Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence de düşündüğünüz gibi daha mantıklı duruyorAnnemler bizim bulunduğumuz şehre yakın dönüşte de uğrayabilirim diye düşündüm. Corona süresince çok görüşemedik bir kaç ay önce gittim annemlere ama eşim on ay oldu o baya özledi memleketini diye biraz o hasret gidersin diye düşündüm
GittimGiderseniz yada gitmezseniz yazın buraya merak ettim![]()
Ben olsam tamam sizin işler yoğunmuş bekleyelim sonra geliriz falan derdim.
Çok sinir oluyorum eve gelen misafirden iş beklentisi olanlara
Siz yokken nasıl bitiriyorlarmış bu işleri?
Nasıl geçiyorGittim![]()
Aynısı benim eş ailemGitme konusunda eşim kafaya koyduğu an gider. Ve özellikle iş vakti yardım etmek için tabiki bu arada bende baya yorulup yıpranıyorum. Hem çay için işçi tutuluyor. Ama onlarda hizmet bekliyor onlara da yemek kahvaltı su bir dolu dolanıyorsun. Sen evde kal yemek yap, kahvaltı, ortalık topla vs ev işi diye plan yaptı sevgili görümceciğim
Sabah gayet keyifliydiNasıl geçiyor![]()
Her zaman iş olmuyor efendim bir çay bir fındık hepsi toplasan 4 ay aralıklı dönemlerde. Ben tabiki işin içinde ağırlama bekleyen biri değilim ama ölçtüm her gittiğimiz de iş yokken bile. Senelik tüm izinleri burada kullanıyorsam yıl içerisinde ki yorgunluğumu atmayıda keyif yapmayı da doğal olarak beklerim. Ayrıca benim evimde her şey bekleniyorsa benimde beklemem normal diye düşünüyorum.Açıkça söylemişler çalışmayacak olan gelmesin diye. Karadeniz insanının sürekli çalışma özelliği de barizken herkesin çalıştığı ve gelin kişisinin de harala gürele çalışmasının doğal bir beklenti olduğu ortama gidip keyif yapmayı beklemek doğru değil elbette. Hatta bir susarlar iki susarlar bir gün bir tartışmaya dönüşerek eş ailesi ile aranızda büyük sorunlara yol açan durumlar yaşanır. Eşinizi yalnız göndermekten bir rahatsızlık duymuyorsanız herkes kendi ailesine gitsin zaten uzun bir süre değilmiş. Yok eğer yalnız göndermem diyorsanız gidip o ortama uymalısınız. Herkes arı gibi çalışırken ben keyif çatacağım modunda olmak insanların sinirini bozar doğal olarak
Bende kurbanda gidicem çok gerginim yaHer zaman iş olmuyor efendim bir çay bir fındık hepsi toplasan 4 ay aralıklı dönemlerde. Ben tabiki işin içinde ağırlama bekleyen biri değilim ama ölçtüm her gittiğimiz de iş yokken bile. Senelik tüm izinleri burada kullanıyorsam yıl içerisinde ki yorgunluğumu atmayıda keyif yapmayı da doğal olarak beklerim. Ayrıca benim evimde her şey bekleniyorsa benimde beklemem normal diye düşünüyorum.
İş ortamından bahsettim farkındaysanız. Herkesin çalıştığı ortamda keyif yapacağım diye düşünmenin yanlışından. Ya da gelinden iş bekleyen zihniyette insanların yanına gidip ısrarla dinlenme ve keyif çabasının yanlışından. Siz ısrarla benim beklentim normal diye düşünüyorsanız zaten bizim tarafsız bir gözle yorumlamamıza gerek yokmuş. İyi tatiller ve keyifler dilerim sizeHer zaman iş olmuyor efendim bir çay bir fındık hepsi toplasan 4 ay aralıklı dönemlerde. Ben tabiki işin içinde ağırlama bekleyen biri değilim ama ölçtüm her gittiğimiz de iş yokken bile. Senelik tüm izinleri burada kullanıyorsam yıl içerisinde ki yorgunluğumu atmayıda keyif yapmayı da doğal olarak beklerim. Ayrıca benim evimde her şey bekleniyorsa benimde beklemem normal diye düşünüyorum.
