eşimle uzaklaşmamız,yeme bozukluğum,bitmeyen depresyon,yalnızlık....

venezia2017

Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
9
0
6
39
kızlar merhaba

uzun zamandır kendimi kötü hissediyorum.eşimle birbirimize aşık olduk 1 sene sonra da evlenmeye karar verdik.birlikte sevgiliyken herşey çok güzeldi.sürekli seyahatlere gittik.hayatı doyasıya yaşadık.evlendikten sonra ona göre herşey iyi gidiyordu.benim içinse öyle değil.

evlenmeden 8 ay-1 sene önce sürekli diyete başla bırak-tan yeme bozukluğu oluştu.daha doğrusu psikologum bunu söylemişti.evlenme kararı aldıktan sonra da daha da arttı.her gün diyete baslayıp akşam bıraktım.
ya da pazartesi baslarım dedim.dedim dedim ve 8-10 kg aldım.bu beni iyice gerdi.özel hayatımda mutlu olamıyorum.sosyal ortamlara katılmak istemiyorum.eşim bana dokunduğunda kollarımı sıkarak öptüğünde aklıma sadece kollarımdaki yağlar geliyor.işe giderken bile genelde aynı şeyleri giyiyorum.bu arada daha önce 28 kg verip 70 e kadar düşmüştüm.şu an 88 kiloyum.eşimle tanıştığımda olduğum kişi değilim.
neden böyleyim bilmiyorum.boğazını tut diyeceksiniz ama bi güç beni itiyor.yapamıyorum.

su an 4,5 aylık evliyim.sanırım onu da kendimden uzaklaştırdım.
kendime eskisi kadar bakmıyorum.evlenirken hevesle aldığım çamaşırların birini bile giymedim.ki bir çoğunun içine muhtemelen giremem.cinsel hayatımız çok azaldı.eve gidip yemek iş güç derken akşam 11-12 en geç uyuyorum.o da kendi başına oturuyor.ve geçtiğimiz akşam kendi kendini tatmin ettiğini düşündüm.
inanılmaz üzüldüm.bu arada benim gibi o da bana yaklaşmıyor.yani beni eskisi gibi istemediğini düşünüyorum.sorun benim ona yaklaşmamam değil onun beni istememesi.ya da ben böyle düşünüyorum.
sanırım kendimi hiç sevmiyorum.herşeyi git gide daha da berbat bir hale getiriyorum.

sadece çok mutsuzum.eski ben olmak istiyorum :(

kilo vermek için bi sürü yöntem var. sadece boğaz tutmak yetmiyor. benim arkadaşım akupunktur ve spor+diyet ile 30 kilo vermişti mesela.

Kilo vermek elinizde. Öncelikle buna inanın. Eğer hormonal bir probleminiz yoksa düzenli beslenme ve sporla çok güzel kilo verebilir, sağlığınıza kavuşabilirsiniz. Görünen o ki kilolarınız sizin için bir özgüven sorunu yaratıyor. Eşinizden de bu yüzden uzaklaşırsınız. Herşey kafada bitiyor. Size engel olan bir güç yok. Yine sizin elinizde herşey.

Neden bu kadar karamsarsınırsınız, bekarlık kilom 52ydi doğumdan sonra, 63 oldum. Protein diyeti ve sporla 54e düştüm. Yiyerek zayıflıyorsunuz. Bi tanıdığım. Bu diyetle 130dan 88e düştü. Azim ve kararlılık önemli

Yeme sebebiniz nedir sekeriniz mi duşuyor depresyon mu .
Once onları cözun .
Ve acikinca su icin .Onunuze koydugunuzdan fazlasini yemeyin .Hamurisi seker vs kesin .Ekmegide azaltin .Bu kadar basit .
Kilom normal yinede bunları yapiyorum .

Bir psikolok bir de diyetisyen bu işi çözer.
Ama acele edin ki telafi edecek kadar yipranmislik olsun iloskinizde

kızlar merhaba

uzun zamandır kendimi kötü hissediyorum.eşimle birbirimize aşık olduk 1 sene sonra da evlenmeye karar verdik.birlikte sevgiliyken herşey çok güzeldi.sürekli seyahatlere gittik.hayatı doyasıya yaşadık.evlendikten sonra ona göre herşey iyi gidiyordu.benim içinse öyle değil.

