• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eşimle sorunlarım hakkında bana bir akıl verin

asraasra

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2010
26
0
36
İzmir
selam arkadaşlar,5 yıllık evliyim 3 yaşında oğlum var..biz görücü usulüyle kısa bir sürede evlendik aşk hiç bir zaman olmadı sevgi ve saygı vardı..eşimin kötü bir alışkanlığı yok fakat bir birimizi tamamlamıyoruz sürekli tartışma halindeyiz..evin hiç bir işini üstlenmiyor her şey benim üstümde düşünün sabah kalkar ekmeği alır kahvaltıyı hazırlar bin ricayla kalkar ,akşam işten gelir yemekten sonra uyur sonra kalkar tv bakar biz oğlanla yatarız o oturur..hiç bir işe elini sürmez bende çalışan insanım hatta bazı cumartesi günleri bile çalışıyorum fakat o beni makina gibi görüyor...bu arada eşime karşı cinsel isteksizliğim var o buna aldırış etmiyor hep istiyor buda bana daha itici geliyor...açıkcası çok bunaldım mutlu değilim bu şekilde ömrüm nasıl geçecek bilmiyorum..çok karışık yazdım kusura bakmayın..

eger boyle giderse bosanmayi dusunuyorum diye bir fikriniz varsa, ve kararliysaniz alin karsiniza konusun. ya degiseceksin caba gostericeksin ya da biticek deyin. yok bosanamam diyorsaniz hic blof yapmaya gerek yok. kaybedecek bir seyi olmadan da kocaniz degismez. o zaman tek yapacaginiz evin islerini yapmamak, kendinize zaman ayirmak her buyurdugunda cinsellikle onu doyurmamak. kisaca kendi keyfinize bakicaksiniz, kendiniz mutlu olmasaniz da ona da istedigini vermiyceksiniz. bakin yazdikca ne kadar beyhude geliyor bana su soylediklerim. bence en iyisi bosanmayi goze alip isteklerinizi belirtmek. duzelirse ne ala, duzelmezse de herkes kendi yoluna...

canım gayet sade anlatmışsın ama senin hayatın karışık...
eşini seviyormusun bi kere ve sevginden eminmisin?
sonuçta çocuğunuz var birbirinize karşı saygınızı asla yitirmeyin..
eşinle konuş bu sorunlarını seni anlicaktır evliliğinizi daha çekilir hale nasıl getiririm ona bir bak istersen
farklı metodlar deneyin..mutlu olmak için birbirimizi nasıl anlamamız gerek nasıl davranışlar sergilemeliyiz die düşünüp evliliğinizi keyifli bi hale getirmeye çalışın..
sen ne düşünüyosun

Monotona baglamissin hayatini iyice bunaliyorsun biraz kendine vakit ayir izinli oldugun bi gün sen cocugu al parka sinemaya v.s git de o günü kendine ayir kuaföre ne bilim alisverise falan cik kendin icin.icinden gelmese bile yap kendini daha iyi hissedersin yatak mevzusundada istemedigin zaman acik acik söyle zaten cok yorgunum sende hic yardimci olmuyosun de ,cocogunuzuda alin 3ünüz beraber biraz disarda takilin sürekli is-ev bunaltir insani,iletisim kurmayi deneyin bunlara ragmen bisey degismiyosa o zaman adam akilli karsina al konus böyle nereye kadar gidecek diye umarim iyi haberlerini duyariz canim bol sans...

Anladığım kadarıyla paylaştığınız hiç bir şey yok,çocuğunuz var o da mecburiyetten olmuş gibi.Eşiniz kendine bir hayat arkadaşı değilde,ihtiyaçlarını karşılayacak bir hizmetçi seçmiş.Kusura bakmayın yazdıklarınızdan anladığım bu.
Konuşarak isteklerinizi belirtip,bir insan olduğunuzu anlatın ona,birlikte çeşitli aktiviteler yapın..
Bence size işlerde yardımcı olmasından çok birlikte paylaşacağınız ortamlar ve sıcaklık,yakınlık olmasını bekleyin.Gerisi zaten sizin istediğiniz gibi gelir.

