Eşimin sonuçlarına bi bakarmısınız ?

__EsLem_

ALLAh var ! Korku yok !!
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2010
3.066
5
108
Bursa
Eşimin sonuçlarına bi bakarmısınız ?

Total konsatrasyon : 60.900.000
Konsantrasyon : 21.000.000
Toplam hız :% 39.0
Morfoloji : % 4
Lökosit : 0.1milyon
Volüm : 2.9 mL.
Motil sperm sayısı : 23.8 M
İmmotiL (d) : % 61.0

Nediosunuz durum nasıl sizce ?:18:

Merhaba sonuçlarınız normal

Merhaba sonuçlarınız normal

Teşekkür ederim doktor hanım..

Eşim 2 sene önce çift taraflı varikosel ameliyatı olmuştu..

En son 6 ay önce gittiğimiz bi doktor tüp bebek demişti..

Ama biz ilaçlara tedavilere dewam etmiştik..ve son olarak durum bu..

Yani sizce normal yolla gebe kalabilirim artık dimi ? :26:

Sperm sayımı normal ama gebelik için sizin de tüm tetekiklerinizin normal olması gerekiyor. Doktorunuz testlerinizi yapmıştır.

Sperm sayımı normal ama gebelik için sizin de tüm tetekiklerinizin normal olması gerekiyor. Doktorunuz testlerinizi yapmıştır.

Bana kan testleri vs.. yapıldı ..alttan muayene de yapıldı.. yumurtlamada bi sorun olmadığı herhangi bi değerde bi anormallik olmadığı ve rahimin de temiz olduğu söylendi..adetlerimde düzenlidir bu arada..

Ancak rahim filmi hiç istenmedi ? Acaba ihtiyaç mı duyulmadı yoksa benmi istemeliyim bunu ?

evet sıra rahim filmine gelmiş görünüyor.

evet sıra rahim filmine gelmiş görünüyor.

Merhabalar ..Sizi dinledim rahim filmi çekildim ..Sonuçları yazıyorum yorumlarmısınız ?

Uterin kavite 5-6cc kontrast madde ile dolmaktadır.Uterin kavite normal büyüklükte ve formdadır.Konturları düzenli görülmektedir.Sineşi ya da dolma defekti yoktur.Endometrial kavitede arkuat uterusu düşündürür görünüm izlemektedir(bu koyu renkle yazılmış )
Her iki tuba açıktır.Tuba distal uçlardan peritoneal boşluğa kontrast geçişi görülmektedir.Kontrol röntgenogramında kontrast maddenin peritoneal yayılımı normaldir.

merhaba tüpleriniz açık olarak rapor edilmiş bu iyi bir durum. arkuat uterus rahim şeklinin yukarıdan haifif çöküklüğünü ifade eder öenmli bir sorun değildir. rahim kapasiteniz yeterli ise gebeliğe engel bir durum yaratmaz. sevgiler.

Tşk ederim Aytun hanım beni rahatlattınız..Yani histeroskopi yapılacak bi durum yok değil mi ?

Merhaba Eslem doktora ben de bi soru sormak istiyorum ama nasil sorucagimi bimliyorum sen tarif ede3rmisin ?

Bu arada bende de arkuat uterus var

Merhaba arkuat uterus denilen durum çok ciddi bir yapısal bozukluk değildir. Endişelenmeyin. Doktorunuz tarafından size durum daha ne anlatılacaktır. Ben arkuat uterusun deriniliğine bağlı olarak ameliyat önerisi pek yapmam. Sevgiler.

merhaba eslem doktora ben de bi soru sormak istiyorum ama nasil sorucagimi bimliyorum sen tarif ede3rmisin ?

Bu arada bende de arkuat uterus var

Tesekur ederim doktor hanim bizimle ilgilenmeniz cok hosuma gidiyor iyi ki sizin gibi doktorlarimiz var.Ben 24 yasindayim ve 4 ay once evlendim 1 bucuk ay sonra da hamile kaldim bebegim 6 haftalikken dustu ve kurtaj uyguladilar kurtajdan 28 gun sonra adet gordum ve doktro kontrolunde gittim rahmim normal buyuklugunde dedi ve hafif bi cokukluk var ama rahim buyuklugu normal ben de sordum doktora arkuat uterus formum mu dusuge neden oldu o dedi ki baska nednler olabilir cunku bu rahim formu sorun yaratmaz.

