Erkek İnfertilitesi Eşimin Spermiogram Sonucuna Bakarmısınız Arkadaşlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

xsximal82

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Eylül 2007
408
2
96
43
Antalya
bugün eşimin spermiogram sonucunu aldım. yarın doktora gidicem ama merak ediyorum, yorumlarsanız çok sevinirim. değerler şöyle ;

pH : 8.5
vizkozite : artmış
aglutinasyon : pozitif
hacim :2.5 ml
renk : opelasyon
sıvılaşma süresi : 60 dk
1 ml'deki spermatozoon sayısı : 38 milyon

motilite

hızlı ileri : %15
yavaş ileri : % 20
yerinde hareketli : % 20
hareketsiz : % 45
round cell : 1700 mm3

morfoloji

normal yapı : % 60
anormal yapı : % 40
baş defekti : % 25
kuyruk defekti : % 15

sizce nasıl arkadaşlar ????

canım benim
aglutinasyon pozitif demiş
ne olduğunu bende bilmediğim için bana pozitif olması garip geldi bende araştırdım şöyle demişler

Spermatozoanın aglütinasyonu demek motil spermatozoaların baş-baş, orta parça-orta parça, kuyruk-kuyruk yada benzer şekillerde birbirlerine yapışmaları anlamına gelir. İmmotil spermlerin birbirlerine yapışmaları ya da motil olup mukus iplikçiklerine veya spermatozoa dışı hücrelere ve debrislere yapışmaları nonspesifik agregasyonlar olarak kabul edilir ve mutlaka ayrıca belirtilmeleri gereki
r.

yani dr un değerlendirmesi daha iyi olur
bide sıvılaşma süresi : 60 dk demiş bu 60 dk ise en son sınır
sorun teşkil edermi bilmiyorum
diğer anlamda sayınız iyi
morfolojiniz iyi
ileri hareketiniz düşük biraz
çook geçmiş olsun canım
umarım bu bahsettiğim şeylerde önemli şeyler değildir
:Saruboceq:

canim degerlerden anlamam ama tek bildigim phi cok yuksek. cok bazik yani.normali 7.2-7.4 ler falan diye biliyorum. bu da normal olabilir ama normalde vajinanin ici asidiktir ve bazik spermler bu ortamda yasayamazlar. olurler. bunu da arastir bence.

teşekkür ederim arkadaşım..doktora gidicem bugün, umarım söylediklerin sorun oluşturmaz..üfff üffffffff : (((

canim degerlerden anlamam ama tek bildigim phi cok yuksek. cok bazik yani.normali 7.2-7.4 ler falan diye biliyorum. bu da normal olabilir ama normalde vajinanin ici asidiktir ve bazik spermler bu ortamda yasayamazlar. olurler. bunu da arastir bence.

teşekkür ederim arkadaşım..umarım bazik olması sorun oluşturmaz..doktor ne diyecek bakalım..aşılamaya başlamak için gidicem, sorunsuz bi şekilde başlarız inşaallah tedaviye..

teşekkür ederim arkadaşım..umarım bazik olması sorun oluşturmaz..doktor ne diyecek bakalım..aşılamaya başlamak için gidicem, sorunsuz bi şekilde başlarız inşaallah tedaviye..

canım bence değerlerin iyi dr lar bizde hep ileri hareketlinin % 14 olması gerekliymiş hamile kalabilmekiçin dedi sizinkide gördüğüm kadarıyla %15 çok güzel bir değer

ya kızlar benim eşimin ilk testte sayı 4.5 milyon morfoloji %3 hareket %55 ileri hızlı:3 tü
ikinci testte sayı 9 milyon morfoloji %14 hareket %80
üçüncü testte toplam sayı 56 milyon konstrasiyon 10 milyon morfoloji %0 ileri hızlı hareket % diyo iyice kafam karıştı bu nedir ya...

leylmelek sperm test sonucundan anlıosan
bende eşimin sonucunu yazsam yorumlarmısın?

Back
X