Eşimle aramız çok kötü

mia88

Guru
Kayıtlı Üye
15 Mart 2012
37
0
296
İstanbul
mrb kızlar ben 3,5 haftalık hamıleyım ve esımle aramız cok kotu.ıslerınden dolayı bunalımda ve cok agresıf,tahammlsz,en ufak bıseyı bıle kocaman bı sorun halıne getırebılır halde.gecen hafta hamıle oldugumu ogrendım ve 1 haftadır da ayrıyız annemde kalıyorum.2,5 senedır tanısıyoruz ve 3 aydır evlıyız.ama cok ılgısız sorumsuz sozde hamıleleıgımden cok mutlu cok ıstıor ama ote yandanda ne arıyor ne soruyor bır okdr ılgısız.sızce ne yapmalıyım nasıl bı yol ızlemelıyım yanı bu cocugu dogurmalımıyım hersey duzelır umıdıyle yoksa daha cok yenıyken aldırmalımıyım? bana yardım edın nolur aranızda bu tarz bısı yasamıs olanlarınız varsa akıl versın bana dogru nedır bılemıyorum cunku artık ben.herkes ayrılmalısın dıor kalbım hyr dıor aklım evet napıcagmı sasırdım artık:(:(:(:

valla zor bi durum yani bence eşinin durumu işinden dolayıysa geçici olabilir. ama çocuk aldırma bence sadece eşin kötü davranıyo diye değil sen istiyomusun ona göre düşün. eğer eşin olsun olmasın ona bakarım diyosan yada çocuk gerçekten çok istiyosan doğur. çevremde çocuk doğuran insanlara bakıyorum çocuk doğurduktan sonra bütün hayatları o oluyo gözleri başka bişi görmüyo doğal olarak. ve eşinin yaptıklarını umursamamaya başlıyolar sanki daha çok güçlü oluyolar herşeye karşı. çocuk sahibi olanların hayatta tek gerçek çocuğu oluyo

mrb kızlar ben 3,5 haftalık hamıleyım ve esımle aramız cok kotu.ıslerınden dolayı bunalımda ve cok agresıf,tahammlsz,en ufak bıseyı bıle kocaman bı sorun halıne getırebılır halde.gecen hafta hamıle oldugumu ogrendım ve 1 haftadır da ayrıyız annemde kalıyorum.2,5 senedır tanısıyoruz ve 3 aydır evlıyız.ama cok ılgısız sorumsuz sozde hamıleleıgımden cok mutlu cok ıstıor ama ote yandanda ne arıyor ne soruyor bır okdr ılgısız.sızce ne yapmalıyım nasıl bı yol ızlemelıyım yanı bu cocugu dogurmalımıyım hersey duzelır umıdıyle yoksa daha cok yenıyken aldırmalımıyım? bana yardım edın nolur aranızda bu tarz bısı yasamıs olanlarınız varsa akıl versın bana dogru nedır bılemıyorum cunku artık ben.herkes ayrılmalısın dıor kalbım hyr dıor aklım evet napıcagmı sasırdım artık:(:(:(:

Üzüldüm anlattıklarına...Evlenip önce birbirinize iyice alışmayı bekleseydiniz keşke ama olan olmuş,çocuk sizin bir parçanız doğurmak size kalmış.Ama doğurmaya karar verirseniz eşinize güvenip doğurmayın,sadece kendinize güvenin.

Tabii ki bu karar tamamen sizi ilgilendirir.Size söyleyebileceğim tek şey çocuk bu adamın ne huyunu değiştirir,nede sizin evliliğinizi kurtarır.

acele etmesydin bee güzelim daha çok yeni evliymişsin

inşlhh eşin düzelir belki bocalama evresindedir yeni bir can geliyor hayata

sorumluluk var bir sürü şey daha bunlarla meşguldür belki kafası

allah yardımcın olsun herşey gönlünce olsun

çocuk konusunda çok aceleci davrnmışsınız keşke biraz daha bekleseydiniz:31: daha çok yeni evlisiniz 3 ay evliliğe alışmak için kısa bir süre belki eşiniz bocalıyordur:26: vereceğiniz karar sadece sizi ilgilendirir biz ne desek doğru olmaz ama şunu hep söylerim sorunlu evlilikler için çocuk asla kurtarıcı bir unsur değildir :50: Allah yardımcın olsun umarım herşey yoluna girer...

Daha yeni evlisiniz, ne olduda hemen annenizin yanina gittiniz.
Evlilige alisamamissiniz bile daha.
Esinizin iş yüzünden agresiflestigini söylüyorsunuz.
Yani hep böyle olacak degil ya.
Bebeginizi aldırmayı düşünmenizde çok yalnış.

eşin şuan stres altında ve sıkıntılı olabilir
daha çok yeni evlisin vebitirmek çok zor
bebeğinle ilgili duruma bişey diyemem ama
her ne karar verirsen ver çok iyi düşünerek ver
hakkında hayırlısı olmasını temenni ederim

En doğrusu ne bilemiyorum.
En doğrusu bebeğimi aldırmak bile olsaydı, sanırım onu aldıramazdım.
İlk bebeğimi aldıramazdım ...​

Üzüldüm anlattıklarına...Evlenip önce birbirinize iyice alışmayı bekleseydiniz keşke ama olan olmuş,çocuk sizin bir parçanız doğurmak size kalmış.Ama doğurmaya karar verirseniz eşinize güvenip doğurmayın,sadece kendinize güvenin.

