Eşimin kız kardeşinin düşüncesizliği

tamamen yetiştirilme tarzı gerçekten ,ben asla kendi evimden başka yerde rahat edemem,7 kat yabancının evinide kendi evim gibi göremem,görümcem okurken 4 yıl rahat edicek diye beni gerçekten çok rahatsız edecek bişeyede izin veremem,kardeşimi çok severim onada gel bizde kal diyemezdim eşimi düşünerek,benim eşim kendi evinde rahat edemiyecekse kardeşim ablasının evinde rahat etmiş ne anlamı var,ayrıca görümceyi çekiştirme kelimeside çok komik,ben burda ne benim ne görümcemin tanımadığı insanlardan fikir alıyorum özelllikle tanıdığım insanlarla paylaşmamak için yapıyorum bunu,yaşlanınca huzur evi falan çok sert cümleler bunlar, her şeyin zamanı var,ben evlendim tam 6 gün sonra görümcem bizdeydi bunları yaşamadan anlamak çokta zor değil aslında ama.evlilik benim için mahremiyet,evimde öyle.gecenin bi yarısı nerden çıkacağı belli olmayan genç bi kızla banyo çıkışı karşılaşmak çok ta hoş olmasa gerek,bu tip şeyler sizi hiç rahatsız etmezmi pes doğrusu,eşimin babannesi ziyarete geldi inanın daha rahattım her yönden çünkü evli olmayı,karı koca olmayı bilen bi insan yatak odamızın yakınından bile geçmemeye dikkat ederdi,neyse ya yaşa ve gör derim,ayrıca insan o kadar aciz olmamalı kendi hayatını yaşayabilmelli artık bi yetişkin o çocuk muamelesi yapamam,bende yıllarca yatılı okudum çokta trajik değil,

eşinin kardeşi olduğu için gözüne batıyor senin kardeşin olsa okadar gözüne batmazdı
sende haklısın baibaşa kalmak istiyorsun ama oda abisinden yüz buluyor işte gitde diyemezsin
sevap işlemiş oluyorsun öğrenciye yardım etmek sevaptır böyle düşün :40:
zaten birsürü sonra sıkılır kendine başka kapı bulur emin ol..:71:

yatılı okulda okumak bukadar zor bişey değil yahu..
bizde yatılı okuduk ama böyle illede b ev sıcak yemek diye ölmedik
yurtta kızlarla muhabbetten akrabalara gitmeyi bile unutuyor insan zaten
bi çamaşırlar birikince zorlanıyor ozaman varsa bir tanıdık haftada 1-2 çamaşır yıkamaya şöyle bi ev yemeği yemeye gidiyor..
gerçi yurtlarda çıkan yemeklerde öyle kötü değil..
hatta çoğusu özgürlüğüne okadar düşkün oluyor ki yurttan sıkılıp ev arkadaşlarıyla eve çıkıyorlar..
yurtta okumak insana kendi başının çaresine bakabilmeyi düzeni nizamı paylaşımı öğretir
bir tecrübedir..

bu kadar yurtta kalmayı acitasyona yapmamalı insanlar bence..
ha şu olursa insan bi nevi dayanır
yurda ödeyecek paraları olmaz o kızın okumak için tek şansı onlarda kalmaktır amenna..
zaten artık her ilde bir üniversite var yurtta kalmayı gözü yemeyen yakın yerde okur..
millet nerelerde okuyor ailesinden uzak yahu..

