Eşimin kız kardeşinin düşüncesizliği

dta

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2011
31
2
46
Kayseri
ya arkadaşlar bu yıl 3.yılımız görümcem bizimle aynı şehirde okul okumaya geldi evlendiğimiz yıl,aslında bizle kalmak istiyor ben pek olumlu bakmadığım için devamlı kalmıyor ama her fırsatta bizde hiç plan programları var mı diye düşünmüyor zaten birbirirmize iş yoğunluğundan fazla vakit ayıramıyoruz bi de o gelince benim sinirler tepeye çıkıyor,daha p.tesi salı çarşamba bizde kaldı bu gün yine bizde çatlıycam,insan bi raz düşünüz az ara veriyim diye,yarın gidermi acaba,belki gider yada gitmez hafta sonuda kalır,burayı kendi evi sanıyor devamlı kalmamasıylada bize lutuf yaptığını sanıyor olmalı,surat asıyorum banamısın demiyor bazen vicdanazabı çekiyorum ama insan biraz ince düşünür ya

görümcenin kaldıgı bir yurt veya arkadaslarıyla tuttugu bir ev varsa zaten size tenezzül etmesi anlamsız olmuş.
yengem beni istemese abimin evine gitmezdim...hatta aramaz sormazdım...

send eona ii davran belkide gicikligina gelio siz disari cikin esinle yada ne biliyim sonucta kocanin kardesi ne zarari varki kizin sana?

Asla kalamam..Erkek kardeşimin evide olsa abimin evide olsa kalmam imkansız..Saatler geçmek bilmez..Kendimi eğreti hissederim.Sonuçta ne kadar yakın olsakta yanındaki hanımı bana el!Onların hiç bir zaman karı koca olduklarını unutmam.Özel hayatları olduğunu ve en önemlisi bir aile olduklarını unutmam.Herkesin özeli vardır..Dip dipe yaşanır mı?Bir gün iki gün yok olup haftanın 3 gününü sizde geçirmek bir lutuf değil eziyettir ancak!Görümcenizin size ne kadarda zararı olmasa sonuçta sağır değil kör değil dilsiz değil.Onun yanında eşinizle ne yakınlaşabilir ne konuşabilirsiniz.Bence fazla yüz göz olmayın..Surat yapıyorsunuz anlamıyorsa açık açık belirtin!Biz evliyiz diye cümleye başlayın mesela..Arkası gelir..Birilerinin görümcenize karı koca olduğunuzu anlatması gerek!

ben abimin evine okudugum yere yakınsa giderim sahsen...birde sunu sormak istiyorum evlendiginiz ilk zamanlardamı gelmeye basladı...

Son düzenleyen: Moderatör:
biraz çekingen olsa diyorum okadar rahatki yenge abi müsaitmisiniz demiyor ya biraz kendini geri çekse ben ona gelme diyemem zaten bende yatılı okudum ama ev sahibinde saygılı olmak lazım kendi evi gibi rahat etmeli ama kendi evi olmadığını bilmeli arkadaşlar ya,arkadaş bana mı bencil dedi bilmiyorum ama devamlı genç bi çiftin evinde yatılı misafir helede genç bir kızsa zor oluyor, benim için en azından,sağolun ,rahatlamak için yazdım belkide haksızım

Asla kalamam..Erkek kardeşimin evide olsa abimin evide olsa kalmam imkansız..Saatler geçmek bilmez..Kendimi eğreti hissederim.Sonuçta ne kadar yakın olsakta yanındaki hanımı bana el!Onların hiç bir zaman karı koca olduklarını unutmam.Özel hayatları olduğunu ve en önemlisi bir aile olduklarını unutmam.Herkesin özeli vardır..Dip dipe yaşanır mı?Bir gün iki gün yok olup haftanın 3 gününü sizde geçirmek bir lutuf değil eziyettir ancak!Görümcenizin size ne kadarda zararı olmasa sonuçta sağır değil kör değil dilsiz değil.Onun yanında eşinizle ne yakınlaşabilir ne konuşabilirsiniz.Bence fazla yüz göz olmayın..Surat yapıyorsunuz anlamıyorsa açık açık belirtin!Biz evliyiz diye cümleye başlayın mesela..Arkası gelir..Birilerinin görümcenize karı koca olduğunuzu anlatması gerek!

bu da tuhaf neden yabanci olsun ki evdeki gelin el hitabi cok yanlis sonucta ben kardesimin esini kardesim gibi gorurum aile kavrami degisioo galiba her ailede.. herseyin siniri bilmek lazim ne egreti olmak nede iice yerlesmek..

bencilleşmekle alakası yok bence, mecburmu görümcesini evinde bakmaya.

bende görümceyim zatı muhterem beni de istemez evine.

zaten gidipte onun suratsız çehresinide seyretmem

Her şey dozunda güzel.Fazla samimiyet iyi değil,cılkı çıkar sonra.:24:

bu da tuhaf neden yabanci olsun ki evdeki gelin el hitabi cok yanlis sonucta ben kardesimin esini kardesim gibi gorurum aile kavrami degisioo galiba her ailede.. herseyin siniri bilmek lazim ne egreti olmak nede iice yerlesmek..