evlenmeden 8 ay-1 sene önce sürekli diyete başla bırak-tan yeme bozukluğu oluştu.daha doğrusu psikologum bunu söylemişti.evlenme kararı aldıktan sonra da daha da arttı.her gün diyete baslayıp akşam bıraktım.
ya da pazartesi baslarım dedim.dedim dedim ve 8-10 kg aldım.bu beni iyice gerdi.özel hayatımda mutlu olamıyorum.sosyal ortamlara katılmak istemiyorum.eşim bana dokunduğunda kollarımı sıkarak öptüğünde aklıma sadece kollarımdaki yağlar geliyor.işe giderken bile genelde aynı şeyleri giyiyorum.bu arada daha önce 28 kg verip 70 e kadar düşmüştüm.şu an 88 kiloyum.eşimle tanıştığımda olduğum kişi değilim.
neden böyleyim bilmiyorum.boğazını tut diyeceksiniz ama bi güç beni itiyor.yapamıyorum.

kendime eskisi kadar bakmıyorum.evlenirken hevesle aldığım çamaşırların birini bile giymedim.ki bir çoğunun içine muhtemelen giremem.cinsel hayatımız çok azaldı.eve gidip yemek iş güç derken akşam 11-12 en geç uyuyorum.o da kendi başına oturuyor.ve geçtiğimiz akşam kendi kendini tatmin ettiğini düşündüm.
inanılmaz üzüldüm.bu arada benim gibi o da bana yaklaşmıyor.yani beni eskisi gibi istemediğini düşünüyorum.sorun benim ona yaklaşmamam değil onun beni istememesi.ya da ben böyle düşünüyorum.
sanırım kendimi hiç sevmiyorum.herşeyi git gide daha da berbat bir hale getiriyorum.

sadece çok mutsuzum.eski ben olmak istiyorum :KK43:
Hiçbirşey yapmayıp hayatınızın değişmesini bekliyorsunuz. Haydi kalkın başlayın spora diyete. Ben bir ayda 5 kg verdim devam ediyorum. 60 Kg olana kadar bırakmayacağım. İnan alıştım şuan normal oldu. Aynı sizin düşüncelerinizdeydim. Gece 2 de yemek yiyordum. Şimdi 9 da ara öğün var onu bile yapmadığım oluyor. İsterseniz olur.

Merhaba. Ben diyetisyen değilim ama spor eğitmeniyim. İlk öncelikle söyleyeceğim şeylerin bir uzman görüşü olmadığını, kendi düşüncem olduğunu var sayarak size bir kaç Öneride bulunmak istiyorum;

1. Aslında “diyet” diye bir şey yoktur. Yoktur derken, sağlıklı beslenme düzeni ve spor yapmak vardır. Diyet devam ettirilemez, ama sağlıklı beslenme devam ettirilebilir. Bunun için kendinizi “diyet” kelimesiyle sınırlamamalı, sağlıklı beslenme düzeninizi uzman bir diyetisyen eşliğinde oluşturmalısınız. Bu diyetisyen size sağlıklı beslenme düzeninde eşlik etmeli, siz iyi bir sağlıklı beslenme düzeni oluşturduktan sonra bu düzene kendiniz devam etmelisiniz. Diyetisyene gitme amacınız diyet yapmak değil, sağlıklı beslenmeyi öğrenmek ve bunu hayat boyu sürdürebilmek olmalı.
  2. Hiçbir yiyecekten sonsuza kadar uzak duramazsınız. Elbette canınızın tatlı, fast food, kızartma vs istediği zamanlar olacaktır. Önemli olan bu yiyecekler de hayatınızın içindeyken, bu yiyecekleri yiyeceğiniz yeri ve zamanı bilmektir. Kendinizi kasarak sadece kendinizi geriletirsiniz çünkü. Metabolizma hızına bağlı olarak değişmekle birlikte, abartıya kaçmadan bu yiyecekleri tüketmek sizi geriye atmayacaktı.
  3. Kendinize en uygun spor dalını bulun. En uygun spor dalı derken şunu kast ediyorum; yapmaktan en çok keyif aldığınız spor dalını bulmalısınız. Bu kickboks olur, yoga olur, fitness olur, pilates olur... yaptığınız spor size bir zorunluluk olarak gelmemeli, size keyif vermeli. Bu yüzden kendinize en uygun spor dalını ancak siz bulabilirsiniz. Spor salonuna gitmekten hoşlanmıyorsanız Evde de çeşitli egzersizler yapabilirsiniz (YouTube aracılığıyla vs.)
  4. Yeme bozukluğu için daha önce almadıysanız profesyonel bir yardım almayı deneyin. Sağlıklı beslenmeyi “diyet” olarak görmeyip bütün hayatınıza yayacak şekilde oluşturduğunuz, size uygun spor dalını bulduğunuz, spor yapmayı zorunluluk olarak değil keyif olarak gördüğünüz takdirde ve uzman bir psikolog ve diyetisyenden yardım aldığınız takdirde sorununuzun çözülebileceğini düşünüyorum.
Son olarak, kendinize “ben çirkinim, eşimin bana yağlı kollarım yüzünden dokunmasını istemiyorum” vs gibi şeyleri yakıştırmayın. Her kadın güzeldir ve en önemlisi siz kendinizin farkındasınız, sorununuzun ne olduğunun farkındasınız. Sorun varsa çözümü de vardır. Bir uzmana başvurursanız bu dediklerimden çok daha fazla size yardımcı olacaktır, dediğim gibi bunlar şahsi fikirlerimdir uzman görüşü değildir. Size biraz yol göstermesi amacıyla paylaştım. Umarım yardımcı olabilmişimdir. :)

