Eşimin kuzeni

Esrin mine

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Aralık 2015
1.823
4.607
133
Merhaba kızlar. Hamileyim ve malesef riskli ve çok ağrılı bir hamilelik geçiriyorum. Doktor mümkün olduğu kadar yatmamı söyledi. Gelelim konuya,

Az önce eşimin uzak bir şehirde oturan kuzeni aradı. Selam sabahtan sonra ilk sorusu sizin ev tam olarak nerdeydi? Eşim şu mevkide dedi. Benim gözler pörtledi hemen. Anladım başımın belada olduğunu. Eşim diyor ki, sen zaten gelecektin. Biz seni bayağı bekledik gelmedin. Ben şok. İşte yolun düşerse mutlaka gel falan dedi. Karşıdaki de gelcem zaten diyor, açık adres almaya çalışıyor. O kadar sinirlendim ki. Tek kelime etmedim.

Eşim halimi biliyor, hamileliğimde çektiğim sıkıntıları biliyor. Nasıl böyle düşüncesizce hareket ediyor anlamıyorum. Bu adam gelse bir günde gitmez. Hatta bize yakın illeri soruyordu. Muhtemelen eşime onu gezdirmesini isteyecek. En az bir hafta hem benim canıma okuyacak, hem eşim işinden olacak.

Ayrıca eşimin ailesiyle sorun yaşadığımız için bir süredir evime gelmiyorlar. Böylelikle onlara yol da açmış olacağım. Şimdi söyleyin ne yapayım ben? En az bir hafta nasıl misafir ağırlayayım bu halimle? Hiç böyle bir şeye niyetim yok. Bebeğimi elin herifi için riske atamam. Ama hizmet etmesem adımı çıkaracaklarını da biliyorum. Zira eşimin kardeşi çok yorucu bir akşam yemeğinden sonra mutfağı toplamadan yattığım için eşime bu nasıl mutfak, karın temizlik yapmıyor mu demişti. Böyle de allahın cezası bir aile. Ya herşeyi geçtim. Amca oğlu ne ya? O kadar yolu niye bizim evimize gelmek için tepiyor, hangi sıfatla? Çok gezesi varsa gitsin otelde kalsın.
Evime gelmelerini, yatmam gereken şu günlerde hizmet etmek istemiyorum. Heleki böyle bir süreçte. Ne yapayım ben? bir akıl verin.

Eşine gelmesini istemediğini söyledin mi
Eşim biliyor durumumu. Müsait değiliz demesini bekledim ama böyle bir çıkış yaptı. Resmen sanki oturmuş hep beraber kuzen gelsin diye bekliyormuşuz gibi bir portre çizdi. Artık çark da etmez. İnada bindirir belki de.

Bebegine birsey olursa kuzene donup senin yuzunden oldu derseniz bir gun bilemedin iki gun uzulur ya siz? Bir omur boyu...

Akrabalar konusundada onlarin konusmasi hic bitmez. O yuzden duymazdan gelin. Velevki pis dediler oyle olmadiginizi gayet iyi biliyorsunuz. O yuzden kuzen geldigi an hosgeldin diyip yatisa devam..

Annenize gitseniz??
Annem de öyle dedi. Ama evimi kimseye bırakıp gitmek istemiyorum. Hem bu şekilde daha rahat davranacağına eminim. Muhtemelen rahat etsin diye bırakıp gittiğimi düşünecektir, daha doğrusu eşim böyle düşündürecektir.

eşine açıkça sen çağırıyorsan sen ağırlayacaksın de. sen de bir arkadaşına veya annene git. başının çaresine baksın. adın çıkarsa da çıksın. kime ne.

bir gün eşim bana haber vermeden akşam maç izlemeye babası, abileri ve kuzenini çağırdı, üstelik ikimiz de çalışıyoruz, h.içi delice yorulduğumu biliyor ve ev tamtakır, temizlik yapılmamış. Tamam canım ben de annemlere gidiyorum saçımı boyayacağız dedim. (Arada annem saçımı boyar) Şaşakaldı. Gittim, o akşam ne bulduysa ikram etmiş. Bir daha bana danışmadan kimseyi çağırmıyor artık =)

Amannn hicte umrumda olmaz yani zaten hamileymissiniz bide riskli doktor bana sadecd tuvalet ve banyo icin kalkcaksin demisti yapacagin seyler zaten kıstli birak esin halletsin hic karisma yada sana yardim edecek kardesin yada yengen falan varsa onu cagir bi gun aksam agirla gitsin one oyle insan kendi evinde bike rahat edemiyo yatiya misafir olunca hos amcasinn ogluda o kadar essek degildir herlade halini gorunce anlar

Annem de öyle dedi. Ama evimi kimseye bırakıp gitmek istemiyorum. Hem bu şekilde daha rahat davranacağına eminim. Muhtemelen rahat etsin diye bırakıp gittiğimi düşünecektir, daha doğrusu eşim böyle düşündürecektir.

