Esimin kardesi bizde kalcakmis...

zennube__

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Şubat 2017
17
25
3
Merhaba arkadaslar KK’yi uzun süreden beri takip ediyorum ancak daha yeni üye oldum ve size sormak istedigim birsey var.
Ben 4 aylik evliyim ve kaynanamlardan 25 km mesafe uzaklikdayim. 2 Kayincm var büyük olani evli kücük olanida 14 yasinda ve bu sene orta okulu bitiyor sonra liseye baslicak.
Simdi gel gelelim sorunuma.
Kayincmin okulu bizim oturdugumuz yere daha yakin oldugu icin esimde gecen dediki cocuk hergün okadar yolu nasil gidip gelsin bizde kalir bende orda hic sesimi cikarmadim hic birsey demedim (okadar yolu dedigide trene bincek 10 dakika sürüyor sonrada otobüse bincek bizim burda kalirsa sadece otobüse binip gidecek)

Bu 1 ve ya 2 haftalik birsey degilya 5 sene gidecek bu cocuk okula ayrica ben calisan bir bayanim sabah 6:15 evden cikiyorum haftada 2 gün aksam 7de eve geliyorum 3 günde saat 2 bucukda evde oluyorum eve zor yetisiyorum.
Evimde pek müsait degil bir tane cocuk odasi var ama ordada yatak koltuk yok simdilik bos duruyor sadece bi dolap var. Yani gelse oturma odasinda yaticak onun yatacagi odadanda yatak odasina geciliyor of o gelirse cok düzensiz olucak özel hayat denen bise kalmicak hergün eve zor yetisiyorum kostur kostur yemek yapiyorum bütün evin isi bana bakiyor ama bi yandan düsünüyorum eger o benim kendi kardesim olsaydi diye. Bu konuyu esimle konusmak istiyorum ama siz olsaniz kabul edermiydiniz kizlar?

Uzun olduysa kussura bakmayin kizlar cevaplarinizi bekliyorum

Bence kafanızda büyütmeye gerek yok. İstememekte haklısınız çünkü ortada bir mecburiyet yok. Eşinize canım ben orada bir şey demek istemedim, ama ortada mecburiyet yokken kardeşinin bizim evimizde kalmasını istemiyorum deyin derim. Bence saçmalamış. Yeni evli insanların yanına erkek kardeş yerleşmez.

O an deseydin ya "aa hayatım ani oldu bu karar, daha beşik almadıkkk kaynıma" diye.
Ayrıca 5 sene çok uzun ya 1 saat trende gidecek (ki böyle okula işe giden bir ton insan var) ya da yurtta kalacak.
Yeni evli olmanız da cabası.

Kendi kardeşiniz için yazmış olsaydınız ve eşiniz onu istemese idi burda kadınlar eşinizi topa tutardı.
Adil olun. Eğitim bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için gerçekten önemli. Derse yetişmek için belki iki lokma bir şey bile yiyemeden çıkacak mesafe yüzünden? Belki yol parası ağır gelecek bir süre sonra?
Eğer tüm bunlara rağmen istemiyorsanız maddi durumunuz iyi ise yurda yerleştirme fikrini söyleyin. İki aile 1 çocuğun okul masrafını karşılar pekala.

Merhaba arkadaslar KK’yi uzun süreden beri takip ediyorum ancak daha yeni üye oldum ve size sormak istedigim birsey var.
Ben 4 aylik evliyim ve kaynanamlardan 25 km mesafe uzaklikdayim. 2 Kayincm var büyük olani evli kücük olanida 14 yasinda ve bu sene orta okulu bitiyor sonra liseye baslicak.
Simdi gel gelelim sorunuma.
Kayincmin okulu bizim oturdugumuz yere daha yakin oldugu icin esimde gecen dediki cocuk hergün okadar yolu nasil gidip gelsin bizde kalir bende orda hic sesimi cikarmadim hic birsey demedim (okadar yolu dedigide trene bincek 10 dakika sürüyor sonrada otobüse bincek bizim burda kalirsa sadece otobüse binip gidecek)

Bu 1 ve ya 2 haftalik birsey degilya 5 sene gidecek bu cocuk okula ayrica ben calisan bir bayanim sabah 6:15 evden cikiyorum haftada 2 gün aksam 7de eve geliyorum 3 günde saat 2 bucukda evde oluyorum eve zor yetisiyorum.
Evimde pek müsait degil bir tane cocuk odasi var ama ordada yatak koltuk yok simdilik bos duruyor sadece bi dolap var. Yani gelse oturma odasinda yaticak onun yatacagi odadanda yatak odasina geciliyor of o gelirse cok düzensiz olucak özel hayat denen bise kalmicak hergün eve zor yetisiyorum kostur kostur yemek yapiyorum bütün evin isi bana bakiyor ama bi yandan düsünüyorum eger o benim kendi kardesim olsaydi diye. Bu konuyu esimle konusmak istiyorum ama siz olsaniz kabul edermiydiniz kizlar?

