Eşimle aynı taşıyıcı hastalık taşıyıp çocuk düşünmek

Doktorum da dahil herkes kapanacağını söylüyor, umarım kapanır. Ama işte o korku içime düştü bir kere kapandığını iyi olduğunu duyana kadar geçmeyecek iç sıkıntım. Çok teşekkür ederim 🌸
Kimisi elinde olmayan sebeplerle karnındaki çocuğunun hastalığına dertlenirken kimisi de neredeyse %100 hasta doğacak çocuk icin tedavisiz gebe kalcam diyor.

Akraba evliliğine cehalet dedik mi köpürüyorsunuz.

Erkek mi yoktu kuzeninizle evlendiniz?

Tedavi olamıyorsunuz para yok çünkü.

Şimdi biri çıkar; "Fakirler anne olamaz mı?" diye bir mağduriyet yaratır, beklerim.

Doğurun tabii.

Sonra canlı yayinlarda ağlayın "yavruma nefes olun" diye.

Ortamlarda size "o senin cennet kapın", "Allah sevdiği kulunu sınarmış" şeklinde acınızdan zevk duymanızı sağlayacaklara fırsat verin.

Siz de "kader kısmet buymuş" diyerek kendinizi rahatlatın tabii.

Annem babam sırf ebeveyn olmak istedikleri için, hasta olacağımı bile bile beni dünyaya getirseler onlari asla affetmem.

Bencilce anne baba olma isteğinize zerre kadar saygım yok.
Okadar güzel yazmissinizki 👏
Bu cahil insanlar anlamaz gider simdi cocuk yapar biz üzülürüz. Okadar bencilce ve üzücü 😢

Benim abim ile yengem uzaktan akrabalarmış, yani taaa kaçıncı deden annem babam bile bilmiyor. Doktor en son demişti siz akraba olabilirsiniz diye. Ondan sonra araştırmışlar çok çok uzaktan akraba çıktılar. Sizinki birde yakın akraba yani. Tedaviden başka şansınız yok. Abimlerin İlk çocukları engelli doğdu 8 yaşında vefat etti. İkinci için tedavi oldular çok şükür o sağlıklı doğdu.
Abinin uzaktan akrabası senin de uzaktan akraban olmuyor mu 🤪🤪🤪🤪

genetik bir hastalığım var evli değilim ama ilerde eşimin taşıyıcı olup olmamasına bile kafa yoruyorum şimdiden masrafa girip yumurta dondurmak istiyorum kesinlikle doğal yolla çocuk sahibi olmamak için bir de şu var siz taşıyıcı olduğunuz için hastalıkla tam olarak karşılaşmamışsınız sizden doğan da sizin gibi olacak sanıyorsunuz galiba ama o hasta olacak bile bile bunu yapmak isterseniz vicdanınızla baş başasınız annem babam taşıyıcı ben hastayım ömür boyu uğraşacağım bununla bunu bana bile bile yapsalardı ki çok şükür yobaz bir ailem yok onları asla affetmezdim

Pgtli tüp bebek yaptırdık hiçbir hastalığımız olmamasına rağmen. Zaten tüp bebek olacak genetik tanı yapılsın istedik. Birkaç gün önce detaylı ultrasonda bebeğimin kalbinde minicik bir delik görüldü. İçim içimi yiyor bebeğim bizim yüzümüzden acı çekerse doğduktan sonra ameliyat olması gerekirse diye. Ki doktor kapanacağını söylüyor çünkü çok küçükmüş.

Siz taşıyıcı olduğunuzu bile bile nasıl tedavisiz olsun istiyorum diyebiliyorsunuz benim aklım almıyor.
Cok gecmis olsun. Kuzenim de benzer bir sorun oldu ama hemen kapandi. Doktorunuz kapanir diyorsa hic endiselenmeyin. Tabii bunlari soylerken sizin icin kolay olmadigini biliyorum.
Ben de pgtli tup bebek yaptim, hersey yolunda oilmasina ragmen fetal dna icin de kan vermeyi dusunuyorum. Ne olursa olsun insanin aklinda soru oluyor.

Tup bebekle saglikli cocugunuz olur. Bile bile lades yapmanin manasi yok. Genetige gonderirsiniz saglikli embriyolari size transfer ederler.

Allah akıl fikir versin sana. Tedaviyle çocuk sahibi oluyorsan ol ömür boyu senin bencilliğini çekmek zorunda mı o çocuk Allah akıl fikir versin senin gibi insanlara

Cok gecmis olsun. Kuzenim de benzer bir sorun oldu ama hemen kapandi. Doktorunuz kapanir diyorsa hic endiselenmeyin. Tabii bunlari soylerken sizin icin kolay olmadigini biliyorum.
Ben de pgtli tup bebek yaptim, hersey yolunda oilmasina ragmen fetal dna icin de kan vermeyi dusunuyorum. Ne olursa olsun insanin aklinda soru oluyor.
Çok haklısınız şüphe hiç bitmiyor maalesef. Sağlıkla alalım kucağımıza inşallah 🌸

Back
X