eşimle isim konusunda anlaşamıyoruz

lusnica

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
10 Temmuz 2012
1.302
150
163
merhaba 18 haftalık erkek bebeğe hamileyim. KAN PIHTILAŞMA durumum var. Geçen yıl bir düşük yaptım. Çok sıkıntı zamanlar geçirdim

Bu bebekte 3 ay uğraşmalar sonucu oldu. Eşim babasının adını vermek istiyor. Ben de istemiyorum. İki ismi beraber koysak kayınvalde tarafım eminim benim koyduğum isim ile seslenmeyecek çocuğa ailede bir tane buna benzer durum var. Eşimle nişanlanlılık evresinden beri konuşuyoruz bu konuyu ama ben gerçekten sıkılmaya başladım. Hatta stres yapıyorum. Bbeğimin etkilenmesini istemiyorum

Bu sıcakta memleketime ailemin yanına dahi gitmedim. Sırf bebeğim sağlıklı olsun diye....Benim rızam olmadan yapamayacağını söyledim. Ama ben lohusayken yazdırır gelir diye çok korkuyorum. Ne yapmam gerekli nasıl ikna edicem ben eşimi mutlaka başına gelenler vardır.. Paylaşırsanız çok sevinirim...

henüz cinsiyetini bilmesek de biz erkek isminde karar kıldık ama kız isminde anlaşamıyoruz.
kayınpederin ismi hiç olmayacak bir isim mi?? iki isim koymaktan başka çare yok gibi sizin duruma.

yooo isim kötü bir isim değil ama ben büyükanne büyükbaba isim koymaktan yana değilim benim de adım babanemin adı 2 ismim var gereksiz geliyor bana tek isim olsun yeter

su illa babamın annemin adını koyalım muhabbetine ifrit oluyorum ya.
valla zor bir durum canım.bizdede erkek ismi konusunda sıkıntı yasıyoruz.
daha henüz cinsiyet belli değil ama. güzellikle anlatmaya calıssan ikna olmazmı eşin?
bu konuyu hep basından konusuyorduk ve kabul etmiyordum desen....
gerci onlar ne isterse gene yapmaya calısırlar ama ya iki isim konacak yada
zorda olsa ikna etmen gerek.

güzellikle konuşuyorum da nasıl olsa koyacam deyip gülüyor adeta dalga geçiyor benle :)

çok üzüldüm ben bu duruma gelinceye kadar şimdi karnımda en ufak ağrım olsa ödüm kopuyor psiklojim bozulcak evham yapmaktan :(

allah tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini inşallah..zor günler geçirmişin üzülmüşün bak, allah sonunda nasip etmiş sana bir bebek çok şükür. ya olmasaydı o zaman düşün bir de,keşke bir tane olsaydı da elimde ismi önemli değil derdin..allah aratmamış çok şükür de fazla bekletmeden nasip etmiş size bebeği..sağlıklı olsun canım en önemlisi o.insan hormonlardan dolayı gebelikte bir çok şeyi sorun yapabiliyo,daha kırılgan olabiliyo bazı durumlarda ama sonradan düşününce keşke üzmeseymişim bu kadar kendimi diyebiliyo.eşin kafasına koymuş anlaşılan dediğini yapıcak gibi.bari iki isim olsun diğeri de senin istediğin isim olsun.herkes içinden geldiğini söylesin çocuğuna..madem bu kadar kararlı sen yok desende yapacak madem,daha fazla kötü olmanın bi anlamı yok.önemli olan bebeğinin sağlığı senin sağlığın.sen iyi ol ki bebeğinde iyi olsun.iki isim olsun hem onun gönlü olsun,hem senin. olmaz mı canım?

allah tez zamanda sağlıkla kucağına almayı nasip etsin bebeğini inşallah..zor günler geçirmişin üzülmüşün bak, allah sonunda nasip etmiş sana bir bebek çok şükür. ya olmasaydı o zaman düşün bir de,keşke bir tane olsaydı da elimde ismi önemli değil derdin..allah aratmamış çok şükür de fazla bekletmeden nasip etmiş size bebeği..sağlıklı olsun canım en önemlisi o.insan hormonlardan dolayı gebelikte bir çok şeyi sorun yapabiliyo,daha kırılgan olabiliyo bazı durumlarda ama sonradan düşününce keşke üzmeseymişim bu kadar kendimi diyebiliyo.eşin kafasına koymuş anlaşılan dediğini yapıcak gibi.bari iki isim olsun diğeri de senin istediğin isim olsun.herkes içinden geldiğini söylesin çocuğuna..madem bu kadar kararlı sen yok desende yapacak madem,daha fazla kötü olmanın bi anlamı yok.önemli olan bebeğinin sağlığı senin sağlığın.sen iyi ol ki bebeğinde iyi olsun.iki isim olsun hem onun gönlü olsun,hem senin. olmaz mı canım?

