Eşimin titizlik hastalığı

miyu81

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2011
2
0
36
Ankara
merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum.benim derdim eşimin çok titiz olması.evi müze gibi kullanmaktan bıkmış durumdayım.küçük çocuklu arkadaşlarımı evimde ağırlayamıyorum.o derece yani.evime ne zaman karşı komşum çocuguyla gelse,yada çocuklu bir arkadaşım,eşim akşamında evi odaları didik didik kontrol edip içindende homurdanıyor.bu durum beni çok üzüyor.kaç defa konuşmayı denesemde hep haksız ben oluyorum.şu AN BELKİ INANMICAKSINIZ AMA konuşmuyoruz.ona örnekler veriyorum bak bızım cocugumuz daha yok,kımsenın cocugunu yaramaz annesi bakmıyo deme diyorum.ama nafile...çok çaresizim.hatta delirmek üzereyim.bu yuzden evime ne çocuğu olan komşumu ne de çocuklu arkadaşlarımı davet edebiliyorum...yorumlarınızı beklıyorum:((((((((herkezin kocasımı böle yoksa benimkimi defolu:(((((((((

niye eşinize defolu diyorsunuz ki
eğer hastalık boyutundaysa doktora gidebilirsiniz beraber
odaları didik didik kontrol etmek normal bir şey değil elbette
ama düzeni temizliği seven bir insanda olabilir,
benim tanıdığım iş yerinden bir kadın vardı mesela
kadın evine hiç misafir çağırmazdı evi kirlenecek diye
mutlaka geçmişinde temizlik tertip konusunda bir yere takılıp kalmıştır diye düşünüyorum
konuşarak bağırıp çağırarak halledilecek bir mesela değil sanırım

merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılıyorum.benim derdim eşimin çok titiz olması.evi müze gibi kullanmaktan bıkmış durumdayım.küçük çocuklu arkadaşlarımı evimde ağırlayamıyorum.o derece yani.evime ne zaman karşı komşum çocuguyla gelse,yada çocuklu bir arkadaşım,eşim akşamında evi odaları didik didik kontrol edip içindende homurdanıyor.bu durum beni çok üzüyor.kaç defa konuşmayı denesemde hep haksız ben oluyorum.şu AN BELKİ INANMICAKSINIZ AMA konuşmuyoruz.ona örnekler veriyorum bak bızım cocugumuz daha yok,kımsenın cocugunu yaramaz annesi bakmıyo deme diyorum.ama nafile...çok çaresizim.hatta delirmek üzereyim.bu yuzden evime ne çocuğu olan komşumu ne de çocuklu arkadaşlarımı davet edebiliyorum...yorumlarınızı beklıyorum:((((((((herkezin kocasımı böle yoksa benimkimi defolu:(((((((((

ahahahah bu ne ya, tırnak kontrolü de yapıyo mu gelenlere :D

Seninki defolu bacım :D

Hani bu durumu siz yapsaydınız anlardım ama bi erkeğin bu denli titiz oluşu biraz sıkıcı
Bizde de tam tersi bir durum henüz çocuğum yok ama yaramaz çocuklara tahammül edemiyorum bende..Eşimin arkadaşlarının da acaip yaramaz çocukları var ben bazen sinirleniyorum eşim de bana kızıyor..Elden gelen bişey değil maalesef...

yorumlarınız için tşkrler..öncelikle bu konuyu asla kavga ederek yada bağırarak eşime taşımadım.alttan almama rağmen konu bu duumdan ibaret...:)ev işlerinde bazı zamanlar yardımcı olur...ama bu evde birtek o yaşamıyor.kaldıki evim hicbırzaman dağınık olmaz.ama buna rağmen ben eşime yaranamam...

eşinizdeki titizlik neredeyse obsesyon derecesinde sanırım. bu tür takıntılarda danışmanlar takıntıların üzerine gidilmesini öneriyor. evinize toplayabildiğiniz en kalabalık en zıpır çocuklu aileleri toplayın ve onlar gittikten sonra eşinizden obsesif bozukluk hakkında biraz okumasını isteyin. eğer yazılanların ona uyduğunu düşünüyorsa ; destek almasını önerirsiniz.