Cevabiniz icin tesekurederim beni rahattlatiniz.
Saygilarimla

Merhaba cevabiniz icin tesekurederim. Arkuat uterus rahim formumla ilgili siz de dcediginiz gibi ciddi bir sorun yapmaz ama tum tetkikleri yaptigimda smear pap test hersey iyi cikti torch testi de iyi Ccmv igg pozitif 15 ve igm pozitif 45 cikti. Doktorum cmv virusu dusugun sebebi dir dedi ve simdi bu virus icin tedavi de yokmus ama kendiliginden dusuyormus bu tetkiki 2 ay once yaptim simdi yine tekrarladim sonuclari bekliyorum. ]

Size sormak istedigim sey ise cmv igg ve igm degeri ne kadar zamanda duser yani negatif olmak icin ne kadar zaman alir.

Saygilarimla

merhabalar tekrar, evet cmv virusu kendiliğinden iyileşecektir. 4 ile 6 hafta arasında testlerinizin normalleşmesi beklenir. sevgiler.

Aytun hanım benim 11 yaşında bir çocuğum var..ikincisini istiyorum fakat 1 senedir olmuyordu ben sürekli kadındoğuma gidiyordum ama herşeyim normaldi...eşimi zor ikna edip onu götürdüm ultrason istedi ve sperm testi istedi sonuçları yazıyorum..yorumlarsanız sevinirim şimdiden çok teşekkür ediyorum...

Skrotal Doppler USG sonuç : bilateral stop tip reflü (+) varikosel..sağda 2.7 mm.solda 3.7mm olarak ölçülmüştür..

Spermmiyogram: Renk -sarmtrak Vaskozile -normal

likefaksiyon-<30
spermatozoon say-28milyon/ml
total spermatozoon-103milyon
lökosit-0,3
ph-8,5
agluminasyon-yok

hızlı ileri hareketli-%10
yavaş ileri hareketli-%25
yerinde ileri-%10
hareketsiz-%55

normal yapı-%6
anormal yapı-%94

%0-%4 kötü prog.
%5-%14 iyi prog.
>%14 normal prog..

Merhaba sperm sayımınız normal, sıkıntı yok. Tüplerinizin kontrol edilmesini önerebilirim. Sevgiler.

Cevabınız için teşekkür ederim...fakat sonuçları eşim bu gün dr. gösterdi varikosel olduğu için spermleride eklemiş hamile kalma şansımın düşük olduğunu belirtip ameliyat önermiş....sizce olmasına gerek yokmu? önce benmi tüplerime baktırmalıyım?

merhabalar tekrar, evet cmv virusu kendiliğinden iyileşecektir. 4 ile 6 hafta arasında testlerinizin normalleşmesi beklenir. sevgiler.

Tekrar merhaba size ne kadar tesekuretsem az dir cunku her zaman sorularimi cevapliyorsunuz size cok cok cok cok tesekurederim
dedigim gibi dort bucuk ay once 6 haftallik dusuk yaptim ve tum tetkikler normal cikti cmv haric. Cmv tetkikleri sole cikti: iki ay once yaptigim tetkikte cmv igg 45.96 igm 15.40 cikti iki ay sonra yaptigim tetkikte cmv igg 46.54 igm 19.62 SIMDI ISE cok korkuyorum bu ne demek degerler dusmedi sadece yukseldi ve bu ne anlama geliyor simdi hamile kalamam biliyorum cunku bu durumda hamile kalmam icin sakincali dir ama ne kadar zaman beklemek lazim ne kadar zaman sonra cmv igm degeri duser. Cevabini bekliyorum cunku sizin onerileriniz benim icin cok ama cok onemli ben sana guveniyorum cuniu Kosova da yasiyorum ve turk doktorlarin tavsiyelerini daha ciddi alirim cunku dunya capinda basarilari var saygilarimla

Cmv için avidite testleri vardır. Bunu yaptırmanızı ve viral durumun aktivitesini görelim. Pencere dönemi dediğimiz süreç uzamış olabilr. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…