esimin küsme huyundan biktim...

imeldaguney

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2011
693
1
116
İstanbul
Merhaba hanimlar.

Sıkıntımı kisaca anlatayim. Eşimle çok zor evlendim. Karsilikli sevgi vardı ama saygi zayiflamisti. En ufak bir konuda aileleri konunun icine dahil ediyordu. Nisani bozmustum ciddi olarak fakat bi sekilde yine baristik seviyorum diye evlendim. Ikinci yildayiz su an evliligimizde
Ilk yilim o kadar zor gectiki. Bi sekilde kendi ailesi esime resti cekene kadar aileleri her kavgamiza dahil etti. Benim ailem ilimlidir kavgaci deildir.hwrseferinde orta yolu bulalim diye herseye tamam diyen ben oluyodum. Ta ki ben annesiyle konusup oglunuza dur deyin diyene kadar. Saolsun beni anladilar ogullarina artik bize bu sekilde gelme dediler. Ama gecen bir yilda sinirlerim oldukca harap oldu.
Artik ailesine gidemiyor ama Gunlerce haftalarca küsüyor. En ufak gereksiz şeyleri buyutuyor büyütüyor. Ben huzursuz yasamaya hic aliskin deilim. Ilk zamanlarda küs kalmayalim diye cok alttan aldim barisalim diye giden hep ben oldum ama arti bende gitmiyorum cunku hakli olan benim. Normal bi çift gibi kavga bile edemiyoruz. Su an iki dusman ev arkadasi gibi
Yasiyoruz. Cok bunaldim. Bu sekilde evliliği olan varmi? Eslerinizin davranislarini degistirebildiniz mi? Ne yapabilirim nasil davranmaliyim? Desteginizi bekliyorum.

Bahsettiğin biraz da yapı meselesi. Benim eşim ne olursa olsun küs kalamaz. sorunu çözene kadar da uyutmaz beynimi yer. Biraz kendimi dinlemek istiyorum desem fırsat vermez.. küs uyuyamaz. Ama beni bana bıraksa birkaç gün küs kalabilirim. Ama kin tuttuğum için değil biraz kendime kalıp düşünmek istediğim için.. Şimdi tam olarak ne yaşadığınızı en iyi sen bilirsin. Küs kalmak istemiyorsan benim eşimin yaptığı gibi konuşmak ve sorunu çözmek konusunda fazlasıyla ısrarcı ve inatçı olabilirsin. Muhakkak tatlıya bağlanıyor..

Bahsettiğin biraz da yapı meselesi. Benim eşim ne olursa olsun küs kalamaz. sorunu çözene kadar da uyutmaz beynimi yer. Biraz kendimi dinlemek istiyorum desem fırsat vermez.. küs uyuyamaz. Ama beni bana bıraksa birkaç gün küs kalabilirim. Ama kin tuttuğum için değil biraz kendime kalıp düşünmek istediğim için.. Şimdi tam olarak ne yaşadığınızı en iyi sen bilirsin. Küs kalmak istemiyorsan benim eşimin yaptığı gibi konuşmak ve sorunu çözmek konusunda fazlasıyla ısrarcı ve inatçı olabilirsin. Muhakkak tatlıya bağlanıyor..

Ilk zamanlar bende esin gibiydim. Asla uyutmazdim ayri yatmaya kalksa yanina giderdim sirnasirdim. Ama esim bunu istismar etti. Kendini hakli buldu her seferinde. Bu sefer o gelene kadar hatta gelse bile yumusamiycam. Çünkü beni cok kirdi.beni komutla calisan bir robot gibi goruyor olmali ki cok yakin bir arkadasimla konusmamami soyledi ve bunun uzerine kavga ettik.kizin nesi var diyorum.bisey yok istemiyorum diyor. Erkeklerle fazla konuşuyormuş. Sonradan cikardi agzindan

Son düzenleme:
merhaba hanimlar.