Acikcasi ben de evimi kimseye birakmazdım hak veriyorum ama esiniz keske dusunceli davransaymis.. gelen misafiri kaynananiza gotursun esiniz o zaman. Sonucta akraba. Benim esim olsa oyle yapardi..

Neden konuyu detaylı bilmeden bu kadar farazi yorum yapıyorsunuz? Adam belki iş için gelmiştir ve 1-2 gün kalıp döner. Belki kalmaz bile. Yani öyle büyütmüşsünüz ki, kocanızı şehir şehir gezdireceğine o kadar eminsiniz ki? Bi bakın bakalım böyle mi olacak? Sonra kahredin kendinizi.

Anladığım kadarıyla kocanızla konuşmamışsınız bile.

Sizin eviniz ne annenize gidin ne de canınızı sıkın. .sert ve net. .musait değiliz yada kabul etmiyorum bu kadar basit. .kim ne derse desin alınan alınsın gücenen gucensin. .Ayrıca esiniz sizin yoruldugunuzu skntida olduğunuzu algilayamaz sonuçta kendiniz cekiyorsunuz hamileliği. Eşinize istemediginizi soylersiniz direkt

Amannn hicte umrumda olmaz yani zaten hamileymissiniz bide riskli doktor bana sadecd tuvalet ve banyo icin kalkcaksin demisti yapacagin seyler zaten kıstli birak esin halletsin hic karisma yada sana yardim edecek kardesin yada yengen falan varsa onu cagir bi gun aksam agirla gitsin one oyle insan kendi evinde bike rahat edemiyo yatiya misafir olunca hos amcasinn ogluda o kadar essek degildir herlade halini gorunce anlar
Malesef daha önce tecrübe ettiğim üzere o kadar eşşek ve evet anlamaz.. Gidicem diye bize bilet aldırıp vazgeçtim diye bileti yakan, giderken de kendine ceket pantolon gömlek aldıran bir gene sahip..

Neden konuyu detaylı bilmeden bu kadar farazi yorum yapıyorsunuz? Adam belki iş için gelmiştir ve 1-2 gün kalıp döner. Belki kalmaz bile. Yani öyle büyütmüşsünüz ki, kocanızı şehir şehir gezdireceğine o kadar eminsiniz ki? Bi bakın bakalım böyle mi olacak? Sonra kahredin kendinizi.

Anladığım kadarıyla kocanızla konuşmamışsınız bile.
Ben olayı gayet iyi biliyorum. Sürekli bize gelmek isteyen bir adam. İşi falan da yok buralarda. Gezmeye geleceğini, eşime gezilecek yerleri sorduğunu kulaklarımla duymam bana yetiyor. Bir gün kalacak adam şurası da size yakın di mi oraya da gidetiz, şurada şenlik varmış tvde gördüm beni götür, oooh sizin ev geniş rahatsız olmayız demez.

Malesef daha önce tecrübe ettiğim üzere o kadar eşşek ve evet anlamaz.. Gidicem diye bize bilet aldırıp vazgeçtim diye bileti yakan, giderken de kendine ceket pantolon gömlek aldıran bir gene sahip..
:halay: ohooooo tıraley de tıraleyyy vah bacim uzuldum ya esinle konus sertce hic iyi degilim de dinlenmeye ihtiyacm var bebegimizi dusunmuyomusun de bu durumda hic bisey yapamm bi kac ay evimize kimseyi cagirma lutfen falan filan ...

Ben olayı gayet iyi biliyorum. Sürekli bize gelmek isteyen bir adam. İşi falan da yok buralarda. Gezmeye geleceğini, eşime gezilecek yerleri sorduğunu kulaklarımla duymam bana yetiyor. Bir gün kalacak adam şurası da size yakın di mi oraya da gidetiz, şurada şenlik varmış tvde gördüm beni götür, oooh sizin ev geniş rahatsız olmayız demez.

O zaman eşinle bir an önce konuş ve tepkini koy. Ben rahatsızım ya bana bişey olursa, gidemezsin falan de. Zaten olması gereken bu, sen o halde iken başka yerlere gitmesi abes. Gelince eşim rahatsız, onu tek bırakmam, çıkmam, gezmem desin. Sen de yerinden kalkmazsan adam sıkılır ve gider.

Acikcasi ben de evimi kimseye birakmazdım hak veriyorum ama esiniz keske dusunceli davransaymis.. gelen misafiri kaynananiza gotursun esiniz o zaman. Sonucta akraba. Benim esim olsa oyle yapardi..
Eşim evet çok düşüncesiz davrandı. Kendi akrabasına karşı ters düşmemek için beni yok saydı sma daha önceki tecrübelerime dayanarak öyle kuzu kızu hizmet edemem.
Evimi de yeni temizledim dip köşe. Hatta bu yüzden hastalandım. Fayans aralarına kadar ovduğum evi iki adama bırakıp gidemem. İçine mıçılacak başka yer bulsunlar kendilerine.

Birak adini cikarsinlar
Yatmaya devam et,yokmus gibi davran

Back
X