Yanlız değilsin arkadaşım benimki de böyle..Bazen varya evde bağırasım geliyor yeterrrr diye...Herşeye karışır temizlik konusunda.:47:gece 11-12 süpürge açar o dereceyiz yani...Ben artık he deyip geçmeyi seçtim çünkü cevap verince ortalık karışıyor:47:

Yanlız değilsin arkadaşım benimki de böyle..Bazen varya evde bağırasım geliyor yeterrrr diye...Herşeye karışır temizlik konusunda.:47:gece 11-12 süpürge açar o dereceyiz yani...Ben artık he deyip geçmeyi seçtim çünkü cevap verince ortalık karışıyor:47:

aynı ya benımkıde misafirler gittikten sonra koltukların utune varasıya kadar süpürgeyi acıyor saat falan dinlemiyor ,yemekten sonra ellerimi yıkatmadan mutfaktan çıkarmıyor tv karşısında bıseyler yemeyı cok sevıyorum ama yerlere dökeceksın dıye kızacak diye yiyemıyorum .....

Şimdi çok titizlik anlayışı nedir onu bir belirlemek lazım:) Misal bizim evimiz her misafirden sonra süpürülür, silinir. Bana göre bu çok titizlik değildir. Hele bir de çocukluysa gelen, mutlaka yapılır.. O nedenle eşinizin bu isteği çok garip değil. He ama diyosaki hiç gelmesinler evim pislenio o ayrı bi durum işte:1:

ahh benimkiside pislük abidesi diyebilirim... aslında yapar eder saolsun her gün gider bir pasta tatlı yapar mutfağın içine eder ben sonra o mikserden sıçrayan çikolataları pudingleri mutfak duvarlarından halısından ocaktan dolaplardan topluyorum siliyorum. her ay mutfak halısı siliyorum. bir yemek yer masanın altına düşenlerden bir adam doyar yani. tuvalet falan temizlemek hak getire zaten. bi elini yüzünü yıkar sanki banyo yapmış bütün o ayna yerler banyo paspası sırılsıklam olur. her dk banyo aynası temizle dur yani. ama yine de benim işimi beğenmeyip temizlik hastası olmasından iyidir yanii ona hiç katlanamazdım heralde allah sabır versin kardeş:27:

aynı ya benımkıde misafirler gittikten sonra koltukların utune varasıya kadar süpürgeyi acıyor saat falan dinlemiyor ,yemekten sonra ellerimi yıkatmadan mutfaktan çıkarmıyor tv karşısında bıseyler yemeyı cok sevıyorum ama yerlere dökeceksın dıye kızacak diye yiyemıyorum .....

ay bi tek benim başımda zannediyordum.artık bna inanılmaz derecede batıyor arkadaşlar her davranışı eşimin..çok mutsuzum erkeğin çok titiz ve takıntılı olması çok zor yapsak ta onlara göre pisiz yani ben öyleyim.temizliği severim ama düzeni pek sevmem yani müze gb olmasını ama adama göre çocuk gbymişim ya ev vura ev temiz de olur pis de dağınık da düzenli de önemli olan mutlu olmak bu dünyaya temizlik ve düzenli olmak içinmi geliyoruz..ben artık ayrılmayı bile düşünüyorum

Allahtan eve gelen misafirerden iyi hal kağıdı istemiyor eşiniz ..

Kusura bakmayın ne olur okuyunca sinirden ağlasammı gülsemmi diye düşündüm bir an...

benimkinde de var arkadaşım bi de bana pissin demiyo mu deliriyorum.sen hastasın diyorum ben de ona ama nafile.bi de bilmiş ota boka karışıyo.ev mopla silinmezmiş eğilerek elimle yada çöktüre çöktüre ayağımla silmeliymişim.her koltuğu her eşyayı çekip silmeliymişim herzaman.kızı 3.5 yasında çocuk bile tedirgin oluyo babası geldiğinde

canım, eşinin bu kadar titiz olması senin için zor tabi ama çözüm şöyle olabilir sende misafirler gittikten sonra evi o şekilde bırakma elektrik süpürgesine ver, dağınıksa biraz düzelt.. bence sorun kalmaz.
benim eşimde çok düzenli ve titizdir,ilk evlendiğim sıralar bunun zorluğunu biraz yaşadım,çünkü bende çok rahat ve dağınıktım,zamanla kendime çekidüzen verdim,eşimde biraz abartmaktan vazgeçti.orta yolu bulduk.
eşime bak benim ailemde genetik obsesif temizlik takıntısı var (gerçek) , abartmak istemediğimden kendimi frenliyorum diyorum, oda bişey demiyo artık,bide temizlik takıntısı olan arkadaşlarımdan bahsediyorum eşlerine nasıl dünyayı dar ettiklerini çaktırmadan laf arasında söylüyorumki haline şükretsin,ee laf arasına sıkıştırma faydalı oluyo :)

Back
X