• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sık sık tartışıyoruz

moonjuice

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2007
24
0
86
Antalya
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım uzun süredir takip ediyorum aslında forumu ve benim de bir derdim var paylaşmak istiyorum
4 yıllık evliyim eşimle severek evlendim. eşimle sık kavga ediyoruz ve eşim iyi bir insan ama çok asabi ne zaman patlayacağı belli olmayan birisi beklenmedik tepkiler veriyor ve sinirlendiği zaman evimizde olsun dükkanda olsun etrafta kimse yokmuş gibi son ses bağırıp çağırıyor etrafı tekmeliyor buldugunu fırlatıyor. geçen gece 12 de boş bir konudan yine tartışmaya başladık o haksızdı ama daha sonra bana yaptığından dolayı bayagı bir karşılık verdim ve sonuç gecenin on ikisinde apartmanı inletti . bu duruma çok üzülüyorum kendimi çok kötü hissediyorum gururum kırılıyor :25::25:her seferinde 3-4 gün konuşmuyorum şuandada öyle sonunda bir şekilde barışıyoruz
Bu durum ilk senemizde başlamıştı ayrılmayı falan düşünmüştümki zaten ayrılmakta istemiyorum.ama suan çocuk yapmayı planlıyorduk yinede korkmuyor degilim hep böylemi devam edecek . bendede suç var tabikide çok karşılık veren birisiyim o bana bir söylerse ben ona iki söylüyorum yani yapmıyaccağım diyorum ama o an birşey oluyor işte.
ne yapmam gerekiyor sizce :25:

sorunun cevabini sen kendin vermissin zaten arkadasim.Sinirli olunca ustune gitme,daha sonra sakin bir sekilde konus.

O bağırırken sabır edip odayı değiştir ya da cevap verme.Sükutla susturabilirsin öfkesi dinince senin suskunluğu aklına gelip zamanla hatasını anlar.Tabii hastalık söz konusu değilse...yoksa her insan sinirlendiği zaman söylenir ,sesini yükseltir etki-tepki meselesi.Hakkında hayır ne ise o olsun inşaallah dilerim mutlu olursun problemleri halledip

Madem eşinin huyunu biliyorsun o bir söyleyince sende on iki söyleme bence.

Ayrılmayı düşünmüş ama cesaret edememişsiniz, eşinizin huyunu biliyorsunuz ama PATLAMAK üzeresiniz gibi..Zor bir durum...

Onunla konuşmayı da sanıyorum denemişsinizdir, işe yaramadıysa en azından adım atması gerektiğini hatırlatın...

eşinize melisa çayı rezene çayı ve relax çayı içirin, arada sırada banyo küvetli ise, suyu doldurun, sıcak suda çeşitli rahatlatıcı yağlar var onlarla küvette dinlenme metodunu denesin...

Sakinleştirici masaj yöntemleri var..

Terapiste gitmek isteyeceğini sanmıyorum, o yüzden bunları önerdim...

Çocuk için biraz daha bekleyin, sinirli bir babanın çocuğa zararları büyük oluyor, çocuğa yazık olmasın...

Eşinizin düzelmesi gerek, başka yolu yok...

o kadarda degil ama ben yanlış anlattım. benim hiç suçum olmadığı halde bana bunu çok yapmıştır geçen geceki meseleyi anlatayım ben telefonla konuşuyordum televizyonun sesi aşırı derece açıktı sesini kısarmısın dedim telde konuşurken bir diş kısıtı zorla tekrar söyledim yine yanyan bakıp bir tek diş daha kıstı neyse kalktım elinden kumadayı almak istedim ben telefonda konuşurken bana bir bağırdı kısıyorumya artistlik yapma diye karşıdaki duydu ben buna çok bozuldum telefonu kapattık sonra bir iki laf söylemezmisiniz siz

Eşinizde öfke kontrolü yok ve bu tür insanlar her an patlamaya hazır bir bomba gibidirler.

Ne yapıp edip psikiyatriste götürün.

Ayrılmayı düşünmüş ama cesaret edememişsiniz, eşinizin huyunu biliyorsunuz ama PATLAMAK üzeresiniz gibi..Zor bir durum...

Onunla konuşmayı da sanıyorum denemişsinizdir, işe yaramadıysa en azından adım atması gerektiğini hatırlatın...

eşinize melisa çayı rezene çayı ve relax çayı içirin, arada sırada banyo küvetli ise, suyu doldurun, sıcak suda çeşitli rahatlatıcı yağlar var onlarla küvette dinlenme metodunu denesin...

Sakinleştirici masaj yöntemleri var..

Terapiste gitmek isteyeceğini sanmıyorum, o yüzden bunları önerdim...

Çocuk için biraz daha bekleyin, sinirli bir babanın çocuğa zararları büyük oluyor, çocuğa yazık olmasın...

