Eşimle pazar kahvaltısı...

sahtehayat

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2011
443
0
0
İstanbul
Merhaba kızlar.. Sorun tabikide kaynanam sağolsun bu siteye cok yakınlaştırdı beni dertsiz günüm yok... Dün kaynanamı caya davet ettım geldı oturdu.. Eski konularımdada belirtmiştim.. Kaynanam yan daıredekı gelını cok overdı yere goge sıgdıramazdı.. Şimdi gözünden düşmüş.. Konuda su gorumcem yenı dogum yapmıstı kucuk kızı ve oglu var.. Bunları sureklı evden cıkarma nıyetınde gorumcem sokaga gonderırı kaynanama falan.. Bu gelınede gonderırdı.. Sürekli gelının kucuk gorumcesı var onla oynarlardı.. Gecen gunde yıne kaynanam gondermıs bu gelıne gorumcemın kızını.. Kapıyı kucuk gorumce acmıs yengem ızın vermıyor demış.. Bunu duyan kaynanam sınırlenmıs tabı ne hakkı varsa... Sonra komsu gelını gormus benım kaynana ıste ben cok darıldım sana nıye oyle dedın ızın vermedın cocukların oynamasına falan... Bu arada bu gelınınde cocugu olmuyor... Kaynanam aynen anlatıyor nasıl sınırlendım ıste cok fettan kız o varya o sınsi falan... Ne oldu anne dedım cok ıyı dıyodun.. Başladım ben gulmeye tabı cok hosumada gitti.. Ayrıcada belırttım kımse kımsenın cocugunu bakmak zorunda degıl.. Kaynanamda işte onlara sogan falan lazım olunca ben verıyorum ama... Aynı sey sankı lafını yapcaksan verme zaten komsu hakkı dıyede bırsey var neyse gelelim asıl konuma... Bu pazar benım sınavım vardı eşim evde yatıyordu.. Bende 10 gibi cıktım ekmek falan aldım gectım eve... Eşimle bi pazar kahvaltım var diğer 6 günde eşim hep kaynanamda kahvaltı yapar... İşte kahvaltı ettık oynaştık sırnaştık.. Eşimi işe uğurladım gayet mutluyuz..Camları sılerken iki görümcem annem kahvaltıda sizdemiydı dıye sordu yok dedım bende hıc art nıyet aramadım Allah var taki aksam kaynanam ıcındekılerı kusana kadar.... İşte pazar gunu beklemiş biz onu cagıralım diye esım onu bakmak zorundaymış mecburmuş( bakılcak bır yanı yok bende ne varsa ondada vardır) eşim üstüne bu kadar düşkünken öyle söylüyor... İşte 1 haftalık ekmek yemiş nasıl acıtasyona gectı anlatamam... Hayır yanı eşim kahvaltıda orda oglenlerı bıle gıder ben ıste oldugum ıcın 1 haftalık ekmegı nerde buldu orası ayrı.... Arasıra kaynanmı kahvaltıya cagıryorum ama zaten 1 gunum var kocamla yanlız kalmak ıstıyorum yenı evlıyız sonucta... Benım tabı kan beynıme sıcradı bırsey soylıyemedım... 12ye kadar oturdu sag komsu alt komsu dedıkodusunu yaptı ve gıttı... Eşimede tek kelime edip ağzımı açmadım cunku soylesem neye yarıycaktı hiç... Ama o anlamıştı napıyım canım dedi annem işte sarıldı sırnaştı... Hayır yanı gelmişsin evıme onunde cayın kurabıyen meyven... Daha ne yapabılırım bu kadına neden hep aramızda olmak ıstıyor anlamıyorum... Hıcmı dusunmuyor bunların bır gunu var rahat bırakıyım oglum nasılsa hergun yanımda dıye bıktım artık kımse nasıl davrancagımı bılmıyorum....

Son düzenleme:
Klasık kayıvalide oyunları ve huyları canım.

Onlardan anlayış bekleme,eşinle geçireceğin 1 günün olmasını onlar hiç mi hiç düşünmezler işlerine gelmez çünkü,

Bu konularda eşinin tavrı çok önemli...

Klasık kayıvalide oyunları ve huyları canım.

Onlardan anlayış bekleme,eşinle geçireceğin 1 günün olmasını onlar hiç mi hiç düşünmezler işlerine gelmez çünkü,

Bu konularda eşinin tavrı çok önemli...

