Eşimin Ketumluğu Bezdirdi Beni...

lineum

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Mart 2013
417
3
0
Eskişehir
Aylardır uğraşıyordum her şey çok güzel olsun diye. Sürekli huzursuz, suratsız eşim...
Dün işyerime geldi beraber gezdik, iş arkadaşlarımla tanıştırdım, güzel bir gündü.

Akşam eve döndük yine keyfimiz yerindeydi. Eve bir şeyler almamız lazım dedim yiyecek surat yaptı.
Gün içinde param bitti demişti bende ciddiye almadım çünkü paramız onun yatırım hesabında birikiyor, ihtiyacı kadar alsaydı ben kendime yetecek kadar harçlık alıyorum. Param bölününce ay sonu zor geliyor.

Bende söylendim ve yattım. Sabah bir uyandım ki oturma odasında yatmış. O kadar sinirlendim ki...
Anneme gittim saat 13:00 e kadar orada oturdum eve dönerken mesaj attım beraber alışveriş yapalım diye.

Dönmedi. Aradım defalarca açmadı. Sonra bir mesaj attı dışarıdayım geç gelirim diye ve teli kapadı.
Sonra eve geldi yine suratın biri bin para.

Konuşmaya çalıştım sanki duvar en sonunda delirdim kızlar. Patlattı beni :( ne gelirse söyledim ağzıma. Annemi çağırdım geldi, konuştuk.

Bıktım eşimin ketumluğundan. Yapması gereken tek şey ben yatağa gittiğimde gelmek ve iki güzel söz söylemekti. Hemen yumuşayacaktım ve her şey düzelecekti.

Neden huzursuzluk çıkıyor evimde benim :( Neden böyle? Susan adamla uğraşmak çok zor, üçüncü yılımıza gireli 1 ay oldu. Düzelecek miyiz kızlar? Yada hep böylemi olacak?

ilk 3 yıl zordur derler, doğru da derler.. sadece alışveriş gibi belli başlı konularda mı böyle, yoksa eşinin genel hali mi konuşmamak? belki alışverişten hoşlanmıyor olabilir diye düşündüm (gerçi hangi erkek dırdırsız alışverişe gider ki? ) :)

Bilmiyorum ki...

Eşime hiç tahammülüm yok. Çünkü takdiri yok. Para konusunda bir tuhaf. Ben ikimiz için uğraşıyorum kendimden de kısıyorum diyor.

Anneme de rezil olduk. Ama bu konuşmanın olması gerekiyordum.

Kızlar gerçekten düzelir miyiz? Evliliğin ilk yıllarında olur mu böyle şeyler?

Istediginiz sadece eve yiyecek alisverisi yapmak
Esinizin bu konuda sorun cikarmasina bir anlam veremedim
Ne yiyip ne iceceksiniz?

sonra alsak şimdi para yok şu kadar gün geçsin falan dese iyiymiş.ama derdiniz anladığım kadarıyla küsüp gitmesi adım atmaması.bence değişmiyor bu erkek milleti ya.ilk yıllar zor derler kadın idare etmeyi öğreniyo sanırım yıllar geçtikçe.yiyecel içecek alma bakalım akşama ne yicek,aynı yemeği pişir her gün:))

ikinizde çali$ip birikim olsun diye açmi oturacaksiniz
e$ine sorsana bi parayi mezara mi gotureeckmi$ :)

huyu boyleyse zor degi$mesi
can çikar huy çikmazmi$
sadece sana evemi boyle birikim ayaklarinda yoksa kendi aylesi soz konusu oldugunda falan birikimi unutabiliyormu

Son düzenleme:
Istediginiz sadece eve yiyecek alisverisi yapmak
Esinizin bu konuda sorun cikarmasina bir anlam veremedim
Ne yiyip ne iceceksiniz?

Onun parası bitmiş bana da söylemiş bende ona rağmen yarın bir şeyler almamız lazım demişim.

Allah Allah ya...

Sanki mesele para paylaşmak. Neden ayın başında ihtiyacın olan parayı almıyorsun?

Aylardır kontrollüydüm beni delirtti yine.

sonra alsak şimdi para yok şu kadar gün geçsin falan dese iyiymiş.ama derdiniz anladığım kadarıyla küsüp gitmesi adım atmaması.bence değişmiyor bu erkek milleti ya.ilk yıllar zor derler kadın idare etmeyi öğreniyo sanırım yıllar geçtikçe.yiyecel içecek alma bakalım akşama ne yicek,aynı yemeği pişir her gün:))

İnat arkadaşım, inat...