Uzun olduysa kussura bakmayin kizlar cevaplarinizi bekliyorum
Asla kabul etmem. Simdi kavul edersen 5 sene sizde. Hamilelegin olacak ozel gunun olacak kavgan olacak her haltinida ergen bi cocugun yaninda yasayacaksin

bence aılesının evı de yakın oldugu ıcın arada kalır gıbı yoksa uzun surelı cocuk da rahat edemez bence esınızde o yuzden esınıze arada gelsın kalsın dıye onerıde bulunabılırsınız kı sıkıntı olmasın cunku uzun sure kalması zor olur

Kendi kardeşiniz için yazmış olsaydınız ve eşiniz onu istemese idi burda kadınlar eşinizi topa tutardı.
Adil olun. Eğitim bizim gibi gelişmekte olan ülkeler için gerçekten önemli. Derse yetişmek için belki iki lokma bir şey bile yiyemeden çıkacak mesafe yüzünden? Belki yol parası ağır gelecek bir süre sonra?
Eğer tüm bunlara rağmen istemiyorsanız maddi durumunuz iyi ise yurda yerleştirme fikrini söyleyin. İki aile 1 çocuğun okul masrafını karşılar pekala.
KK kadını olarak asla topa tutmaz haksız olduğunu beyan ederdim

Kurs gibi max 9aylik birsey degil 5 yil cok uzun bir sure yarin herkes dolusursa siz kotu olursunuz aa kardese ses cikartmadi amcaogluda is gorusmesine gidecek 2gun kalsin teyze kizinin mulakat var 1 hafta gibi yasaniyor bunlar maalesef uygunuyla izah et ay ay bolsun misal okul 7 aymi 3 ay sizde 3,4ay havalar guzelken evinde seklinde
Ayrica ay daha cocuk ne olacakki diyenler olmus kotu bir yas sigaraya alissa kotu arladas edinse siz sebep oldu olursunuz o yaslar ana terliginden uzaklasinca azilan yaslar
Esinize sorumluluk basina bise gelse vs gibi noltalarla giris yapin

Oncelikle anlattığınıza göre sizde kalmadığında da gayet rahat gidebilir. 2 vesayiti bu kadar gözlerinde buyutmesbuyutmesinler. Bir de beraber kalınca genelde sorun çıkar memnuniyetsizlik okur kalan taraftan

Ozel hayat diye birsey kalmaz bencede evinizde istediginiz gibi giyinip hareket edemiyceksiniz hersey kisitlanacak bu insanin kendi kardeside olsa farketmez ayni sey esinizle olan yakinlasmanizi bile dikkatli yasiycaksiniz hani bunlar sizin icin onemliyse sonrasinda sorun olmamasi acisindan esinize belirtin sahsen benim icin cok onemli evimde istedigim gibi giyinip oturamiycaksam bu beni strese sokar hastalik olur vs bunlar ayri seyler ama bir araba daha binmesin diye kalmasi gerekmez arada gelir kalir ama devamli olmasi dusundurucu

Valla kendi kardesin olsaydi o zaman da mi hayir diyecektinkiler cikar şimdi.
Ne kardesim ve kaynim senelerce bende kalmasini ben istemem. Hele ki yeni evliyken. O kadar uzaksa yakin yere kaydetsinler. Yada cocugun egitimi icin oraya tasinsinlar. 3 ay 5 ay degil 5 sene.
Ben asla kabul etmem sahsen. Herkesin evi var barki var duzeni var. Ne ozel gunun kalir ne de baska sey. Sofraya bir tabak fazladan koymak meselesi degil ki bu.

Benim de kaynim bende kaldı bende ozaman daha bir yıllık evliydim. Hiç hoş değil nekadar da kardeşimden ayirmadiysam da, insan evinde ki rahatlığa alıştı mi olmuyor gerçekten.. Benim kaynim 1buçuk yıl kaldı şükür saygıyla ayrıldık ama o birbuçuk sene bana çok uzun geldi.

Back
X