Esimle surekli küsmemiz

Myloves

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2020
87
133
13
33
Gerçekten artık yoruldum.Yeni evliyiz ,hamileyim.Bir küsüp bir barismaktan yoruldum. Artık tartışmalarımızda saygı falan kalmadi.Dün yine fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden tartıştık hemen küstü eşim bi güzel odasını ayırdı.Bugun de iftarı hazırladım yemedi .Kendine gidip çay koydu kahvaltilik yedi.Az önce de sahur hazırladım kalkmıyorum falan dedi bende sinirlendim odanın kapısını bütün gücümle kapattım. Yarında iftar falan hazırlamayı düşünmüyorum. Kavgada da bizim ailede senin saçmalıklarını anlayabilecek tek bir insan yok benimle konuşma bilmem ne diye bayağı yüklendi. Bende ona bağırıp cagirdim . Neden böyle oluyoruz bilmiyorum .Seçilirken ,nisanliykengozumun içine bakardı kırmamak için.Ama şuan evlendikten sonra degisti

Gerçekten artık yoruldum.Yeni evliyiz ,hamileyim.Bir küsüp bir barismaktan yoruldum. Artık tartışmalarımızda saygı falan kalmadi.Dün yine fındık kabuğunu doldurmayacak sebeplerden tartıştık hemen küstü eşim bi güzel odasını ayırdı.Bugun de iftarı hazırladım yemedi .Kendine gidip çay koydu kahvaltilik yedi.Az önce de sahur hazırladım kalkmıyorum falan dedi bende sinirlendim odanın kapısını bütün gücümle kapattım. Yarında iftar falan hazırlamayı düşünmüyorum. Kavgada da bizim ailede senin saçmalıklarını anlayabilecek tek bir insan yok benimle konuşma bilmem ne diye bayağı yüklendi. Bende ona bağırıp cagirdim . Neden böyle oluyoruz bilmiyorum .Seçilirken ,nisanliykengozumun içine bakardı kırmamak için.Ama şuan evlendikten sonra degisti
Her evlilik aynı başlıyor maalesef 🤦🏻‍♀️ Evliliğin ilk bir yılı zor geçiyor genelde. İki taraflı düşünmek gerekirse evleriniz değişti odanız değişti yatağınız değişti.. insan hemen alışamıyor doğal olarak stresli geçiyor ve birbirinize sarıyorsunuz. Hiç takılma geçecek bu günler biraz zamana ihtiyacınız var karşılıklı. İnşallah bir an önce biter bu sorunlar üzme kendini bebeğini düşün 🤗

Üzüldüm sizin adınıza bırakın yapmak istediğini yapsın üstüne düşmeyin fazla kendinizi üzmeyin hamilesiniz iyi değil üzüntü sıtres çok zor günlerden geçiyoruz sıtres diz boyu zaten inşallah geçer bian önce

Eşler arası doğru iletişim kuramama gibi geliyor bana. Fındık kabuğunu doldurmayan şeyler diyorsun. Belki eşin için öyle değil. O seni sen onu anlamaya çalışın. Saygının gitmesi evlilikte çok büyük bir problem.

Genel olarak sorı sor mesela senin saçmalıkların dediğinin ne olduğınu öğrenmeye çalış.

Ve sakin ol canım sahura kalkmadıysa kalkmasın kapı çarpmaya gerek yok.

Doğru iletişim öncelikli ama problemin kaynağı ne bulamazsanız sürer gider.

İlk senelerde böyle olması çok normal. Ama sizde biraz alttan alın sizde küsmeyin
İki taraf küsünce olmaz bu iş
Böylesi bir ortamda çocuk neden yaptınız bunu anlamadım

Küsüp trip atan adam da ne bileyim:110::110:

üzüldüm size, kolay gelsin, bence küsmenin size bir faydası olmayacağı hakkında net konuşun, senin ailen benim ailem laflarını bir kenara kaldırın. Siz ikiniz hatta Artık üçünüz bir ailesiniz, bir çocuk yetiştireceksiniz artık çocuk gibiküsmeyin.

zamanla düzelir umarım.

Konusyorum yine aynı 2 gün sona tekrar basa sarıyoruz saçma sapan. Iletisimimiz dediginiz gibi koptu.Ama cani bu şekilde davranmak istiyorsa bende aynı şekilde davrancm. Şimdi uyandim sahurda hazirladiklarimi yemiş illa sert mi yapmam gerekiyordu anlamıyorum. Zaten evde kala kala da bunalıma girdim tek aktivitemtv izlemek uyumak yemek yapmak 😔

Evlilik her insanı değiştirir kimini çok kimini az. Evliliğin başlarında böyle olması çok çok normal. İnsan çok şey öğreniyor bu süreçte 😊 çok uzun süren bir birlikteliğim vardı. Evlendiğimizde her şey çok güzel olacak çünkü birbirimizi tanıyoruz diyordum, kavgasız gürültüsüz tripsiz geçmedi 🙈😂 şimdi baktığımda hep canımı sıkmışım amaaaan ne gerek var diyorum şimdi. Evlilik insanları törpülüyor. Önceden her söylediğine bir cevap verme isteğimi asla bastıramazdım şimdi tartışırken bile konuşuyor konuşuyor 5 dakika sonra hiçbir şey olmamış gibi 😂 canını çok sıkma, üzme kendini. Hiiiç yoklamış gibi yapınca vazgeçiyorlar 🤭😁