açıkcası boşanma işini dün dile getirdim bu şekilde mutlu olmadığımı beraber aile terapistine gidelim dedim o da bana iyi bir pskiyatrist var seni oraya götüreyim dedi...sorunun kendinde olduğunu kabullenmiyor oğlumu kreşe o bırakıyor ve akşamları o alıyor cumartesileride öğlene kadar bakıyor bu onun için işmiş bakıcılıkmış bense babalık görevi olduğunu söylüyorum bunun için bile taktir bekliyor...etrafımızdan örnek veriyorum ben böyleyim diyor..bu şekilde yetiştim diyor..her yolu kapatıyor ...

canım o zaman psikiyatrisi kabul et..fakat psikiyatrise sorununuzu belirt..
eşinizi de görüşmeye alır..
eşin senin için görüştüğünü düşünür..böyle bir fayda olabilir belki de..

selam arkadaşlar,5 yıllık evliyim 3 yaşında oğlum var..biz görücü usulüyle kısa bir sürede evlendik aşk hiç bir zaman olmadı sevgi ve saygı vardı..eşimin kötü bir alışkanlığı yok fakat bir birimizi tamamlamıyoruz sürekli tartışma halindeyiz..evin hiç bir işini üstlenmiyor her şey benim üstümde düşünün sabah kalkar ekmeği alır kahvaltıyı hazırlar bin ricayla kalkar ,akşam işten gelir yemekten sonra uyur sonra kalkar tv bakar biz oğlanla yatarız o oturur..hiç bir işe elini sürmez bende çalışan insanım hatta bazı cumartesi günleri bile çalışıyorum fakat o beni makina gibi görüyor...bu arada eşime karşı cinsel isteksizliğim var o buna aldırış etmiyor hep istiyor buda bana daha itici geliyor...açıkcası çok bunaldım mutlu değilim bu şekilde ömrüm nasıl geçecek bilmiyorum..çok karışık yazdım kusura bakmayın..
anlıyorum canım çoğu evli bayan aynı sıkınıtıyı yaşıyor..erkekler böyle kadınlardan daha benciller yapacak çok fazla bişi yok nacizane tavsiyelerim
bi evlilik danışmanına gidebilriisniz
sorunları tatlı dille konuşma yoluna gidebilriisniz
eşinizi değiştiemek yerine kendini değiştirmeye çabalayabilriisn
hayatına renk katacak hobilerle uğraşabilirisn seni mutlu edecek kendini daha iyi hissettirecek
cinsellik probleminzi hafife almayın belkide tüm sorunların kaynağı odur...cinselliklik bi evlilikte çok büyük önem taşıor
boşanmayı düşünmeden önce karşılıklı çaba sarfetmek lazım ve ben şuna çok inanıyorum hiç bişi tek taraflı diildir eşinizin sizi memnun etmeyen tarafları olduğu gibi eşinzide sizden çok memnun olmayabilir...eşinizi tenkit ederken önce iyi bir özelliğini dile getirin...mesela evet cumartesi günleri çocuğumuzla ilgileniorsun ALLAH razı olsun ama şunları şunlarıda yapsan beni çok mutlu eder yükümü hafifletirsin gibi...

cumartesi bakıyor olması çok iyi, onun dışındaki herşey benim durumumla benzerlik gösteriyor...
ben eşimden yardım istediğimde de "sana yardım edersem sen napıcaksın evde" diyor...benim eşim esnaf, işyerinde elmanlarına emretmeye alışmış evde de aynı hakimiyeti kurmak istediği için çatışıyoruz biz de.
içinden gelmeden yaptığında da oflayarak puflayarak iş yapıyor bu erkek milleti, yine yardımcı olduğu için sevinemiyosun...valla bizimki 8 yıldır değişmedi, barışmalarımızdan sonra kısa aralıklarla iyi oldu ama sonra yine özüne döndü...