o kadar güzel şeyler yazmışsın ki canım belli kalbin tertemiz.... bende koymak isterim ama kayınbabam bana gerçekten değer verseydi hissetseydim bunu 1 dk bile düşünmezdim... düşük yaptığım zaman ne görümcelerim ki benden küçükler ne kayınbabam bana geçmiş olsun diledi ben eşime deyince kayınbabam benş öyle aradı.. neyse yazacak o kadar çok şey var ki... az önce iğneden geldim.. canım o kadar çok yanıyorki.. uğraşıyorum sürekli o ilaç bu ilaç... herşeyin bir bedeli olmalı ... bakalım ne olacak....

böyle bır durumda ben olsam aslaaaa koydurmazdım....
senı arayıp sormayan sevgılerını hıssetmedıgın bır k pederının ısmı gereksızzz...
cok saçma buluyorum boyle seylerı
sakın teslım olma.. dıret duygularından bahset.. dedıgını bı sekıdle yaptır kocana sonra pısman olursun
omur boyu taşıyacak o ısmı..

böyle bır durumda ben olsam aslaaaa koydurmazdım....
senı arayıp sormayan sevgılerını hıssetmedıgın bır k pederının ısmı gereksızzz...
cok saçma buluyorum boyle seylerı
sakın teslım olma.. dıret duygularından bahset.. dedıgını bı sekıdle yaptır kocana sonra pısman olursun
omur boyu taşıyacak o ısmı..

valla canım ben hiç yumuşamadım ama eşim çok inatçı bu konuda benim de adım babanemin adı... babama o kadar kızıyorum ki...
ama elden bişi gelmiyor... bana da saçma gelio sanki o çocuğun kişiliği falan yok. dedesinin adını taşımak zorunda mı ? valla sonu kötü olmasın diye çözüm arıyorum.. hoş annesini uyarmıştı pek beklemiyordum böyle bir çıkışı hoşuma gitti.. ve kendine de söyledim :)))

bende çocuğum olduğunda isminin 1 tanesini babamın adı olsun istiyordum
taaa ki benim çok bilmiş bir arkadaşım bana bişiler anlatana kadar:)
saçmalama babanın adını koyup emzirirken falan tuhaf olmıcakmısın,babanın adını söyleye söyleye emzirirken insan kötü olur sanki gibi şeyler söyleyince ben direk sildim kafamdaki bu fikri.
şimdide eşim diyor eğer oğlumuz olursa kesinlikle babanın adını koyucaz diye(babamı çççookk sever):nazar:
konu çok derin sanki böyle düşününce değil mi?:18:

bende çocuğum olduğunda isminin 1 tanesini babamın adı olsun istiyordum
taaa ki benim çok bilmiş bir arkadaşım bana bişiler anlatana kadar:)
saçmalama babanın adını koyup emzirirken falan tuhaf olmıcakmısın,babanın adını söyleye söyleye emzirirken insan kötü olur sanki gibi şeyler söyleyince ben direk sildim kafamdaki bu fikri.
şimdide eşim diyor eğer oğlumuz olursa kesinlikle babanın adını koyucaz diye(babamı çççookk sever):nazar:
konu çok derin sanki böyle düşününce değil mi?:18:

ben bunu hiç düşünmemmiştim :))))))

yaniiiiiiiiiiiiiiiiiiii

İsimlerin insanın karakterinde etkisi olduğu araştırmalar sonucunda kanıtlanmış.. hangi araştırma dersen hatırlamıyorum ama okumuştum.
Benim ailemin kesin düşüncesi şudur aile büyüklerinin isimlerinin koyulması çok gereksizdir. Birde sırf aile büyüğü diye mutsuz bir yaşamı olmuş ya da çok hastalanmış çok aksi başına yaşamı boyunca kötü olaylar gelmiş insanların isimleri yeni doğan bebeğe kesinlikle koyulmaz.