bir evli kadının kocasıyla başbaşa kalmak istemesi.. evde özel bişeyler yapmak istemesi, belki romantik başbaşa bi yemek yiycekler evde.. belki sarılıp film izleyecekler
belki bu kadın geceliği ile oturcak allah allah..
bu misafirden gocunmak değildir..
kızın illa onlarda kalması gibi bir durumda yok ki ortada şikayet etsin..
ortadaki durum kızın kaç yaşına gelmiş olmasına rağmen hala cahilce davranmasıyla alakalı..
bak ne güzel söylemiş babanne geldi o bile bana rahatsızlık vermedi..
halden anlayan insan olmak lazım bunun içinde illa yaşamak gerekmez..
kızkardeşi 10 yıl okuycak diye 10 yıl onlarda kalacak hali yok..
bunu kadın olarak istememesi ve rahatsız olması doğal bişe,
ha bazılarınızda sversiniz öyle kalabalığı oda sizin tercihinizdir tercihleri farklı diye insanları yargılayamazsınız..

yatılı okulda okumak bukadar zor bişey değil yahu..
bizde yatılı okuduk ama böyle illede b ev sıcak yemek diye ölmedik
yurtta kızlarla muhabbetten akrabalara gitmeyi bile unutuyor insan zaten
bi çamaşırlar birikince zorlanıyor ozaman varsa bir tanıdık haftada 1-2 çamaşır yıkamaya şöyle bi ev yemeği yemeye gidiyor..
gerçi yurtlarda çıkan yemeklerde öyle kötü değil..
hatta çoğusu özgürlüğüne okadar düşkün oluyor ki yurttan sıkılıp ev arkadaşlarıyla eve çıkıyorlar..
yurtta okumak insana kendi başının çaresine bakabilmeyi düzeni nizamı paylaşımı öğretir
bir tecrübedir..

bu kadar yurtta kalmayı acitasyona yapmamalı insanlar bence..
ha şu olursa insan bi nevi dayanır
yurda ödeyecek paraları olmaz o kızın okumak için tek şansı onlarda kalmaktır amenna..
zaten artık her ilde bir üniversite var yurtta kalmayı gözü yemeyen yakın yerde okur..
millet nerelerde okuyor ailesinden uzak yahu..

bir evli kadının kocasıyla başbaşa kalmak istemesi.. evde özel bişeyler yapmak istemesi, belki romantik başbaşa bi yemek yiycekler evde.. belki sarılıp film izleyecekler
belki bu kadın geceliği ile oturcak allah allah..
bu misafirden gocunmak değildir..
kızın illa onlarda kalması gibi bir durumda yok ki ortada şikayet etsin..
ortadaki durum kızın kaç yaşına gelmiş olmasına rağmen hala cahilce davranmasıyla alakalı..
bak ne güzel söylemiş babanne geldi o bile bana rahatsızlık vermedi..
halden anlayan insan olmak lazım bunun içinde illa yaşamak gerekmez..
kızkardeşi 10 yıl okuycak diye 10 yıl onlarda kalacak hali yok..
bunu kadın olarak istememesi ve rahatsız olması doğal bişe,
ha bazılarınızda sversiniz öyle kalabalığı oda sizin tercihinizdir tercihleri farklı diye insanları yargılayamazsınız..

Kesinlikle,cok guzel yazmissiniz...:49:

tabi kendi kardeşim gözüme batmaz ama eşimin rahatsız olma ihtimali beni rahatsız eder,bunu kardeşimle paylaşıp geliş gidişlerine dikkat et demek çok zor olurdu benim için zaten görümceme söylemekte çok zor ve üzücü o yüzden kendi düşünmeli bu kadar hoyrat davranmamalı,burası asla onun evi değil,ev sahibine saygı çok önemli banim onunla yaşama zorunluluğum olmadığını anlamalı,ne söylersem boş zaten yapacak bişey yok, ovurdumduymazsa ben de surat asarım ,o anlasın diye numaradan değil yani,gerçekten beni rahatsız edip mutsuz ettiği için bu durum,belkide iletişim kuramadığımıxz için böyle,surat yapıyorsun kız senle nasıl iletişim kursun diyenler var,bu 3. yılımız arkadaşlar çok şey yaşadık yakınlaşıp bi şeyler paylaşmaya başlayınca ders vermeye beşlıyor kendince,ben kimsenin evine gidip şunu şöyle yapma böyle yap diyemem i,bu yine misafirin yerini bilmesiyle alakalı