Sanırım her ailede aile kavramı farklı oluyor..Ne kadar güzel sizin düşüncelerinizde.Bunu başarabilmek size güzel artılar kazandıracaktır..Saygılar..

bencilleşmekle alakası yok bence, mecburmu görümcesini evinde bakmaya.

bende görümceyim zatı muhterem beni de istemez evine.

zaten gidipte onun suratsız çehresinide seyretmem

:) koptum ya unutmaki sende gelin olucaksin :) insallah evde baska gorumce yoktur :)

çok düşüncesizce rahatsız edeceğini düşünmesi lazım belkide gıcıklığına yapıyo hiç sevmem sürekli gelen misafiri:47:

sağolu vallahi ben mi bencillik yapıyorum diye çok üzülüyorum ama genç kızlar meraklı olur biz öyleydik en azından insan çekiniyor bir de kayınvalidenin eli kulağı oluyor,kötü şeyler anlatmasada benim evimde olandan onlara ne,eşinle rahat değilsin tvde istediğini isleyemezsin misafir sonuçta,anlatmaya çalıştım ama tartışma oldu eşimin ailesi yok sen bizi istemiyorsun diye çeıkıştı bana değil doğrusu eşime,oda benle aynı fikirde sayılır ama bi şey diyemez

bence cok sacma ya abisin,n evi varken neden yurtta kalsın görümcem,n kızı bende kalıo bizim yaşadıgımız sehirde okuyo ve bana hiç bir zararı yok
sizinki zararlımı bilmem ama bizim aile kavramımız cok yakın oldugu için hiç misafir gibide görmüyrm

sizin kızkardeşiniz aynı durumda olsaydı eminim bu şekilde düşünmeyecektiniz....biraz empati yapmanızı tavsiye ederim....::17:

Ayy benim başıma da öyle bi dert geliyordu ama benim görümcem yok banada yeğen peydah olacaktı
Nihayetinde bi şekilde sezdi ve gelmedi
Tabiki de genç bir çiftin evinde başka birisinin hele ki bi genç kızın işi yok
Sizinde özeliniz var sonuçta
Kendi adıma benim öz kardeşim bile olsa rahat edemem evimde uzun süreli misafire.
Haftada 2 gün falan gelse neyse seninki de iyice abartmış full time gelmek istiyor
Ayıp denen bişey var sonuçta hadi o geliyor onu geçtim de kayınvalidenlerde mi bişey demiyor acaba
Böyle bişey dillendirilmez de :26: Kardeşim okumak için abimlerle aynı şehire gitti ama abim zorla götürmeden kızcağız yatıya bile gitmedi hafta sonu.Çekindi...Hatta abim ve yengem anneme şikayet ediyorlardı bize hiç gelmiyor diye.

Hmmm .. Düsündümde ..
Yengem bana surat assa istenmedigimi belli etse bidaha yüzüne bakmam ..
Sonucta onun kadar öz ve öz abiminde evi ..
Abim o eve ekmek parasi getiriyor .. (yengem calismiyor )
tamam 3.senelik evli olabilirler ama balayi sendromu coktan atlatilmis sonucta ..

neyseki yengemle ben kardes gibiyiz 6.yas aramiz var ve ne ben ona görümcelik
nede o bana tam anlamiyla yengelik taslamiyor ...
Hicbirzamanda onu el kizi gibide görmedim .. sanki annem onu dünyaya getirmis
öz ablam gibi gördüm .. öylede hissediyorum ..

Okulum onlara yakin diye onlarda kalirmiydim ..
Evet kalirdim .. ama önce yengeme ve abime sorardim ..
kendi evimmis gibi davranirmiydim ..
Hayir davranmazdim .. öyle rahat bir huyum hala yoktur abimlere gittigmde ..
bisey icmek istesem bile soran bi insanim ben ,yengem ne kadar ev senin git istedigini yap desede ...

kisiden kisiye degisiyor demek .. Görümce ve Gelin iyi anlasiyorsa sorun yok ..
Birbirlerinde Hassetmiyorlarsa büyük bir sorun ..

k.bakmayında sizin ki bencillik olmuş:37: bende öğrenciyim ve onun halini gayet iyi anlıyorum insan başka şehirde bir tanıdığa okadar çok ihtiyaç duyuyor ki hele dde bu onun öz be öz abisiyse!! gelmesinde ne sakınca var anlamadım o sizin eşinizse onunda abisi ne var bunda ha arsızdır geçimsizdir falan filan onu bilemicem ozamn haklı olabilirsiniz ama bir zararı yoksa neden bu kadar şikayet ettiğnizi anlamadım o da bi ev ortamına aileye ihtiyaç duyuyo demekki yoksa arkadaşlarıyla hergün gezip tozmak varken sizin yanınıza gelmek istemezdi yazık kızcağza bide surat yapıyormuşsunuz:19: ben olsam bi daha adımımı atmazdım karakter meselesi :19: üzüldüm kıza:19::19:

Back
X