Ayrıca kayınbaba, kayınvalide dışarıdan bakıldığında ne kadar iyi olursa olsun size baba olarak yaklaşmamış hastalığınızda arayıp sormamış ilgisiz bir insansa kesin tavrınızı belirtin, sizi bu durumun ne kadar üzdüğünü açıklayın hislerinizi eşinize söyleyin. Sorun çıkmasın diye uğraşırken size ait bir bebeği başkalarının isteklerine göre yönlendirmek zorunda kalmayın.
Kimse insanın annesi ya da babası yerine geçemez o kadar kıymetli olamaz. Eşinizin kıymet vermesi haklı bir durum olabilir.
Bu bebeğinize kayınbabanızın adını koymak zorunda olduğunuz anlamına gelmez.
Tabi eşiniz belki de sizi kızmdımak için yapyodur bunu ya da şaka olsun diye ne kadar ciddi onu ben bilemem ama sizin yapacağınız en iyi şey eşinizle açık açık ayrıntılı konuşup düşünce ve hislerinizi anlatmaktır.
Sevgi dolu bir eviniz, evliliğiniz huzurlu sağlıklı bir doğumunuz olur bebeğinizle uzuunnnn ömürlü bir aileniz olur inşallah

Biz de bir kez böyle bir konuşma oldu.
Eşim dediki senin ve benim babamın isimlerini birlikte koyalım. Yok dedim öyle bir şey iyi sen hastaneden çıkmadan ben hazırlarım kimliği dedi güldü ben başladım konuşmaya " benim babam buna karşı isminin bebeğimize verilmesini istemez, ayrıca bu çocuğu ben taşıyorum 7/24 2 kişi olarak yaşıyorum birde14 aylık bir kızım var. benim isteğim, bilgim dışında bir isim koyulmayacak ikimizin birlikte kararverdiği isim koyulur" dedim şaka yollu ama ciddi olarak "baktım ki öyle bişey yaptın kendimi iyi hissettiğim anda mahkemeye başvurup ismini değiştirtirim beni bunları yapmaya mecbur bırakmazsan sevinirim" dedim.
İlk bebeğimizde de iki ismi koyduk benim ve eşimin iki ismi var kızımızında iki ismi olsun dedi, inşallah sağlıkla sıhatle kucağıma alayım planımız şimdiki bebeğimizinde iki ismi olması. Kesinlikle aile büyüklerinin isimleri değil.

İsimlerin insanın karakterinde etkisi olduğu araştırmalar sonucunda kanıtlanmış.. hangi araştırma dersen hatırlamıyorum ama okumuştum.
Benim ailemin kesin düşüncesi şudur aile büyüklerinin isimlerinin koyulması çok gereksizdir. Birde sırf aile büyüğü diye mutsuz bir yaşamı olmuş ya da çok hastalanmış çok aksi başına yaşamı boyunca kötü olaylar gelmiş insanların isimleri yeni doğan bebeğe kesinlikle koyulmaz.

Ayrıca kayınbaba, kayınvalide dışarıdan bakıldığında ne kadar iyi olursa olsun size baba olarak yaklaşmamış hastalığınızda arayıp sormamış ilgisiz bir insansa kesin tavrınızı belirtin, sizi bu durumun ne kadar üzdüğünü açıklayın hislerinizi eşinize söyleyin. Sorun çıkmasın diye uğraşırken size ait bir bebeği başkalarının isteklerine göre yönlendirmek zorunda kalmayın.
Kimse insanın annesi ya da babası yerine geçemez o kadar kıymetli olamaz. Eşinizin kıymet vermesi haklı bir durum olabilir.
Bu bebeğinize kayınbabanızın adını koymak zorunda olduğunuz anlamına gelmez.
Tabi eşiniz belki de sizi kızmdımak için yapyodur bunu ya da şaka olsun diye ne kadar ciddi onu ben bilemem ama sizin yapacağınız en iyi şey eşinizle açık açık ayrıntılı konuşup düşünce ve hislerinizi anlatmaktır.
Sevgi dolu bir eviniz, evliliğiniz huzurlu sağlıklı bir doğumunuz olur bebeğinizle uzuunnnn ömürlü bir aileniz olur inşallah

