Esimin Yaptilarina Dayanamiyorum

Yer fistg

Hayat bu kadarkadar.zor olmaaa
Kayıtlı Üye
28 Ağustos 2017
55
27
3
27
Esimle gorucu usulu evlendik ailesiyle birlikte yasiyruz .cok vurdumduymaz ,kendini.begenmiss artist , ana baba.kuzusu cocuksu hareketlero.olan. bir.esim var.. hic bisekilde.beni dinlemz.biseyini paylasamaz hic bi.seyi umursamaz annesinin.babasinin lafindan hayatta cikmaz.artik.cok.yoruldum bu tur davraniarindan

Bayram gunu karikoca gezen ciftlere o kadar cok imrendimki cunku biz esimin annesinin babasinin emrinde yasiyoruz tum bayram onlarin pesinde gezdik esim hayatta bir isi kendi.basina beceremez cunki bole yetistirilmis .. sorumsuz bi sekilde mesela cocuga bisi alincak babasi esimden once alir hayatta.sorumluluk yuklemez.esime gider kayinbabam alir her isi kayinbaamin uzerine yukler gerci.oda bi durumdan memnun

Artik olgunlassin biseylerin farkina varsin ayri bi ev.kursun kendi.basina isler yapsin istyrm mesela.babasi araba alir esim.biner babasi mutfak icin yiyecek hersey alir.esim.hic yanasmaz yuzune vurdugum zamab kavga cikarit ayri ev istedigim hic sorumlulk nedit bilmez onada yanasmiyo cunki bole cok rahat artk ayrilmak istyrm ama nere giderim ailemin yanina gitmek istemiyorum .. nasil yanliz kalicam tek basimayim nasil.idare edicem bilmiyorumm .. esimin babasini hic sevmiyorum kaynana gibidir.mutfaga gelir pisirdigim yemekten tut giydigim elbiseye kadar karisir ayni mahalle karilari gibi cenesi var butun gun basimda ayri eve hic niyeti yok esimin cunku o buyumemis.bi cocuk

Simdi 15 yasinda bir kaynim var onada ayni.seyleri ogretiyolar cayinin sekerine kadar kaynanm.atar elinden tutar.okula kaynanm birakir sorumlulik nedit bilmezler artk tukendim ozgur olmak esimle basbasa biseyler yapmak istyrm ana esim ailesyle cok menun hic yanasmiyi ayriliga hepsi birbiribe o kadar bagliki kaynanm kayinbabam esim ve kucuk kaynim nasil ayiricam ben bunlari belki kotu gelin gibi oldim ama bende artk kendi mutlugumu dusunmek istyrm yada ayrilmak ayri kimsenin olamdigi bi hayat.kurmak nasil becercem.bunu isim gucum kimsem yok ve yasimda cok kucuk

Yaşın da küçükmüş. Ömür geçmez o adam ve ailesi ile. Ailenin yanı bundan kötü olacak değil herhalde ayrıl gitsin.

Sizi esiniz evde yardimci hizmetci olarak almis belliki.

Gerçekten çok üzüldüm kocanı ayrı eve ikna etmek çok zor. Keşke hemen çocuk yapmasaydın.

Böyle aileler var.. Oğlanın gözü açılmadan kendi sevip aşık olmadan, eli ekmek tutmadan, ufak yaşta görücü usulü bi gelin alıp oğlunu kendine kul edenler..Gelinide kendim büyüteyim kendim yetiştireyim oda bana kul olsun diye düşünenler..
Onların diğer tarafta yatacak yeri yok :işsiz:

Ah be kızım, sen neden evlendin dicem ama işte senin aile kültürün öyledir sana ne diyeyim?
Allah analara babalara akıl, fikir, vicdan versin..

Esimle gorucu usulu evlendik ailesiyle birlikte yasiyruz .cok vurdumduymaz ,kendini.begenmiss artist , ana baba.kuzusu cocuksu hareketlero.olan. bir.esim var.. hic bisekilde.beni dinlemz.biseyini paylasamaz hic bi.seyi umursamaz annesinin.babasinin lafindan hayatta cikmaz.artik.cok.yoruldum bu tur davraniarindan

Bayram gunu karikoca gezen ciftlere o kadar cok imrendimki cunku biz esimin annesinin babasinin emrinde yasiyoruz tum bayram onlarin pesinde gezdik esim hayatta bir isi kendi.basina beceremez cunki bole yetistirilmis .. sorumsuz bi sekilde mesela cocuga bisi alincak babasi esimden once alir hayatta.sorumluluk yuklemez.esime gider kayinbabam alir her isi kayinbaamin uzerine yukler gerci.oda bi durumdan memnun

Artik olgunlassin biseylerin farkina varsin ayri bi ev.kursun kendi.basina isler yapsin istyrm mesela.babasi araba alir esim.biner babasi mutfak icin yiyecek hersey alir.esim.hic yanasmaz yuzune vurdugum zamab kavga cikarit ayri ev istedigim hic sorumlulk nedit bilmez onada yanasmiyo cunki bole cok rahat artk ayrilmak istyrm ama nere giderim ailemin yanina gitmek istemiyorum .. nasil yanliz kalicam tek basimayim nasil.idare edicem bilmiyorumm .. esimin babasini hic sevmiyorum kaynana gibidir.mutfaga gelir pisirdigim yemekten tut giydigim elbiseye kadar karisir ayni mahalle karilari gibi cenesi var butun gun basimda ayri eve hic niyeti yok esimin cunku o buyumemis.bi cocuk