Aslında eşiniz değişmedi ôyleydi insan nişanlıyken her şey toz pembe oluyor gerçekleri gôremiyoruz aynı yastıkta yatınca biri birini tanıyor şuan biri birinizi daha iyi tanıma süreci biri birinize karşï daha sakin bir şekilde konuşursanız herşey düzelir

Bizde böyleydik yeni evlilikte oluyor evleneli 9.yılımız bitti bende birgün bir arkadaşıma aynı senin söylediklerini söyledim ve artık bıktım dedim arkadşım bekardı ama bilgili bir insandı sen eşinin nasıl davranmasını istiyorsan oo şekilde yaklaş dedi sen ne kadar güzel davranırsan o vazgeçer bu tavırlarından dedi benim eşim de sürekli küserdi arkadaşimin dediği gibi yaptım aynen dediği gibi oldu

Benim dikkatimi bizim ailede senin saçmalıklarını kimse anlamıyor gibi bir konuşma yapmış sanırım eşiniz genelde aranızdaki olayları anlatıyor falan mı kide insanlar senin saçmalıklarını biliyor öncelikle hamileymişsin Allah analı babalı büyütsün burda hassas döneminde olan sensin ve senin saçmalıklarını ailesidr kendiside katlanmak zorunda eşini kendi halinr bırak üstüne düşme erkeklerin üstüne gittikçe bizim kymetimizi anlamaları zorlaşıyor sen uzatan taraf olma her zamanki rutine devam iftarınıda hazırla sahuruda emin ol insan küsmeye barışmayada alışıyor boşver takma eşinin aileside sizde alışamıyosuznuz ilk yıllarda sen eşine süprizler yapıo kendine bağlamaya bak başkalarının senin saçmalıklarınla eşini dolduruşagetirmesine izin verme kimlerdrn şüphrleniyorsan eşinr yapış ve oblarla yanlız bırakma derim brn sorun bu olabilir

Benim dikkatimi bizim ailede senin saçmalıklarını kimse anlamıyor gibi bir konuşma yapmış sanırım eşiniz genelde aranızdaki olayları anlatıyor falan mı kide insanlar senin saçmalıklarını biliyor öncelikle hamileymişsin Allah analı babalı büyütsün burda hassas döneminde olan sensin ve senin saçmalıklarını ailesidr kendiside katlanmak zorunda eşini kendi halinr bırak üstüne düşme erkeklerin üstüne gittikçe bizim kymetimizi anlamaları zorlaşıyor sen uzatan taraf olma her zamanki rutine devam iftarınıda hazırla sahuruda emin ol insan küsmeye barışmayada alışıyor boşver takma eşinin aileside sizde alışamıyosuznuz ilk yıllarda sen eşine süprizler yapıo kendine bağlamaya bak başkalarının senin saçmalıklarınla eşini dolduruşagetirmesine izin verme kimlerdrn şüphrleniyorsan eşinr yapış ve oblarla yanlız bırakma derim brn sorun bu olabilir
Çok haklısınız gidip barıştım zaten , ailesinede fırsat vermeye gerek yok dediginiz gibi

Evliliğin ilk 1 2 senesi böyle şeyler olır. Ama seninkini dize getireceksen. Bugün sende kendine hazırla ye. Al tabağını odana git. Ona teklif etme. İlla soracak illa sokulacak. O zaman da soğuk dur. Anlar o sen hiç yüz verme

Canım bizde yenı evlıyız bır sene bıle olmadı. Bır bebegımız var 1 buçuk aylık.. Bızde boyleydık helekı ben Cok asiydim bıde oda ınat bende.. hamile iken yasadıgımız sorunları dusundugumde haklı oldugum yanlar olsada cidden adamın canını gereksız fazlasıyla okumusum dıyorum sımdı. Ama soyleki hamilelik gercekten hormonsal olarak degıskenlık ıcerdiği ıcın Cok stresli oluyoruz. Onun bana soylediği birseye Cok sınırlenıyordum mesela ama anneme felan soyledıgımde kendı annem olmasına ragmen haksız gorurdu benı. Ben sımdı sımdı anlıyorum. Ama benımkı gercekten hormonsaldı lohusalık ta bıraz sıkıntılı gectı ama suan gercekten ıyıyız masallah diyeyım. hamıleyken bosanmayı dusundugum sebepleri suan dusundugumde sacmalamısım dıyorm sabret.. Guzelce konus.. Kucuk seyler ise zaten cozulur. Rabbım buyuk dertler vermesin...

Erkeklerin geneli öyle sanırsam. Evlendikten sonra değişme değil biz o dönemde biraz cahillik acemilikle fark edemiyoruz aşk mantıktan daha baskın geliyor. Evlenince mantık daha üstün geliyor ki gerçek yüzlerini görüyoruz. Evliliğin başında Bi alışma süresi var eminim 2-3 yıl kadar da sürüyor. Bi kere araya küslük girince artık her şey göze batar hale geliyor. O yüzden biraz sabır sakın sen eşine uyma bebeğini düşün o sertse sen yumuşak ol o yanlışsa sen doğru ol. Alttan al biraz, sonunda aranız düzelince dekii? o gün bu şekilde yaptığın beni çok üzdü. Bi sorun varsa konuşalım bu şekilde yıpratmayalım birbirimizi falan de

Back
X