Biz de bir kez böyle bir konuşma oldu.
Eşim dediki senin ve benim babamın isimlerini birlikte koyalım. Yok dedim öyle bir şey iyi sen hastaneden çıkmadan ben hazırlarım kimliği dedi güldü ben başladım konuşmaya " benim babam buna karşı isminin bebeğimize verilmesini istemez, ayrıca bu çocuğu ben taşıyorum 7/24 2 kişi olarak yaşıyorum birde14 aylık bir kızım var. benim isteğim, bilgim dışında bir isim koyulmayacak ikimizin birlikte kararverdiği isim koyulur" dedim şaka yollu ama ciddi olarak "baktım ki öyle bişey yaptın kendimi iyi hissettiğim anda mahkemeye başvurup ismini değiştirtirim beni bunları yapmaya mecbur bırakmazsan sevinirim" dedim.
İlk bebeğimizde de iki ismi koyduk benim ve eşimin iki ismi var kızımızında iki ismi olsun dedi, inşallah sağlıkla sıhatle kucağıma alayım planımız şimdiki bebeğimizinde iki ismi olması. Kesinlikle aile büyüklerinin isimleri değil.

canımm benim o kadar güzel şeyler yazmışsınki yüreğine sağlık...... İnşşşalh en kısa zamanda sağlıkla bebeklerimizi kucağımıza alırız...

ya eşim kızarak yada bağırarak demiyor şaka yoluu benimle uğraşıyor ama tatlılıkla halletmeye çalışıyor gibime geliyor ... canım daha çok sıkılıyor....bende senin gibi mahkemeyle uğraştırma beni falan demeyi düşünüyorum ağzımı açmadım daha. dediğim tek şey benim adım babanemin adı... hep sorun çıkardı bu durum bana arkadşlarım alay etti. şimdi telefon bankacılığını kullansam ' size hangi ismimizle hitap edilmesini istersiniz?2' diyorlar daha da deli oluyorum uzadıkça uzuyor..... neyse :))))) varlığı ile yokluğu bir olan bir kişinin adını koymak istemiyorum..... o yüzden şimdi soranlara karar veremedik daha diyorum.....

merhaba 18 haftalık erkek bebeğe hamileyim. KAN PIHTILAŞMA durumum var. Geçen yıl bir düşük yaptım. Çok sıkıntı zamanlar geçirdim

Bu bebekte 3 ay uğraşmalar sonucu oldu. Eşim babasının adını vermek istiyor. Ben de istemiyorum. İki ismi beraber koysak kayınvalde tarafım eminim benim koyduğum isim ile seslenmeyecek çocuğa ailede bir tane buna benzer durum var. Eşimle nişanlanlılık evresinden beri konuşuyoruz bu konuyu ama ben gerçekten sıkılmaya başladım. Hatta stres yapıyorum. Bbeğimin etkilenmesini istemiyorum

Bu sıcakta memleketime ailemin yanına dahi gitmedim. Sırf bebeğim sağlıklı olsun diye....Benim rızam olmadan yapamayacağını söyledim. Ama ben lohusayken yazdırır gelir diye çok korkuyorum. Ne yapmam gerekli nasıl ikna edicem ben eşimi mutlaka başına gelenler vardır.. Paylaşırsanız çok sevinirim...

Canım aynı sıkıntı bende de var 2013 Aralık annelerine yazmıştım belki okumuşsun.
yazdıklarının aynısını yazdım
2. isim olarak koysam da kendi koydukları isimle çağıracaklar çok iyi biliyorum
e o zaman ben ne anladım.
artı ben 2 isim istemiyorum kesinlikle.
eşim bir şey demese de üstünde çok baskı var .Bende de baskı varda ben çok yüz vermediğim için bana 1 -2 kere diyebildiler.
Benim kayın pederim vefat etti.bugün senesi hatta mevlütdeyim
Hiç istemiyorum.9 ay sen taşı kalkıp ismini onlar koysun ve istemediğin bir ad.

Çaresini bulursan çözüm bulursan bana da yaz özelden=((

Canım aynı sıkıntı bende de var 2013 Aralık annelerine yazmıştım belki okumuşsun.
yazdıklarının aynısını yazdım
2. isim olarak koysam da kendi koydukları isimle çağıracaklar çok iyi biliyorum
e o zaman ben ne anladım.
artı ben 2 isim istemiyorum kesinlikle.
eşim bir şey demese de üstünde çok baskı var .Bende de baskı varda ben çok yüz vermediğim için bana 1 -2 kere diyebildiler.
Benim kayın pederim vefat etti.bugün senesi hatta mevlütdeyim
Hiç istemiyorum.9 ay sen taşı kalkıp ismini onlar koysun ve istemediğin bir ad.

