Eşimin yanlızlığı ve sonu...

EMLEB

GÜZELER GÜZELİ KIZMM
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2013
555
23
118
slm arkadaşlar benim eşimle ilgili bi sorunum var.. eşim çok yanlız aslında birsürü arkadaşı var ama herhangi bişey olduğunda kötü gün dostu yani hiç olmuyo eşim herkesin kötü yada ii her günüde bulunur konu eşime gelince kimse olmuyo..yani çok paralı insanlar değiliz ama eşim böyle ısmarlamayı falanda sever sık olmasada (hani erkekler ona görede dost tutarlar ya) yani gözlemliyorum sürekli ama neden böyle olduğunu çözemiyorum yanlız kaldıkça bu sefer bana sarıyor mesela arkadaşları toplanıyo bi yere gidiyo çoğu kez buna söylemiyorlar saklı gidiyolar bi şekilde öğreince çok üzülüyo:5: bende üzülüyorum neden aşkım diyo? neden böyle yapıyolar bana cevap veremiyorum fikirlerinizi bekliyorum...

Belki sorun biseyler ismarlama falan degilde baska biseydir:44:yanlis anlamayin ama 3-5arkadas toplanip bi tek esinizi cagirmiyolarsa bi sebebi verdir mutlaka.Esiniz yapi olarak nasil birisi ortama ayak uydururmu,neselimidir ,sinirlimidir falan filan yani bu tur sebeplerde olabilir.Yada onlar gercekten iyi arkadas degillerdir esiniz Kücük cocuk gibi niye bu duruma bu Kadar icerliyo ki

insanlar hoş vakit geçirdikleri kişileri böyle yerlere çağırıyorlar
eşin espirili mi ağzı laf yapıyor mu muhabbeti iyi mi

Bence o bahsettiğiniz arkadaş çevresinden uzaklaşsın.
Yani demem o ki eşinize kötü gün dostluğu yapmayan yanlarına çağırmayan insanlardan uzak dursun
çünkü kendi adıma konuşayım tamam bu üzücü bir konu ama bana değer vermeyene bende değer vermem.
Kendileri bilirler çağırmazlarsa çağırmasınlar.
bence kendisini yıpratmasın hiç.
Siz birşeyler yapmaya çalışın. Ne biliyim mesela onunla birlikte eğlenebileceğiniz organizasyonlar yapın.
Mesela bir akşam dışarda yemek yiyin. Pikniğe gidin. Hafta sonu çay içmeye gidin. Oyun oynayın. zamanını sizin yanınızda güzel geçirmesini arkadaş ihtiyacı duymamasını sağlayın.
Bence başarabilirsiniz.
Ve ona şunu söyleyin
-Sen yanlız değilsin biz kocaman bir aileyiz. Senin Hem arkadaşın hem eşin hem sırdaşın ben olurum.
bu onu rahatlatır..

insanlar hoş vakit geçirdikleri kişileri böyle yerlere çağırıyorlar
eşin espirili mi ağzı laf yapıyor mu muhabbeti iyi mi

yok sorun ordada olabilir bilmiyorum yani evede değldir ciddi bi insandır daha çok boş konuşmayan bi insan çok konuşmayı sevmez bide hiç bişeyimizi kimseye anlattırmaz o yüzden olabilir mi ki çok küçük bişey bile olsa aileden gelen bişey bu hemen -kimseye söyleme sakın-diye her defasında uyarır.yani bazaı dostluklarda paylaşmaltan doğuyo olabilir bu herkesin yanında sadece susup dinliyosa oda sorun olabilir... şimdi şmdi aklıma geliyoo

yani böyle bikaç kişi toplanıpta eşin çağırılmıyosa belkide sorun eşindedir...
belki uyumsuzdur,belki çok gevezedir,belki çok suskundur belki belki belki.......
uzadıkça uzar bu liste..
eşini en iyi sen tanırsın objektif bi şekilde bak eşine bence anlarsın...

bahsettiginiz insanlar gercek arkadas degil demek ki
öyle insanlar icin ben kendimi üzmezdim
esiminde üzülmesine izin vermezdim

Zaten 3-5 kişilik gruplarda ısmarlama olmaz. Hesap gelir bölüşülür dolayısıyla sorun başka bana göre.

