Eşimin YALANLARI

asii nuran

birgarip melek
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2017
461
159
33
39
Merhaba Hanımlar;
3 yıllık evli bir çocuk annesiyim.Eşimle sorunlarımız vardı ama aşılamıyacak gibi değildi.Ama artık aşamıyorum galiba nasıl davranmam gerekli bilmiyorum.
Şöyleki eşim iddaa oynuyor.Ve diğer şans oyunları.Maddi açıdan durumumuz sıkışık.Dün akşam cüzdanından para almam gerekti son 30tl var cüzdanda maaş alana kadar idare edicez dedi tamam dedim.Cüzdanı açtım kuponu küçücük katlayıp sıkıştırmış.Ne olduğunu merak ettim ve 20tl lik oyun oynamış.Hiç birşey söylemedim kapattım.Hep böyle yapıyor.10tl si varsa 5 tlsini oynuyor.Kavga ettim olmadı sustum olmadı ne yapıcağımı bilmiyorum bana akıl verin hep böyle yapıyor ve oynamadığına yemin ediyor.ama ben biliyorum

Hastalık gibi birşey
Allah kolaylık versin en önemlisi ise YALAN söylemesi güven zedelemesi...

maddi durum sıkışık olunca, hadi bu kez tutucak,
hadi bu kez çıkıcak, rahatlıcaz....
malesef, hiç bişi olduğu yok..
kumar bir nevi hastalık gibi, sussanızda vazgeçmeyecek, konuşsanızda :( kendi kafasında bitirmesi lazım
allah yardımcınız olsun

Konuştuğum zaman 10tl 20tl ne var bunda diyor çıkarsa borçları öderiz diyor bizim ordan gelen paraya ihtiyacımız yok diyorum anlamıyorum gerçekten hastalık bu artık çıkmaza girdim

Bu gerçekten hastalık, bende de çok meyil vardır bu işlere, eşim sevgiliyken yasak koymuştu, devam edeceksen ben yokum demişti, o gün bugündür milli piyango bileti bile almıyordum.
Yıllar geçti...
Geçen hün kendi almış gelmiş, şansımızı deneyelim mi diyor, valla elim titredi tiryaki içiciler gibi.
Bence kızıp bağırmak yerine başka yöntemler deneseniz. Örneğin haftada 5 tl lik birlikte oynamayı teklif edin, size asla yalan söylemesin o da ama, bunun affedilir yanı olmadığını bilsin.

50 lira varken 20sini kumara yatırmak ciddi bir sorun olduğunu gösteriyor. Bence siz bunu iyice düşünün. Sizi borç batağına sürükleyebilir. Burada şans oyunlarında ev parası yiyenleri okuduk...

Kendisi vazgecmedikce siz hiçbir şey yapamazsınız. Kendisi de batmadan, dibe vurmadan vagecmeyecek. Üzgünüm ama bu böyle.

Bu gerçekten hastalık, bende de çok meyil vardır bu işlere, eşim sevgiliyken yasak koymuştu, devam edeceksen ben yokum demişti, o gün bugündür milli piyango bileti bile almıyordum.
Yıllar geçti...
Geçen hün kendi almış gelmiş, şansımızı deneyelim mi diyor, valla elim titredi tiryaki içiciler gibi.
Bence kızıp bağırmak yerine başka yöntemler deneseniz. Örneğin haftada 5 tl lik birlikte oynamayı teklif edin, size asla yalan söylemesin o da ama, bunun affedilir yanı olmadığını bilsin.
Ona göre hata yapmıyor ki ne var bunda sanki kaç paralık oynuyorum diyor

Bu çok kötü bir alışkanlık, tedavi olması lazım. Kumar oynayanlar böyle. Bizim bir çalışanımız var, memleketinde ailesi var. 1 yıl burda çalışır para biriktirir tam memlekete gidecek yA işte daha fazla para götüreyim diye gider iddia oynar bütün parasıyla, hepsini de kaybeder. Sonra ağlar durur.
Hep kaybediyor ağlıyor ama yine yapıyor.
İnşallah eşiniz düzelir ama zor.

Herkesin dünyası farklı.
Ben de olsam boşanırım.
Kumar benim için de boşanma sebeplerindendir.
oynuyosun biliyorum diyorum oynamadım diyor cüzdanında gördüm de diyemedim takip ediyosun der diye napıcagımı bilemiyorum ve o bunu kumar olarak görmüyor

bu gerçekten bi hastalık ve ben de genetik olduğunu düşünmeye başladım artık.
önünde onlarca ev parasını kumar masalarında kaybetmiş bi baba profili varken kendisi de oynayan biri var da örnek olarak...
bi psikoloğa gitmeyi teklif etseniz?

Bu çok kötü bir alışkanlık, tedavi olması lazım. Kumar oynayanlar böyle. Bizim bir çalışanımız var, memleketinde ailesi var. 1 yıl burda çalışır para biriktirir tam memlekete gidecek yA işte daha fazla para götüreyim diye gider iddia oynar bütün parasıyla, hepsini de kaybeder. Sonra ağlar durur.
Hep kaybediyor ağlıyor ama yine yapıyor.
İnşallah eşiniz düzelir ama zor.
evet hep kaybediyor ama anlamıyor çok yoruldum şuan konuşmuyoruz böyle devam mı etsem yoksa boşanmayı mı teklif etsem

o dert bende de var canım şimdi biraz daha iyi ama bana da yalanlar söylüyordu eşim ben borç öderken o 100 -150-200 verirdi at yarışlarına bir gün geçtim karşısına bana yalan konuşmana gerek yok biliyorum oynadığını dedim kavga gürültü koptu kıyamet o derece bende oynıcam bundan sonra dedim sen mi beni batırcan ben mi seni batırcam dedim gör sen dedim sen oynama batırırsın dedi senin yaptığın ne dedim ve de oynadım bir değil kaç kere en sonunda dedim ki kendisine ben oynamana bir sey demiyorum oyna ama usulunde sigarası içkisi kahvesi yok ayda 1 oyna 50 oyna dedim ama benden de gizleme dedim o dur bubur gizlemez kuponu masanın üstüne koyar sizde böyle deneyebilirsiniz

Back
X