Eşimle Sorunları Aşamıyoruz:((((Ne Yapmam Gerektiğini Hiç Bilmiyorum....

gettoist

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Ağustos 2010
80
0
86
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar

Eşimle uzun süre flört ettikten sonra 2 yıl önce evlendik.Ben yüksek mühendisim o ise ticaretle uğraşıyor.Nişanlılık dönemimizde işten ayrıldığım bir dönemde bana birlikte çalışmayı teklif etti.Kendi iş yeri vardı bende ona yardım edecektim.Çok makul geldi bu teklif 1,5 yıl boyunca böyle devam etti.Para kontrolü gelir-gider benim elimdeydi.Kendisi bu arada çok savruk bugün kazandığını bugün harcayan bir insan.Kendi ailesine de maddi olarak çok zararı dokunmuş zamanında bana kendileri anlatmıştı evlenmeden önce.Ben de saf saf ben onu kontrol ederim sanmıştım:((Velhasıl evlendik 2 ay sonra hamile kaldım.5 aylık hamileyken bana sen işe gelme demeye başladı halbuki ben çalışmak istiyordum.Bu sebepten dolayı çok sık kavga etmeye başladık ama anladım ki asıl derdi beni işten uzaklaştırıp paranın kontrolünü tekrar eline almakmış.Ben yanındayken istediği gibi para harcayamıyordu çünkü istediği gibi savuramıyordu.Neyse istediği oldu bir şekilde beni işten uzaklaştırdı.Bu arada doğum yaptım 6 aylık bir kızım var.İşe dönmek istediğimi söylüyorum kesinlikle kabul etmiyor nereden geldiğini bilmediğim paralar var.Sorduğumda ihtiyaçlar karşılanıyor ya sen ona bak gerisine karışma diyor sen bana hesap soramazsın diyor.Sürekli yalanlarını yakalıyorum kendisi de farkettiğinde onları örtmek için yine yalan söylüyor.Söylediği şeylere kesinlikle güvenmiyorum işleri iyi değilken bu paralar nerden geliyor kafayı yemek üzereyim artık.Bunun dışında param yok dediği zamanlarda yaptığı harcamalar var benden para da saklıyor yani.Halbuki ben 3-5 kuruş para biriktirelim bak bir çocucuğumuz var ne zaman ne olacağı belli olmaz diyorum sanki adama hakaret ediyorum para biriktirelim dediğim zaman adamın tüyleri diken diken oluyor.Her kavga ettiğimizde de sürekli bir bahane bulup eve geç geliyor geldiği gibi de yatıyor zaten.En büyük sorunumuz aslında ''biz''olamamak.Hala kendini bekar zannedip kimseye hesap vermeden yaşamak istemesi.Ailemizi ilgilendiren konularda tek başına karar veriyor çoğu şeyden benim sonradan haberim oluyor onları da kendi ailesinden öğreniyorum onlar söylüyor şöyle yapıcakmış böyle yapıcakmış diye.Bütün gün evde çocuğumla tek başımayım kafayı yemek üzereyim artık.

Ne yapmam lazım arkadaşlar bir akıl verin konuşmayı çok denedim defalarca konuştuk hiçbir şey değişmiyor:((

evliligin anlaminin ne oldugunu bilmiyor gibi esiniz
boyle biriyle yasamak zor
esinizin yola gelecek bir tarafi yok mu
vardir elbet o kadarmi kötü