İyi bir endokrinoloji uzmanina gitmelisin once. Fizyolojik sikintilar bertaraf edildikten sonra da psikyatrik destek almalisin. Gecmis olsun.

Diyet moduna sokmasaniz kendinizi,sadece beslenme aliskanliklarinizi degistirseniz?
Demek istedigim su, aslinda ne kadar yediginiz degil,ne yediginiz onemli olan.
Yapay seker,paketli gida ve karbonhidratsiz bir beslenme aliskanligi edinmeye calisin; bu size diyet yapmadan da kilo verdirir ki ben tereyaginda yumurta yiyerek kilo vermis bir insanim bu sekilde beslenerek.
İnternetten unsuz sekersiz kek, nohut unlu pogaca vs. Tarifleri bulun, cokca var heryerde. Hem elinizi oyalar,hem de saglikli beslenmis olursunuz.

Bardağın dolu tarafından bakarak sorunlarını çözmeye başla bence. Tmm kilo fazlan var. Ama kendinde güzel bulduğun şeylere odaklan. Mesela çok güzel saçların olabilir. Ya da cildin, gözlerin çok güzeldir vs.
Olumlu düşünmeye ihtiyacın var. Bakımlı olmayı bırakma. Çalışıyormuşsun da. Öncelikle temiz ol güzel giyin ve diyet olarak değil ama kendi sağlığın için de yavaş yavaş kilo vererek hayata dönmelisin.

Arkadasim diyetisyene gitti .Birsuru igne ilac vermis .Bazi degerlerin duzelmeden mumkun degil kilo veremezsin demis.
Arkadasimda baya iri yani .

Yahu neden herkes kiloyu şöyle verirsin ya da böyle verirsin diye ordan giriyor konuya. Konu kilo değil ki. Konu sahibi kendisini sevmiyor. Insan ister 5 ister 25 kilo alsın kendisini sevmeli kendisinden iğrenmemeli. Benim normalde kilom 54 ama ikinci gebelikte 75'i bile geçmiştim sonra bıraktım bakmayı yani belki 80 bile olmuşumdur. Doğumdan sonra da baya bir süre veremedim (şimdi verdim çok şükür 1 senede yavaş yavaş). Tabi ben de aynaya bakıp ayy ayı gibi olduuum dediğim anlar oldu ama kendimden nefret etmedim ve en önemlisi eşim beni sevmiyor istemiyor nefret ediyor iğreniyor böyle şeyler aklımdan geçmedi bile çünkü onun sevgisine inanıyorum güveniyorum çünkü biliyorum ki o da kilo alsa benim için bir şey değişmeyecek. Siz mutsuzluğunuzu kilonuza bağlamayın. Bağlarsanız obsesif olarak kilo vermem lazım diye kendinizi strese sokar, bu stresle baş edemeyip tekrar fazla yersiniz. Bu kısır döngüden kurtulmalısınız. Ama bu 'evet ama YARIN başlayacağım' yöntemi işe yaramıyor bunun sonucu ortada. Lütfen eşinizle konuşun. Büyük ihtimal o da sizin onu istemediğinizi ya da onun yaklaşmasından rahatsız olduğunuzu düşündüğü için sizden uzaklaşıyor. Bakın bir derdiniz var ve o sizin eşiniz. Eşler bunun içindir evlilik bunun içindir herşeyi paylaşmak ve utanmamak. Onunla konuşun dertleşin o sizi rahatlatacaktır. Bence cesaretinizi toparlayıp yapmanız gereken ilk iş budur. Ondan sonra kilo vermek için ya da piskolojik destek almak için profesyonel yardım arayabilirsiniz.
Lütfen kendinizi sevin kendinize bu kadar acımasız olmayın. Biri size gelip bunları anlatsaydı ne derdiniz? Evet şişkosun kollarının yağlarına bak ııyyyy mı derdiniz? Peki kendinize neden böyle yapıyorsunuz?

