• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimin Sinirini Yatıştırmak İçin Şunu mu Yapsam?...

karmakarma

Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2012
8
0
16
Elazığ
Herkese merhaba.Aylardır takip edip yeni mesaj yazan bu arkadaşınıza zaman ayırdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim...

Herşeye kolay sinirlenen bir eşim var.Ne yapsam da evde huzur sağlayamıyorum.2 çocuğum var çalışıyorum.Öğretmenim.Çocuklarımdan dolayı ,boşanmayı çok düşünmeme rağmen bu fikri kendimden hemen uzaklaştırıp farklı çözüm yolları ürettim daima.Fakat nafile.Eşimin herşeye sinirlenmesi evimizde huzurun kalmaması nedeniyle ben ve 10 yaşındaki çocuğum babadan çekinir olduk.Bu aralar hiç konuşmuyoruz zaten.Dediğim gibi farklı çözümler üretip denedim.Bu aralar aklıma şu geldi.Fakat doğru olur mu olmaz mı bilemedim.Sizlerin fikrini de alayım dedim.

Eczaneden antidepresan veya sakinleştirici (ne olduklarını tam bilemiyorum) alıp gizlice yemeklerine veya meyve sularına falan karıştırsam ve eşim de bu ilaçları bu şekilde alsa bir zararı olur mu?veya doğru bir davranış olur mu?şimdi ben eşime desem ki sakinleştirici alman lazım,hayatta kabul etmez...bu şekilde sakinleşritici alıp sakinleşir ve biz de huzurla yaşarız.....mı...ne dersiniz...

Herkese merhaba.Aylardır takip edip yeni mesaj yazan bu arkadaşınıza zaman ayırdığınız için öncelikle çok teşekkür ederim...

Herşeye kolay sinirlenen bir eşim var.Ne yapsam da evde huzur sağlayamıyorum.2 çocuğum var çalışıyorum.Öğretmenim.Çocuklarımdan dolayı ,boşanmayı çok düşünmeme rağmen bu fikri kendimden hemen uzaklaştırıp farklı çözüm yolları ürettim daima.Fakat nafile.Eşimin herşeye sinirlenmesi evimizde huzurun kalmaması nedeniyle ben ve 10 yaşındaki çocuğum babadan çekinir olduk.Bu aralar hiç konuşmuyoruz zaten.Dediğim gibi farklı çözümler üretip denedim.Bu aralar aklıma şu geldi.Fakat doğru olur mu olmaz mı bilemedim.Sizlerin fikrini de alayım dedim.

Eczaneden antidepresan veya sakinleştirici (ne olduklarını tam bilemiyorum) alıp gizlice yemeklerine veya meyve sularına falan karıştırsam ve eşim de bu ilaçları bu şekilde alsa bir zararı olur mu?veya doğru bir davranış olur mu?şimdi ben eşime desem ki sakinleştirici alman lazım,hayatta kabul etmez...bu şekilde sakinleşritici alıp sakinleşir ve biz de huzurla yaşarız.....mı...ne dersiniz...

Öğretmensiniz.
Kafanıza göre eşinize sakinleştirici vermeyi düşünüyorsunuz.
Bu ilaçların yan etkileri hakkında hiç bir şey bilmiyor musunuz?

yan etkilerini bilmiyorum kullanan hiçkimseyi tanıdadım,sorma fırsatım olmadı.Bu konuda bilgi almak için bu soruyu yönelttim.Cevabınız için teşekkürler.

Her ilacin bir yan etkisi oldugu icin ilac fikrini onaylamiyorum. Kas yapayim derken goz cikarma. Belki dokunur falan. Hele bir gun kazara ogrendigi zaman sonuclari daha kotu olabilir.

Öğretmensin çözüm şeklin sence uygun mu?

Nereye kadar gizlice hap koyacaksın yemeğine. Kendinin farkına varıp uzman desteği alması lazım. Reddediyorsa sende resti çek, çocuğun bile senden korkuyor ya uzmana gidersin ya biz yokuz de...

Oh ne ala sinirliyim asabiyim kırarım dökerim karım çocuğum nazımı çeksin, alttan alsın...