Merhaba Arkadaşlar

Eşimle uzun süre flört ettikten sonra 2 yıl önce evlendik.Ben yüksek mühendisim o ise ticaretle uğraşıyor.Nişanlılık dönemimizde işten ayrıldığım bir dönemde bana birlikte çalışmayı teklif etti.Kendi iş yeri vardı bende ona yardım edecektim.Çok makul geldi bu teklif 1,5 yıl boyunca böyle devam etti.Para kontrolü gelir-gider benim elimdeydi.Kendisi bu arada çok savruk bugün kazandığını bugün harcayan bir insan.Kendi ailesine de maddi olarak çok zararı dokunmuş zamanında bana kendileri anlatmıştı evlenmeden önce.Ben de saf saf ben onu kontrol ederim sanmıştım:((Velhasıl evlendik 2 ay sonra hamile kaldım.5 aylık hamileyken bana sen işe gelme demeye başladı halbuki ben çalışmak istiyordum.Bu sebepten dolayı çok sık kavga etmeye başladık ama anladım ki asıl derdi beni işten uzaklaştırıp paranın kontrolünü tekrar eline almakmış.Ben yanındayken istediği gibi para harcayamıyordu çünkü istediği gibi savuramıyordu.Neyse istediği oldu bir şekilde beni işten uzaklaştırdı.Bu arada doğum yaptım 6 aylık bir kızım var.İşe dönmek istediğimi söylüyorum kesinlikle kabul etmiyor nereden geldiğini bilmediğim paralar var.Sorduğumda ihtiyaçlar karşılanıyor ya sen ona bak gerisine karışma diyor sen bana hesap soramazsın diyor.Sürekli yalanlarını yakalıyorum kendisi de farkettiğinde onları örtmek için yine yalan söylüyor.Söylediği şeylere kesinlikle güvenmiyorum işleri iyi değilken bu paralar nerden geliyor kafayı yemek üzereyim artık.Bunun dışında param yok dediği zamanlarda yaptığı harcamalar var benden para da saklıyor yani.Halbuki ben 3-5 kuruş para biriktirelim bak bir çocucuğumuz var ne zaman ne olacağı belli olmaz diyorum sanki adama hakaret ediyorum para biriktirelim dediğim zaman adamın tüyleri diken diken oluyor.Her kavga ettiğimizde de sürekli bir bahane bulup eve geç geliyor geldiği gibi de yatıyor zaten.En büyük sorunumuz aslında ''biz''olamamak.Hala kendini bekar zannedip kimseye hesap vermeden yaşamak istemesi.Ailemizi ilgilendiren konularda tek başına karar veriyor çoğu şeyden benim sonradan haberim oluyor onları da kendi ailesinden öğreniyorum onlar söylüyor şöyle yapıcakmış böyle yapıcakmış diye.Bütün gün evde çocuğumla tek başımayım kafayı yemek üzereyim artık.

Ne yapmam lazım arkadaşlar bir akıl verin konuşmayı çok denedim defalarca konuştuk hiçbir şey değişmiyor:((

madem senin onla çalışmanı istemiyor sonuçta mesleğini eline almışsın git kendine başka iş bul arkadaşım. sonrada bir sey derse kusura bakma sen gelme dedin, benimde evde canım sıkılıyordu, birşeyle ilgilenmem lazım sonuçta başka işe başladım de...Böylesine bu müstahaktır:41::41:

Güvensizlik ve yalan konularında yorum yapamıyacağım sonuçta yeni evli sayılırsın. Birde bebişin olmuş.Ben evli değilim o yüzden böyle bir durumda kalsam fevri kararlar alırım gibi geliyor.Ama sen sen ol çocuğunun boğazından helal olduğundan şüphe ediceğin lokma geçirme arkadaşım

canım bence bir işe başla ve kendi paranı kazan bi kenara koy. ne olur ne olmaz..

bu arada para savurmak derken nereye savurulur ki para gece hayatı, kumar, alkol vs. olmayınca para da savurulamaz gibi geliyo bana.

evliligin anlaminin ne oldugunu bilmiyor gibi esiniz
boyle biriyle yasamak zor
esinizin yola gelecek bir tarafi yok mu
vardir elbet o kadarmi kötü

Ona göre sorunlu olan benmişi peni psikoloğa göndericekmiş.

madem senin onla çalışmanı istemiyor sonuçta mesleğini eline almışsın git kendine başka iş bul arkadaşım. sonrada bir sey derse kusura bakma sen gelme dedin, benimde evde canım sıkılıyordu, birşeyle ilgilenmem lazım sonuçta başka işe başladım de...Böylesine bu müstahaktır:41::41:

Güvensizlik ve yalan konularında yorum yapamıyacağım sonuçta yeni evli sayılırsın. Birde bebişin olmuş.Ben evli değilim o yüzden böyle bir durumda kalsam fevri kararlar alırım gibi geliyor.Ama sen sen ol çocuğunun boğazından helal olduğundan şüphe ediceğin lokma geçirme arkadaşım

Haklısın ama çocuğum daha çok küçük bir taraftan onunla vakit geçirmek istiyorum bir taraftan çalışmak istiyorum eşimle çalışsam kendi işimiz sonuçta istediğim zaman evime gelebilirim.Öteki taraftan kreşe vermek için çok küçük hem kendi anneme hem kayınvalideme yakın oturuyorum ama benim annemler yılın yarısı memlekette kayınvalidem görümcemin çocuğuna bakıyor:((

canım bence bir işe başla ve kendi paranı kazan bi kenara koy. ne olur ne olmaz..

bu arada para savurmak derken nereye savurulur ki para gece hayatı, kumar, alkol vs. olmayınca para da savurulamaz gibi geliyo bana.

Parayı savurmasından kastım aylık 400-500 tl içki parası var zaten onun haricinde içmye gider bütün masanın hesabını öder sigarası olmayana sigara alır parası olan olmayan herkese yemeğini ısmarlar.En zengin kişi gelip abi param yok dese çıkarır bütün parasını verir vs...

cnm işin çok zor..

yalan ve güvensizlik bunlar zor konular..yorum yapamıyorum...

konuştum olmuyor diorsun..bence deişmez bu böle gider..

zaten erkeklerin en büyük sorunu biz olamamak... maalesef..

ALLAH yardımcın olsun cnm.. seni çok ii anlıyorum :(

vallahi işin zor ne diyeceğim bilemedim allah yardımcın olsun..ama en doğrusu cocuk bıraz büyüyünce başka bir işe girmeniz,yada anneniz biraz fedakarlık gösterip cocuga baksınlar canım sonucta suan aynı sehırdesınız.gün gelecek cocuk büyüyecek sizdede bu koca olduktan sonra işsiz geçen günlerinize yanacaksınız.umarım herşey yoluna girer

eşinizin kumar problemi olabilir ve bu sebepten gelen paraları açıklayamıyor olabilir mi acaba?
bence de iş bulmanız ve çalışıp kendi ayaklarınızın üzerinde durarak bu arada eşinize çok fazlaca sarmamanız önemli, uzun vadede de olsa bunu yapabilmeyi düşünmeslisiniz, bu arada ilerde eşinizin kendi başına sardığı çok başka dertler olursa ilerde siz de güçlü olursunuz, bence bırakın ne yapıyorsa yapsın, sonuçta evine gelip,saygılı olup bebeğine güzel babalık yapıyorsa erkeklerde çok çok müthiş insani ve ailesel beceriler aramak bence pek doğru değil,bu sadece kadınları yıpratıyor diye düşünüyorum.
Bence siz onu çaktırmadan sessizce takip edin, ne bileyim ceplerine bakın, fişlerine bakın, telefonda konuşurken kulak misafiri olun takibi bırakmayın (ki çok beterinden bir durum olmasın) ama asla bunu yaptığınızı veya duyduklarınızı şahit olduklarınızı veya harcadıklarını onunla paylaşmayın ona hissettirmeyin derim.

canım işin çok zor.evlilikte ''biz'' olabilmek çok önemli.sabırla eşine anlatmaya çalışsan.hiç fayda etmez mi?:50:

canım bendearkadaslara katılıyorum hissettirme bi sorun varsa ve seninle konusmaya yanasmıyorsa hissettırmeden takıp et baktın olmuyo güzelce konus aılen söz konusu çünkü allah yardımcın olsun canım benım

bence de başka iş bul. ne güzel mesleğinde var. o da napıyorsa yapsın. savurgan gelmiş savurgan gider değişmez..boşuna konuşup yıpranma...eve yetecek akdar para getirsin de gerisini napıyorsa yapsın. sen de elini sıkı tut. işe gir para biriktir. çünkü nerden geldiği belli olmayan paralar var diyorsun...böyle paralar genelde geldiği gibi gider...
eşin değişmez bak ailesi bile farkında

Back
X