Eşimle pazar kahvaltısı...

Hiç olmazsa eşin sana hak veriyormuş canım, ne güzel. Taşınmaya çalışın siz oradan, ne gerekiyosa yapın taşınmaya bakın. başka çocuğu falan yok mu kuzum d abu kadın sizin üstünüzde böyle? bi de konuş tabi eşinle. uzaklaşıyoruz birbirimizden falan de. hafta içi zaten birbirimizin yüzünü göremiyoruz, bi pazarımız var, onu da annenle geçirmeyelim de.

Hergün oğluyla kahvaltı yapacak diye bir kural mı varmış.
Boşverin , duymayın, eşinizle tek gününüzün tadını çıkarın.

Evet tek istediğide o zaten kendini düşünüyor sadece bizi düşündüğü yok..Kaynanam ayrı dert gorumcelerımde ıstegı o galıba merak ettıgıne gore bırde ısın ılgınc kısmı kendı 3 gorumcemın kaynanası bır onların yanına bıle gıtmez ama annesnın gelını onların yapmadıgını yapcak bu nasıl anlayıstır anlamadım

canım kaynananı duymazdan gel pazarları da eşinle kahvaltı yap boşver konuşsun dursun keşke imkan olsa da uzaga taşınsan ...

nedir yarabbim bu kaynana ve kocalardan çektiğimiz! Biz de yakın oturuyoruz, benimki de ramazanda shaura gitti annesine! Gece gece kalktı, üşenmeden sahura gitti! önce "ya biz gitcez, ya annem gelcek sahura" dedi, ben de "canım sahura gelecekse zaten burda yatar, gitmez bu da olmaz yani" dedim. "o zaman biz gitcez" dedi, ben de "ben gecenin bu saatinde pılımı pırtımı toplayıp gidemem, kusura bakma" dedim. Kendi gitti!!! Ben kaldım, o gitti!!! Canı isterse...iftarları söylemiyorum bile size, her iftarda beraberdik zaten. Aman annesi yanlız yemesin...

sen yalnız yersen sorun olmaz ama kaynanaya yazık her evde aynı sorun anlasılan:)

Eşin seni savunsa sana destek verse de olmuyor böyle dibdibe yaşayınca en ufak şey bile batıyor, buyur işte hergün kahvaltıya giden oğlu bir pazar onunla olmadı diye arıza çıkarıyor, peki eşin neden orada kahvaltı ediyor ki, evi kapısı ayrı, her gün gide gide alıştırmış. Eşin artık ayrı bir evi olduğunu hayatını seninle paylaştığını onlara hissettirmeli. Sen istediğin kadar evim barkım ayrı diye düşün onlar öyle düşünmüyor...

O zaman kayınvalideni duymazdan gelip, kulak asmıcaksın; başka yapacak bi şey yok çünkü.

Saygı saygı da bi yere kadar.Böyle insanlar saygıyı haketmiyor, saygıdan da haberleri yok zaten ki saygının ne demek olduğunu bilselerdi, önce eşinle sana bu konuda saygı gösterirdi ancak görünüyor ki böyle bi huyu yok kayınvalidenizin. Tabi bi de sen onun hoşuna gitmeyecek bi şey yapsan, başlar saygısız diye.Sadece lafta saygısız.

Bu gibi durumlarda çuvaldızı kendine batırmayanlardan nefret ediyorum.Yahu kadın, bari 1 gün rahat bırak işte.

Kayınvalideniz için söylenecek tek şey var, bencil. Aslında çok şey varmış ama, şu an konumu bu. Ve oğlu annesini haddinden fazla şımartmış ve ona tüm imtiyazları vermiş şimdi önüne geçemiyor.

Gerçi eşin sana bırakmış pazar konusunu.Sen de ne acıyosun sanki, boşver çağırma.Kinini çıkartcak diye düşünüyosan da; boşver çıkarsın.Hiç olmazsa içinde tutmayıp dışa vuruyomuş.

Bir olur, iki olur..Eşin de alışır kayınvalidende.

Şu dünyada hiç bir şey için üzülmeye değmiyo.Şöyle bi düşünün..Şu zamana kadar sizin veya çevrenizin haksızlığa uğradığı bi durumda nihayetinde haklı olduğu anlaşılmamış mıdır? Ya da kötü düşünen, bile bile bu kötülüğü herhangi birine yapmış olan, sonunda cezasını çekmemiş midir?..

Üzülmeyin, allaha bırakın.O bi şekilde adaleti sağlayacaktır.

Son düzenleme:
İnanın üzülmemek elde değil eşime söylemiyeceğim diyorum ama tutamıyorum. Paylaşcak kimsem yok sadece burası işte.. Evet kaynanam şımarık dünya kendi etrafında dönüyor zannediyor. Eşi ölen ilk insan o gibi.. O kadar yanlız yaşayıp bakılmaya muhtaç insan varken.. Haline birkez olsun şükretmiyor hep isyanda... İlk başta evde kalamam diyordu yan dairemde olmasına ragmen... Şimdi herşey yavaş yavaş patlak veriyor işte...Suç eşimdede var aslında cok ustune dusuyor.. Ama kaynanam oyle bır ınsankı ekmek yok dıye lafını ettı bana bakmak zorundasınız dedi.. Bu nasıl anlayıstır... Zaten en guzel sekılde ılgıyı goruyorsun o soz soylenırmıydı.. Eşimde rahatsız bılıyorum ama soylemıyor annesını ezdırmıyor belkıde bana karsı doldurmuyor oda haklı bırsey demıyorum.. Buyuk olarak kaynanam dusunmesı gerekırdı bazı seylerı ama dedıgınız gıbı sadece kendını dusunuyor..

Back
X