Eşimin iş yeri hakkında

Orkide34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2020
1.968
1.443
48
Kızlar selam biz 1,2 aya bandırmaya taşınacağız bu yuzden ben 1 ay önce evlilik hakkımı kullanarak işten ayrıldım şuan evdeyim .
Sorun şu ; Eşimin işi ağır kimyasal üzerine ve işyerşnde çok hakkı yeniliyor maaşın bir kısmını elden alıyor mesai saat ücreti düşükten hesaplıyor iş güvenliği hak getire mesai yaptığı zaman sgkda gösterilmiyor ve bunun üzerinde işyerinde kıymet bilinmiyor. Bugun sinirlenmiş yok burada ki arkadas bana şahitlik yapacak yok mahkemeye vereceğim şikayet edeceğim derdinde bende iyi de hayatım iş mahkemeleri zaten uzun sürüyor bi de bu pandemi de daha da uzar fln dedim 1 yıl sonra ev almayı düşünüyoruz bandırmadan ben neden hakkımı yedireyim diyor haklı evet. Dedim hemen ii bulabilecek misin sgksız çalışırım dava sonuçlanana kdr dedi hemen bulabilirsen iyi dedim. Bu durumlar olmasa bandırma da işi hemen hemen hazırdı ama sgklı . Bu mahkeme kısımları sonuçlanmadan sgklı görünmezsen daha iyiymiş avukat öyle söyledi sebebi de işsiz kaldı durumu için daha hızlı sonuçlanıyormuş. Ben adama her zaman yanındayım dedim ne istersen o olsun dedim kenarda birikmiş paramız var şükür tabi de bilemedm ne yapacağımı kararsız kaldım ..

Kızlar selam biz 1,2 aya bandırmaya taşınacağız bu yuzden ben 1 ay önce evlilik hakkımı kullanarak işten ayrıldım şuan evdeyim .
Sorun şu ; Eşimin işi ağır kimyasal üzerine ve işyerşnde çok hakkı yeniliyor maaşın bir kısmını elden alıyor mesai saat ücreti düşükten hesaplıyor iş güvenliği hak getire mesai yaptığı zaman sgkda gösterilmiyor ve bunun üzerinde işyerinde kıymet bilinmiyor. Bugun sinirlenmiş yok burada ki arkadas bana şahitlik yapacak yok mahkemeye vereceğim şikayet edeceğim derdinde bende iyi de hayatım iş mahkemeleri zaten uzun sürüyor bi de bu pandemi de daha da uzar fln dedim 1 yıl sonra ev almayı düşünüyoruz bandırmadan ben neden hakkımı yedireyim diyor haklı evet. Dedim hemen ii bulabilecek misin sgksız çalışırım dava sonuçlanana kdr dedi hemen bulabilirsen iyi dedim. Bu durumlar olmasa bandırma da işi hemen hemen hazırdı ama sgklı . Bu mahkeme kısımları sonuçlanmadan sgklı görünmezsen daha iyiymiş avukat öyle söyledi sebebi de işsiz kaldı durumu için daha hızlı sonuçlanıyormuş. Ben adama her zaman yanındayım dedim ne istersen o olsun dedim kenarda birikmiş paramız var şükür tabi de bilemedm ne yapacağımı kararsız kaldım ..
Alacağı tazminatın SGK lı olması ile alakası yok. Hem ağır kimyasal üzerine çalışıyor diyorsunuz hem ne ne cesaretle SGKsız işe girmesini destekliyorsunuz. Riskli bir işte çalışıyor eşiniz.
Dava açtığında her türlü tazminatını alır.

Alacağı tazminatın SGK lı olması ile alakası yok. Hem ağır kimyasal üzerine çalışıyor diyorsunuz hem ne ne cesaretle SGKsız işe girmesini destekliyorsunuz. Riskli bir işte çalışıyor eşiniz.
Avukat sgklı olmazsa o zaman mahkemeler daha ii sonuçlanıyor demişti başka iş için bıraktı algılıyorlarmış bilmiyorum avukat öyle söyledi bende duruma istinaden yazdım.
Her durumda alır evet ama süreç uzun olacak..