Ben eşimi anlamıyorum gerçekten. Birde para konusunda çok hassasım ben. Evlenirken çok kıstılar o yüzden para konusu açıldı mı tüylerim diken diken oluyor.

Bunun için ayrı yatmaya ne gerek var Allah aşkına? Ne gerek var ortamı bu kadar germeye?

Birde evden çıkmış, ararım açmaz.

Kızlar soruyorum size;

Kadınlar eşlerini idare etmeli tamam ama erkeklerinde eşlerini tanıyıp ona göre hareket etmeleri gerekmez mi?

Durduk yere ne gerek var bu kadar vukuata yaaa :(

çok enteresan yani büyütecek ne var anlamadım.
eşiniz sizin çok harcadığınızı düşünüyor mu acaba böyle bir şeye de tepkili oalbilir mi?

valla tanıdığım bir çift var.Adam 30 küsur yıldır böyle,trip,surat,manasız cıkıslar..Kadın çocukları için kendini feda etmiş perişan...Arkanıza bile bakmadan kaçın derim,huyu böyleyse düzelmez...

güzel bir dille şikayet ettiğiniz bu yönü hakkında konuşsanız , ondan düzelmesini isteseniz,

ve yine o sizden şikayetçi olduğu yönleriniz varsa sizde düzelseniz karşılıklı anlaşabilirsiniz..

sonuçta sizin evliliğiniz sizin sorunlarınız karşılıklı fedakarlık yaparak birbirinizi tamamlayabilirsiniz bence..

ben karsilikli fedakarlik oldugunu dusunuenlerden degilim erkekleri anlamaya calismayacaksin onlari umursamayacaksin tipki onlarin yaptigi gibi aslinda arayip dolanan ilgilenen taraf erkek olmali kacan kovalanir ben artik öyleyim umurumda degil....

Sen kendini niye kasiyorsun ki arkadasim. Eve yiyecek birseyler almaniz gerektigini o da bilmiyor mu? Sanki yapacagin yemekten o yemiyor neyin tribi bu?
O zaman sende aksam yemegine sandvic yap ekmek arasi peynir ekmek bir tane onun onune koy bir tanede kendi yap ye. E napalim yiyecek alisverisine gidelim dedim oralim olmadin sandvic yemekten gocunmazsin diye dusundum dersin. 1-2 boyle yaptin mi elbet anlayacak hatasini ac kalacak degil ya!

bi garipmiş valla hergün neler okuyorum burda ya
tövbe yarabbi
napmış paraları onu anlattı mı yok
para ver yok alışveriş yapak yok
o zaman sen ne diye çalışıp paranı ortak hesaba yatırıyorsun
hergün dışarda yiyin kendisi ne yerse yesin o zaman:47:

bi garipmiş valla hergün neler okuyorum burda ya
tövbe yarabbi
napmış paraları onu anlattı mı yok
para ver yok alışveriş yapak yok
o zaman sen ne diye çalışıp paranı ortak hesaba yatırıyorsun
hergün dışarda yiyin kendisi ne yerse yesin o zaman:47:

Walla ne biliyim cnm ya. Dünkü tartışmamız rezillik ti...

Ne pintiliği kaldı ne açlığı :( Delirtti beni artık yaaa.

Ben evimde huzursuzluk istemiyorum arkadaşım eşime de söyledim.

Ne istiyorsun diyorum hiçbirşey istemiyorum senden diyor.

Söylediklerimden kendim utandım. Delikanlı adam yutmazdı bunları ya neyse diyor.

Ama iyi oldu bir yerde. Benim harçlığım üzerinden hesap yapmasın. Bu nasıl saçmalık ya...

Anladigim kadariyla sizde yeni evlisiniz. Ilk yillar cok zor gercekden birbirine alismak icin insanin cani cikiyor bazen tahammül edicem diye ama zamanla geciyor heralde...
Dogru olanlari, olmasi gerekenleri yani sizin olmasini istediginiz herseyi ona yavas yavas anlatin alttan alttan aklina sokun tartisarak degil daha sakin sekilde baskalarindan örnek vererek yada ama ona caktirmadan onunla kiyaslamadan.
Sabirli olun huylarindan vaz gecirtmeye calisin bende yeni evli sayilirim esimin bircok huyunu degistirdim cok sükür bunu kendi cevreside fark edip söylüyor. Hala ilk evlendigimiz gibi olsaydi sanirim bende katlanamazdim ama üzüm üzüme baka baka misali cok sükür ben ondan degilde o benden etkilendi.
Sizde zamanla düzeltirsiniz eminim anlatarak kafasina iyice yerlestirerek neyin dogru oldugunu neyin yapilmasi gerekip neyin gerekmedigini...

Back
X