Ne bileyim onlar içiyor eşin içmiyorsa yada içince abuk subuk konuşuyorsa vs vs.

Boyle seyler sadece kadinlar arasinda olur sanirdim

O zaman esinle menfaat icin konusuyorlardir ,
arkadaslik degil ki bu...
Uzak dursun bence onlardan...

yok sorun ordada olabilir bilmiyorum yani evede değldir ciddi bi insandır daha çok boş konuşmayan bi insan çok konuşmayı sevmez bide hiç bişeyimizi kimseye anlattırmaz o yüzden olabilir mi ki çok küçük bişey bile olsa aileden gelen bişey bu hemen -kimseye söyleme sakın-diye her defasında uyarır.yani bazaı dostluklarda paylaşmaltan doğuyo olabilir bu herkesin yanında sadece susup dinliyosa oda sorun olabilir... şimdi şmdi aklıma geliyoo

sebep gayet açık.genelde ciddi ve ağırbaşlı insanlar çok aranılan tipler değillerdir.eşiniz çok geyik yapan,ortam adamı olsaydı arayanı çok olurdu.aramasınlar keyifleri bilir.herkesin kendine göre bir karakteri var.eşin de seninle avunsun.

Ben sorunun sessiz olması olduğunu sanmıyorum.
Herkes kendini anlatmayı o kadar seviyor ki,"dinleyici" arkadaşlar ihtiyaç oluyor:)
Ama çok ketumsa,sinsi izlenim bırakabilir belki bilemem.

Ben sana kendi arkadaş çevremden örnekler vereyim,fikir olur.
Farklı gruplarla toplandığımız kişiler arasında,her zaman çağrılmayanlar :

Bir tanesi istisnasız her zaman yapılan programı değiştirir.Neden 12'de buluşuluyor,1 yapsaydınız.Neden oraya gidiyoruz şuraya gidelim,salı olmasın çarşamba olsun.Gidince de yakınmaya devam eder.Buraya gelmeseydik çok gürültülü gibi...

Bir tanesi çok ama çok konuşur ve çoğunlukla aynı şeyleri anlatır.

Bir tanesi sürekli kendini över,başkalarını eleştirir.Sen bir şey anlatınca müdahale eder,çıkıntılık yapar.Şunu yaptım dersin,neden öyle yaptın diye başlar,ben öyle yapmam diye konuyu yine kendine çevirir.

Kalabalık toplanınca idare ediyoruz ama daha küçük gruplar buluşacaksa onları aramıyoruz.

karşıdan bakıyorum çözemedim artık ben o yüzden kk dan yardım istedim yorumlarınız için çok teşekkürler canlarımm yaa
eşim içki kumar sigara yok sadce fanatik fenerli onun her türlü sporunu takip ediyo aynı kulüpten arkadaşları var eşleriyle arada görüşüyouz hiç aktivasyon yok değil ama genel olarak dmiştimm
eşimin ailesi çok baskıcı eşim zamanında bababnnelerlede yaşamış zaten öyle biçocukluğuu çocuk gibi yaşayamadığını düşünüyorum ben.. k.p. de babasından gördüğünü uygulamaya çalışıyo kv bile zamanında baskı uygulamış işte böyle olunca çocok efendi uslu olur diye ne alakaysa güzelliklede olurdu ...:47: yani onun etkisinin de olduğunu düşünüyorum örnekğin ya daha geçen bi ay olmadı tarlaya gittik eşim o kadar yoruldu ki akşam eve geldik yemek falan yedik işte bulunduğumuz ilçeye gelicez saat bekliyoruz eşim böyle oturuyo ama yatar gibi (yayılıyo yani) benim kv yok kalk güzel otur nasıl oturmakmış o öyle anne yorgunum diyo kv hala ısrar ediyo alışmayın falan yaa şimdi ağzımı bozucam ulan adam 27 yaşında 2 sene olmuş evleneli artık sana mı sorucak oturmayı kalkmya tabi eşim sonra çok sinirlendi bağırdı falan sonra bide yüzsüz kv surat yapıo haklıymış gibi:47: :47: adamın hayatına hala müdahale herşeyin sorumlusu onlar bence birzda

Ben sorunun sessiz olması olduğunu sanmıyorum.
Herkes kendini anlatmayı o kadar seviyor ki,"dinleyici" arkadaşlar ihtiyaç oluyor:)
Ama çok ketumsa,sinsi izlenim bırakabilir belki bilemem.

