Eşimin rızası

Of içim şişti bi gorumce icin..kiymet bilmiyorsa bitirin ilişkinizi. .geldiğinde resmi olarak selamlasmak ve hal hatır disinda muhatap olmayin.

Kendinize can sikacak konu arıyorsunuz gibi geldi..

icinizi sisirmek istemezdim. can sıkacak konu neden arayayım herkesin farklı dünyaları farklı sıkıntıları..benim de derdim bu işte.. genel kanıya uyup muhatap olmamayı düşünüyorum..

Hasnictir Arkadaşım !

konu sahibi diyor ki diğer üye ismimde beni tanıyanlar var,onlar bunu okursa gıybete biner onun için kimsenin tanımadığı yeni üyelik aldım diyor.

Konu sahibine;
Benimde annemin görümcesiyle sorunları oldu ve annem sizin gibi sılai rahim için konuşmaya başladılar..Eşinizin canı,kanı ondan vazgeçemez e görümcenizde çocuğunuza değer veriyor ki onu görmeye geliyor bırakın sevgisini çocuğunuza aktarsın aile sevgisi olsun..siz zaten yılda 2-3 kere görüşüyorsunuzdur..Gönlünüzü ferah tutun tanrı misafi deyin hizmetinizi edin,sizin eve gelen konuğa laf sokmak kötü laf söylemek çok ayıp olacaktır.Allah kalbinize esenlikler versin.

Ne cok soguk davranın nede cok sıcak bence hal hatır sorarsınız ilk etapta cocukla ilgili sorulardada anılara gırmeyin bence kısa cvplar verebilirsiniz sohbetın cok uzamayacagı, eve gelen her mısafıre nekadar hızmet edıyorsanız onlarada aynı şekilde davranın ki eşinizde bundan memnun kalıcktır sızı savunan bırı oldugu ıcın bunu sadece esiniz hatrına bile yapabilirsiniz. Bende bazen sıcak davranma işini abarttıgmı dusunup kendıme kızanlardanım aslında dengeyi sasırıyor bazen ınsan sürekli güleryüzlüde olunmuyor asık suratlıda duruma göre hareket etmek gerekiyor bazen. misal kv delere gittğimzde görümcemle sakayollu atısırlar sureklı ve kv demde bana sıkayetlenır bak bana ne dıyor dıye ki onu savunmamı ıstıyor aslında ama ben birini savunsam diğeri kırılıcak bence ben yorumsuz kalıyım cok sakat bır durum bu deyip gecıstırıyorum sonuctan ıkısıde memnun kalıyor ama görümcem daha fazla memnun tabi kendisini eleştirmediğim için.gelinim beni savunuyor diye hava attıgı zamanda kızına görümcemde bozuluyor kendını dıslanmıs hissediyor haliyle..

zor da olsa geçmişi unut tanrı misafiri deyip iyi davran canım ne çok sıcak ol ne de çok soğuk yani saygılı ve mesafeli ol önce Allah rızası sonra da eşimin harı için yapıyorum de:31:

zor da olsa geçmişi unut tanrı misafiri deyip iyi davran canım ne çok sıcak ol ne de çok soğuk yani saygılı ve mesafeli ol önce Allah rızası sonra da eşimin harı için yapıyorum de:31:

Mesafeni koru gecmisi cok unutup cok ilgili davranirsan gorumcende ben ne yaparsam yapayim tık yok zaten diye dusunur kendini savunacagn zamanda sakin susma dunya gorumcen etrafinda donmuyor sende kendi dunyanin merkezine alma o seni memnun etmek icin napiyor ahlak sahibi olsa siz onlardayken tartisma ortami yapipta seni kocana kesmezdi canim

Ben olumlu yorumdan kastın şöyle anladım.
Sana hakverenler haklısın diye destek olsunlar falan değil.

Sen zaten haklı olduğunu biliyorsun ama huzurunuz olsun,eşinin de gönlü olsun diye
içindeki nefreti,kini unutturacak o günü güzel bir şekilde atlatmana yardımcı olacak yorumlar,
öneriler istiyorsun.

Bunu da ancak kötülüklere rağmen yumuşak kalabilmeyi başaran insanlar yapabilir.