Aynen oyle duygu somurusu yaptı.. Bosvere hem oglunun hemde benım vıcdan azabı cekmemı istedi.. Bıktım artık eger olurda bırgun ben esımdem ayrılırsam bıyerlerıne kına yakcak zaten ogluna kavustu dıye.. Eşim ortada kalmış vaziyette annemı sana karsı kıskıtrıyımmı dıyor oda herseyı goruyormus sozde ama annesının eteklerınde.. Bız aynı apartmanda oldugumuz ıcın bır gozukuyomusuz... falan fılan iştee

valla benim kocamında hayattaki en değerli varlığı anesiymiş.bunu yaşıyordum zaten ama bizzat kendi ağznıdan da duydum. iş kocada bitiyo o annesine ne kadar taviz verirse gelin o kadar eziliyo ve üzülüyo.kendi evinde yese diğer günler kocan kahvaltısını araya bi mesafe koysa (bende aynı dertten müzdaribim) olmaz öyle bişey.... ama yapmıyolar işte.

benim kaynana da altta. kocası iş bahanesi ile şehir dışında hep. o para kazanıyor kaynana bize kalıyor. eşimle bir tek pazar sabahımız var. babası işte olunca eşim annem evde yalnız onu da çağıralım diyor. gıcık oluyorum. bazen çağırıyoruz bazen annesi yedim deyip gelmiyor ama illa ki bir kahvaltı konusu geçiyor evde.

benim kaynana da altta. kocası iş bahanesi ile şehir dışında hep. o para kazanıyor kaynana bize kalıyor. eşimle bir tek pazar sabahımız var. babası işte olunca eşim annem evde yalnız onu da çağıralım diyor. gıcık oluyorum. bazen çağırıyoruz bazen annesi yedim deyip gelmiyor ama illa ki bir kahvaltı konusu geçiyor evde.

Benim kaynanamda tek aynen bizdede anne kal muhabetti var hemde sureklı kal anne bu gece bızde kal dıyor... Evimde yemek pişse annemde gelsin muhabbetı donuyur.. Ama benım ocagım suan servıste 5 gundur yok hıc dusunmuyor bu gelın ne yemek yapıyor bısey psıırdıgı yok bıze ben salak gıbı onu caya davet edıyorum ıstee

Peki sen bunları eşinle konuşuyo musun?Mesela, bi pazarımız var, sen zaten hafta içi hep annendesin, pazarları bari yalnız kalalım falan dedin mi hiç. Hatta en önemlisi, ocağın yokmuş kaç gündür ve kayınvalidenin umrunda olmamış ancak sizin evde yemek piştiği zaman eşin hemen annemi de çağıralım dermiş.. bu gibi bizimle paylaştığın konuları eşinle de paylaştın mı?

anne tabiki önemlidir ama, artık annenin yükümlülüğünden çıkıp yeni bi yuva kurulmuştur.

böyle şeyler beni çok sinir ediyo, siz evlenmeden önce eşinizin annesine olan dşkünlüğünü biliyor muydunuz?

Nedir yarabbim bu kaynana ve kocalardan çektiğimiz! biz de yakın oturuyoruz, benimki de ramazanda shaura gitti annesine! gece gece kalktı, üşenmeden sahura gitti! önce "ya biz gitcez, ya annem gelcek sahura" dedi, ben de "canım sahura gelecekse zaten burda yatar, gitmez bu da olmaz yani" dedim. "o zaman biz gitcez" dedi, ben de "ben gecenin bu saatinde pılımı pırtımı toplayıp gidemem, kusura bakma" dedim. kendi gitti!!! ben kaldım, o gitti!!! canı isterse...iftarları söylemiyorum bile size, her iftarda beraberdik zaten. aman annesi yanlız yemesin...

Düşünmezler cnm... Sen gençmişsin, yeni evliymişsin, eşinle vakit geçirmek istermişsin falan hikaye... Otorite ben olacağım kaygısı var ne yazık ki çoğunda.Yeni evlendiğimizde ayrı evdeydik biz. 3,5 yıla yakın. Her pazar istisnasız her pazar aradı kahvaltıya bekliyorum sizi bak diye. Üstelik sabahın kör vakitlerinde. Kalktık gittik bizde hep. Salaklıkmış işte... Toydum daha. Görmek istemiyordum kötü yanlarını.Benim teyzem var büyük geliniyle aynı evde yaşıyorlar. Pazar sabahı torununu da alır daha gelini,oğlu kalkmadan ya annemde ya ananemde alır soluğu... ''Bıraktım çocukları çıktım.Bir pazarları var rahat etsin çocuklar.'' Der... Ahh teyze gel ağzını öpeyimm diyesim var ama denmiyor tabi.Şimdi ev yaptırıyoruz diye 10 aydır onlarda kalıyoruz.Benimkiyle aramızda bir duvar var. Onda da sıcak oluyor diye kapıyı açık bıraktırıp öyle yatıyor. Eşim sarılır aman sarılma annen görecek... Aman öpme yanlış anlayacak.En son patlamış eşim ''Bu ne ya?''demiş. ''Bu evin en serin yeri sizin yatak odanız. İnadına mı yapıyorsun diye düşünmeye başladım ben. Sayende karımla kardeş hayatı yaşıyorum ben!'' :)) Oymuş. Yatmaz oldu. İnadına uyansamda saat 10:30 dan önce çıkmıyorum pazarları odadan. Daha çıkmadan başlıyorum pazarı programlamaya. Oraya gitmemiz lazım canım, şunu almamız lazım. Oğlumuza söz verdim ben şuraya götürmemiz lazım. Yanında da diyiveriyorum hemen ama hayatım ben çalışan bir kadınım.Bir pazarımız var bizim. Oğlumuzla geçirebildiğimiz en kaliteli zaman bu.Değerlendirmemiz lazım. Çıkalım hem hava alalım. Bunalıyorum bütün hafta çalış çalış. Şeytan diyooo otur evde bak çocuğuna. :)) Evde oturacağım diye ödü patlıyor. Oğlunun sırtına binecek bütün yük ya.Oyyy çıldırıyor benimki ama gıkk diyemiyor korkudan...