Ben sana kendi arkadaş çevremden örnekler vereyim,fikir olur.
Farklı gruplarla toplandığımız kişiler arasında,her zaman çağrılmayanlar :

Bir tanesi istisnasız her zaman yapılan programı değiştirir.Neden 12'de buluşuluyor,1 yapsaydınız.Neden oraya gidiyoruz şuraya gidelim,salı olmasın çarşamba olsun.Gidince de yakınmaya devam eder.Buraya gelmeseydik çok gürültülü gibi...

Bir tanesi çok ama çok konuşur ve çoğunlukla aynı şeyleri anlatır.

Bir tanesi sürekli kendini över,başkalarını eleştirir.Sen bir şey anlatınca müdahale eder,çıkıntılık yapar.Şunu yaptım dersin,neden öyle yaptın diye başlar,ben öyle yapmam diye konuyu yine kendine çevirir.

Kalabalık toplanınca idare ediyoruz ama daha küçük gruplar buluşacaksa onları aramıyoruz.

eşim ailesi yüzünden baskı altında olduğu için öyle çılgın bi gençliğiolmamış barlar içkiler hep anlayışlı mülayim ve çok olgun bi insandır yani çok yaşanmışı yok aynı şeyler genelde öyüzden verdiğiniz örnekteki gibi mi ki arkadaşlarına hep aynı şeyleri anlattığı için mi istenmiyo olabilir bilemem bak bu ihtimalde olabilir off yardımcı olmam lazımm:5:

eşim ailesi yüzünden baskı altında olduğu için öyle çılgın bi gençliğiolmamış barlar içkiler hep anlayışlı mülayim ve çok olgun bi insandır yani çok yaşanmışı yok aynı şeyler genelde öyüzden verdiğiniz örnekteki gibi mi ki arkadaşlarına hep aynı şeyleri anlattığı için mi istenmiyo olabilir bilemem bak bu ihtimalde olabilir off yardımcı olmam lazımm:5:

illa arkadaşı mı olmak zorunda.. sen ol onun arkadaşı.. çıkın gezin dolaşın....

benim eşimin arkadaşları var ama o kadar sık görüşmüyorlar :nazar:. ki ben çok sık görüşsünde istemem. eşim benim, ben eşimin arkadaşıyım.

zaten kendi arkadaşlarım evlenip uzaklara gittiler. telde çekiştiriyorum artık kocamı:1:

Son düzenleme:
Bizim de vardı çevremizde böyle bir aile.Yani gizli işler çeviren.Eşim arar mesela napıyosun diye,işte çarşıdaydım da,(hep beraber
görüştüğümüz başka bir aile ahmet diyelim) ahmeti gördüm de onunla konuşuyoruz.Ama ertesi gün ahmet der ki bize gelmişti
aradığında kapıda konuşuyorduk :ssz:

Eşi de bana.Tatil günü dışarıda gezerken bir komşusuyla gezerken görüyorum.Akşam oturmaya gittiğimiz de,bugün naptın,işte
çarşıda gezdim de oraya buraya baktım da.Komşusuyla gezdiğini söylemez.Garip sırlar saklamalar.Sonradan çıktı kokusu gerçi.
Görüşmüyoruz şimdi :34:
Bir de hep sakladıkları şeyleri yakalıyorduk.Ya biri söylüyor ya da gözümüzle görüyorduk.

