Eşimin Sperm Analizi

hulia35

Üye
Kayıtlı Üye
27 Temmuz 2013
5
0
6
İzmir
Hocam eşimin sperm analiz sonuçlarını paylaşıyorum.
Nasıl bir değerlendirme yapabilirsiniz?

Semen Hacmi : 3,1
Sperm Konsantrasyonu : 48
Total Motilite : 42
İleri Hızlı Hareketli : 30
Yerinde Hareketli : 12
Hareketsiz : 58
Yuvarlak Hücre Sayısı : 1<
Lökosit : Yok
Total Motil Sperm Sayısı : 62,4
Morfoloji : 3

merhaba sperm değerleriniz normal sıkıntı yok. kendiliğinden gebelik için yeterli. sevgiler.

Hocam eşimin sperm analiz sonuçlarını paylaşıyorum.

Semen Hacmi : 3,1
Sperm Konsantrasyonu : 48
Total Motilite : 42
İleri Hızlı Hareketli : 30
Yerinde Hareketli : 12
Hareketsiz : 58
Yuvarlak Hücre Sayısı : 1<
Lökosit : Yok
Total Motil Sperm Sayısı : 62,4
Morfoloji : 3

Hocam morfolojide sıkıntı yok mu? Sonuca göre spermlerin % 3 ü sağlıklı anlamına gelmiyor mu?
Birde hormon testinde free testesteron oranı çok az düşün çıktı. Bu oran sperm sayısını ve hareketliliğini etkiler mi?
Şimdiden teşekkürler..

merhaba morfolojiniz sınırıların çok altında değil kendiliğinden gebelik için yeterlidir. sorun oluncağınız düşünmüyorum. eğer isterseniz üroloji doktoru ile kan değerlerinizi ve sperm sonucunuzu tekrar görüşebilirsiniz. sevgiler

Hocam morfolojide sıkıntı yok mu? Sonuca göre spermlerin % 3 ü sağlıklı anlamına gelmiyor mu?
Birde hormon testinde free testesteron oranı çok az düşün çıktı. Bu oran sperm sayısını ve hareketliliğini etkiler mi?
Şimdiden teşekkürler..

Hocam yaklaşık 1 seneyi geçkin bir süredir hamile kalabilmek için uğraşıyorduk. Artık ümidimizi yitirmiş vetüp bebek veya aşılama gibi yöntemler düşünmeye başlamıştık ki internette forumlara bakarken Preset diye bir jelin hareketi yavaş spermleri hedefine ulaştırdığını okudum. Hemen eşimle internetten 1 tüp sipariş ettik. Yanında yumurtlama dönemi testleri de geldi. Sadece 1 kez kullandık ve tam yumurtlama gününe denk geldi sanırım. Hatta eşim çok hastaydı (grip), günü kaçırmamak için zor da olsa ilişkiye girdik ve inanılmaz ama gerçek ; sadece bir denemeyle hamile kaldım. Şu anda 1 aylık hamileyim :-) Reklam falan yapmıyoruz, burada bizim gibi ümidini kesmiş veya kesmek üzerinde olan kardeşlerimiz birde bunu denesinler. İster denk gelmiş deyin, ister şans deyin ama şu anda eşimde bende bulutların üzerindeyiz. Allah herkese nasip etsin, derdini veren Allah dermanını da mutlaka veriyor. :emir_bebek:

Hatta her zaman muayene olduğum doktoruma da söylediğimde şaşırdı ve hastalarına önereceğini söyledi. Buradan tekrar söylüyorum, ovulasyon günü testini kaçırmadan takip etsinler ve jeli 15 dk önce kullanıp ilişkiye girsinler. 1 hafta önce umutsuzluktan tv bile izlemek istememek ve 1 hafta sonra hamile kalıp hayata geri dönmek. Gerçekten harika bir duygu, kimse inancını kaybetmesin arkadaşlar. Allah herkesin yardımcısı olsun...

Merhaba eşinizin sperm değerleri normal. Sıkıntı yok.

hocam eşimin sperm analiz sonuçlarını paylaşıyorum.

Semen hacmi : 3,1
sperm konsantrasyonu : 48
total motilite : 42
ileri hızlı hareketli : 30
yerinde hareketli : 12
hareketsiz : 58
yuvarlak hücre sayısı : 1<
lökosit : Yok
total motil sperm sayısı : 62,4
morfoloji : 3

Hocam yaklaşık 1 seneyi geçkin bir süredir hamile kalabilmek için uğraşıyorduk. Artık ümidimizi yitirmiş vetüp bebek veya aşılama gibi yöntemler düşünmeye başlamıştık ki internette forumlara bakarken Preset diye bir jelin hareketi yavaş spermleri hedefine ulaştırdığını okudum. Hemen eşimle internetten 1 tüp sipariş ettik. Yanında yumurtlama dönemi testleri de geldi. Sadece 1 kez kullandık ve tam yumurtlama gününe denk geldi sanırım. Hatta eşim çok hastaydı (grip), günü kaçırmamak için zor da olsa ilişkiye girdik ve inanılmaz ama gerçek ; sadece bir denemeyle hamile kaldım. Şu anda 1 aylık hamileyim :-) Reklam falan yapmıyoruz, burada bizim gibi ümidini kesmiş veya kesmek üzerinde olan kardeşlerimiz birde bunu denesinler. İster denk gelmiş deyin, ister şans deyin ama şu anda eşimde bende bulutların üzerindeyiz. Allah herkese nasip etsin, derdini veren Allah dermanını da mutlaka veriyor. :KK46:
canım bende ilk defa bu ay kulladım preseed jei inş bende kalmışımdır ovulasyon testi kullanmadım ama internette yumurtlama takibi yaptım ogün kasıklarımda ağrıda vardı 2 gün üst üste kulladım merakla bekliyorum

İyigunler. Ben esimin semen analizi sonuclarini gonderiyorm bakin lutfen.
Volum 3,5 ml
Likefaksiyon 30 dakika
Viskozite normal
Aglutinasyon yok
Yuvarlak hucre 1,4 ml
Sayi 50ml Normal 15milyon
Motilite 64% normal 40%
Progresif motilite 4% Normal 32% olmali
Total p.motil sperm 2ml N:7ml

Back
X