kayınvalidemle aram 5 dk. ama hiiç öyle zırt pırt gitmeyiz. eşim sağolsun. hayır demeyi çok iyi biliyo bana söz düşürmüyo :))

her kayınvalide aynı değil tabi ki benim ki bi istisna mesela kaynana kelimesini yakıştırmam hiç de demedim.aramızdaki mesafe 5dk falan sık sık görüşürüz Allah bozmasın aramızı çok anlayışlı biridir kendisi.Eşimle evlenmek istememin bi sebebi de kendisidir çok severiz birbirimizi.umutsuz olmayalım yani arkadaşlar böyle kayınvalideler de var :16:

Peki sen bunları eşinle konuşuyo musun?Mesela, bi pazarımız var, sen zaten hafta içi hep annendesin, pazarları bari yalnız kalalım falan dedin mi hiç. Hatta en önemlisi, ocağın yokmuş kaç gündür ve kayınvalidenin umrunda olmamış ancak sizin evde yemek piştiği zaman eşin hemen annemi de çağıralım dermiş.. bu gibi bizimle paylaştığın konuları eşinle de paylaştın mı?

anne tabiki önemlidir ama, artık annenin yükümlülüğünden çıkıp yeni bi yuva kurulmuştur.

böyle şeyler beni çok sinir ediyo, siz evlenmeden önce eşinizin annesine olan dşkünlüğünü biliyor muydunuz?

Konuştum hıcbır zaman annesı haksız olmadı ona gore... Aynen oyle soyledım bende bende cok annesını goruyor hepsını soyledım.. Ama anlamıyor ıste aslında esım anladıda cagırmadı kahvaltıya sadece ben ıstersem cagırıyorum.. Ama bu sefer kaynanam kustu kınını su saaten sonrada onumuzdekı pazar cagıracagından emınım ama hıc yuz vermıyecegım bundan sonra bıktım artık... Benı dusundugu yok ben neden dusunecegım... Icındekı kınını kusana kadar keske kızım ocagın yok yemek yapıyım alırsın dedıgı yok... Onun tek ıstedıgı ortamızda dıkılmek dedıkodu yapmak nefret ettırdı kendınden dogru duzgun sohbetımız yok sadece gunah ısletıyor insana baska bırsey yaptıgı yok susta dıyemıyorsun sonucta buyugun ama bıktım en basıt ornek dun.. Komsunun bır tanede kızı var kadın buyuk ama olmus kızı guzel bı kadın ama 45 yasında var 10 yasında kızı ıste dedıkodu cıkmıs sozde o kız annenın buyuk kızındanmıs falan.. Anne dedım gunah oyle soylemeyın ıste kızım ustune cok duskun gorsen bır dıyor bana... Yanı kardesının ustune duskun dıye kızı ılan ettırdıler bu kadar cırkın ınsanlar herkesın kuyusunu kazıyorlar gunahlarını alıyorlar... Boyle bır aıleye gelın geldıgım ıcın utanıyorum...

Nedir yarabbim bu kaynana ve kocalardan çektiğimiz! biz de yakın oturuyoruz, benimki de ramazanda shaura gitti annesine! gece gece kalktı, üşenmeden sahura gitti! önce "ya biz gitcez, ya annem gelcek sahura" dedi, ben de "canım sahura gelecekse zaten burda yatar, gitmez bu da olmaz yani" dedim. "o zaman biz gitcez" dedi, ben de "ben gecenin bu saatinde pılımı pırtımı toplayıp gidemem, kusura bakma" dedim. kendi gitti!!! ben kaldım, o gitti!!! canı isterse...iftarları söylemiyorum bile size, her iftarda beraberdik zaten. aman annesi yanlız yemesin...

Bizimkide sahura cagırcaktıda kaynanamın uykusu kıyemtlıdır aksamdan yaptı sahurunu en iyisi uzak olmakta işte kısmet boyleymıs demek

taşınma ihtimalin varsa, taşın uzaklara derim canım...

Sürekli siz yandasınız diye evde kalabılıyorum dıyen kaynanam varken cok zorrr eşimle benım nıyetım var ama ıs cıddılesınce sorun cıkcak kaynanam aglaycak falan esımde vazgcecek ben bunların hepsını sımdıden gorebılıyorum

Back
X