Sıkıntımı kisaca anlatayim. Eşimle çok zor evlendim. Karsilikli sevgi vardı ama saygi zayiflamisti. En ufak bir konuda aileleri konunun icine dahil ediyordu. Nisani bozmustum ciddi olarak fakat bi sekilde yine baristik seviyorum diye evlendim. ıkinci yildayiz su an evliligimizde
ılk yilim o kadar zor gectiki. Bi sekilde kendi ailesi esime resti cekene kadar aileleri her kavgamiza dahil etti. Benim ailem ilimlidir kavgaci deildir.hwrseferinde orta yolu bulalim diye herseye tamam diyen ben oluyodum. Ta ki ben annesiyle konusup oglunuza dur deyin diyene kadar. Saolsun beni anladilar ogullarina artik bize bu sekilde gelme dediler. Ama gecen bir yilda sinirlerim oldukca harap oldu.
Artik ailesine gidemiyor ama gunlerce haftalarca küsüyor. En ufak gereksiz şeyleri buyutuyor büyütüyor. Ben huzursuz yasamaya hic aliskin deilim. ılk zamanlarda küs kalmayalim diye cok alttan aldim barisalim diye giden hep ben oldum ama arti bende gitmiyorum cunku hakli olan benim. Normal bi çift gibi kavga bile edemiyoruz. Su an iki dusman ev arkadasi gibi
yasiyoruz. Cok bunaldim. Bu sekilde evliliği olan varmi? Eslerinizin davranislarini degistirebildiniz mi? Ne yapabilirim nasil davranmaliyim? Desteginizi bekliyorum.

Evlilikte en güzel tedavi konuşarak yapılan tedavidir.. Birbirinizle konuşun. Inat yada ikaz yada haklılığınızı ispat olarak değil. Hata belki bendedir diyerek konuşmak.. Iletişim öyle önemli ki evlilikte..
Kenara çekilmekle susmakla zamana bırakmakla olmaz bu işler...

Son düzenleme:
Evlilikte en güzel tedavi konuşarak yapılan tedavidir.. Birbirinizle konuşun. Inat yada ikaz yada haklılığınızı ispat olarak değil. Hata belki bendedir diyerek konuşmak.. Iletişim öyle önemli ki evlilikte..
Kenara çekilmekle susmakla zamana bırakmakla olmaz bu işler...

Yazdiklarina sonuna kadar katılıyorum ama tek tarafli olmuyor malesef. Iki taraf da ayni şekilde yaklasmali.. yoksa hicbir ise yaramiyor.

Ben de senin yaşadığın bu duruma benzer şeyler yaşadım. 7 senedir evliyim neyi öğrendim kesinlikle peşinden gitmeyeceksin tabi ki haklı olduğun konularda. Sen konuşmadıkça o gevşiycek ve sana doğru adım atacak.Onunla güzel güzel konuşmaya çalış ve özür beklediğini söyle.. Hemen değişmez ama zamanla daha düzelir diye umut ediyorum. Bu aşamada Allah sabır versin sana.

Ben de senin yaşadığın bu duruma benzer şeyler yaşadım. 7 senedir evliyim neyi öğrendim kesinlikle peşinden gitmeyeceksin tabi ki haklı olduğun konularda. Sen konuşmadıkça o gevşiycek ve sana doğru adım atacak.Onunla güzel güzel konuşmaya çalış ve özür beklediğini söyle.. Hemen değişmez ama zamanla daha düzelir diye umut ediyorum. Bu aşamada Allah sabır versin sana.

Teşekkür ederim. Bazi seyler cok zoruma gidiyor
Annemin babamin demedigi seyleri cocuguymusum gibi soyluyor bana. Icimde cok sogukluk var esime karsi su an

Böyle bir evliliğim vardı. Düzelir diye 11 yıl bekledim. Beni sevmediğini bile düşündüm. Alttan almaktan yoruldum. Sonra alttan almayı da bıraktım. Küs kalış süresi giderek uzamaya, kavgaların sıklığı giderek artmaya başladı. Nasıl başlarsa öyle gidiyormuş onu anladım. iletişim dediler, onu da denedim, olmadı. Her konuşmaya çalıştığımda çözüm yerine sorunlar daha da arttı. Sonunda susmayı, aynı evin içinde yalnız yaşamayı denedim. Ve bir gün gitti. Bitti. Ne mi oldu, ben özler beni, düzeni var, yapamaz diye düşündüm, herkes de öyle söyledi. Rahat bırak biraz bekar gibi yaşasın döner dediler, yapamaz dediler. Gidiş o gidiş. Çok da mutlu. Seni üzmek istemem ama şunu öğrendim erkeklerin hayatında yedek biri varsa elindekinin kıymetini bilmiyorlarmış. Özür dilerim amacım kafana bunları sokmak değil, sadece umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın. Dikkatli ol. Sınırlarını koru, asla taviz verme. Çünkü taviz tavizi doğuruyor. Kolay gelsin.