Eşinizin düzelmesi gerek, başka yolu yok...
Teşekkür ederim önerileriniz için barışmaya çalıştığı zaman konuşuyorum anlatıyorum tamam aşkım birdaha olmayacak bir anda geliyorlar biliyorsun diyor .
ayrılmaya cesaret edemiyorum birkere ettim o engelledi.Çocuğuda çok istiyorum terapisti kabul etmez ama sakinleştiricileri deneyeceğim

Bir susarsın, iki susarsın sende bir gün patlarsın.
Bu sekilde cok mutsuz bir evliligin olur.
Esinin bir uzmandan yardim almasi gerek.
Allah yardimcin olsun.

ya biz kadınlar erkeklerin sinirlenmesinde bile neden kendimizi suçlayacak bir şey buluyoruz..neden hakettiğimizi düşünüyoruz tepkileri...o bağırıyor ama bnde cevap veriyorum fln diye....insanlar konuşa konuşa değilmi peki?? ya eşinin aynısı sen olsan ve sen bağırsan böyle ozamanda hakediyorum ama çok bağırıyorum derdin....bence aile terapisine başvurun...kendinizi suçlayıp haksızlık etmeyin...söylemek istediklerinizi söyleyemezseniz zamanla siz daha beter olursunuz...

tartıştığınız konu çok önemli değil ise,
karşılık vermeyiver.
bırak o haklı oluversin.
konuları bilmiyorum ama her ne ise, huzurunuzdan beraberliğinizden daha önemli değilse senin için,alttan alan sen ol.
ne kaybedersin ki.
adam bi de psikolojik destek lafı edip iyice delirtme bence.
erkekler çok sert çok diklenen kadınları istemiyorlar.
sen yumuşak ol. o da yumuşar emin olabilirsin.

o kadarda degil ama ben yanlış anlattım. benim hiç suçum olmadığı halde bana bunu çok yapmıştır geçen geceki meseleyi anlatayım ben telefonla konuşuyordum televizyonun sesi aşırı derece açıktı sesini kısarmısın dedim telde konuşurken bir diş kısıtı zorla tekrar söyledim yine yanyan bakıp bir tek diş daha kıstı neyse kalktım elinden kumadayı almak istedim ben telefonda konuşurken bana bir bağırdı kısıyorumya artistlik yapma diye karşıdaki duydu ben buna çok bozuldum telefonu kapattık sonra bir iki laf söylemezmisiniz siz

sizde kızsın diye elinizden geleni yapmışsınız saten

aynı sorun benim başımdada var. Öfkesini kontrol edemeyen koca...... en ufacık konuda deli gibi bağırıp çağıran hakaret eden biri işte.. Hayatımı mahvetti

Bir kere alttan aldın iki kere alttan aldın hep icine atcaksın sonra sende birgün patlayacaksın ve sonucları hic hos olmayacak..Anlayıs karsılıklı olmak zorunda yoksa hangi evlilik tam anlamıyla yürür..Bende cok sinirliyim esimde öyleydi bazen hos görmeye susmaya calısyordum ama yok icim icimi yiyordu alıp kafasına birseyler vurmamak icin kendimi zor tutuyordum..Allah yardımcın olsun ins düzelir..Arkadasın dedigi gibi bitki caylarının azda olsa etkisi olur..

Böyle durumlarda çarenin o kişiyi idare etmek olduğunu kesinlikle düşünmüyorum. Siz idare edersiniz, ailesi idare eder, dostu eder... vs ama herkes idare etmez. O sinir, eşinize de çevresindekilere de zarar vermeye devam eder. Asıl çözüm eşinizin öfkesini kontrol altına almayı öğrenmesi. Bunun
yolu da profesyonel yardım almak.Çocuk yetiştirmek sabır işi derler. Bahsettiğiniz kadar sinirli bir insan o sabrı gösterebilir mi sizce? Ben olsam çocuk için beklerdim. Bu risk alınabilecek bir durum değil çünkü.

Doktora götürmek için baskı yapın.Alttan almayın ve sinirlendiği zaman oralı olmayın.Hakkınızda hayırlısı olsun.

Evde Huzur İçin Tesirli Bir Dua
Evinizde tüm aile bireyleri ile huzurlu yaşamak istiyorsanız bu duayı ve zikirleri uygulayın. ALLAH´ın izniyle bi süre içinde kendinizde farkı göreceksiniz.
Hergün 11 KEVSER SURESİ ve okuyun aşağıdaki zikirleride devamlı içinizden çekin.

KEVSER SURESİ
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIYM
İnna ağtayna kel kev ser.
fe salli li rabbike ven har.
İnne şanieke hüvel ebter.

Günlük çekeceğiniz zikir bu, çok tesirli bir zikir:
ESTAĞFİRULLAH ENNEHU KANE GAFFARA

YA CEBBAR

alıntı

öncelikle çocuk için bekleyin. çocuk sadece sevgi ile büyümez. büyük bir sabır ister.

önereceğim yöntem ne kadar etkili olur bilmiyorum ama denemekte fayda var.

kavga başladığı anda kamerayı çalıştırın. bu ceptel in kamerası olur, küçük el kamerası olur farketmez.

kavga bitip ertesi gün olduğunda çekilen görüntüleri beraber izleyin.

Back
X