Ahh gitmeyin sepet getirdim biraz önce güneşte aklım çıktı valla ben kurbanda gelmeyi düşünmüyorum yani Allah ne gösterir bilmem deBende kurbanda gidicem çok gerginim ya![]()
Balayinda memleketemi gidilirHanımlar merhaba
Bu hafta açıklamalara göre eşimle memleketine gitmeyi planlıyoruz. Yalnız eşim Karadenizli ben minnoş bir Anadolu kızıyım. Evlendiğimizden beri hep iş vakti yoğunluk olduğu dönemler gittik hiç keyifli geçmedi hep bir sorun stres vs neyse işte görümcemde iş yapmayacaksınız gelmeyin gibi bir cümle kurdu az önce eşim gidersek sürpriz yapacak her zaman ki gibi. Ki ben gelme gitme konularında hiç sevmem sürprizi haber verilsin herkes ona göre hazırlık yapsın pat diye kimseyi karşılamakta istemem, karşılamakta istemem. Hep iş misafir ve yoğunlukla geçen memleket mevzusu yüzünden ufak tefek sorunlar yaşıyoruz eşimle. Ben deniz manzaralı evimizde oturup da bir kahve içemiyorum herkes iş iş diyor. Oturup ne aklı başında yemek yiyebiliyoruz. Nede hani hasret giderebiliyoruz. Ben alışmışım ailemden gittiğim zaman oturup karşılıklı vakit geçirmeye. İş derdinden bende yoruluyorum sürekli yemek temizlik kalabalıktan. Huff anlayacağınız tüm tatilimiz balayımız en güzel zamanlarımızın orada yoğunlukla geçmesi sinirimi bozuyor. Eşimde beni götürmemeyi annemlere bırakmayı teklif etti sırf orada görümceme biraz bişeyler söylerim ortam gerilir diye biliyorum yani sebebini. Neyse sizce eşimi tek göndermeli miyim onunla gitmeli miyim?
Eşimin köyünde iş olmuyor ama olsada öyle yaptıramazlar yani yapmam yaparsam bidaha gelmiycemi bilirler hatta eşime gidiceksekk gezelim dedim en fazla kaynanam erken uyandırır börek yapmak için yinede gitmesem miAhh gitmeyin sepet getirdim biraz önce güneşte aklım çıktı valla ben kurbanda gelmeyi düşünmüyorum yani Allah ne gösterir bilmem de
Bir börek yapmak zorlamaz ben iki yıldır bir çok iş gördüm gördüklerim de alıştırmaymış bir kaç yıl sonra daha fazlası olacakmışEşimin köyünde iş olmuyor ama olsada öyle yaptıramazlar yani yapmam yaparsam bidaha gelmiycemi bilirler hatta eşime gidiceksekk gezelim dedim en fazla kaynanam erken uyandırır börek yapmak için yinede gitmesem mi![]()
İkinci düğün orada olduğu için bir girdik bir daha buradan günlerce çıkamadıkBalayinda memleketemi gidilir
Banada çok dedi kaynanam herşeye alıştırcam seni diyeBir börek yapmak zorlamaz ben iki yıldır bir çok iş gördüm gördüklerim de alıştırmaymış bir kaç yıl sonra daha fazlası olacakmış![]()
Çok sacma nasil boyle biseye izin verdin daha once planlamadin miİkinci düğün orada olduğu için bir girdik bir daha buradan günlerce çıkamadık![]()
Gittim şuan gezme planı yapıyorum gelmişken ama iş planı daha ağır basıyor buradaBence git 5 gün çok uzun değil.
Sonra eşin bunun acısını fena cıkarmasın
Eşim rahatsızlandı düğün sonrası bazı şeyler kontrol edilemiyor maalesefÇok sacma nasil boyle biseye izin verdin daha once planlamadin mi