Simdi 15 yasinda bir kaynim var onada ayni.seyleri ogretiyolar cayinin sekerine kadar kaynanm.atar elinden tutar.okula kaynanm birakir sorumlulik nedit bilmezler artk tukendim ozgur olmak esimle basbasa biseyler yapmak istyrm ana esim ailesyle cok menun hic yanasmiyi ayriliga hepsi birbiribe o kadar bagliki kaynanm kayinbabam esim ve kucuk kaynim nasil ayiricam ben bunlari belki kotu gelin gibi oldim ama bende artk kendi mutlugumu dusunmek istyrm yada ayrilmak ayri kimsenin olamdigi bi hayat.kurmak nasil becercem.bunu isim gucum kimsem yok ve yasimda cok kucuk
sana 2 sene önce de boşan denildi burda. değişmicekler. eşin de değişmicek buraya da iç dökmek için açıyosun burda çözüm bulamazsın ayrılcaksın . yoksa senin için eziyet ayrıca şiddet te varmış

sana 2 sene önce de boşan denildi burda. değişmicekler. eşin de değişmicek buraya da iç dökmek için açıyosun burda çözüm bulamazsın ayrılcaksın . yoksa senin için eziyet ayrıca şiddet te varmış
Ben daha yeni.uye oldum.ikinci baslik benim daha o baska.birisidir karistrdnz

Kocanız 2 gram olgunlaşmamış. Hala çocuk. Yaşınız çok genç. Çalışıp kendinize yeni bir hayat kurabilirsiniz. O kadar zor değil. En azından eşinizin ailesine bağlı yaşamaktan iyidir.

Bu karakterdeki adama görücü olarak kefil olan kişiyi merak ettim ben. Hani kendin sevsen aşktan gözü kör olmuş deriz de görücü usulünde nasıl razı geliniyor bu tip erkeklere? Kim tanıştırıyor bunları? Neden kızların başını yakıyorlar?

onlari ayiracagina sen onlardan ayril bence.su anki tabloda senin yerin yok zaten.kendi resmini sen olustur.

Tanımadan evlenirseniz olacağı buydu daha ne bekliyorsunuz...

Aynı evi en başında kabul etmeyecektiniz.

Neden erken yaşta evlilik kararı verdiniz. Genellikle erken yaşta yapılan evliliklerde pişman olma oranı daha yüksek oluyor. Lise ogrencileri 16-17 yaşında aklınıza gelmeyecek şeyler düşünüyorlar. Geçen sene iki öğrencim erkek arkadaşlarının telefon markasına göre evlenilecek erkek olup olmadığına karar veriyorlardı. Bizzat kulagimla duydum. Mezun olmasina 2 ay kala bir ogrencimin biriyle kaçtığını duydum. İnanın bunları duydukça kahroluyorum. Okumak meslek sahibi olmak için bize o kadar imkan sunulurken kendini ateşe atmak nedendir. Şimdi bir mesleğiniz olsaydı inanın herşey çok daha farklı olurdu.

Evlenmden once niye ayni evi kabul ettiniz?
Bastan dusunecektin

Kv ve kp asla baska eve cikmaniza musade etmezler anlattina gore..zaten esin de yanasmaz.

Ya bu deveyi gudecen ya bu diyardan gidecen.

Senin baska sansin yok bence

Eşinizin değişeceğini sanmıyorum ama fırsat buldukça farklı minik süprizlerle eve alıştırabilirsiniz belki.

Evinizi siz güzelleştirebilirsiniz. Bi süre kavga çıkarmayın onu hos tutmya çalışün birlikte vakit geçirdiğiniz süreyi güzelleştirinki sizinle baş başa vakit gećirmenin güzelliklerinin farkına varsın.

Evet kocanızdada ufak tefek hatalar var. Ama suçun büyüğü kesinlikle ailede. Kendini yetiştirmesine birey olmasina izin vermemisler. Sizde evde onun sözünün geçtiğini falan kanıtlayın.

Ufak örnekler vermek gerekirse. Mesela film izlemek isteyen ona danışın seçtiği filmi izleyin. Yada istediği yemegi kahvaltıyı hazırlayın. Bilmiyorum belkide böyle yaklaşmak işe yarayabilir.

Böyle aileler var.. Oğlanın gözü açılmadan kendi sevip aşık olmadan, eli ekmek tutmadan, ufak yaşta görücü usulü bi gelin alıp oğlunu kendine kul edenler..Gelinide kendim büyüteyim kendim yetiştireyim oda bana kul olsun diye düşünenler..
Onların diğer tarafta yatacak yeri yok :işsiz:

Ah be kızım, sen neden evlendin dicem ama işte senin aile kültürün öyledir sana ne diyeyim?
Allah analara babalara akıl, fikir, vicdan versin..
Walla çok doğru tespit

Anlamiyorm bu erkekleri madem ailesiyle yasamak istiyolar neden evleniyolar. Ömür boyu yasasin ailesiyle. Herseyin bi adabi var kimse ailesini atamaz ama artik yuva kurmussun onu sorumlulugunu almalisin almiyosan evlenme. Allah yardimciniz olsun size üzüldüm ve esinize sinir oldum. Ayrica bekar kizlar bence evleneceginiz zaman ayni evde oturmayi kabul etmeyin herkesin kapisi ayri kafasi rahat olsun :)

Back
X