kendinizi sevmedikten sonra sıfır beden de olsanız vücudunuzda takacak bir şey bulursunuz. eşinizden çekinmeyin, ben hiç anlamam insan partnerinden nasıl çekinebilir ki. bütün güvensizliklerinizi, endişelerinizi ona anlatın. siz ondan uzak duruyorsunuz diye alınıp uzaklaşmış bile olabilir.

kızlar merhaba

sadece çok mutsuzum.eski ben olmak istiyorum :KK43:
Şimdi ben bu konuda hiç polyannacılık oynayaaimaycağım. Herkes biliyor canının istediğinş yemeyi.
Herkes biliyor pizza hamburger gömmeyi.
Ben yemiyorum. Diyorum ki kendime kilo vermek cokcok zor almamalısın. Eşim de kiloyu hiç sevmezz. Her akşam por yapıyorum evde. Mekik, alt karın hareketleri, squat vs.. Haftalık programım var tabiki. Nasıl yapıyorum kan ter içinde kalarak. Canım da istemıyor yapmak ama zoru dayım. Sıkı bir vücudum olsun eşim beni beğenain en onemlisi ben kendımı beğeneyim diye. Yani şunu sorun kendinize yemek mi? Eşinizin sizden uzaklaşması mı?
bunu yapamıyorsanız sonuçları sizi henüz pek korkutmuyordyr. Ve bence eşinizin izden uzaklaştığını göre göre yiyorsanız yarın aldatıldığınızda ağlamıycaksınız. Bu eşiniz için de geçerli.
Ben 90 kilo olsam ve aldatılsam hak veririm. Çünkü eşiniz sizinle cinsellik yaşamak için evlendi.yani sadece bu yuzden değil ama tek eşliliği seçti demek istiyorum. O zaman iki taraf da buna dikkat etmeli.

Doğru düzgün yemek yiyememek aç kalmakta stres ve depresyona sebep oluyor.7 aylık hamileyim herkesin iştahı açılırken benimki kapanıyor.aç olduğumda ve acıkmaya başladığımda ne yiyecem stresine girdiğim için sürekli ağlıyorum.hamileliğimden önce böyle bi sıkıntım yoktu.motivasyon videoları izleyin. Zayıflamış insanları takip edin. Diyetisyene yada psikoloğa gidip yardım alın. İnsan kendinden vazgeçince toparlamak çok zor oluyor.herşey sizin elinizde, aklınızda, zihninizde..

Şimdi ben bu konuda hiç polyannacılık oynayaaimaycağım. Herkes biliyor canının istediğinş yemeyi.
Herkes biliyor pizza hamburger gömmeyi.
Ben yemiyorum. Diyorum ki kendime kilo vermek cokcok zor almamalısın. Eşim de kiloyu hiç sevmezz. Her akşam por yapıyorum evde. Mekik, alt karın hareketleri, squat vs.. Haftalık programım var tabiki. Nasıl yapıyorum kan ter içinde kalarak. Canım da istemıyor yapmak ama zoru dayım. Sıkı bir vücudum olsun eşim beni beğenain en onemlisi ben kendımı beğeneyim diye. Yani şunu sorun kendinize yemek mi? Eşinizin sizden uzaklaşması mı?
bunu yapamıyorsanız sonuçları sizi henüz pek korkutmuyordyr. Ve bence eşinizin izden uzaklaştığını göre göre yiyorsanız yarın aldatıldığınızda ağlamıycaksınız. Bu eşiniz için de geçerli.
Ben 90 kilo olsam ve aldatılsam hak veririm. Çünkü eşiniz sizinle cinsellik yaşamak için evlendi.yani sadece bu yuzden değil ama tek eşliliği seçti demek istiyorum. O zaman iki taraf da buna dikkat etmeli.
Bu çok garip oldu. Bi insanın fazla kilosu var diye aldatılmamalı. Bir de siz hakvermişsiniz.erkeklerde kilo alabiliyor saçları dökülüyor vs kaç kadın vardır eşi kilo aldığı için aldatan? Kiloyu siz kendiniz için vermelisiniz.. başkaları için değil.

Back
X