Eşimle sürekli münakaşa etmekten bıktım, akıl verin lutfen

arwen85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2009
500
19
98
39
Ankara
13aylik evliyim ve 3 aylık oğlum var ama ne hamilelik ne dogum sonrası rahat ettim.o kadar bencil ve ben merkezci bir esim varki.evliliğimizin basından beri herseye karışması herseye laf söylemesi beni tüketti.bende ne zaman bana bağırsa susup bekleyip kavganın sonunda boşanmak istediğimi anlasamadigimi söylerdim.evliliğimizin beşinci ayından beri sürekli asalamalar psikolojik ve fiziksel saldırılara ağır hakaretlere maruz kaldım.ne anneliğim kaldı ne kadınlığım her şeyime laf soyluyo küfür ediyo biraz yorulsam uykusuz kalsam sen annemisin ki diyo sürekli psikolojik baskı yanında da şiddet.asla hatasını kabul etmiyor herseyi o biliyor en bilgili o en dogruyu bilen o.dediğini yapmadığım zaman inat ası oluyorum.bıktım senden hayatımı mahvettin diyo.artık çıkar yol bulamadım bir akıl verin deliricem yoksa.sürekli bana bir güvensizliği var sanki onu aldaticakmisim gibi bir izlenim birakiyo.bekarligimi özlediğimi dusunuyo evlilik sana zor geldi sen gençliğini yasamak istiyorsun tabi gencsin güzelsin hayatın kaydı dımı diyo.artık takatim kalmadı evde sürekli gergin ne zaman neye karışacak neye kuzudan diye bekliyorum.oğlum biraz ağlasa hemen kiziyo yeri geliyor vuruyo.ne olur bir akıl verin ne yapmalıyım artık dayanamıyorum hiç nefret ediyorum ondan.bosanamam çalışmıyorum okuyorum edebiyat öğretmenliği ikinci siniftayim. Ekonomik gücüm yok ne olur bir akıl verin

Ekonomik gucunuz yoksa aileniz Size destek olmazmi
hepsini gectim isin icinde siddet var hemde cocugunuza bile
bunu kendinize de cocugunuzada yapmayin
bu hakaretlere ve siddete neden ses cikarmiyorsunuz ayrica neden hemen cocuk yaptiniz aceleniz neydi

eee arkadaşım bu şekilde sen ve oğlun nasıl yaşayacaksın ?nasıl sağlıklı bir çocuk büyüteceksin?sen bu adamla zorlamı evlendi,ha evlendin bide okulun bitmeden neden çocuk yaptın?ailenle görüşüyorsan ailene herşeyi anlat sana destek çıksınlar bu şekilde evlilik yürümez..bide sanırım eşin senden yaşça büyük kaç yaşında kendine güvenmediği için sana güvenmiyor

bak cok uzuldumm.. sinirlerin geriliyor kendi kendini yiyorsundur. evli diilim ama sonucta bayanim/ anlatigina gore pekte mutlu syilmazsin/ uyum sagla desem o zaman yipranir kendin olmaktan cikarsin. birde okuyorsun . ya azcik ayri kalin ikinizin kafasida bir dinlensin ozleyin birbirinizi. bosanmak zordur ama mutsuzlukla yasamak ondn daha zordur. hm calismiorsun ama cocugun oldugu icin nafakada vermek zorunda. illa para vermicek die bakma hem paradan onemlisi senin durumun sagligin ......

ah be canım, vallahi söyleye söyleye hepimizin dilinde tüy bitti. evliliğin ilk ayından , üstelikte hala öğrenciyken çocuk niye.
evet olan olmuş artık ama en azından bunu okuyanlar için söylemiş olalım...
söylediklerin bana pek bekle zaman geçince düzelir denecek şeyler gibi gelmedi ama bu da bi ihtimal tabi..
ailen ayrılırsan desteklemez mi? çalışmıyorum demişsin ama bi kaç sene sonra hayırlısıyla okulun bitince işini de alırsın eline, sonra sen destek olursun ailene.
e zaten ayrılırsan iyi kötü bi nafaka da verecek eşin..

Son düzenleme:
şimdi olmasa bile,dayanabildiğiniz kadar dayanıcak ama pes ediceksinizdir sonunda..
böyle bir insanla yaşlanıcanızı hayal edebiliyo musun??
böyle ömür geçer mi,diken üstünde hep tedirgin..
şiddet uygulayan biri,3 aylık bebeğe bile!
Allah yardım etsin size inşallah arkadaşım,güçlü olun..
ya rest çekin son şans verin,ya.................................