Aynı işi yapmayacak çıkarsa bu yuzden src4 belgesi ve forklift belgesi aldı

Özel sektörde hakkını arayan herzaman işsiz kalır yada işsizliği göze alır malesef durum böyle acı ama gerçek..bunu göze alabiliyorsa hakkını arasın bişi çıkacağını sanmam üstüne -çok emin olmamakla birlikte başka bir yerde işe girerkekde o açtığı mahkemeler önüne gelebilir

Avukat sgklı olmazsa o zaman mahkemeler daha ii sonuçlanıyor demişti başka iş için bıraktı algılıyorlarmış bilmiyorum avukat öyle söyledi bende duruma istinaden yazdım.
Her durumda alır evet ama süreç uzun olacak..
Olabilir istediği için bırakabilir bunun tazminatla ilgisi yok. O tarafıyla ilgilenmez mahkeme. Bizim iş yerinden personel çıktı bir hafta sonra başka işe başladı tazminatını aldı eksiksiz. Avukattan ziyade bir muhasebeci ile görüşün.
forevermorrenk forevermorrenk ben böyle bir şey duymadım. Sen duydun mu?

Özel sektörde hakkını arayan herzaman işsiz kalır yada işsizliği göze alır malesef durum böyle acı ama gerçek..bunu göze alabiliyorsa hakkını arasın bişi çıkacağını sanmam üstüne -çok emin olmamakla birlikte başka bir yerde işe girerkekde o açtığı mahkemeler önüne gelebilir
Yok zaten orada çalışmak istemiyor bu yuzden sağlıkla ilgili olduğundan src4 belgesi ve forklift belgesi var başka iş yapacak ..

Olabilir istediği için bırakabilir bunun tazminatla ilgisi yok. O tarafıyla ilgilenmez mahkeme. Bizim iş yerinden personel çıktı bir hafta sonra başka işe başladı tazminatını aldı eksiksiz. Avukattan ziyade bir muhasebeci ile görüşün.
Bi bakayım sordurayım başka birilerine de bi de muhasebeden bilgi alayım

İstifa değil de karşılıklı anlaşma yapmıştır iş yeriyle.
İkale diyoruz biz buna evet anlaşılıyor ama hakkını alarak çıkıyorsun.
Var canım bu durum.

İşveren yeter ki istesin hakkını alır öyle gidersin.

İstifa değil de karşılıklı anlaşma yapmıştır iş yeriyle.
İkale diyoruz biz buna evet anlaşılıyor ama hakkını alarak çıkıyorsun.
Var canım bu durum.

İşveren yeter ki istesin hakkını alır öyle gidersin.
Karşılıklı anlaşma durumunu biliyorum onu ben de yapıyorum zaten de burada diyor ki başka iş yerine SGK li girince davayı etkiliyormuş o yüzden SGk lı işe girme demiş avukat.

Karşılıklı anlaşma durumunu biliyorum onu ben de yapıyorum zaten de burada diyor ki başka iş yerine SGK li girince davayı etkiliyormuş o yüzden SGk lı işe girme demiş avukat.

Sgk lı bir işte çalışmazsa o zaman da kötü niyet tazminatı kazanıyor işçi.
Yine istifa eder ama hakkını alır.

Sgk lı bir işte çalışmazsa o zaman da kötü niyet tazminatı kazanıyor işçi.
Yine istifa eder ama hakkını alır.
Karşılıklı olarak bir şey yok sadece eşimin hakkı çok yenildiği için dava yolu ile alma derdin de eşim ama durumlar karışık biraz bandırma durumu iş bulma durumu zaten aynı işi yapmayacak

Bu mahkeme kısımları sonuçlanmadan sgklı görünmezsen daha iyiymiş avukat öyle söyledi sebebi de işsiz kaldı durumu için daha hızlı sonuçlanıyormuş.
Sahite dikkat edin derim yari yolda birakmasin.Zaten atlattiginiz gibiyse isletme ruhsatini bile iptal edebilirler.Kimyasal diyorsunuz,iş guvenligi hak getire diyorsunuz.Emegin getirisi olan ucrette usulsuzluk yapildigini soyluyorunuz.Ama bu davalar cabuk sonuclanmaz.Muhtemelen bahsi gecen isletme haklarini bir hukuk firmasi araciligi ile arar.Bunlar zaman zaman davalara bile katilmayabiliyorlar sirf uzamasi icin.Dedigim gibi sahit'e dikkat edin.Ayrica Sgk'siz is emniyet kemeri olmayan araca benzer.Bence buna destek vermeyin.