tamamen yetiştirilme tarzı gerçekten ,ben asla kendi evimden başka yerde rahat edemem,7 kat yabancının evinide kendi evim gibi göremem,görümcem okurken 4 yıl rahat edicek diye beni gerçekten çok rahatsız edecek bişeyede izin veremem,kardeşimi çok severim onada gel bizde kal diyemezdim eşimi düşünerek,benim eşim kendi evinde rahat edemiyecekse kardeşim ablasının evinde rahat etmiş ne anlamı var,ayrıca görümceyi çekiştirme kelimeside çok komik,ben burda ne benim ne görümcemin tanımadığı insanlardan fikir alıyorum özelllikle tanıdığım insanlarla paylaşmamak için yapıyorum bunu,yaşlanınca huzur evi falan çok sert cümleler bunlar, her şeyin zamanı var,ben evlendim tam 6 gün sonra görümcem bizdeydi bunları yaşamadan anlamak çokta zor değil aslında ama.evlilik benim için mahremiyet,evimde öyle.gecenin bi yarısı nerden çıkacağı belli olmayan genç bi kızla banyo çıkışı karşılaşmak çok ta hoş olmasa gerek,bu tip şeyler sizi hiç rahatsız etmezmi pes doğrusu,eşimin babannesi ziyarete geldi inanın daha rahattım her yönden çünkü evli olmayı,karı koca olmayı bilen bi insan yatak odamızın yakınından bile geçmemeye dikkat ederdi,neyse ya yaşa ve gör derim,ayrıca insan o kadar aciz olmamalı kendi hayatını yaşayabilmelli artık bi yetişkin o çocuk muamelesi yapamam,bende yıllarca yatılı okudum çokta trajik değil,
canım ben seni anlıyorum daha yeni evliyken gelip gitmeler çok oldu bizdede birde habersiz pat diye görümcem gelir kaynım gelir çoook zordu .birde benim görümcem hiç bir işe elini sürmez sürmediği gibi o gezmeye gider arkasını ben toplarım küçük deil 21 yaşında çok kez ima etmişimdir kayınvalideme söylemişimdir ben onun arkasını toplamak zorunda deilim diye ama malesef 7 yıldır bu böyle yer içer ne bulaşık ne sofra toplama var giyinir süslenir ben çıkıyorum der gece yarılarına kadar gezer, abisi bişey demiyomu diyeceksiniz hele bir desin kıyameti koparır kavga ederler sen bana karışamazsın der gece pat diye arkadaşını getirir kız lavaboya falan gidince kusura bakma sanada sormadım ama der ,yani böyle anlıyorum seni .yediği içtiği hiç önemli deil tabiki yiyip içicek ama çok sorumsuz senin görümcende böyleyse çok haklısın canım ama değişmiyo hiç bişey malesef

Canım benim olayım tamamen keyfi bir olay,kayınvalidemin keyfiliğinden kaynaklanan bir olay,kayınvalidem ben gitmezsem mağdur durumda kalmaz,ama bu arkadaşımızın görümcesi abisinin evine gitmek istiyor,ev özlemini dindirmek istiyor bekli de..Bi yanda abinin evi,diğer yanda dıdısının dısının evi...Başına gelmeyen bilmez demişsiniz ama başıma geldiği için ve bildiğimden dolayı cevap veriyorum bu konuya..Bende şehir dışında okudum ailemden ayrı..İnanınki 7 yabancı elin evi bile kendi eviniz gibi geliyor,içiniz gidiyor arkadaşınız çağırsada gitsem diye,ki abinizle aynı şehirdesiniz ...İnsan istemez mi...Başıma geldiği için yorum yapıyorum bu konuy

madem bukadar ev özlemi vardı evden ayrı yapamıyordu yazmayacaktı ailesinden uzak yeri ...
ayrıca bu kız abisinin evine gitmeyipte yurtta kalınca mağdur mu oluyorki milleti canından bezdiriyor ...şehir dışında okudum yurtta da kaldım ama mağdur değildim kimseyi de mağdur etmedim.
ev yemeğini özlediğim zamanlar oldu ozaman ark.idare ettik.ama üstlerine yıkılmadık kimsenin.ben rahat edecem diye kimseye eziyet etmem edemembu ince düşünmeyle alakalı...