3 aylık çocuğunuza el kaldıran adamla nasıl hala aynı evde kalabiliyorsunuz merak ettim?
Herşeyi geçiyorum bakın ama sizinçocuğunuza el bile kaldıran adamı kapının önüne koymanız lazım kusura bakmayın.
Böyle bir şey olabilir mi?Kim ki o benim çocuğuma vuracak bağıracak.
Benim eşim kızıma hık dese gözlerinin içine bakıyorum anında onu ben taşıdım 9 ay kimse bağıramaz bırakın vurmayı.
Kendinizi toparlayın hemen bırakın adam olacak o hayvanı.

arkadasım durumuna cok uzuldum bu evlılıklerın ılk yıllarını ıyı gecıren vrmıdır acaba gercekten varsa kultluyorum allah daım etsın
yalnız canım benım madem ılk 5 aydan sonr kotu gıttı hersey ne dıye bebek dusundun kı madem hamılesın sabret bıraz
duzelır umarım bu adamlar sırf egolarını tatmın etmeye calısıyo galıba hep ben bılırım hep benım dedıgım dogru falan
evlenene kadar gostermıyolar o öcu hallerını ımzayı atınca bıtıyo ıs
ama sen sabret bak bebek olunca duzelır hersey farklı bı boyut gelır hayatınıza umarım...

Hayır yanlış anlaşıldım oğlumuza vurmuyo bana vuruyo oğlumuz ağlayincaa ona vurmuyoo ona vuramaz zatennnnnnn 12yAs var aramızda yas farkı belli oluyor ama

Evliliğinizin elle tutulur bir tarafı kalmamış ki.
Çocuğuna bile böyle saldıracak birinden ne beklenir ki.
Eşinizin ciddi psikolojik sıkıntıları var belli ki.
Kendinize de ,evladınıza da yazık etmeyin.

pardon ama 5 aylık evlıyken başlamış sorunlarınız ve siz boşanmak ıstedıgınızı soylemıssınız her sferınde ve duzelme olmamış .. boyle bır evlılıge neden cocuk yaparsınız ya cahıl dıycem degılsınız bellıkı ..

ne gunahı var şimdi o cucugun huzursuz , yıkık dokuk sorunlu anne baba ıle hayata başlamaya ?
ayrılsan cocugun babasız her daım yarım sorunlu bır hayat yasıycak ..
ayrılmasan ee bu cocuk buyuycek yıne sorunlu gergın mutsuz bır evde buyuycek ..

anlıyamıyorum ben bu evlenıp mutsuz oldugu halde cocuk yapan ınsanları .
Eşini pskloğa götür , ıkınızde uzman destegı alın bellıkı eşinin komplexlerı ve aşağılık duygusu var bunuda senı bastırarak sındırerek gıdermeye calısıyor tabı boyle bır adamı psk.gıtmeye nasıl ıkna edersın bılemıyorum ama ..

Boşanamam diyince 13 ayı biran 13 yıl olarak gördüğümü sandım.
Bir yıldır evlisiniz neredeyse .
Evliliğinizin başından beri süre gelen hakaret,incitme,yeri yeri küfür,saldırganlık var.
Buna daha fazla ne kadar dayanabilirsiniz.Buna karar verecek olan sizsiniz.
Boşanamam diyorsanız eşinizi tedavi ettirmeniz gerekecek korkarım ki...

madem boşanmayı düşünmüyorsun o zaman eşinle psikiyatra gidin.belki bir faydası olur canım
ama şu bi gerçek ki böyle bir bir ömür geçmez:50:
eşininde zamanla olgunlaşacağını sanmıyorum.zaten olgunlaşsa bile sen çok yıpranırsın
ya ayrılmayı göze alacaksın yada bir uzman desteği alacaksınız
umarım eşin bunu kabul eder

gülüm bu hayatı yaşayan sensin biz sana anca iki şey söleriz ya okulun bitene kadar katlan yada bırak git sölenecek başka bişi yok çünkü evlenmekte çocuk yapmakta büyük bir ihtimalle senin kararındı evlendiyin kişide senden biraz büyük olma avantajını kullanarak seni böylelikle kıskacına almış anladım kadarıyla kendi ailen tarafındanda bir beklentin yok ben senin yerinde olsam eşimin ailesiyle konuşurum bu durumu onlardan bir yardım isterim eyer onlar seni bir şekilde korumalarına alırlarsa eşin bu kadar ileri gidemez sanırım birazda kıskançlık var olan olmuş birkeren ne den bukadar erken evlendin bide çocuk yaptın demenin bir anlamı yok vbence doğru olanı bir şekilde büyüklerden yardım istemek

eşiniz kesinlikle aşağılık kompleksine sahip birisi.Sizi kendinden daha üstün gördüğü için,bunu bastırmak adına sizi aşağlayıp,hırpalıyor.Eğer size destek olacak bir aileniz varsa boşayın gitsin,öyle bi adamdan koca olmaz,babada olmaz. Zaten boşandığınızda çocuk için nafaka vermek zorunda.Hiç birşey sizin ve bebeğinizin huzurundan daha önemli değil. Boşanma konusunda ciddi olduğunuzu gösterin bence

Gerçekten bende şaşırdım. yeni evlisin problemlerin var ünv.öğrencisisin ve de bebek düşünmüşsün.önce okulunu bitirip mesleğini eline alsaydın.sana şunu söyleyeyim küfür ve hakaret fiziksel şiddetten daha çok yaralıyo insanı ve bir kere başladı mı devamı geliyo malesef...
Umarım sorunlarını çözebilirsin.

