Eşimle mutlu olamıyorum yardım lütfen.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Ruqeyya5

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2020
4
-4
36
30
Merhaba kızlar bana yardım edin lütfen eşimle aramda uzun bir zamandır soğukluk var bilmiyorum neden ben onunla iyi davranınca o kötü davranıyor o benle iyi olunca ben ondan soğuyorum sanki. Her gün Ya Vedud diye zikr çekiyorum. Ama kalıcı sıcaklık yok aramızda beni çok sevmesini beni her an arzulamasını benimle iyi davranmasını istiyorum. Şirinlik duası ve ya başka tertipler varmı bana önericeğiniz. Cinselliğimiz bile soğuk. Lütfen bana yardım edin.

Saygisizlik ifade ozgurlugu kapsamindadir. Bunu unutmayin. Saygi zorunlulugu zorbaliktir
Arkadaşımız dini görüş konusu açmamış. Eşiyle olan bir problemini dini yönden çözmek istemiş ve danışmış ne yapabilirim diye. Belli ki bir inancı var bariz belli ne olduğu. Siz aslında onun inancıyla önce alay ettiniz. Burası da etik değil. Bu başlık dini görüş başlığı değil o yüzden bir İfade özgürlüğü hakkı tanınmadı size. Karşı tarafın inancıyla ilgili fikir beyanınız HİÇ tanınmadı.

Tabi ki de zorunda değil ama ifade özgürlüğü de hiç değil kusura bakmayın saçmasapan yerde taraf olmayın bunun aklanabilir tarafı yok. Kendi dini görüşünü bildirse, kardeşim ben o tarafta değilim bilmem ama eşin şöyle eşin böyle dese budur ifade özgürlüğü. Ama sen kalkıp da “sayın vedud kendilerine yardımcı olabilir “ dersen alay edersen bu saygısızlıktır ve konuyu açan kişinin dini inancı gayet ortada bir yorum yapmışken bu hem onun dini inancına hem de biz takipçilere bir hakarettir.
"Sunu soylese, bunu soylese" demek "ben ne istiyorsam onu konus!' demektir ve zorbaliktir. Ben konu sahibine hakaret etmedim. Gerisi benim bilecegim sey

"Sunu soylese, bunu soylese" demek "ben ne istiyorsam onu konus!' demektir ve zorbaliktir. Ben konu sahibine hakaret etmedim. Gerisi benim bilecegim sey
Yav he. Bunca insanı karşınıza aldınız da bir siz doğrusunuz herkes haksız. Zaten sizin doğru ya da yanlış olmanız konu değil burada. Ne olursanız olun bize ne !
Karşınıza aldığınız onca insanın dini görüşüne saygısızlık etmeniz konu ! Eşinizle boşanın gitsin diye yorum yazmak ifade özgürlüğüdür !
Umarım Sayın vedud yardımcı olabilir demek başta konu sahibi olmak üzere hepimizin inancıyla alay etmek özgürlük değil saygısızlıktır.
Haddinizi bilin.

Yav he. Bunca insanı karşınıza aldınız da bir siz doğrusunuz herkes haksız. Zaten sizin doğru ya da yanlış olmanız konu değil burada. Ne olursanız olun bize ne !
Karşınıza aldığınız onca insanın dini görüşüne saygısızlık etmeniz konu ! Eşinizle boşanın gitsin diye yorum yazmak ifade özgürlüğüdür !
Umarım Sayın vedud yardımcı olabilir demek başta konu sahibi olmak üzere hepimizin inancıyla alay etmek özgürlük değil saygısızlıktır.
Haddinizi bilin.
Evet, olay "haddini bil"e geldi. Napacaksin yoksa, kafami mi kesiceksin?

Evet, olay "haddini bil"e geldi. Napacaksin yoksa, kafami mi kesiceksin?
Senin boş kafanı ne yapayım ben.
6 yaşında evlendirilen çocuk başlığında bile olayı dini tarikate bağlayan bir zihniyetiniz var. Neyse size iyi geceler cahille muhabbeti kestim şuandan itibaren.

Siz neden benim fikrime saygi duymuyorsunuz? Kaldi ki, gozuken o ki, vedud vedud demek bi ise yaramamis maalesef. Vedid diyecegine esiyle konusmayi denese daha mantikli olmaz mi?!
Haddinizi bilirmisinjz biraz. dini inancina uygun dua zikir v.s hakkında dalga geçmek fikir beyan etmek değil bilakis kustahliktir. Size hangi zikri çekeyim diye sormamıs aile birliğini nasıl sağlanır diye sormuş.

Yani beni yanlış anlamayın ama birisi sırf inacınıza, düşüncenize, felsefenize alaycı bir yorum yaptı diye hakaret etmiş olmuyor, suç işlemiş olmuyor. Sadece siz rahatsız olmuş oluyorsunuz. Rahatsız olabilirsiniz tabi ki, ama alay etmek, şaka yapmak hakaret etmek değildir, gayet de ifade özgürlüğü sınırlarındadır. Sürekli bir şikayet edelim, susturulalım ,linç edelim kafası çok tehlikeli. Herkes sizinle aynı hassasiyete sahip olmak zorunda değil.
Sadece İslam herhangi bir dinin ritüeli hakkında da alay etseydi aynı tepkiyi verirdim. İfade özgürlüğü bu demek değildir. Kimse kimsenin inancınin rituelleriyle dalga geçemez. Gayette şikayet edilir zira konu sahibi sorusu nu değil

Merhaba kızlar bana yardım edin lütfen eşimle aramda uzun bir zamandır soğukluk var bilmiyorum neden ben onunla iyi davranınca o kötü davranıyor o benle iyi olunca ben ondan soğuyorum sanki. Her gün Ya Vedud diye zikr çekiyorum. Ama kalıcı sıcaklık yok aramızda beni çok sevmesini beni her an arzulamasını benimle iyi davranmasını istiyorum. Şirinlik duası ve ya başka tertipler varmı bana önericeğiniz. Cinselliğimiz bile soğuk. Lütfen bana yardım edin.

Yoğunlukla tertip veya dua bulabileceğiniz bölüm dualar bölümü öncelikle B.D.V. (bir derdim var)bölümünde konunuz daha çok günlük hayatınızda olay seyrinin nasıl olduğu ve dahada detaylı bir anlatımla çözülür yada fikir verilebilir yada hiç çözülmez üyeler birbirine girer konunuz konuluktan çıkar kendinizi bambaşka bir tartışmanın ortasında bulabilirsiniz çünkü buna açık bir konu konunuz .
Daha fazla detay vererek tertip vs önerilerin dışında öneriler arayabilirsiniz. Yada dualar topigine konunuzu taşıtarak oradan ilgili konuda destek alabilirsiniz.

Kızlar teşekkür ederim sorunumla ilgilendiğiniz için ama durum öyle sizin anladığınız gibi değil. Şöyle ki eşimle bir birimizi çok seviyoruz ama eşim kenardan gelen tepkilerle beni üzüyor. Çok kıskanc biri ve çok eski düşünceli bense onun tam tersiyim. O yüzden benim sıkıntılarım çok fazla oluyor

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X