esimin yaptigi...

hanza

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2011
206
0
46
- Yurtdışı
merhaba arkadaslar
esimle hic anlasamiyoruz birsuru sorunumuz var.neyse son yaptigi sey o kadar zoruma gitti ki anlatamam.
ne olur bana bir fikir verin ne yapmaliyim
esimle bir arkadasin evine misafirlige gittik oturup sohbet ederken siradan konulardan konusuyorduk aile hayatindan acildi konular yani kendi anne babalarimiz hakkinda derken esim arkadasina hadi gel biz baska bir odaya gecelim orada konusalim dedi bunu sirf ben onun anne babasinin hayatini bilmeyeyim onun ailesini elestirmeyeyim diye yapti.hissettim yani beni resmen disladi . evin hanimiyla kaldik basbasa bizde . ama o kadar zoruma gittiki anlatamam.
esim beni es olarak saymiyor ben bir hicim neyim ben.....cok uzgunum sabaha kadar uyumadim agladim durdum zaten depresyondayim biktim yani....

gidiyor elin adamina anlatiyor bana hicbirsey anlatmiyor gecmisine dair . ben duymayayim diye gitti baska bir odaya konustu ...cok zoruma gitti cokkk

bence dışlamakla ilgisi yok yeni evlisiniz sanırm..kafanızı yormayın bazı şeyler zaman alır..

bana davranışı çok mantıklı geldi, yanlış anlamadıysam eğer tabi olayı. sorun nedir anlamadım... ailesi hakkında belki kötü konuşacaktınız ve bunu hiç kimse istemez ve siz konuştuğunuz an sizden soğuyacaktı belki de ve bunların tümünü engellemiş "tebdili mekanda ferahlık vardır" ilkesiyle :)

belki anlayışsızlığından yada farklı bir şeyinden yakınmıştır..sizin duymanızı istememiş olabilir biraz yapı meselesi..

iy arkadasimda esinizin arkadasiyla ayri bi odada konusmasini gerektiricek kadar ne olabilir ki ailesiyle ilgili sonucta bes yillik evliymissiniz artik gizli sakli pek bisey kalmamistir diye düsünüyorum:27:

Eşinizin yaptığı hareket cidden hoş olmamış.
Sebebini sordunuz mu?

bana davranışı çok mantıklı geldi, yanlış anlamadıysam eğer tabi olayı. sorun nedir anlamadım... ailesi hakkında belki kötü konuşacaktınız ve bunu hiç kimse istemez ve siz konuştuğunuz an sizden soğuyacaktı belki de ve bunların tümünü engellemiş "tebdili mekanda ferahlık vardır" ilkesiyle :)

o benim ailemi hep elestirir sacma sapan kufurler bile edebiliyor onlar icin ama kendi ailesine hic laf ettirmiyor ben o insanlarin yani misafirlerin yaninda birsey demezdim o sadece kavga ettigimiz ona karsi kullanacak birseyim olmasin diye yapti bunu anlatabiliyormuyum belkide tam olarak ifade edemiyorum.yani ben cok safim ailem hakkinda zamaninda incik cicncik hersyei ona anlatttim ama o hicbirzaman hicbirseyini anlatmadi bana... hep baskalarindan duyarim..hatta yine boyle bir misafirlige gitmistik ordaki evin hanimi dedi ki laf arasinda aaa hanza biliyormusunuz iste benim esim o...la bunlar zamaninda ne ceviz kirmislar derken esim hemen ona goz kirpti anlatma der gibi o da sustu . bu normal mi yani elin hanimlari bile benim esimin hayatini biliyor ben dis kapinin dis mandali misali....

Eşinizin yaptığı hareket cidden hoş olmamış.
Sebebini sordunuz mu?

yok hic konusmadim niye konusmuyorsun ne oldu neye kizdin dedi dedim ben senin esinmiyim ki soruyorsun ben bir hicim yaninda yasayan bir oluyim hizmetini goruyorum sadece dedim ... hic birsey soylemedi normal hayatina devam etti yatti uyudu misil misil ben sabaha kadar dusunurken kendi kendimi yerken onun umrunda bile degil ki...

beş senelik bir evlilik ve bir şeyleri hala paylaşmamak için direnç göstermek... bence eşinizle konuşun. anlaşma yapın kimse birbirinin ailesine bir şey demeyecek diye. yazık bir durum ya, bazen okudukça eşin eşe yaptığını kimse kimseye yapmıyor diyesim geliyor içimden. halbuki cennet yuvası da olabilir bir evlilik :( anlatmama hakkı vardır ama şu da var, gizli şeylerin paylaşılması insanlar arasındaki samimiyeti ve güveni artıran bir şeydir. üzüntülerinizi anlatın, bilsin. ama anlatırken onu suçlayıcı cümleler kurmayın, sadece duygularınızı anlatın. neler yaptığında neler hissettiğinizi... içinize atarak, içten içe ağlayarak daha da dibe çökersiniz başka bir getirisi olmaz bence. kendinize saygınızı yitirmeniz söz konusu ki vahim bir durum bu.