Böyle bir adamla kendi isteğinizle hem de okurken evlenmeyi ve böyle bir adamdan çocuk yapmayı tamamen kendi iradenizle mi istediniz? Eğer öyleyse söyleyecek söz bulamıyorum cidden. :53:

Sizden 12 yas büyük olan birinin zamanla olgunlasacagini düsünmüyorsunuz degilmi?

üstelik tartismalarinizdan sonra bosanmak istediginizi söylediginiz halde degismeyen biriyle bi ömür gecermi?

Kendinden gücsüz kadina sürekli psikolojik-fiziksel siddet uygulayan adam bence kusura bakmayin ama RUH HASTASIDIR.

anne olarak düsünün cocugunuzu böyle bi ortamda saglikli bir birey olarak yetistirmeniz mümkün degil,esinizin tedavi olmasi sart ama bence o buna yanasacak gibi degil,nefret ediyorum demissiniz sizde sevgiside kalmamis belli,ailenizin destegini almaniz sart gibi...

Koca ve baba olamiycak erkekler evlenmesin kardesim,baskalarinin hayatinida zehir etmesinler:47:

Ailenizden yardım isteyin muhakkak, sizi kimsesiz ve çaresiz görüyor anladığım kadarıyla. Her kavganın ardından boşanmak istediğinizi söyleyip evliliğe devam ettiğiniz için söyledikleriniz inandırıcılığını yitirmiş ne yazık ki.
Nedeni nedir bilmem belki dolduruşa geliyor , belki stres yüzünden size patlıyor , şiddet ; yaşadığı sorunla başa çıkamayan kişinin gösterdiği tavırdır , başa çıkamadığı problemler var demek ki.
Eğer bu evliliğe devam etmek istiyorsanız yardım almalısınız.
Önce ailenize anlatın durumunuzu sonra eşiniz de kabul ederse aile danışmanlığına gidin.

13aylik evliyim ve 3 aylık oğlum var ama ne hamilelik ne dogum sonrası rahat ettim.o kadar bencil ve ben merkezci bir esim varki.evliliğimizin basından beri herseye karışması herseye laf söylemesi beni tüketti.bende ne zaman bana bağırsa susup bekleyip kavganın sonunda boşanmak istediğimi anlasamadigimi söylerdim.evliliğimizin beşinci ayından beri sürekli asalamalar psikolojik ve fiziksel saldırılara ağır hakaretlere maruz kaldım.ne anneliğim kaldı ne kadınlığım her şeyime laf soyluyo küfür ediyo biraz yorulsam uykusuz kalsam sen annemisin ki diyo sürekli psikolojik baskı yanında da şiddet.asla hatasını kabul etmiyor herseyi o biliyor en bilgili o en dogruyu bilen o.dediğini yapmadığım zaman inat ası oluyorum.bıktım senden hayatımı mahvettin diyo.artık çıkar yol bulamadım bir akıl verin deliricem yoksa.sürekli bana bir güvensizliği var sanki onu aldaticakmisim gibi bir izlenim birakiyo.bekarligimi özlediğimi dusunuyo evlilik sana zor geldi sen gençliğini yasamak istiyorsun tabi gencsin güzelsin hayatın kaydı dımı diyo.artık takatim kalmadı evde sürekli gergin ne zaman neye karışacak neye kuzudan diye bekliyorum.oğlum biraz ağlasa hemen kiziyo yeri geliyor vuruyo.ne olur bir akıl verin ne yapmalıyım artık dayanamıyorum hiç nefret ediyorum ondan.bosanamam çalışmıyorum okuyorum edebiyat öğretmenliği ikinci siniftayim. Ekonomik gücüm yok ne olur bir akıl verin

canım senin önceki msjlarını da hatırlıyorum.
lohusayken dayak yedim diye yazmıştın hatırlıyorum.

zaten evliliğin en başından beri yanlıştı.
malesef üzerine bir de o günahsız melek geldi. elat güzeldir ama şartlar oluşmayınca anneliğin bile tadını çıkaramıyorsun.

eşinizden sıkça şiddet ve hakaret görmenize rağmen maddi imkanlar dolayısıyla rahatınızı bozmak istemiyorsun.
ama bu bencillik.
bence boşanırsan zaten nafaka alacaksın. ve şiddet gördüğüne dair rapor alırsan yüklü miktarda da tazminat alabilirsin.
ailen de yanında olacaktır. küçük ücretli işlerde de çalışp okulunu okuyup kendi değerini düşürmezsin.
ama hala boşanmam dersen. bu deveyi güdeceksin. o adam değişmez...
Allah sana sabır versin.

umarım çıkış yolu bulursun. ama lütfen boyun eğme sen o adam için olmasan da herkes için değerlisin.

Back
X