eşiniz neden ailesine gitmiyor o kısmı anlamadım büyük bi ihtimal gidememek bi şekilde geriyor önce bunu çözün

Yetişkinlerde küsme genel olarak pasif-agresif karakterlerde görülür. Bu eşinizin kızgınlığını ifade etme ve karşısındakini cezalandırma şeklidir ve muhtemelen çocukken aile içinde küsme davranışı görerek yetişmiştir. Yani size bağırıp çağırmaz ama sizi görmezden gelerek cezalandırır. Sizin her küstüğünde yanına gitmeniz ve ilgi göstermeniz onun bu huyunu sadece pekiştirir, bu şekilde sonuç alabildiğini görür. Ama o küstüğünde aynı şekilde karşılık vermek de durumu kötüleştirir, muhtemelen kendini değersiz hisseder ve daha çok içine kapanır.

Bir süre küskünlüğüne karşı iletişimi kesmeden cevap vermeyi deneyebilirsiniz. Gidip özür dileyin anlamında söylemiyorum, hatta bunu yapmamanız daha iyi olabilir. Ancak küstüğünde sinirlenmeyin, onu yok saymayın. Aranız düzeldiğinde sizden beklentisinin ne olduğunu, neden böyle yaptığını sakince sorun. Sorunlarınızı konuşarak çözebileceğinizi zamanla gösterin ama küsmesine prim vermeyin. Eğer problem uzun sürüyor ve hiçbir şekilde düzelme göstermiyorsa bir psikolog yardımı almayı deneyebilirsiniz.

Şunu da söylemek isterim ki aslında farkında değilsin ama sana şu anda psikolojik şiddet uyguluyor. Zamanla kendini değersiz hissedeceksin, seni sindirmeye çalışıyor. Psikolojin alt üst olabilir dikkatli ol. Eğer sana hakaret, küfür ederse bunlar boşanma sebebi, eş olarak o sana şefkat göstermek zorunda.

Böyle bir evliliğim vardı. Düzelir diye 11 yıl bekledim. Beni sevmediğini bile düşündüm. Alttan almaktan yoruldum. Sonra alttan almayı da bıraktım. Küs kalış süresi giderek uzamaya, kavgaların sıklığı giderek artmaya başladı. Nasıl başlarsa öyle gidiyormuş onu anladım. iletişim dediler, onu da denedim, olmadı. Her konuşmaya çalıştığımda çözüm yerine sorunlar daha da arttı. Sonunda susmayı, aynı evin içinde yalnız yaşamayı denedim. Ve bir gün gitti. Bitti. Ne mi oldu, ben özler beni, düzeni var, yapamaz diye düşündüm, herkes de öyle söyledi. Rahat bırak biraz bekar gibi yaşasın döner dediler, yapamaz dediler. Gidiş o gidiş. Çok da mutlu. Seni üzmek istemem ama şunu öğrendim erkeklerin hayatında yedek biri varsa elindekinin kıymetini bilmiyorlarmış. Özür dilerim amacım kafana bunları sokmak değil, sadece umarım benim yaşadıklarımı yaşamazsın. Dikkatli ol. Sınırlarını koru, asla taviz verme. Çünkü taviz tavizi doğuruyor. Kolay gelsin.

Şunu da söylemek isterim ki aslında farkında değilsin ama sana şu anda psikolojik şiddet uyguluyor. Zamanla kendini değersiz hissedeceksin, seni sindirmeye çalışıyor. Psikolojin alt üst olabilir dikkatli ol. Eğer sana hakaret, küfür ederse bunlar boşanma sebebi, eş olarak o sana şefkat göstermek zorunda.

Bizimde kusluk surelerimiz giderek uzuyor ve bende sizin gibi ayni evde ayri bir hayat sürüyorum. Kendimi bu sekilde daha guclu hissediyorum cok ilginc degilmi. Ve boyle gidersek onsuzluga da alisiyorum yavas yavas..

Hakaret kufur etmez sanmıyorum cunku cok siddetli kavgalarimiz da oldu ama o boyuta ulasmadik hic.