Son düzenleme:
Konuyu açan arkadaş 3 yıl önce evlendik, yoğun çalıştığımızdan eşimle pek görüşemiyoruz görümce de buna tuz biber oluyor diyor.

Ne ilginç yorumlar var. İnsanlar birbirleriyle vakit geçirmek için evlenir.

Arkadaş görümcem gelmesin demiyor. Haberli gelsin, ben çağırdığımda gelsin diyor.

O da şehir dışında okumuş elbette öğrencinin yaşadığı zorlukları biliyordur.

Evde 2 kişinin yaşadığı herşeyin kayınvalideye anlatılması da cabası.

Herkes arkadaşı tefe koymuş. Kimsenin empati yaptığı yok.

bence kendi kardesin olsaydi esin ayni durumda olsaydi esinin basinin etini yerdin kardesin sizde kalsin die buda esinin kardesi hem ne zarari var size sofraya bi tabak fazla koyarsin yine planlarini yap gezmene git biraz idare et oda artik senin kardesin sayilir rahatsiz olmak yerine arkadas ol abla ol ne olacak omur boyu sizle yasiyacak degil ya...:96:bencede bencillik...

buradaki yorumları okuyunca valla sinirlerim ayağa kalktı.

ne demek ya abisinin eviymiş de kalacakmışmış ta . o gelince ev işlerini falan abisi mi yapıyor ?

gelin yapıyor. abisi rahat ona dokunmuyor. ben hayatta kalmasına izin vermem görümcemin. ne terbiyesizlik bu anlamış değilim. abisinin eviymiş te istediği kadar kalırmışta bilmem ne . tamamen saçmalık. valla boğuveririm öyle görümceyi.

benimde görümcem var daha ortaokula gidiyor eskişehirde. biz antalyada oturuyoruz . bana diyorki anadolu lisesinin kazanınca antalya yazacakmış da bizde okuyacakmış. yok canım dedim eskişehirdekileri kazandında antalya mı kaldı dedim.

anası öğretiyordur kesin. cinlerim tepeme çıktı valla.

sen kendi kızına bakama okutama sal başkası baksın büyütsün ne bu canım.oo öyleyse bende doğurup doğurup salayım ortalığa.

birisi yazmış yengesi para kazanmıyormuş abisi eve para getiriyormuş yengesi ne karışabilirmiş.

çok cahilce bi düşünce inanamıyorum yaa.

benim ailemden birisi gelse kocama yük olmaz neden yemeği ben yapıyorum temizliği ben yapıyorum kocama onların bi yükü olmuyor. benimde kafam rahattır acaba şuna mı baktı yok mutfakta bulaşığım kaldı laf ederler mi şurayı temizleyemedim bişey derler mi , yok aparatif bi şeyler yaptım aa bak bize yemek bile yapmadı derler mi diye bi derdim olmaz. çünkü onlar benim annem babam yada kardeşimdir.

ama eve kaynana görümce girince nolur hemen ota boka karışırlar , dedikodunu yaparlar , ay görüyormusun şurda toz var aa bak kahvaltıda önümüze bunu koydu , aa biz geliyoruz hazırlanmamış bile , makarna yedirdi bize , yemek bile yapmadı,aa bugün suratı gülmedi bize surat yapıyo, dışarda yedirsen aa bak görüyon mu dışarda yedirip başından savıyo yok oğluma masraf yaptırtıyo evde yemek yapmıyo .... diye uzar gider. gelinin huzuru kalırmı kalmaz tabiki.