bir ömür çocuk için bile olsa böyle geçmez asraasra!!!
kimseye hizmetçilik yapmak için yetiştirmedi seni annen-baban.
çok net tavrını koy kocana-evliliğimden memnun değilim; böyle devam edersen tek başıma yaşamayı değerlendireceğim demelisin.
yok dikkate almıyor-kendine çeki düzen vermiyorsa....o zaman daha ciddi çözümler düşünmek zorundasın

valla işin çok zor, ailesinden öyle gördüyse daha da zor, bence evde iş paylaşımını karara bağlayın
hiç her işe yetecem diye kendini paralama... olmadı en azından kendi işini kendi yapsın mesela kendi ütüsünü kendi yapsın...
yine olmadı eve kadın al, ücretini eşin kendi eliyle ödesin bi süre sonra canı acımaya başlayabilir o paraya...
yine olmadı sal elzem olmayan işleri, kendi rahatsız olup kalkar yapar belki
çok gıcık oluyorum bencil erkeklere ya, ne sanıyolar kadınları terminatör falan mı, kimi kadın yeter kimisi yetemez, yetemeyende eleştirilmemeli bence, herkes süper kadın olcak diye bişey yok
ayrıca bunca iş yüküyle tabii ki, isteksiz olursun ve buna rağmen eşin gayette istekli, bencilin önde gideni yani...
:36:

sen nasıl olsa evde hizmetçisisin oflasan da puflasan da yine herşeyi yapmak zorundasın. radikal adımlar at... senin hizmetçi olmadığını, kendisinin de evde kral olmadığını farkettir..

arkadaşım bence eşinle sakin sakin konuş boşanmak öyle kolay değil...iş yapmıyor diye koca mı boşanır valla benimki yapmaya calışıyor ben istemiyorum erkeğin temizliği ne kadar olur ki?
asıl problem cinsellik bence ülkemizde şiddetli geçimsizlik diye biten evliliklerin çoğunun sebebi cinsellikmiş istatistiklere göre..
cinsel hayatınızı konuşun karşılıklı baştan aşk olmadı demen biraz işi zorluyor...ama seviyorum diyor musun kocanı bu önemli...seviyorsan devam et yola açıkça konuş...romantik ortamı sen kendin yarat sonucta kadınlar mutlu oluyor böyle seylerden kendin için yap..

tüm bekarlar boşa demiş bi evlenseler de görsek:))
sevgili arkadaşım ilk mesajında erkek zaten temizlik yapmasın erkeğin yaptığı temizlikten ne olcak ki demişsin önce buna katılmadığımı yazmak istiyorum. sanki kadınlar analarının karnında mı öğreniyor ütüyü,bulaşığı, lavabo küvet ovalamayı, kek çırpıp, fasülye pilaki yamayı... erkek egemen bi dünyada bu roller kadınlara dayatılıyor. erkeklere ise paşa gibi oturup tv karşısında bacak bacak üstüne atarak popo yanaklarını karılarına çevirip çay kahve servisi beklemeyi öğretiyor aynı sistem. sizin eğitimci olduğunuz yazıyor belli ki iş yaşamından gelen bir kadınsınız. muhakkak beyiniz de çalışıyordur. şimdi ikinizde işten eve geldiğinizde sırf sizin ayrıca o evin temizlik-yemek gibi ev idaresinden de sorumlu olmanız haksızlık değil mi?? tabii ki size ve sizin şahsınızda tüm çalışan kadınlara haksızlık. bu haksızlığı erkek ne anlarmış canım diye meşrulaştırmak kadınların toplumsal yaşamda geri pozisyonunu pekiştiriyor. öncelikle bunu belirtmek isterim
ikincileyin, asraasra'ya sen kimsenin hizmetçisi değilsin dedik diye bizi eleştirmiş ve bekarlar için konuşması kolay demişsin daha da ileri gidip bi evlenseler de görsek diye eklemişsin.
ben evlendim 2 yıl önce de boşandım...neyi görmek istiyorsun anlamadım. ne evliyken ne de şimdi farklı düşünmüyorum bu konularda. bu kadınların medeni durumlarına göre değişecek bişey değil dünyayı ve kendilerini kavrayış biçimlerine göre ayrılan bir konu...
sevggilerimle

siz kararlı olsanız değişir diye düşünüyorum
biraz yumuşak oldumu
böyle bir erkek kendi çizgisinden şaşmaz

çalışan bir bayan olarak eşinden yardım beklemen çok normal ama eşin ailesinden bunu öğrenmemişse farklı yetişmişse böyle erkeği değiştirmek de çok zor maalesef:50:
bende de var böyle bir tip.9 yıldır didişiyoruz bu konularda hala aynı diyebilirim.:22:
ben ev hanımıyım bir şekilde idare ediyorum ama sen çalışıyorsun
eşinle kararlı bir şekilde konuş canım ne kadar zorlandığını iyice anlasın

Back
X