• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

eşimle anlaşamıyoruzzz........

caylakkiz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
236
10
38
35
İstanbul
kızlar yaklaşık 2 yıldır evliyim eşim özünde çok iyi biri alçakgönüllü yardım sever.....ama nedense bir türlü rayına oturmuyor evliliğimiz.Kaç kere boşanmaya karar verdik ama birbirimize olan sevgimiz agır bastı.Eşim sorumluluk almayı beceremiyor konusmaktan kacar işindede sıkıntıları var ben ögretmenim rahatım ama benden tam bir anlayış abidesi olmamı istiyor bende beceremiyorum ona göre cok dikkafalıyım çok surat asıyorum....mutlu olmuyorum....bende de suç oluyo hemen morelim bozuluyo uzatıyorum ama o artık alttan almayı bıraktı bende alttan almaktan çok yoruldum çevresinde kimseye hayır diyemez borç verir geri isteyemez.....aklımda sürekli bu evlilik bitcek düşüncesi var bunu aşamıyorum boşandıktan sonra nasıl hayatımı devam etcegımı kurguluyorum bu beni çok yıpratıyor...ikimizde birbirimizi seviyoruz cocuk istiyoruz ama anlaşamıyoruz.....bu durumu yasayanlar var mı nasıl aştı yardımmmm

kızlar yaklaşık 2 yıldır evliyim eşim özünde çok iyi biri alçakgönüllü yardım sever.....ama nedense bir türlü rayına oturmuyor evliliğimiz.Kaç kere boşanmaya karar verdik ama birbirimize olan sevgimiz agır bastı.Eşim sorumluluk almayı beceremiyor konusmaktan kacar işindede sıkıntıları var ben ögretmenim rahatım ama benden tam bir anlayış abidesi olmamı istiyor bende beceremiyorum ona göre cok dikkafalıyım çok surat asıyorum....mutlu olmuyorum....bende de suç oluyo hemen morelim bozuluyo uzatıyorum ama o artık alttan almayı bıraktı bende alttan almaktan çok yoruldum çevresinde kimseye hayır diyemez borç verir geri isteyemez.....aklımda sürekli bu evlilik bitcek düşüncesi var bunu aşamıyorum boşandıktan sonra nasıl hayatımı devam etcegımı kurguluyorum bu beni çok yıpratıyor...ikimizde birbirimizi seviyoruz cocuk istiyoruz ama anlaşamıyoruz.....bu durumu yasayanlar var mı nasıl aştı yardımmmm[/

madem böyle yapıyor seni kaybedebileceğini görmesi lazım önce ailenizmi önemli onun cömertliği arkadaşlarımı kavga et ((((bugüne dek o arkadaşlarından bana kaç kere sıra geldi ben neciyim burda onlarımı daha çok seviyorsun benimi senin yüzünden ne sıkıntılar çekiyorum senin vurdumduymazlığına bak bundan sonra benden destek bekleme bende her istediğimi yapıcam bakalım batıyomu batmıyomu b.yerlerine de :) ))))) ve uygulamaya geç erkekler yaptıkları hataları aynısı onlara yapılmadan anlamazlarrrrr madem evliliğinin bitebileceğini düşünüyosun açılabildiğin kdr açılki senin kıymetini anlasın ve yaptıklarını görsün

eşimi çok seviyorum ayrılmak asla istemiyorum sadece benm alınganlıklarım onun sinirli olmasından dolayı sorun yasıyoruz
:50:

eşimi çok seviyorum ayrılmak asla istemiyorum sadece benm alınganlıklarım onun sinirli olmasından dolayı sorun yasıyoruz
:50:

valla canım böylelerini ya evlilik terapisi paklar yada saça saç dişe diş yani benim eşimde böyleydi çok sinirli en ufak bişey söylenmiyor yanlışlıkla dahi laf sokamazsın kıyamet kopar fln anam baktım olan bana oluyo ben niye sinirlenmiyorum çözüm sinirlenip kestirip atmakmı sadece herkeste sinir var bi eşlerde değil yani yok konuşmaya çalışıyosun olmuyoda her iki tarafta sen beni anlamıyosun oluyo onların neyini anlayacaksak artık :)

