• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşimin Sperm Testi Sonucunu..

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

superisi1986

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2014
39
7
38
38
Merhaba Arkadaşlar eşimin sperm test sonucunu yorumlarsanız sevinirim .

Yorumlarınızı eksik etmeyin lütfen. ALLAH herkesin gönlüne göre versin. Amin.

test....webp

canım mlde 19.2 ymiş.benim eşimde de 16-19 arasında değişiyordu.21 ay oldu hala bebiş yok.bizede drlar olur demisti.
daha sonra eşimde varikosel oldugu anlasıldı en sonki testinde oldukca dusus vardı eşim ameliyat oldu.Allaha sukur şimdi degerleri yukseldi.
dr normal yolla gebelik olması için mlde en az 50-100 milyonları istiyoruz demişti.
uruloga gitmesinde fayda var canım.

teşekkürler başka yorumlayacak varmı arkadaşlar.
eşimde 1 seviye varikosel var ama doktor bız 1 seviye varikoseli dikkate almıyoruz her saglıklıyım dıyen ınsanda bıle çıkıyor dedi.

test sonucunuz gayet iyi ben bu sonuçları görsem kırk takla atarım..hiç bir sorun göremedim

test sonucunuz gayet iyi ben bu sonuçları görsem kırk takla atarım..hiç bir sorun göremedim
Doktora sonucu gosterme firsati bulamadim bayram sonuna kaldi. Ilk yorumu atan arkadas pek olumlu cvp yazmadi kafam karisti. Esim 1 seviye varikosel. Doktor 1 seviye varikoseli dikkate almiyoruz her normal muaneye gelende bile cikabikiyor ameliyatlik durum yok demisti. Ilk teste gore baya yukselme var kendi yorumumca ama yeterlimi bilemedim.
Birde ben yumurtladigimi anlayamiyorum . Hesapladigim gunlerde kasik agrisi avuc ici yanmalarim oluyor ama buna isaretmidir bilemedim.

Doktora sonucu gosterme firsati bulamadim bayram sonuna kaldi. Ilk yorumu atan arkadas pek olumlu cvp yazmadi kafam karisti. Esim 1 seviye varikosel. Doktor 1 seviye varikoseli dikkate almiyoruz her normal muaneye gelende bile cikabikiyor ameliyatlik durum yok demisti. Ilk teste gore baya yukselme var kendi yorumumca ama yeterlimi bilemedim.
Birde ben yumurtladigimi anlayamiyorum . Hesapladigim gunlerde kasik agrisi avuc ici yanmalarim oluyor ama buna isaretmidir bilemedim.

canım ilk yorumu atan arkadaş yanılıyor zaten normal değerler sonuçların yanında yazıyor arkadaş milimde 50-100 milyon gibi bir şey yazmış böyle bişey söz konusu bile değil n.ormal değer aralıklarına bakarsan 12-16 arası yazıyor.ki senin milimde 19,2 çıkmış bu demek oluyorki 19,2 x 5,6 (hacim) = 107,52 milyon sperm bulunuyor ki çok çok iyi.. toplam sperm sayısı 40 milyonun üstünde olması lazım senin ki nerdeyse 3 katı anlayacağın hiç problem yok sperm sayısında..aslında bebek olması için en önemli yani bakman gereken yer hareketli sperm sayısı.ve sonuçta hareketli sperm sayısı değerler üstünde ve %41 toplam hareketli %61 şansınız çok yüksek..
varikosel de genellikle 1.derece de ameliyat önermiyorlar.zaten ileri derecede olsaydı sperm testiniz bu kadar iyi çıkmazdı...yumurtlama günlerinde hafif kasık ağrısıyla şeffaf bir akıntı oluyor böyle afedersin sümük gibi buna dikkat et adetin düzenlimi bilmiyorum ama 10.12.14.16.günleri değerlendir derim ben..yada doktoruna yumurtlama takibi yaptır..

bu arada yazmışsın ilk teste göre baya yükselme var diye..ilk test sonuçlarınıda paylaşırmısın rica etsem ve sonuçların yükselmesi için herhangi bir ilaç kür vs.kullandınız mı?

canım ilk yorumu atan arkadaş yanılıyor zaten normal değerler sonuçların yanında yazıyor arkadaş milimde 50-100 milyon gibi bir şey yazmış böyle bişey söz konusu bile değil n.ormal değer aralıklarına bakarsan 12-16 arası yazıyor.ki senin milimde 19,2 çıkmış bu demek oluyorki 19,2 x 5,6 (hacim) = 107,52 milyon sperm bulunuyor ki çok çok iyi.. toplam sperm sayısı 40 milyonun üstünde olması lazım senin ki nerdeyse 3 katı anlayacağın hiç problem yok sperm sayısında..aslında bebek olması için en önemli yani bakman gereken yer hareketli sperm sayısı.ve sonuçta hareketli sperm sayısı değerler üstünde ve %41 toplam hareketli %61 şansınız çok yüksek..
varikosel de genellikle 1.derece de ameliyat önermiyorlar.zaten ileri derecede olsaydı sperm testiniz bu kadar iyi çıkmazdı...yumurtlama günlerinde hafif kasık ağrısıyla şeffaf bir akıntı oluyor böyle afedersin sümük gibi buna dikkat et adetin düzenlimi bilmiyorum ama 10.12.14.16.günleri değerlendir derim ben..yada doktoruna yumurtlama takibi yaptır..