Son düzenleme:
Şahide güven olmaz karakolda doğru ifade veren mahkemede şaşar diye bir laf var. Karşılıklı anlaşıp Tazminatını alıp başka bir iş yapması daha mantıklı gibi geldi bana...

Sahite dikkat edin derim yari yolda birakmasin.Zaten atlattiginiz gibiyse isletme ruhsatini bile iptal edebilirler.Kimyasal diyorsunuz,iş guvenligi hak getire diyorsunuz.Emegin getirisi olan ucrette usulsuzluk yapildigini soyluyorunuz.Ama bu davalar cabuk sonuclanmaz.Muhtemelen bahsi gecen isletme haklarini bir hukuk firmasi araciligi ile arar.Bunlar zaman zaman davalara bile katilmayabiliyorlar sirf uzamasi icin.Dedigim gibi sahit'e dikkat edin.Ayrica Sgk'siz is emniyet kemeri olmayan araca benzer.Bence buna destek vermeyin.
İşte bende uzun sürecek dedşm eşime o da sürsün zaten kiraya çıkacağız o dönemde ben başka işte çalışırım dedi zaten bu işi ağır başka iş yapacak bu yuzden src4 ve forklift eğitimi aldı çunku sağlıkla ilgili de problemleri çıktı . Avukatta sgklı çalışmazsa dava daha çabuk daha iyi sonuçlanır dedi ama bilemedim nasıl yol izlesin.

Şahide güven olmaz karakolda doğru ifade veren mahkemede şaşar diye bir laf var. Karşılıklı anlaşıp Tazminatını alıp başka bir iş yapması daha mantıklı gibi geldi bana...
Zaten öyle olacaktı anlaştılar adam tazminatını verecekti ama parayı parça parça verdi hep daha da alacağı var hani derler ya para p.ç oldu aynen öyle bereket fln hak getire daha da alacaklı ama adam neredeyse 1 aydır vermiyor para öncesinde de ya 4bin ya 2 bin bu şekilde veriyordu bende dedim böyle olmaz ki paranın bereketi olmuyor .. bugun ne olduysa iş yerinde sinirlenmiş bıktım artık diyo böyle böyle dio dedim haklısın hayatım ama zaten anlaştın ben dava açacağım dedi akşam gel konusurz dedim bakalım gelecek konusucaz

Eşiniz Kimyasal olan tehlikeli bir işte çalışıyor sgk olmazsa büyük bir sıkıntı, benim tanıdığım bir ailenin 2 oğlu kimyasal ile üretim yapan bir fabrikada çalışmışlar yıllar önce ve hatalı bir durumdan dolayı her iki evlatları da vefat etti, bence bu sorumluluğu almayın sonra mağdur edilebilme durumu yaşanabilir..

Eşiniz Kimyasal olan tehlikeli bir işte çalışıyor sgk olmazsa büyük bir sıkıntı, benim tanıdığım bir ailenin 2 oğlu kimyasal ile üretim yapan bir fabrikada çalışmışlar yıllar önce ve hatalı bir durumdan dolayı her iki evlatları da vefat etti, bence bu sorumluluğu almayın sonra mağdur edilebilme durumu yaşanabilir..
Yok iş değiştirecek yani ayrılınca bu işte devam etmeyecek dava açıp açmama konusunda sıkıntılıyız şuan

Ben bu dediğinizi ilk defa duydum. Baska yere girdiği is ile eski isin ne alakası varmis? Eşiniz fazla mesaileri ödenmediği icin ve sgk si eksik yattığı için dava açacak. Muhtemelen hakli fesih ile ilgili dava açacak. Bildigim kadariyla 8s yerine hem fazla mesailerinin hem de sgk sinin duzgun yapmasıyla ilgili noterden ihtar çekmesi lazım. Olmayınca da isten cikmasi lazim. Kendi isteğiyle istifa degol de hakkım ödenmedi diyerek çıktığını göstermesi lazım. Mahkemenin sonuçlanması uzun sürebilir. Ama sgkli ise girmis girmemiş ile ilgisi yok bunun. Is mahkemeleri uzun surebiliyor. Eşiniz bir yandan ise girip calisir bir yandan da bu şirkete açtığı dava da isler.

Back
X