esimin sorumsuzluklari ve tavirlari beni uzuyor

redandblue

Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2013
10
0
6
35
İstanbul
4 aydir evliyim.esimle severek evlendm ama mutsuzum fikirlerinize ihtiyacim var.esim sorumlulularini tam yerine getirmiyor.evin cok az bir meblagda faturasi var.bu ay yatirmamis kapiya tebligatgeldi odeyin diye.bunu duyunca hemen yatir dedim tamam tamam dedi ama tik yok.baktim yatirmiyo yine sordum e yatiriririz kolen mi var ne emrediosun bana dedi ben de yanit verdim o da tartistik.inanin cnm cok sikkin.ben de calisiorum ama ona hic yuk olmuorum mutfak masrafini ben yapiorum.hic bana bisey vermio zaten.bi faturayi odemek bu kadar mi zor.ilk ay da odemeyecekti nerdeyse kaynanam aradi hatirlatti falsn oyle halletti.esim az kazanmiyo buna ragmen boyle dsvranmasina anlam veremiyorum.beni dusunduren sey su.ilerde cocugumuz olursa maddi yuk artacak ozaman nasil davranicak zor mu gelicek ona.lutfen bana fikir verin.simdiden tesekkurler

ne yani anlamadım,cimriliğinden mi faturayı yatırmak istemedi?
tövbe tövbe sanki sen özel tasarım çanta istedin de paraya kıyamıyo,hayret bir adammış kocan fatura bu kardeşim mecbur yatıracan,yani sanada Allah sabır versin bu adamla...

Bu faturalara aldırma, kapatsınlar bir kere. Sonrada ödemediğin için kapanmış dersin sonra aklı başına gelir devamlı yatırmaya çalışır belki... İnternetten bile yatıyor eşim herşeyi internetten çözüyor.

canim kiyamam sana ya erkek milleti iste sorumsuzlar
Bütün faturalarida ben ödüyorum yani gidip ben yatiriyorum onu beklersem ohooo daha fazlasini öderim ozaman
Allah sabir versin​

İnternetten ödeyin pratik oluyo :) Eskidenmiş o sıra beklemeler, çıkıp bürolara gitmeler. Hem sorun falan kalmaz bi tık'la tamam :)

eşinin hesabından otomatik ödemeye ayarlayın.
o değil de anlamadığım eşinin maaşı nereye gidiyor

sakin sen ödemesem ben öderim yapma faturalar ödenmese ödenmesin sular kesilir ceyran olmaz senin sucun dersin oda alisir öder yoksa ömrünce sen ödeme ben öderim diye ileri atlarsan ömrünce esinle ugrasirsin erkek cocuk gibi nasil alisirsa öyle giderrr
parasini nere harciyor yavas yavas ögrennn artik siz esi oldunuzz:15:
ogluma ev aldim faturalari ögrensin diye ay anne iyiki almisin ilk evledigimde böyle olsaydim esimle anlasamazdim diyor birden sorumlulk es faturalar kafayi yerdim simdi alistim diyor

Son düzenleme:
otomatik ödeme talimatı verin
gerçekten sırada beklemek yatırmak her ay can sıkıcı olabiliyor.
ama her konuda böyleyse biraz silkelemek lazım
sizde umursamayın bir süre

Eşiniz hala bekarlık modun dan çıkamamış yada sorumluluk bilincine henüz ulaşamamış sanırım..
Zaten erkekler oldukça geç olgunlaşır ve sorumluluk üstlenmekten kaçınırlar... Yapmanız gereken şey eşinize eğer seviyosanız ve uğraşmaktan bıkmıyorsanız ona bu sorumluluğu zorlada olsa aşılatmak ve bunun bilincine vardırmak.. Bunlar fatura elinize alıp eşinize vermek ve arkasını sürekli takip etmek işiniz çok zor ama başka yola gelmez...

Ne tuhaf adamlar var ayrıca ne demek ona yük olmamak ev hanımı olsanız yükmü olmuş olacaktınız kusura bakmasın evlenmesini biliyorsa bir zahmet faturada ödeyecek korkunuzda haklısınız fatura yatırmaya bile kölenmi var diyen insan çocuk sorumluluğu olunca ne yapar bilmiyorum evet o zaman maddi manevi bildiğin kölelik yapılıyor çocuğa çünkü Allah yardımcınız olsun

evet bende onu soracaktımki arkadaşlar sorumuşlar bile.
eşinizin iyi para kazandığını yazmışsınız ama kendisi hiç birşey yapmıyor bu parayla evine.peki hiç sormadınız mı veya araştırmadınız mı bu adam bu paraları nereye dağıtıyor,harcıyor diye?

fatura konusuna gelnce en rahatı internetten ödemek.

şu anda yeni evliyiz ev eşyaları falan aldı ya taksitleri ödüyo, e ama ben de aldım ona bakarsan ben de ödüyorum. ama soruyorum taksitleri yatırıyorum diyo, oraya gidiomuş maaşın çoğu :ssz: hayır yani inanın faturalar o kadar az bir meblağki zaten evde yokuz gün boyu dışardayız faturalar kabarık değil yani anlamadım gitti. :31: neden yatırmadın diorum yatırcaktım bana böyle emir verir gbi konuşma diyor, ben de biraz sert çıktım ama haklıyım yani. diyorum bak evde hiçbir eksik yok ütü, çamaşır, yemek herşeyi hallediorum sen de sorumluluklarının bilincinde ol diorum yapma o zaman evde iş kalsın yapma dio. evlilik çok farklıymış gerçekten şaşkınım :44:

Back
X