bende cok cabuk sinirleniyorum en ufak seyde surat asıyorum esim bu huyuma tahammul edemıyo artık bende memnun degılım degısmek anlayışlı olmak sabırlı olmak istiyorum kendımı sürekli söz veriyorum ama her seferinde hüsran aglama nöbetleri öfkemi kontrol edemıyorum:((((

bende cok cabuk sinirleniyorum en ufak seyde surat asıyorum esim bu huyuma tahammul edemıyo artık bende memnun degılım degısmek anlayışlı olmak sabırlı olmak istiyorum kendımı sürekli söz veriyorum ama her seferinde hüsran aglama nöbetleri öfkemi kontrol edemıyorum:((((

Şimdi size diycem ki, çok sık tartışıyorsanız çocuk olmadan bitirin. ama siz sevdiğiniz için bunu yapamayacaksınız. ama şunu kabullenin tartışmalarınız bitmiycek. sadece siz 6-7 yılda alışacaksınız. şimdiki gibi canınızı sıkmayacak tartışmalarınız.

Aranızda sevgi bitmemişse - ki bu çok güzel bir şey- her iki tarafın da fedakarlıkta bulunması şart. Erkekler inatlaşan bayanlardan hoşlanmaz.Ben de öyleyim haklıysam illa dediğim dediktir.Ama eşim hep alttan almamı bekler.En büyük kavgalarımız bu yüzden çıkar.Ben de aşmaya çalışıyorum.

Ikinizinde birbirine batan huylari var, bunu deyistirmedikce anlasmak
Zor. Sabir gösterip birbirinize uyumlu olursunuz zamanla.

Sinirli biriyle yasamak hic cekilmez

kızlar yaklaşık 2 yıldır evliyim eşim özünde çok iyi biri alçakgönüllü yardım sever.....ama nedense bir türlü rayına oturmuyor evliliğimiz.Kaç kere boşanmaya karar verdik ama birbirimize olan sevgimiz agır bastı.Eşim sorumluluk almayı beceremiyor konusmaktan kacar işindede sıkıntıları var ben ögretmenim rahatım ama benden tam bir anlayış abidesi olmamı istiyor bende beceremiyorum ona göre cok dikkafalıyım çok surat asıyorum....mutlu olmuyorum....bende de suç oluyo hemen morelim bozuluyo uzatıyorum ama o artık alttan almayı bıraktı bende alttan almaktan çok yoruldum çevresinde kimseye hayır diyemez borç verir geri isteyemez.....aklımda sürekli bu evlilik bitcek düşüncesi var bunu aşamıyorum boşandıktan sonra nasıl hayatımı devam etcegımı kurguluyorum bu beni çok yıpratıyor...ikimizde birbirimizi seviyoruz cocuk istiyoruz ama anlaşamıyoruz.....bu durumu yasayanlar var mı nasıl aştı yardımmmm

benzer durumlar yasiyorum bugün yine tartistik. üstelik onun icin herseyden vazgecmistim hic alttan alamiyor maalesef. en son dayanamayip senin icin nlerden feragat ettim bir kere olsun alttan alsan dedim etmeseydin dedi.:53: aslinda cok büyük bir problem gibi görünmüyo ama insan yipraniyo. bence biraz alttan almaya calisin. evlilikte ilk 5 yil önemli dioyrlar sonra daha iyi oluyormus.

empati olayı çok iyi esasında insanın ruhunu ve kendını terbiye edebilmesini sağlıyor çok güzel bişey bence kendinizde olumsuz olarak nitelendirebildiğiniz şeyleri bir kağıda not edin ve sıralayın eşinizin istemediğiniz davranışlarını karşısına sıralayın sonra bir düşünün acaba siz eşinizin yerinde olup sizin şuankşi davranışlarınıza maruz kalmayı istermiydinz veya böyle biriyle bir ömür geçer mi,böyle biri size ne kadar enerji verir veya götürür..Tabi empati dediğimz şey karşılıklı yapılırsa anlamlı olur eşinizde sakin kafayla bu ayrımı yaparsa bence aranızdaki meselenin hallolmasına yardımcı olur gibi geliyor.Dışardan yorumlamak kolay olur ama insan sorunların kenarından başını çıkarıp bi uzaktan kendisini seyrettiği zaman esasında çözülmeyecek meseleler olmadığını kabul ediyor.

