Eşimin sperm sonuçlarını değerlendirirmisiniz?

halev

canımın canı hoşgeldin:))
Kayıtlı Üye
14 Ocak 2010
6.697
2
156
43
İyi günler hocam eşimin sperm sonuçları tüp bebek için yeterlimi acaba bilgilendirirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim. iyi çalışmalar.

Cinsel perhiz süresi : 2 gün
Volüm : 2,5ml
Renk : beyaz
Vizkozite : ++++
Likefaksiyon süresi : 40dk(önünde küçüktür işareti var)
Sayı : 700bin/ml
Total motil sperm sayısı : 100bin/ml
Motilite kalitesi*(1 st içinde) : %14
a)ileri hızlı : -
b)ileri, yavaş : %14
c)yerinde hareketli : -
d) hareketsiz : %86
altına elle not düşülmüş (Lam lamel arası pozitif) diye

Sayı ve hareketlilik çok düşük görülmüş. %14 oranında yavaş hareket eden spermler var. Neticede hareket canlı olduklarının bir belirtisidir. Ancak hareketsiz geri kalan spermlerin ölü olup olmadıklarının da test edilmesinde fayda var. Sonuçta mikroenjeksiyon için bu hareketli spermler toplanarak yumurtaları döllemede kullanılabilir. Ancak ejakülatta çıkan spermlerin çoğu ölü ise bu hareketli spermlerle gebelik şansı düşük olabilir. Eşinizin ürolojik açıdan değerlendirilerek gerekirse genetik incelemelerininde yapılmasını öneririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sayı ve hareketlilik çok düşük görülmüş. %14 oranında yavaş hareket eden spermler var. Neticede hareket canlı olduklarının bir belirtisidir. Ancak hareketsiz geri kalan spermlerin ölü olup olmadıklarının da test edilmesinde fayda var. Sonuçta mikroenjeksiyon için bu hareketli spermler toplanarak yumurtaları döllemede kullanılabilir. Ancak ejakülatta çıkan spermlerin çoğu ölü ise bu hareketli spermlerle gebelik şansı düşük olabilir. Eşinizin ürolojik açıdan değerlendirilerek gerekirse genetik incelemelerininde yapılmasını öneririm.

cevabınız için teşekkür ederim hocam birşey daha sorabilirmiyim;
eşim bu spermiogram testini verirken çok stres içinde oluyor yani stresin bi etkisi olabilir mi? (ayrıca bu sperm sonucundan 1 hafta önce verdiğinde sperm sayısı 3000milyondu ve bir sonrakine göre biraz daha rahat vermişti ama bir hafta sonraki sizinde üstte gördüğünüz gibi baya bi düşük oldu) eşime ilaç yönünden hiçbir tedavi uygulanmadı ve ben arı sütü+bal+polen karışımı ile keçiboynuzu kürünü uygulatmak istiyorum sizce ne kadar etkisi olabilir?
bir de bunların yeme içmeyle bir ilgisi varmıdır? bir çok dra sordum fakat kimisi var kimisi yok diyor açıkcası arada kaldım şimdiden vereceğiniz cevap için teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Back
X