Çaresini bulursan çözüm bulursan bana da yaz özelden=((

ikimizinde de durumları aynı hatta aynı şeyleri düşünüyoruz :)))
bende 2 isim istemiyorum. ya öyle birşey oldu ki herkes çocuğuna 2 isim koyuyor... sıkıcı olacak ilerde...
tamam ben senden önce doğurcam büyük ihtimal yazarım :))))

Aynı sorun bende de var. Ya bu yeni bir hayat ne gerek var ne saçma illa dede ismi olacak. En son çare kayınvalidemi arayıp oğlun bana zorla babasının ismini koydurtmak istiyor ben asla istemiyorum ve bu konuda çok mutsuzum, bebek de mutsuz oluyor demek. O umarım ve sanırım bana destek olur. Onca zorlukla hamile kal bak doğur adını başkası koysun. Valla sinir bozucu ya. Allah hepimize bir çıkar yol gösterir inşallah. Bir de bir psikolog arkadaşım, eşinin samimi bir erkek arkadaşı arasın eşini, işte ismini ne koycaksınız falan diye sorsun, cevabı alınca oğlum hangi devirde kaldın falan gibi konuşsun belki işe yarar demişti. Neticede senin dediğinden çok aynı kafada bir tipten belki daha çok etkilenir ne bilim. :14:

Aynı sorun bende de var. Ya bu yeni bir hayat ne gerek var ne saçma illa dede ismi olacak. En son çare kayınvalidemi arayıp oğlun bana zorla babasının ismini koydurtmak istiyor ben asla istemiyorum ve bu konuda çok mutsuzum, bebek de mutsuz oluyor demek. O umarım ve sanırım bana destek olur. Onca zorlukla hamile kal bak doğur adını başkası koysun. Valla sinir bozucu ya. Allah hepimize bir çıkar yol gösterir inşallah. Bir de bir psikolog arkadaşım, eşinin samimi bir erkek arkadaşı arasın eşini, işte ismini ne koycaksınız falan diye sorsun, cevabı alınca oğlum hangi devirde kaldın falan gibi konuşsun belki işe yarar demişti. Neticede senin dediğinden çok aynı kafada bir tipten belki daha çok etkilenir ne bilim. :14:

İnşallah sorunun çözülür
Benim sorun çözüldü.Hiç baskı yapmadım
Ne koyalım isim ne düşünürsün dedi. Bende şunlar şunlar olablir sende fikrini söyle babanın adını mı düşünüyorsun dedi
O bana babasının adını mı koymuş ki ben babamın adını koyayım DEDİ
Şoke oldum
Kesin biri ona söyledi .Ama ben hiç baskı yapmadım
öncesinde tatlı tatlı,oğluşumuz güzel isimli olsun inşallah,ne zaman isim düşünmeye başlayacağız gibi hiç birşeyden haberim yokmuş gibi yaptım
eminim tartışak zıtlaşsak inada binerdi.

İnşaşşalh sizde işin içinden çıkabilirsiniz.
Durumunuzu çok iyi anlıyorum
Bize hala ömer koyun diye eşimin anneannesi dededi ve dayısı baskı yapıyor
yok çocuk ilerde ahirette bize hesap sorarmış isim yüzünden.
Çocuk sanki dedesinin ismini istiyor da.

inşallah sağlıkla oğlunu kucağına alırsın canım.
bizimde kızımız olacak inşallah daha adına karar vermedik.
geçen gün eşim diyanetin sitesinden bi yazı bulmuş tesadüf onu okudu bana
isim koymayla ilgili.
isim koyma hakkının babada olduğunu ancak annenin rızası olmadan koyulamayacağını.
aile büyüklerinin de (fikrinin değil)gönlünün alınması gerektiğini anlatan bir yazıydı.
sende o yazıyı eşine okutmalısın bence.
bulabilirsem eklerim buraya.
ama sende diyanetin sitesinden de bulabilirsin.
hakkında hayırlısı olsun.:16:

Son düzenleme:
inşallah sağlıkla oğlunu kucağına alırsın canım.
bizimde kızımız olacak inşallah daha adına karar vermedik.
geçen gün eşim diyanetin sitesinden bi yazı bulmuş tesadüf onu okudu bana
isim koymayla ilgili.
isim koyma hakkının babada olduğunu ancak annenin rızası olmadan koyulamayacağını.
aile büyüklerinin de (fikrinin değil)gönlünün alınması gerektiğini anlatan bir yazıydı.
sende o yazıyı eşine okutmalısın bence.
bulabilirsem eklerim buraya.
ama sende diyanetin sitesinden de bulabilirsin.
hakkında hayırlısı olsun.:16:

Eeeee yani ben bulsam isim, eşim onaylasa olmuyor muuu?????????????

Back
X