çok sinirlendim valla benim başıma gelmiş gibi.

iyi bile çekmişsin bunca yıl.

1 yıllık evliyim şuan. geçen sene görümcem geldi 1 haftalığına bana ben temizlik yapıyorum elektrik süpürgesi tutuyrum kız ayaklarını havaya kaldırıveriyor altınıda temizleyeyim diye gelde çıldırma. süslenip püslenip saçını yapmayı bilir. abisi işte onu biz oyalayalım diye uğraşıyoruz saçmalık resmen ne zorunluluğum var onu eylemeye.

eşime evlenmeden önce anlaşma yapalım demiştim.

ailen yılda 1-2 kez gelir 1 hafta kalırlar ben onları krallar gibi ağırlarım. ama bu çıkıp çıkıp gelme olayına dönüşürse ben kılımı kıpırdatmam herşeyi yemeği bilmem neyi bulaşığı çamaşırı sen yaparsın yataklarını sen serersin ,yemek hazır dersin bende misafir gibi gelir oturur yer arkamı dönüp kalkarım sen toplarsın dedim. benim ailem geldiğinde de sen öyle yaparsın dedim anlaştık.

ne bu canım eşinin ailesi gelsin sen bak , kendi ailen gelsin sen bak olurmu canım. herşeyin bi haddi var.

evlenmeseymiş o zaman ailesiyle yaşamaya devam etseymiş kız kardeşinden ayrılamıyorsa.

onun eşiyse benim abim ne demek.

sen artık onun ailesinden çıktın kızım o kendine başka çekirdek aile kurdu sende kendine kuracaksın milleti rahatsız etmeye hakkın yok.

Allah ben gibi düşünen kimsenin başına böyle bi olay getirmesin.

benim tersimi düşünenler seve seve bakarlar eşlerinin ailelerine, kendilerini kullandırttırılar bol bol inşallah.

yazdıklarınız tamamına değil sadece bi yerine yorum yapıcam

eşime evlenmeden önce anlaşma yapalım demiştim.

ailen yılda 1-2 kez gelir 1 hafta kalırlar ben onları krallar gibi ağırlarım.

kimse emrivakileri sevmez ya da eşinin ailesinin sürekli çat kapı çıkıp çıkıp gelmesini ama evlenmek aileni silmek demek değildir ki sizin ki sanki hapishane gibi izin günleri var yılda 1-2 görüş günü sonra eşinizin ailesi gelirse cezalandırın:1::1: böyle şey mi olur allah aşkına eşiniz dese ben annemi özledim gelsin diye şöyle mi diceksiniz aa bu 3.gelişi ben hiç bir şey yapmam :60::60: ya da siz eşinize annemi kardeşimi özledim gelsinler o da size şunmu dicek bu sene iki kere geldiler hayatım tekrar gelirlerse suratımı asarım:60::60: böyle şey mi olur allah aşkına bana evlenmden önce böyle bir şey dese sevgilim fena bi azar işitir benden ailemle görüşmeme kimse karışamaz böyle bi yasak getiremez evleniyosunuz hapishaneye ya da askeriyeye girmiyosunuz ne bu ya :19::19: şunuda belirtiyim canlrı estikçe çat kapı sürekli gelsinler demiyoum ama yılda 1-2 kez gelsinler bi daha gelirlerse gösteririm günlerini tarzı düşüncenize katılmıyorum oldu olcak tarihleri de belirleyin tam görüş günü olsun :60::60:

konuyu açan arkadaş sen bence cok haklısın senınde bır aılen ozel hayatın ve planların var kımsenın bunu suursuzca gelı pat ıye bozmaya hakkı yok ama bence esını yada gorumcenı karsına alıp konussa daha ıyı olur. ona bu sıkıntını anlat belkı senı anlar:38:

Back
X