beş senelik bir evlilik ve bir şeyleri hala paylaşmamak için direnç göstermek... bence eşinizle konuşun. anlaşma yapın kimse birbirinin ailesine bir şey demeyecek diye. yazık bir durum ya, bazen okudukça eşin eşe yaptığını kimse kimseye yapmıyor diyesim geliyor içimden. halbuki cennet yuvası da olabilir bir evlilik :( anlatmama hakkı vardır ama şu da var, gizli şeylerin paylaşılması insanlar arasındaki samimiyeti ve güveni artıran bir şeydir. üzüntülerinizi anlatın, bilsin. ama anlatırken onu suçlayıcı cümleler kurmayın, sadece duygularınızı anlatın. neler yaptığında neler hissettiğinizi... içinize atarak, içten içe ağlayarak daha da dibe çökersiniz başka bir getirisi olmaz bence. kendinize saygınızı yitirmeniz söz konusu ki vahim bir durum bu.

ya onun hakkinda birseyleri baskalarindan duymak zoruma gidiyor.
zaten yitirdim kendime olan guvenimi ilacla ayaktayim gunde 3 tane depresyon ilaci aliyorum.

bu yaptigi davranisin bedelini ona odetmek istiyorum intikam almak istiyorum bir nevi ne yapabilirim bana fikir verin lutfen.. cok zoruma gidiyor boyle yapmalari....kimim ben hickimse evde temizlik yapan biri sadece.....

başkalarından duyma olayını bitiremeyeceğinize göre, bu durumdan rahatsız olmamayı kendinize öğretmeniz gerekiyor maalesef.
bir de şunu eklemek istiyorum, ortada sen ben yok, ortada bir "biz" var, ortada bir "ilişki" var. ve bu ilişki hasta olmuş. bu ilişkiyi eşinizle konuşmazsanız bu durum böyle gider, hastalık bitmez. konuşursanız iyileşme ihtimali doğar, konuşmazsanız böyle bir ihtimal hiç olmayacaktır. evliliğiniz hakkında bir oturum yapmanızın vakti gelmiş; ama evliliğiniz hakkında sizin veya eşinizin hakkında değil.

Belkide siz cok hasas oldugunuz icin sizin duymanizi bilmenizi istemiyodur ne biliyim kafaya takar uzulur kirilirsiniz diye ama ailenize niye laf ettiriyosunuz onu anlamis degilim bence esiniz birazda dogru olani yapiyor insanin esi bile olsa kendi ailesiyle alakali özel seyleri kimseye anlatmamali belkide düsünüyodur ailesini bana anlatan insan benim ailemide baskalarina anlatir ve duyulmasini istemedigi seyleri size anlatmiyodur

başkalarından duyma olayını bitiremeyeceğinize göre, bu durumdan rahatsız olmamayı kendinize öğretmeniz gerekiyor maalesef.
bir de şunu eklemek istiyorum, ortada sen ben yok, ortada bir "biz" var, ortada bir "ilişki" var. ve bu ilişki hasta olmuş. bu ilişkiyi eşinizle konuşmazsanız bu durum böyle gider, hastalık bitmez. konuşursanız iyileşme ihtimali doğar, konuşmazsanız böyle bir ihtimal hiç olmayacaktır. evliliğiniz hakkında bir oturum yapmanızın vakti gelmiş; ama evliliğiniz hakkında sizin veya eşinizin hakkında değil.

sorun tek bunlar degil zaten birsuru ama bu son yaptigi sey iste... bosanmak istiyorum cesartim yok...

Belkide siz cok hasas oldugunuz icin sizin duymanizi bilmenizi istemiyodur ne biliyim kafaya takar uzulur kirilirsiniz diye ama ailenize niye laf ettiriyosunuz onu anlamis degilim bence esiniz birazda dogru olani yapiyor insanin esi bile olsa kendi ailesiyle alakali özel seyleri kimseye anlatmamali belkide düsünüyodur ailesini bana anlatan insan benim ailemide baskalarina anlatir ve duyulmasini istemedigi seyleri size anlatmiyodur

elin adamina anlatiyor duyulmasini istemedigi seyleri allah askina ben kimim ben kime anlaticam ki...sadece kavga ettigimiz vakit suratina vurmim diye benden sakliyor gizliyor ...ama ben salagim herseyi esimle paylastim ailem hakkinda oyle iste...

Yani yanlis anlamayin ama esiniz arkadasiyla ayri odaya gidip ne anlatmis olabilir anlayamiyorum bana cok sacma geliyo yani kendi acimdan bakarsam benim esim olsa böyle yapsa tabiki bende bozulurum haklisin ama yani karili kocali otururken arkadasina kalk biz baska odaya gidelim diyebilicek nasil bi konu olabilirki:44:eminmisin esinin ailesiyle ilgili boseyler anlattgina belkide bambaska bisey konusmusturlar:51:

Yani yanlis anlamayin ama esiniz arkadasiyla ayri odaya gidip ne anlatmis olabilir anlayamiyorum bana cok sacma geliyo yani kendi acimdan bakarsam benim esim olsa böyle yapsa tabiki bende bozulurum haklisin ama yani karili kocali otururken arkadasina kalk biz baska odaya gidelim diyebilicek nasil bi konu olabilirki:44:eminmisin esinin ailesiyle ilgili boseyler anlattgina belkide bambaska bisey konusmusturlar:51:

konu anne babalarimizdan acildi iste aile hayati kendi babasini anlatiyordu gecmiste nasil ona karsi asi geldigini vs derken dedi ya biz baska bir odaya gecsek diye.ev sahipleride sasirdi aslinda bu yaptigina ne konustugunu sorsam bile soylemez biliyorum.ben yuzune vurmiyayim elime koz vermiyecek ya beni disladi ...

Back
X