gibi davranmayin bence. Rahatsiz olursa kendi hastaneye gider

Çok geçmiş olsun. Alerji için aşı tedavisi var.4-5 yıl sürüyor. Başladıktan 3-4 ay içince çok büyük rahatlama sağlıyor.

Eşimde de var. Ben bunu 3-4 yıl önce bir alerji Prof. Gönderdim. 20 li hazir kitten test yaptı. Muayene etti işte şunu yapma bunu yapma evi şöyle havalandırma böyle elektrik süpürgesi kullan vs. Alerji aşısı yazdı bunu alın gelin. Aradık yokmuş. 3 ay bekleyin gelir dediler. Sonra aradık aşıyı satan adam dedi ki hocaya söyleyin başka aşı yazsin temin edilemiyor. Hocayı aradık yok bekleyin diyor. Bir 3 ay da öyle geçti. Bu hocaya muatene ve test icin 800 lira para verdik. Boşuna çöp oldu.

Sonra biz başka doktora gittik. O 56 li alerji testi yaptı. Bayağı bir şeye alerjisi çıktı. Alergo diye bir firmadan aşı yazdı. Düzenli onu kullanıyoruz. Sonra öğrendik ki ilk gittiğimiz hocanın yazdığı alerji ilacını üreten firma kapanali aylar olmuş. Başka firma ile anlamadığı için hem paramız hem zamanımız gitti. Pis adam aklıma geldi şimdi hakkımı helal etmiyorum ona.

Neyse aşı tedavisine başlayacak doktor bulmak zor olabiliyor. Devlete gidecekseniz istanbulda 2 tane hastanede bu tedaviye baslatiorlar diye biliyorum. Biri Süreyya paşa diğeri yedikule. Randevu bulmak zor olabilir. Hemen alın derim. Özelde başlayıp sonra buralara dönüşünüz pek mümkün olmayabilir. Uzun bir tedavi aynı doktorun kontrolu gerekiyor. Aşılar da doktor muayenehanesinde buzdolabinda duruyor genelde. Her aşı olmaya gittiğinizde de para ödüyorsunuz. Özele gidecekseniz muayene, test, aşı ve asi vurulma paraları ödeyeceksiniz demektir. Bunları doktor seçerken gözünde bulundurun
Bu anlatılan ası tedavisinden oldum konu sahibi. İmmunaterapiden oldukca memnun kaldım. Tavsiye ederim. Yiyecekler için cok fazla birsey yapılamıyor yemeyecek yani kendini düşünüyorsa.

Ben de aynı eşiniz gibiyim önce Dahiliye ye gidip tahlil yaptıryosunuz o sizi immünolojiye sevk ediyor zaten.. Benimde üzüm kivi balık yer fıstığı ev tozu (akarı) güneş gibi alakasız şeylere alerjim var hapşırma ses kısıklığı göz akıntısı aşırı göz şişmesi kızarıklık döküntü nefes almada güçlük gibi problemlerim oluyor fakat alerji testi sonucunda alerjisi varsa bile tedavi olmasın. Tedavisi 5 yıl sürüyor ilaç 5 yıl koruyor sonra yine her ay iğnesi var ve vücudun ciddi anlamda dengesini bozuyor kilo vs

ya alerjı konusu cok enteresan
senelerce alerjın olmadan yedıgın ıctıgın bırsey bırgun bı bakarsın alerjı yapar senı öldurur
veya alerjın oldugunu bıldıgın bırsey bı bakarsın kendı kendıne gecmıs

aspırıne benım alerjım vardı 30 yıl aspırınden korundum cok dıkkat ettım her amelıyatımda her hastalıgımda heryere koskocaman aspırıne alerjısı var dıye yazdılar hep :D
bırgun aıle hekımım yanlıslıkla ıcınde aspırın ıceren ılac vermıs bana
ıctım bılmeden bırsey olmadı :D
esım tesaduf ıcerıgını okuyunca gorduk
doktora gıttık
kendı kendıne gecmıs
yav aspırın yuzunden ölumden dönen hastanelık olan ben degıl mıydım :D ne ara geldın gectın

olabılıyor

bunun ıcın alerjı testlerının yanında doktorun verdıgı ılac bunun yanında gunluk hayatda dıkkat ve sabır gerekıyor
gecmıs olsun
alerjısı var dıye uzulmeyın kendı kendıne geldıgı gıbı gıdebılır