İnan ki eşinin de olanları öğrenmesinde vardır bir hayır.Yani çağırmamaları,gizlemelerini öğrenmesi.
Bence söylesin neden böyle yapıyorsunuz diye.Hala devam ediyorlarsa,hiiiiiç düşünmeye bile değmeyecek kişiler
olduklarını anlarsınız.

Bizim de vardı çevremizde böyle bir aile.Yani gizli işler çeviren.Eşim arar mesela napıyosun diye,işte çarşıdaydım da,(hep beraber
görüştüğümüz başka bir aile ahmet diyelim) ahmeti gördüm de onunla konuşuyoruz.Ama ertesi gün ahmet der ki bize gelmişti
aradığında kapıda konuşuyorduk :ssz:

Eşi de bana.Tatil günü dışarıda gezerken bir komşusuyla gezerken görüyorum.Akşam oturmaya gittiğimiz de,bugün naptın,işte
çarşıda gezdim de oraya buraya baktım da.Komşusuyla gezdiğini söylemez.Garip sırlar saklamalar.Sonradan çıktı kokusu gerçi.
Görüşmüyoruz şimdi :34:
Bir de hep sakladıkları şeyleri yakalıyorduk.Ya biri söylüyor ya da gözümüzle görüyorduk.

İnan ki eşinin de olanları öğrenmesinde vardır bir hayır.Yani çağırmamaları,gizlemelerini öğrenmesi.
Bence söylesin neden böyle yapıyorsunuz diye.Hala devam ediyorlarsa,hiiiiiç düşünmeye bile değmeyecek kişiler
olduklarını anlarsınız.

eşim bana bişey demiyo ben farkediyorum öyle yapıyoruz yani sırf yanlız kalmasın diye beraber maç izliyorum ki ben nefret ederdim ilk onbir ezberimde :9: basket valeybol tüm enerbahçe camisını öğrendim artık sırf eşime arkadaş olmak için :9:

illa arkadaşı mı olmak zorunda.. sen ol onun arkadaşı.. çıkın gezin dolaşın....

benim eşimin arkadaşları var ama o kadar sık görüşmüyorlar :nazar:. ki ben çok sık görüşsünde istemem. eşim benim, ben eşimin arkadaşıyım.

zaten kendi arkadaşlarım evlenip uzaklara gittiler. telde çekiştiriyorum artık kocamı:1:

bencede beraber olalım benim için sorun değil valla işime geliyo hep kocişimle beraber:17: onun psikolojisi bozulucak diye korkum yani iyice ıssızlaşmasın sonra :19:

Bence kesinlikle eşinizin sessiz sakin,içine atan yapısından kaynaklanıyor.Benim babam da öyledir.Pek konuşmaz konuştuğunda da bilimsel şeyler konuşur,diğer insanlar sıkılır.Her yerde de hesaba o atılır,her şeyi o öder.

Ama ne yazık ki böyle insanlarla kimse arkadaş olmak istemiyor,yanlarında sıkılıyorlar.

Bunun sebebi içe kapanıklık,utangaçlık,çekingenliktir.Dideral isimli hap sosyal fobi için çok işe yarar,ama siz tabi ki bir psikiyatrise gidin eşinizde muhtemelen sosyal fobi var.Dideral ya da o tarz bir ilaç verir doktor,bu durum düzelir.

Bence kesinlikle eşinizin sessiz sakin,içine atan yapısından kaynaklanıyor.Benim babam da öyledir.Pek konuşmaz konuştuğunda da bilimsel şeyler konuşur,diğer insanlar sıkılır.Her yerde de hesaba o atılır,her şeyi o öder.

Ama ne yazık ki böyle insanlarla kimse arkadaş olmak istemiyor,yanlarında sıkılıyorlar.

Bunun sebebi içe kapanıklık,utangaçlık,çekingenliktir.Dideral isimli hap sosyal fobi için çok işe yarar,ama siz tabi ki bir psikiyatrise gidin eşinizde muhtemelen sosyal fobi var.Dideral ya da o tarz bir ilaç verir doktor,bu durum düzelir.

psikiyatri işi imkansız öyle şeylere karşı sonuçta herşeyini başka birisine anlatmış olucak mantığı:19:

Back
X