Cocuk yapmayin ayrilin desem , Birbirimizi seviyoruz diyorsun ...
Sevmeniz önemli tabii , ama anlasamiyorsaniz ciddiden suan cocuk dusunmeyin ...

Erkekler dik kafali bayanlardan hoslanmiyor inatci olmaktan hic hoslanmazlar..
Birbirinizin hatalarini altan alarak ancak anlasabiliriz.. biriniz arti biriniz eksi olmak zorunda , yeri geldimi sen , yeri geldimi o.. kimse mukemmel anlasmiyor ama bi taraf herzaman fedakarlik yapmak zorunda..
yoksa hic bir evlilik yolunda gitmezdi... dedigim dedik olmak bazi konularda iyi olsada evlilikte malesef oyle olmuyo...

Esiniz comert yanina gelince , bu konuyuda acikca konusun biz bir aile olduk ve disariya para sacmak zorunda olmadiginizi anlatin. Herkes birbirine borc verebilir ama geri geldigi taktirde.

kızlar yorumlarınız için çok tesekkur ederim gercekten.....evlilik terapisttini bizde düşünüyoruz eşim teklif etti bana olur dedim öfke kontrolu ile ilgili yazılar okuyorum evlilikte sorun cözme makaleleri okuyorum ama iş icraata gelince sonuc hep aynı bagırıyorum agzıma ne gelirse söylüyorum sonra bin pişman tabi önceden hep o alttan alırdı ama artık bıraktı...

kızlar yorumlarınız için çok tesekkur ederim gercekten.....evlilik terapisttini bizde düşünüyoruz eşim teklif etti bana olur dedim öfke kontrolu ile ilgili yazılar okuyorum evlilikte sorun cözme makaleleri okuyorum ama iş icraata gelince sonuc hep aynı bagırıyorum agzıma ne gelirse söylüyorum sonra bin pişman tabi önceden hep o alttan alırdı ama artık bıraktı...

o zaman psikolojik destek alın
öfke kontorolünüz yoksa faydası olan çok kişi var
evlilik terapistinide beraber giderseniz bence sorun çözülür

Bir kere evlilikte “ayrılık,boşanma” lafı sakız edildiği zaman suyu çıkıyor. Bu kadar basit bir şey mi ki bu kadar rahat bu kadar çok kullanıyorsunuz.
Buna şartlanıyorsunuz ikiniz de aslında çok telaffuz ederek.
Kişisel sorunlardan çok şu an bence eşinin hayır diyememe ve sorumluluk almama huyları ağır basıyor. Bir evlilikte erkekte tolere edemediğim şeyler.

Bir kere evlilikte “ayrılık,boşanma” lafı sakız edildiği zaman suyu çıkıyor. Bu kadar basit bir şey mi ki bu kadar rahat bu kadar çok kullanıyorsunuz.
Buna şartlanıyorsunuz ikiniz de aslında çok telaffuz ederek.
Kişisel sorunlardan çok şu an bence eşinin hayır diyememe ve sorumluluk almama huyları ağır basıyor. Bir evlilikte erkekte tolere edemediğim şeyler.

ya sınırlıyken agzımdan ne cıkıyo bılmıyorum ama suda bı gercek bunun sebeplerınden bırıde esım sorunlarımızı konusmaktan hep kacıyo bende en ufak seyde patlıyorum içimde birikenler dısarı çıkıyo

Back
X