Şahsen ben de kinci biriyim malesef yardımcı olamayacağım. :(

İlişkileri zorlamamak gerektiğine inanırım.
Anlaşamıyorsan anlaşamıyorsundur yani az görüş, mümkün olduğunca az iletişim kur..
Eşin de zorlamıyor ne güzel. Ben olsam gülene gülerim, sövene söverim..:ssz:

Ah bu vicdan yokmu bu vicdan...aslinda evine sokmuycaksinda bosverin bu yazdigimi okumadim farzedin...birakin gelsin siz ev sahipliginizi yapin, hal hatir biraz sohbet ama öyle samimi olmayin soguklugunuzu kirginliginizi hissettirin ama saygili olun tanri misafiri sonucta esinizinde gönlünü yapmis olursunuz...birakin o utansin, bi arkadasin dedigi gibi sonucta o geliyor ayaginiza esiniz sizi zorla ona götürmüyor...bundan sonrada samimi olmayin mesafeli davraninki bidaha bukadar üzülmeyin... Siz esinizle mutlusaniz gerisi hikayeeee...

Şu dünyada gherkesle iyi geçineceksin diye birşey yok.Herkese kendini sevdireceksin diye de birşey yok.Sen yuvanın kapısını kapattığında içeride eşin çocuğun, kv.görümce hatta kendi ailen bile dışarda kalır.Niye bu kadar dertleniyorsun.Tezyrılık fazla samimiyetten gelir.Siz samimiyette sınır tanımıyorsunuz.Aşırı samimi oluncada arada çizgi kalmıyor her laf söyleniyor.Anladığım kadarıyla görümce kendi kendine kuruntulu.Sonra da yaptıklarını unutup barışıyor sonra başka birşeyden yine küsüyor.Bir insanla anlaşamıyorsanız görüşmek içli dışlı olmak zorunda değilsiniz.Evinize gelen her misafir gibi karşılar uğurlarsınız.Size konu açtığında da eski konuları açmak istemiyorum der ağzını kapatırsınız.Gereksiz samimiyetten de kaçınıN.mesafe candır.

Söyleyeceğim tek şey var, evine gelmelerini kabul ettiysen yapabileceğin tek şey var misafirperverlik.
Evine ayak bastıkları andan itibaren senin misafirlerin onlar, surat asmak, hizmet etmemek olmaz.
Ancak uzak kaldığınız zamanlarda sert tavrınızı sürdürebilirsiniz.

arkadaşın olumlu yorum istemesi aslında içindeki kinin yorumlarla yok edilmesi. yani o senin misafrin evine geliyorsa senin baş tacın ona hoşgörüyle davran denmesi ki buda güzel bi düşünce...

senin görümcenle yaşadığını ben eltimle yaşadım yok yere beni de kayınvalidemi de kendisini de çok üzdü. kayınvalidem bana ağlayarak gelip ne olur barışın sen affet diye ağlayınca kahroldum . çok kırılmama rağmen affettim ama bunu yaparkende Rabbimin rızasını gözeterek yapmaya çalıştım.

Düşündüm ki unutup affedenler ve sabredenler güzel mükafatlara sahip olucak o yüzden onunla artık görüşüyorum hatta tüm olanlara rağmen nefsime ağır gelse bile onlara iftara çağırdım güzelce ağırladım artık eskileride unuttum .

Ben çok kırılganım bir lafına gecelerce uykusuz kaldım belki yine hakaretler edip beni kırıcak ama ben onun Allah rızası için sevicem .

Sende öyle yap geçmişi unut onu affet zaten insan affedince kendisiyle olan kavgası bitiyor ve kuş gibi rahatlıyor.unut ve affet sonrada onu iyi bi şekilde affet onun içinde dua at diliyle insanları kırmasın güler yüzlü tatlı dilli olsun diye...