bu arada yazmışsın ilk teste göre baya yükselme var diye..ilk test sonuçlarınıda paylaşırmısın rica etsem ve sonuçların yükselmesi için herhangi bir ilaç kür vs.kullandınız mı?
Bilgiler icin tesekkur ederim. Kullanici adima tiklarsan ilk testin konusu cikiyor telefondan girdigimden paylasamiyorum. Hic bisey kullanmadi esim bizde sasirdik aslinda sonuclara. Yanliz esim acemiligime gekdi ikk test uyarmislardi sperm verirken islak hicbisey temas ettirmeyin demislerdi ben dikkate almadim indan olmus olabilirmi demisti. Bizde bilmiyoruz acikcasi ama halen hamile kalamadim.
Ben yunurtlama gunkerinde ole seffaf uzayan bi akintiya hic denk gelmedim yada dikkat etmedim bayram sonu bende yumurtlayip yumurtlamadigimi kontrol ettircem.
Birde sperm testinden bi hafta ince sabah ve aksam yatarken keci boynuzu pekmezi icti esim teste yansimismidir bilmiyorum.
Bu arada diger testdeki toplam hareketlilik bu teste % 10 dusmus. Birde evet adetlerim duzenli genelde 30 gun de bir adet oluyorum

rica ederim..baktım önceki test sonucuna o zamanda sperm sayısı düşük görünmüş dediğin gibi ıslak temas ettiği içimn sonuç öyle çıkmış olabilir.doktorlarda böyle söylüyor zaten stres vb.şeyler etkileyebiliyor.evet %10 düşüş görünüyor ama bence sorun yok gayet iyi sonuç..emin ol doktorda aynı şeyi söyleyecektir.sende yumurtlama takibi yaptır eminim yakın bir zamanda bebeğine kavuşacaksın...doktora sonuçları gösterdikten sonra bizide bilgilendirirsen sevinirm.

rica ederim..baktım önceki test sonucuna o zamanda sperm sayısı düşük görünmüş dediğin gibi ıslak temas ettiği içimn sonuç öyle çıkmış olabilir.doktorlarda böyle söylüyor zaten stres vb.şeyler etkileyebiliyor.evet %10 düşüş görünüyor ama bence sorun yok gayet iyi sonuç..emin ol doktorda aynı şeyi söyleyecektir.sende yumurtlama takibi yaptır eminim yakın bir zamanda bebeğine kavuşacaksın...doktora sonuçları gösterdikten sonra bizide bilgilendirirsen sevinirm.
Tabi paylasirim Allah hepimizin bebek sahibi olmasini nasip etsin. Amin.
Son olarak biz 1 gun araliklarla iliskiye giriyoruz yani bugun yaptiysak ertesi gun yapmiyoruz sonraki gun yine yapiyoruz. Dogrumu acaba yaptigimiz

Amin canım inşallah.Hiç sorun olmaz ama dediğim gibi 10-12-14-16 günlere daha özen göster.

Arkadaslar esimin sperm testini yorumlarmisiniz, internette arastirdigima gore cok kotu. 2 gundur aglamaktan gozlerim sisti neolur bakarmisiniz

Sperm konsantrasyonu 4.2 milyon
Toplam sperm sayisi 21.0 milyon

Norm morfoloji 11%
Anormal morfoloji 89%
Aglutinasyon yogun

Motilite
1. Saat
Hizli hareket 17%
Yavas har 29%
Yerinde har 29%
Hareketsiz 25%

2.saat
Hizli har 13%
Yavas 29%
Yerinde 35%
Hareketsiz 27%

Arkadaslar esimin sperm testini yorumlarmisiniz, internette arastirdigima gore cok kotu. 2 gundur aglamaktan gozlerim sisti neolur bakarmisiniz

Sperm konsantrasyonu 4.2 milyon
Toplam sperm sayisi 21.0 milyon

Norm morfoloji 11%
Anormal morfoloji 89%
Aglutinasyon yogun

Motilite
1. Saat
Hizli hareket 17%
Yavas har 29%
Yerinde har 29%
Hareketsiz 25%

2.saat
Hizli har 13%
Yavas 29%
Yerinde 35%
Hareketsiz 27%
Görüntüsü varsa görüntüsünü paylaşırmısın canım

imgsprm.webp

ARKADAŞLAR bana bu test sonuçlarını yorumlayabilecek . doktor proxeed plus verdi. bunun haricinde ne yapılabilir tavsiyesi olan varsa sevinirim.

Back
X