Danceofdeath verilebilecek en dogru cevabi vermis.
Karar elbetteki senin, eminim cok farkli sekilde yorumlar sunacak arkadaslarda olacaktir.
Fakat cocuk dogurmak ciddi bir sorumluluk, bu sorumlulugu elbetteki en iyi sekilde tasiyacaksindir.
Ailende ayni sekilde sana destek olacaktir, fakat keske biraz bekleseydiniz, daha cok yeni evlisiniz.
Ama onemli olan senin kendine guvenmen, kendi ayaklarinin uzerinde durarak bu cocuga hayat vermen.
Insallah hakkinda hayirlisi olur.. Allah yardimcin olsun...

Eşiniz agresif ve tahammülsüz diye mi çevrenizdekiler ayrılmanızı söylüyor?

Kadınların sabrı her zorluğu aşmaya yeter.
sen sabırlı ve hoşgörülü olmalısın eşine karşı.Nikah kılırken verilen sözler lafta kalmasın hertürlü halde destek olmak lazım eşlerimize.
tabi aynı şekilde onlarda bize.

İlk hamile oldugumu ogrendigim zaman benim esim de ayni reaksiyonlari gostermisti. Ayy neler yapti bana anlatsm ... Bence bazi erkekler bu travmayi yasiyo. Sakin bebegi aldirayim falan diye bi dusunceye kapilma. Her sey duzelecek bua inan bence esini birak bebegine odaklan sen.

Çocuğunuza bilinçli bir karar sonucu, steyerek mi hamile kaldınız?

evet ikimizin ortak kararıydı.daha cok yenı evlı oldgumuzun farkındayım fakat bırlıkte cok seyler yasadık cok seyler atlattık daha nekdr tanıyabılır emın olabılıırm dıye dusunmustum ama hata etmişim..gereksiz sekılde aceleci davranmısım:(:(

Eşiniz agresif ve tahammülsüz diye mi çevrenizdekiler ayrılmanızı söylüyor?

yanı kısmen.sonucta bu bır sorun ve sorunların ustesınden bırlıkte gelemıceksenız en ufak bır sorunda boyle kacıp uzaklasıcaksa yarın bıgun daha farklı sorunlarda problemlerdede benı yalnız bırakabılıcegını dusunerekten ayrılmaktan ote cocugu dogurup dogurmamı ıyıce dusunmemı ıstıyorlar dıyebılırım.yani cunku bende anlayamadım ınsan bunalımda yada sıkıntıdayken sevdıklerıyle bırlıkte olmak onlardan destek gormek ıstemezmi?uzaklasıp yalnız kalmak ıstemesı korkutuyo benii:(

öncelikle çok sık yapılan bir hata var ki o da evlendikten sonra hemen çocuk sahibi olmak. sen bu insanı yeterince tanıdın mı, aynı evin içinde daha birbirinize alışamadan şimdi üçüncü bir kişi geliyor:bebek. siz daha "karı koca" olmayı sindire sindire yaşamadan anne baba olmayı yaşayacaksınız. eşinin agresifliği zannediyorum ki henüz baba olma fikrine hazır olmadığından dolayı. şöyle bir yazı okumuştum; "annelik duygusu doğuştan gelir, ama baba olmak öğrenilir" onu karşına al ve konuş, bir bebek için hazır mıyız, hem maddi hem manevi anlamda. bir erkek olarak şimdi onun omuzlarına iki kat yük binmiş oldu. bu yüzden gergin hissediyor. ama senin için de çok nazik bir dönem bu. en çok şefkate ihtiyaç duyduğun dönem. uzun uzun konuşmalısınız. her şeyin güzel olmasını dilerim..:nazar:

Insan sikintili zamanlarinda cogu seyi yapabilir bence bu sebepten ayrilmak cok sacma. Ancak cocugun erken olmasina ben de katiliyorum.

sanıyorum ınsanlar buraya sıkıntılarını anlatmak paylasmak aynı seyler basından gecmıs olanlar var ıse onların tecrubelerınden yararlanmak adına özelini acıyor.fakat kendı konum dısındada cok kez sahıt oldugum bir sey var; konuyu anlayıp yardımcı olmak yerıne dırekt olarak bı ahkam kesme ve yargılama var.bu platformun amacı bu olmamalı heralde ınsanın bırdaha bırsey yazası gelmıyor.her ne olursa olsun yanlısta dogruda olsa kımse kendını elestırtmek adına konu acmıyordur sanırım.herkesın derdı kendıne zor gelıyordur.sizin için saçma olan bi durum benim hiç alışık olmadıgım ve beni cok üzen bir detay olabilir örneğin.konulara cevap verırken daha hassas daha az ıncıtıcı olmak gerekli diye düşünüyorum.

nedemek yol yakinken aldirmalimiyim diye o cocuk senin esinden ayrilsan bebegindendemi ayriliyorsun anlmadim simdi bende esimle bosandim ama bebegim hala canimda kanimda adamla yapamiyorum diye bebegimide yok edeyim ne kadar kolay görüyorsunuz su bebek olaylarini anlamyorum hic

Back
X