Anlıyorum kimi parayla kimi sağlıkla kimide akrabayla arkadaşla sınanıyor demek ki bizim sınavımız akraba biz ne kadar güler yüzlü olursak onlarda değişecekler buna inanıyorum . Bu arada bayramda hediye almayı düşünüyorum sende alabilirsin mutlu olur

kendini savunacagn zamanda sakin susma dunya gorumcen etrafinda donmuyor sende kendi dunyanin merkezine alma

evet malesef bazen dünya bizim etrafımızda dönüyor sanıyoruz. aslında kavga anında bayağı çirkefleşirdim. hani derler ya "sana da bir şey denmiyor" lafına muhatap olanlardandım. eşim bir söz söyler "trafikte kaza olduktan sonra hangi tarafın haklı olduğunun bir önemi yoktur" hayatta da öyledir. kavga edip kalp kırdıktan sonra ya da kırıldıktan sonra haklı olmuşsun bir önemi yok. o yüzden susmayı tercih ediyorum artık. konuşunca da zaten karşıdaki "aaa evet gerçekten hatalıymışım ben" demeyecek nasıl olsa.. Hem cevap vermeye kalkınca eşim beni susturuyor küçük olduğum için. cevap verme diyor. ben de sözünü dinliyorum. (çoğu zaman diyeyim:34:)

Ben olumlu yorumdan kastın şöyle anladım.
Sana hakverenler haklısın diye destek olsunlar falan değil.

Sen zaten haklı olduğunu biliyorsun ama huzurunuz olsun,eşinin de gönlü olsun diye
içindeki nefreti,kini unutturacak o günü güzel bir şekilde atlatmana yardımcı olacak yorumlar,
öneriler istiyorsun.

aynen öyle.. sonuçta benim de zaaflarım var. içimde konuşup duran bir iç sesim var. sen aptal mısın kendini savunsana ....... et vs diyen. İşte bu sesin ağzına çarpmak istiyorum bir kaç kere...

Şu dünyada gherkesle iyi geçineceksin diye birşey yok.Herkese kendini sevdireceksin diye de birşey

Siz samimiyette sınır tanımıyorsunuz.Aşırı samimi oluncada arada çizgi kalmıyor her laf söyleniyor.

Bir insanla anlaşamıyorsanız görüşmek içli dışlı olmak zorunda değilsiniz.Evinize gelen her misafir gibi karşılar uğurlarsınız.Size konu açtığında da eski konuları açmak istemiyorum der ağzını kapatırsınız.Gereksiz samimiyetten de kaçınıN.mesafe candır.

çok güzel konulara parmak basmışsınız. ben bu hataları yapıyorumi "gel kardeşim sev kardeşim sarılalım koklaşalım" falan.. luzümsuz bunlar.. bunda sonra mesafe... ahh nasıl yapacaksam.. mesafe koymanın kitabı var mı?

arkadaşın olumlu yorum istemesi aslında içindeki kinin yorumlarla yok edilmesi. yani o senin misafrin evine geliyorsa senin baş tacın ona hoşgörüyle davran denmesi ki buda güzel bi düşünce...

senin görümcenle yaşadığını ben eltimle yaşadım yok yere beni de kayınvalidemi de kendisini de çok üzdü. kayınvalidem bana ağlayarak gelip ne olur barışın sen affet diye ağlayınca kahroldum . çok kırılmama rağmen affettim ama bunu yaparkende Rabbimin rızasını gözeterek yapmaya çalıştım.

Düşündüm ki unutup affedenler ve sabredenler güzel mükafatlara sahip olucak o yüzden onunla artık görüşüyorum hatta tüm olanlara rağmen nefsime ağır gelse bile onlara iftara çağırdım güzelce ağırladım artık eskileride unuttum .

Ben çok kırılganım bir lafına gecelerce uykusuz kaldım belki yine hakaretler edip beni kırıcak ama ben onun Allah rızası için sevicem .

Sende öyle yap geçmişi unut onu affet zaten insan affedince kendisiyle olan kavgası bitiyor ve kuş gibi rahatlıyor.unut ve affet sonrada onu iyi bi şekilde affet onun içinde dua at diliyle insanları kırmasın güler yüzlü tatlı dilli olsun diye...