Hic etik degil ama doktor bi tanıdığın varsa danisabilirsin. Ayrıca ben bi cok farklı antidepresan kullandım hic bi doktor bu ilaclari bana vermeden once herangi bi test yapmadı. Sadece hangi durumda hangi ilaç verilir bununla İlgileniyolar doktorlar. Yoksa test yapıp bu insanın bünyesi bunu kaldırmaz demiyorlar ( kan vs testlerinden bahsediyorum ) ama kocanızın problemine uygun ilacın ne olduğunu bilemezsin. Takintili insanlara verilen ilaçla anksiyete bozukluğuna verilen ilaç farklı olabilir. Eğer boyle bi dusucen varsa ne ilaç vermen gerektiğini öğrendikten sonra boyle bi ise kalkış bari iyice bozma durumu

Ayrıca bi arkadasım aynı sizin gibi bise düşünmüş ve psikatrist olan kuzenine danışmıştı onun önerdiği ilacı atiyodu meyve suyuna her sabah. Ama hicbi doktor - eğer tanıdık degilse - etik olarak size ilac önerisinde bulunmaz

cevaplarınız için çok teşekkür ederim...

eşimden gizli hiçbirşey yapmadım şimdiye kadar...fakat gizli şeyler düşündüm...bunun gibi...bu ve benzeri fikirleri de doğru bulmuyor olmakla birlikte denize düşen yılana sarılır misali ben de bunu düşündüm...hani belki doğru düşünmüş olabilirim gibi geldi..ne bileyim..keşke düşündüğüm gibi olsaydı...fakat şu bahsettiğiniz yan etkileri beni oldukça korkuttu...arkadaşımın dediği gibi kaş yaparken göz çıkarmayayım...

tekrar teşekkürler...

Kiyamamm

Caresizlik neler dusundurmus size hocam

Bencede yapmayin

Soyle dusunun olurda bisekild rahatsizlanirda yapilan testlerde ilac cikarsa

Suclusunuz hatta esinz isterse size dava bile acabilir

Yardimci olurmu bilmem ama

Bir yakinim sizinle ayni sorunu yasiyordu

Sonra sinirli rolunu oynadi drlara gidildi

Dr agir depresyon hersey yapar dedi dr

Simdi esi ondan cekinir

Yani sizde sinirli rol yapsaniz birsure

Tabi cocuklari etkilemeden

Allah yardimciniz olsun

çaresizlik ama nasıl bir çaresizlik...dediğim gibi bu fikri onaylamasam da aklıma geldi işte...sizin dediğiniz fikir de hoş..fakat ben o kadar sakin bir insanım ki dediğiniz gibi rol yapmam olanaksız...sinirleneyim derken gülerim ve yüzüme gözüme bulaştırırım..hani böyle rol yapmayı da beceremem....keşke başka bir çözüm bulabilseydim...

offff çaresizlik herşeyi yaptırabiliyo işte insana....
hakverdim ben sana şahsen..
dayımda böyleydi yengem koyuyodu yemeklerine...
bende olsam yapardım ne yalan söyliyim şimdi...

eşinizle iletişim kurun

onun gözlerinin içine bakarak konuşun

aile olduğunuzu her defasında vurgulayın

bol bol dua edin

ilaç kullanmanın iyi gelecegını nerden biliyorsunuz.insanın ruhen mutlu olması çogu kez kendi elindedir

Bunu düşünecek kadar çıkmazda olmanıza , hele evladınıza çok üzüldüm.
Bizimde çok sinirli bir arkadaşımız var artık görüşmüyoruz.
Bize bile atarlanır arada.
Eşine çok üzülüyorum, çoçuğuna çok üzülüyorum ama yapacak bir şey yok.
Bakışlarıyla dövüyor insanı.
Hala da aynı bildiğim ama kesif mutsuzlukların çözümü bu değil.
Olsa bile geçici çözümler bunlar.
Allah yardımcınız olsun.

bu çözüm değil canım herşeyden önce etik değil yan etkisi olabilir eşin bir şekilde öğrenirse herşey daha da kötü olur
bunun yerine eşinle açıkca konuş psikiyatra gitmesi için ikna et gerekirse rest çek böyle evlilik istemiyorum de gizli saklı iş yapma:50:

Hemen sert çıkışan siz öğretmensiniz birde dıyen arkadaşlar sızın bu tavrınızda dogru degıl herseyden once sıradan herkez gibi biri var karsımızda öğretmenlik son planda aıle huzursuzlugu ve gecımsızlık olunca ınsanın yuvasında profesör veya dr. bile olsa insan ne yapacağını sasırmış bi kişi olarak yöneliyorherşeye farkında olmadan ... ALLAH kimseye aile huzursuzluğu vermesin Allaha dua edin ve bencede konusmayı deneyin birlikte bi çözüm yolu bulabılıcekmısınız bakalım birde dısarda ne gıbı sorunlarla karsılasıyor acaba belkıde eve size ve cocuklara yanıstıyor olabilir herseyin bi çaresi var elbette canım olabıldıgınce sıkmamaya calıs kendını ... bakalım ne olacak bu durumun sonu. Bende eşimden ayrıldım ıyı bilirim geçimsizliği ...

cevap veren tüm arkadaşlarıma içten teşekkürlerimi iletiyorum..

evet...aile içinde huzursuzluk,birlikte paylaşamamak hiçbirşeyi,daha da basiti konuşamamak o kadar kötü ki...burada bir arkadaşımız bir konu açmış:eşinizle neler konuşuyorsunuz..diye...ilgimi çekti ve okuudum...o kadar çok şey yazılmış ki..bazı yerlerde gülümseyerek okurken çounu ağlayarak okudum..çünkü benim eşimle kounştuğum hiçbir konu yok...ikimizde ayrı ayrı yaşıyoruz gibi...aynı evdeyiz ama farklı yaşamlar sürüyoruz..ilaç fikrimi kafamdan attım zaten...gizlilik ve sonra açığa çıkma fikri beni fazlasıya korkutuyor zaten...

ne yapacağımı bilmeden yaşıyorum...Allah yardımcım olsun...hayattan çok şey de istememiştim ama...huzurdu tek isteğim...o da olmadı...

Öncelikle konu sahibi arkadasım cevapları okumadığımı belirterek, o ilaclar aşırı uyku yapar halsizlik v.s yani yapma bence onun yerine kantaron bitkisini suyla kaynatıp çay gibi içirebilirsin. Kullanmışlığım var o yüzden önermek istedim. Tadıda çok kötü değil. Allah sabır versin, umarım en kısa zamanda olumlu sonuç alırsın.

Çok zor bir durum ama bir doktora gözükmeden böyle şeyler kullanmadı sakıncalı olabilir miktarını dozunu bilemezsiniz ayrıca reçeteli satılır böyle ilaçlar daha kötğ olmasın sonra sakinleştireyim derken. Ya ikna edin bir psikolğa gidin ya da bitki çaylarından yararlanın melisa olabilir mesela.

Asıl sorunun özüne gitmek lazım yani neden bu kadar sinirli yapısı mı böyle yoksa hemen her olaya çabuk mu sinirleniyor benim annemde öyleydi annemle babam ayrıldıktan snra daha değresif biri olmuştu ne yapsak batardı ama ben konuşurdum onunla anla içine atma derdim derteleşirdik o zaman daha sakinleşirdi sende dertleş belki başka bir derdi vardır iletişim çok önemli. Beraber çoculşlaır bir yere bırakıp tatil yapın gezin, sinemaya gidin birbirinize zaman ayırın etkili olabilir belki.

abimde çok sinirlidir
gelinimiz çok çekti bu huyundan dolayı
en sonunda annem dayanamadı kızdı
oğlum doktora git bi sakinleştirici al hem etrafına hemde kendine zarar veriyorsun dedi
bir seneye yakındır sakinleştirici içiyor
şükürler olsun melek oldu
işte şimdi kızacak dediğim şeylerde bi bakıyorum sadece gülüp geçiyor
insanın kendi bedeninede zararlı bu sinir asabiyet
yönteminiz yanlış bence
siz onu ilacı içmeye teşvik edin,
yan etki yapabilri

tüylerim diken diken oldu okuyunca. Bir de öğretmensiniz, bunu yazan bilmeyen cahil bir insan olsa bir nebze anlayabilirim!

Ya alerjisi varsa? Ya kalp krizi gecirirse? Boşanmaya cesaret edemiyorsunuz ama bir insanın sağlığıyla oynamaya cüret edebiliyorsunuz, yazık!

Son düzenleme:
Back
X