Eşimle tartışınca gözümde çok kötü oluyor

Terapiye başlayınca sihirli değnek değmiyor emin olun ki,iki tarafında cidden istemesi ve kendini süzüp evet benimde hatalarım var diye kabullenmesi ve herşeyi karşı tarafa atmaması gerekli.Ama sen şöyle dedin,yaptın ettin diyerek bir sonuç alınmaz.

Bunu ikinizin de yapabileceğine eminseniz yapın tabi ama bunu yapıp kabullenip cidden değişecek gücünüz var mı bilemem.Evliliğin cicim aylarında bu kadar ilişkiyi dibe batırmış ve köreltmişken bence daha fazla hasar almadan bitirmek daha iyi olur.Sonrası daha büyük kavgalar,ciddi zarar vermeye kadar giden olaylar,aldatmalar ve kişiye karşı takıntı oluşturabilir.

Kişisel yorumum 8 aylık evlilikte bu hale geldiyseniz çoluk çocuk uzun yıllarda birbirinize sağlam girersiniz.Olan o evlilikte doğan çocuk ya da boşa giden huzursuz yıllara olur.
İkimiz de çok istediğimiz için şans vermek istiyorum çünkü bunca olan bitene rağmen birbirimizi hala çok seviyoruz ama yorgunuz . Bakalım nasıl olacak …

Toparlanma ihtimali var çift terapisi ayrı ayrı terapi d neyin ama bı kere gittim değil en az 6 ay sırf aile yanında seni savunmasu için bile biraz daha cabalamaya değer
Evet çünkü hatalarımı biliyorum diyip kabul ediyor o da ben de çok çabalıyor . Evinde işinde biri . Onca şiddetime sinir krizlerime rağmen beni terketmedi o da yoruldu ama . Ben baya toparladım o ben de başlıcam kendimi düzelticem fırsat ver diyor . InşaAllah çaba ve dua. İle düzelir

Şu raddeye gelince toparlaması zor olur. Saygı bitmiş çünkü.
Adama karşı sürekli geçmişi mi açıyorsunuz? Onu mu suçluyorsunuz? Veya o mu sizi suçluyor? Bu raddeye nasıl geliyorsunuz?
Çift terapisti ile toparlarsınız belki. Anlattığınıza göre adam kötü biri degil, hakaret etmesi tabi doğru değil ama sonda söylediklerinize bakarak sorunu anlayamadım.
Evet kötü biri değil evet sürekli birbirimize ağır konuştuğumuz için hatırlatma ve unutamama oluyor o önümüze bakalım diyor ben yine geçmişe gidiyorum ara ara

Eşimle 8 aydır evliliğimizi otutamadık .
Benım takıntılarım onun tahammülsüzlüğü
Benim onu narsist sanmam fakat doktorların bu tanıyı koymaması sadece travmaları var demesi
Benim geçmişe takılı kalıp önüme bakamam
Eşimin uğraşıyorum unutturmak için ama sürekli geçmişi açıyorsun demesi
Geçmişteki üzüntülerimi hiç bir zaman kolay kapatabilen biri olmadım , çok zaman alıyor, sürekli aklıma geliyor …
Eşim bana hakaretler etti ben ona vurdum vs böyle şeyler yaşadık
Çok yorgun hissediyorum kendimi

Ama aynı zaman da çok dertleşen çok konuşan birbirimize yine de iyi gelmeye çalışan ayrılmak istemeyen bir çiftiz . Yurt dışı dahi geziyoruz ediyoruz . Eşim ev işlerinde çok yardımcı kafama bir şey takılsa 1 saat dinler yol gösterir yanımda olur . Yorulmamı asla istemez . İyi tarafları da var . Ailesine laf söyletmez beni şımartır onların yanında . Bir şey alayım desem yok demez .

ama bazı konularda birbirimizi yıprattık sanki eski hevesim yok gibi ne yapmalıyım

Sizin saygınız bitmiş. Saygı bitince sevgi tutunamaz.

Güzel. Hafta içleri İşine yoğunlaş haftasonları mutlaka arkadaş ortamını ihmal etme kahve günü yapın dışarda çay saatleri sabah kahvaltıları yapın hiç bulamazsanız giyin spor ayakkabınızı yürüyüş yapın avm ye gidin kendinize bir kahve ısmarlayın kafanızı dağıtın eski konularla sürekli yormayın beynınızı çünkü daha yolun çok başındasınız ilerleyen zamanlarda hamilelik doğum loğusalık çocuk bakımı ev iş bayanı daha zor günler beklıyor . Aşılamayacak şeyler değil gibi geldi bana

Eşimle 8 aydır evliliğimizi otutamadık .
Benım takıntılarım onun tahammülsüzlüğü
Benim onu narsist sanmam fakat doktorların bu tanıyı koymaması sadece travmaları var demesi
Geçmişteki üzüntülerimi hiç bir zaman kolay kapatabilen biri olmadım , çok zaman alıyor, sürekli aklıma geliyor …
Çok yorgun hissediyorum kendimi

Ama aynı zaman da çok dertleşen çok konuşan birbirimize yine de iyi gelmeye çalışan ayrılmak istemeyen bir çiftiz . Yurt dışı dahi geziyoruz ediyoruz . Eşim ev işlerinde çok yardımcı kafama bir şey takılsa 1 saat dinler yol gösterir yanımda olur . Yorulmamı asla istemez . İyi tarafları da var . Ailesine laf söyletmez beni şımartır onların yanında . Bir şey alayım desem yok demez .

ama bazı konularda birbirimizi yıprattık sanki eski hevesim yok gibi ne yapmalıyım
Evliliğin ilk bir kaç yılı çok zordur. Özellikle insanlar evlenmeden çok hayaller kurar ama gerçekleri görünce yıkılırlar. Fakat zaman geçtikçe olgunlaşırsınız. Birbirinizi daha iyi tanır ona göre davranırsınız. Hayallerle değil gerçeklerle yaşamayı öğrenirsiniz. Sadece sabretmeniz gerektiğini düşünüyorum. Bırakın bir kaç sene geçsin

Buradan bakınca konuyu eşinizin açması gerektiğini düşündüm 🤷🏻‍♀️

Ne yaptı geçmişte? Aldattı affettiniz ama sürekli konuyu mu açıyorsunuz olay nedir

Back
X