Alerjisi var evet. Bu mevsimde hapşırma da olur. Dikkat etmek lazim baska bi yerde sislik varmi dudak vs? Tehlikeli gitmesi lazim allerji bu
Alerji hapi verdim 1 günde toparlandi ertesi gün ise gitti bu hafta bakalim esim doktora gitcekti ama gitmiyor inatlasiyor benim
Allerset mi icti ? Ben alerji isini iyi bilirim yesilede olabilir kuru nane katmayın yemeklere. Arayin bencede kayinbabayi . Evde cok cam kapı acmayin bu mevsimde. Dogal urunlerle temizleme yapılsın evde. Sirke arapsabunu vs. Parfum sıkmayın evde dus jeli falan varsa kaldırın yesil sabun kullansin banyoda. Yumos koymayın camasirlara dicem ama :KK43: gecmis olsun
Yok vallah sprey parfum falan hayatta ayrilmaz yaninda onda birsey yok ama yemeklerde sknti sanki var bu aralar ceztrizin mi ne hapi iciyor almanyadayim , yemek yaparken mutlaka havuc katarim tarife olan neyse ama esim cig havuc yedi cani cekmis de 2 tane götürdü ilkinde bogazi giciklanmaya baslamis anlamamis 2ci havucu yediginde birden gözleri akmaya, kizarmaya basladi surati sismisti ama cok sükür toparlandi tedavisi varsa zorla götürcem doktora adami bayiltipta cok inatci direniyor hala hastaneye gitmemeye bi kontrol yapilsin ne var ki bunda bukadar cok korkuyor

ya alerjı konusu cok enteresan
senelerce alerjın olmadan yedıgın ıctıgın bırsey bırgun bı bakarsın alerjı yapar senı öldurur
veya alerjın oldugunu bıldıgın bırsey bı bakarsın kendı kendıne gecmıs

aspırıne benım alerjım vardı 30 yıl aspırınden korundum cok dıkkat ettım her amelıyatımda her hastalıgımda heryere koskocaman aspırıne alerjısı var dıye yazdılar hep :KK70:
bırgun aıle hekımım yanlıslıkla ıcınde aspırın ıceren ılac vermıs bana
ıctım bılmeden bırsey olmadı :KK70:
esım tesaduf ıcerıgını okuyunca gorduk
doktora gıttık
kendı kendıne gecmıs
yav aspırın yuzunden ölumden dönen hastanelık olan ben degıl mıydım :KK70: ne ara geldın gectın

olabılıyor

bunun ıcın alerjı testlerının yanında doktorun verdıgı ılac bunun yanında gunluk hayatda dıkkat ve sabır gerekıyor
gecmıs olsun
alerjısı var dıye uzulmeyın kendı kendıne geldıgı gıbı gıdebılır
Vallah ya birden ortaya cikti bende anlamadim cok sükür toparlandi ya ama hastaneye götüremiyorum cok diretiyor ne var ki hastaneden korkuyor, benimde bala alerjim vardi bilmeden yedigim olurdu 1 sene sonra toparlanmistim bala karsi alerjim kalmamisti ama esimi bilemiyorum adami bayiltip öyle doktora götürcem cagirdim o gece kayinpederimi esim bana bagiriyor kayinpederim esime bagiriyordu yok götüremedik Allahtan alerji hapi vardi o kadar cok kötüye gitmedi sagolsun sabaha 7 ye kadar uyuyamadim adam iyilesmis cillop gibi giyinip gitti ise o gün 😂😂

Ben anlamadım sonradan mı alerji geliştiriyor bu kadar
Altta başka sorun olmasın
Allerji önemli Allah korusun reaksiyonu ufak bir kaşıntı da olabilir, nefes alamama da olabilir, bilemezsiniz. Doktora götürün hemen
Birden cikiyor ortaya bilmiyorum havuc hormonlu olabilir dedi simdi bana hic fikrim yok toparlandi ya ertesi gün hemen ise gitti, götürcem doktora ama hala ikna edemiyorum maalesef ben iyiyim ne isim var hastanede bombs gibiyim iyilestim artik diyor ama baska yiyeceklerde alerji yaparsa icim icimi yiyor

Hastaneye gitmek istemiyorsa gitmesin. Sisligi de kendisi cekmiyor mu zaten.
Esinize annesi gibi davranmayin bence. Rahatsiz olursa kendi hastaneye gider
Dimi öyle yaptigim zaman bana hic yardimci olmuyosun diye kiziyor ben hemsire miyim doktor muyum sacmalama bu durumda doktora gidilir dediydim ama yok ya bundan sonra bilmiyorum baska yiyeceklerde alerji yapcak mi onu da bilmiyorum

Esimin alerjileri say say bitmeycek hangisini sayayim bilmiyorum artik, kiviye alerjisi var yedigi zaman dudagi sisiyor, seftali yedigi zamanda sesi gidiyor ince ses cikiyor, tozlara karsi alerjisi var, kuslara karsi alerjisi var, polenlere karsi alerjisi var, zemin 2 tane havuc yiyeyim dedi adamin gözleri akiyor sulu gibi havuca da karsi alerjisi var buda belli oldu haftaya zorla esimi doktora götürecegim galiba, esim sevmiyor hastanelere karsi fobisi var en sonunda adami bayiltip öyle doktora götüresim var, napcam bilmiyorum alerji testi yapilmasi lazim bir an önce :KK43:
Benim eşimede yıllarca tavuk yumurta bal tarzı yiyeceklere bitki çaylarına, polene alerjin var denilmiş adam bütün bunlardan kaçmış evlendilten sonra hepsini yedirdim denemek için hiç birşey olmadı meğerse adamın mesleğiyle alakalı bir durummuş toza ve kumaş tüylerine kedi köpek kılına alerjisi varmış kapsamlı bir teste girsdin alerjisine sebep olan başka birşey olmalı.

Back
X