Anlıyorum kimi parayla kimi sağlıkla kimide akrabayla arkadaşla sınanıyor demek ki bizim sınavımız akraba biz ne kadar güler yüzlü olursak onlarda değişecekler buna inanıyorum . Bu arada bayramda hediye almayı düşünüyorum sende alabilirsin mutlu olur

ah işte nasıl ferahlattın içimi anlatamam. benim de nefsime nasıl ağır geliyor bir bilsen.. yani öpüp hoş geldin desem bir türlü, sarılınca ben de sarılsam sanki iki yüzlü gibi olacağım.. keşke içimdeki duygu erise.. şöyle yeniden ısınsa.. yani çok ısınmasın ılıması yeter :27::27::27: hediye ve dua etme fikrini sevdim. Duaların (emin değilim baştan söyleyeyim de fetva sanılmasın) dua ettiğimiz kişi ile aramızda bir bağ oluşturduguna inanıyorum. belki de dediğiniz gibi tatlı dilli olabilir... hediye işini de sevdim.. gerçi hediye alıp verme hususlarında daçok sorunlar yaşadık zamanında.. sizin bu güzel düşünceleriniz bile aklıma kötü kötü anıları hucüm ettirdi :14::14::14:

Arkadaşım yaşadığın benim gözümde basit bir sorun değil ... Bizler bir başkasından duyduğumuz an aslan kaplan kesileceğimiz sözleri eşin ailesinden duyunca sineye çekmek zorunda kalıyoruz ... Maalesef ... Onca şey yaşanmış kırıcı laflar edilmiş elbetteki affedip unutamazsın .. ama madem evine geliyorlar sen sadece misafirperverliğini yap ... samimi olma şakalaşma koyu sohbet havalarına girme hiç gerek yok çünkü ... ikramını yap hal hatırlarını sor yeterli bence ... surat da asma sakın güleryüzlü ol abartmadan tabi ... Allah kolaylık versin ....
Ama şunu da ekleyeyim eşinizin arkanızda olması çok güzel ....

öncelikle burada yazılan yorumlar tamamen sizin anlatımlarınıza göre olduğu için çokta objectif olmayacaktır. bunu bilmelisiniz.
iki kişi kavga ediyorsa, sadece tek taraf haklı olamaz,haklılık payları farklı olsa dahi iki tarafında suçu vardır. kaldı ki siz de az buçuk kendiniz söylüyorsunuz lafımı esirgemem vs... gibi
yaptığınız büyük kavgada tabiki sadece anlattıklarınızdan yola çıkarak şu kanıya vardım ki, aldığınız bir takım abur cuburları oradan gidene kadar çantasından bile çıkarmamışsınız. bunu siz unutup bir kenara atmış olsanız dahi görenler olmuştur. ve doğal olarak saklamış gibi olduğunuz için bu duruma bir kere insan doğası olarak hoş bakılmamıştır. belki görümceniz ve kayınvalideniz arasında konuşmuştur bile. bi de üstüne siz giderken "sonunda buldum" gibi bir ifadeyle, hem insanlara ikram etmemişsiniz hem de birileri el koymuşta siz bulmuşsunuz edasıyla davranmanız iç gıdıklayıcı olmuş. görümcenizde kendini tutamamış laf söylemiş ve sonunda kavga çıkmış. ama sonuç olarak o eve götürdüğünüz şeyden az da olsa, giderek ayakta olsa insanlara ikram etmeniz beklenirdi.
görümceniz kavgalarınıza rağmen evinize geliyorsa, bence aranıza bozmayın derim. samimi olursak yine kavga ederiz, soğuk olursam yanlış anlar diyorsunuz. bence samimi olup tekrar kavga etmektense, araya mesafe koymak en güzeli, sonuçta dinimiz bize küsmeyi haram kılmış. illa samimi olacaksın diye bir kaide yok. evine gelene her türlü hürmeti gösterdikten sonra, az çok görümceni tanırsın kavga oluşturacak konulardan uzak durursun ve de yüzeysel bir sohbet edersiniz. bence bu en orta yoldur. kolaylıklar dilerim

Mümkün olduğu kadar uzak,muhatap olmamaya çalışın samimi olmayan bir misafiri ağırlar gibi davranın atlatın gitsin kapılar kapanınca onlar dışarda kalıyor nasılsa takmaya değmez:37:

Back
X