Yazdiklarina sonuna kadar katılıyorum ama tek tarafli olmuyor malesef. Iki taraf da ayni şekilde yaklasmali.. yoksa hicbir ise yaramiyor.

tabiki iki tarafta yanaşmayacak. iki tarafta yanaşıyorsa ortada bir sorun yok demektir. elbette biri daha pasif olacak bu tür durumlarda. siz konuşmayı isteyin onunla.. ne yapalım ne edelim ne istiyosun benle paylaşmalısın ki diye başla... ALLAH yardımcın olsun..

Yetişkinlerde küsme genel olarak pasif-agresif karakterlerde görülür. Bu eşinizin kızgınlığını ifade etme ve karşısındakini cezalandırma şeklidir ve muhtemelen çocukken aile içinde küsme davranışı görerek yetişmiştir. Yani size bağırıp çağırmaz ama sizi görmezden gelerek cezalandırır. Sizin her küstüğünde yanına gitmeniz ve ilgi göstermeniz onun bu huyunu sadece pekiştirir, bu şekilde sonuç alabildiğini görür. Ama o küstüğünde aynı şekilde karşılık vermek de durumu kötüleştirir, muhtemelen kendini değersiz hisseder ve daha çok içine kapanır.

Bir süre küskünlüğüne karşı iletişimi kesmeden cevap vermeyi deneyebilirsiniz. Gidip özür dileyin anlamında söylemiyorum, hatta bunu yapmamanız daha iyi olabilir. Ancak küstüğünde sinirlenmeyin, onu yok saymayın. Aranız düzeldiğinde sizden beklentisinin ne olduğunu, neden böyle yaptığını sakince sorun. Sorunlarınızı konuşarak çözebileceğinizi zamanla gösterin ama küsmesine prim vermeyin. Eğer problem uzun sürüyor ve hiçbir şekilde düzelme göstermiyorsa bir psikolog yardımı almayı deneyebilirsiniz.

Psikolojik yardim almaya asla yanasmiyor
Ona gore böyle bi sounumuz yok. Olmasi gereken neyse o oluyor. Bu sekilde davranmasini hakettigimi söylüyor. Ben onun soZunu dinlemiyormusum benim iyiligimi istiyormus hep. Velim gibi davraniyor neden bilmiyorum

tabiki iki tarafta yanaşmayacak. iki tarafta yanaşıyorsa ortada bir sorun yok demektir. elbette biri daha pasif olacak bu tür durumlarda. siz konuşmayı isteyin onunla.. ne yapalım ne edelim ne istiyosun benle paylaşmalısın ki diye başla... ALLAH yardımcın olsun..

Yok..Bu seferlik ben istemiycem. Bi kere de o kirsin gururunu istiyorum. Bi kere de o sıkılsin bu soguk savastan

Bence doğru ve üzerine gitmeyin.Psikolojik yarım istememesini anlarım,çünkü kendini hatalı görmüyordur muhtemel

Ailesine gidiyor. Ailesi bize esini sikayet ederek gelme dediler. Beni sikayet etmeye gidemiyor sadece. Yoksa gorusuyoruz normalde
anladım. benim eşim de bi aralar böyleydi hiç umursamadım o küsünce örgü ördüm internette takıldım neşemi bozmadım sıkılan morali bozulan o oldu şim di daha iyi bi de ilk zamanlar daha çok oluyor zamanla belki düzelir

Eşinizin ailesini takdir ettim
En doğrusunu yapmışlar
Ama maalesef sorun eşinizde olduğundan, sadece ailesinin size hak vermesiyle bitmiyo iş

Ciddi bi silkelenmesi lazım
Evi terk etseniz mesela ama bu ciddi bir adım her ihtimali düşünerek yapmalısınız bunu
Bi başına kalınca, hatalarının farkına varıp sizden özür diler belki
Ama belki de o huzursuz haliyle bi başına kalır inadından, bilemiyorum
Siz daha iyi kestirirsiniz tepkisini

Yoksa düzeleceğe benzemiyor 2 yıldır düzelmediği gibi

Allah Allah..
Yazdiklariniz aslinda tipik evli bayan davranisi diye bilirdim ben..
Cevremde de tanidiklarim var hatta kocasinin en ufak lafini annesine babasina tasiyan..
İlk defa bir erkegin boyle yaptiginu duyuyorum acikcasi..
Cozum onerisi de ne diyeyim bilemedim gercekten..
:26:

Back
X