Eşimin sperm hızı düşük öneriniz var mı

Peru123lima

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
27 Ocak 2018
170
114
103
30
1 yıla yakın zamandır Bebek istiyoruz ve maalesef olmadı benim yaşım 30 eşimin ise 29. 1 ay önce eşim sperm testi verdi ve doktor sonuçlar çok kötü değil diyip takviye almamızı istedi. Bu konuda öneriniz var mı ileri hız düşük olup hamile kalan var mı acaba? Eşimin test sonucuna göre toplam sperm 54 milyon, ileri hareket %22 doktorun dediğine göre sadece hareket düşüklüğü var

hareket düşüklüğü gebeliğe engel değil benim eşimin de 20 çıkmıştı sanırım. dr sigarayı bırakmasını ve göbeğindeki yağlanmanın da buna sebep olacağından dolayı her akşam yürüyüş yapmasını önerdi. benim gittiğim kadın doğum doktoru da hem bana hem eşime profolmix isimli bir vitamin verdi kullandık. ne kadar etkisi oldu bilmiyorum sonralarda tekrar test yaptırdığımızda ileri hareketliliği düzelmişti. sonra kendiliğinden oldu çok şükür

Ayy ne güzel Rabbim çocuğunuza sağlıklı güzel ömürler versin Peki ne kadar süre sonra oldu ve başka ekstra yaptığınız bir şey var mıydı

Ayy ne güzel Rabbim çocuğunuza sağlıklı güzel ömürler versin Peki ne kadar süre sonra oldu ve başka ekstra yaptığınız bir şey var mıydı
Allah razı olsun ilk gebeliğim evlendikten tam 1 sene sonra oldu. maalesef erken haftalarda düşürdüm. bir senedir olmayınca tüp bebek bölümüne gittik o ay testlerimizi yaptırdık. fsh değerim yüksek çıktı doktor testi tekrarlayalım yüksek dedi ikinci ay gelmeden gebe kaldım. onun da kalbi durdu üç aylıkken, kürtaj tarihini beklerken düşürdüm onu da. çok sancılı bi süreçti psikolojim bozuldu ne tüp bebeğe gittim ne doktora iki sene boyunca da hiç gebe kalamadım. iki sene sonunda kendimi toparlayınca bu sefer özel bi hastaneye gittim hormon testimde prolaktin değerim tavan çıktı yani süt hormonu. muhtemelen vücudum bebeği doğurdu gibi süt üretti durdu ya da stresten bilmiyorum. eşim de spermiyogram testi vermişti hız düşüktü. önce hormonumun düşmesi için ilaç kullandım o ay düzeldi bir de kist var diye doğum kontrol hapı kullandım. yumurta geliştirici takviye vermişti kist varken kullanınca kist de büyüyomuş o yüzden sonraki ay kullandık eşimle eş zamanlı. o ay olmadı bir dahaki ay da başka bir vitamin verdi yarım yamalak kullandım pozitif gördük 7 haftalıktı sanırım yine düşük oldu ama iki hafta aralıksız kanamam oldu düşürürken. eşim yine test verdi onun sonuçlar düzelmişti. baktık zaten ilaçlar muayene ücretleri derken gene bir tüp bebek ücretine denk gelecek en azından tüp bebek yaptıralım süreç uzamasın dedik önce devlette hormon testi rahim filmi ve genetik bölümünde genetik ve pıhtılaşma testi yaptırdık sonuçları tüp bebek merkezine götürelim diye. yine fsh değerim daha da yüksek çıktı ve doktor yine tekrarlayalım bunu yüksek dedi bir dahaki ay gebe kaldım. bu sefer doktor değiştirdim bu yenidoğan çetesi olayından dolayı gittiğim hastane kapanmıştı. gittiğim doktor bana kan sulandırıcı hap ile progestan fitil verdi. 3. ay ikili test için perinatoloji bölümüne gittim test güzel çıktı ama bebeğime pıhtı atma riski olduğunu ve kan sulandırıcı iğne de kullanmam gerektiğini söyledi. çok şükür bu gebeliğim sağlıkla ilerledi stres içinde dua ediyorum sağlıkla da doğurayım da bitsin artık içimdeki kaybetme korkusu.
gebe kalırsınız eğer testlerde olumsuz bir şey çıkmadıysa mutlaka. bir sene sonunda genelde peş peşe geliyor burada arkadaşlardan da gördüğüm kadarıyla. inanın gebe kalmak kadar gebeliği sağlıkla sürdürmek de zor. umarım bu zamana kadar ki sıkıntılarınız artık sondur ve tekrar etmeden başka olumsuzluk yaşamadan kolaylıkla sağlıkla kucağınıza alırsınız bebeğinizi. bence bu aylarda gebe kalırsınız sağlığınıza beslenmenize ve uyku düzeninize dikkat edin

A agresifpollyanna çok zorlu bir süreç yaşamışsınız geçmiş olsun ama çok şükür ki bebeğiniz yakında kucağınızda olcak inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız 1 yıl olunca böyle stres oldum açıkçası niye olmuyor diye umarım bende en yakın zamanda güzel haberler alırım dua edin bizede, yanıtınız içinde çok teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…