Esin kardeşi için düğün

Dream Catcher

Bir savaşçı değil, bir âşık ol...❤️ ❤ ❤️
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Mayıs 2015
261
126
53
Arkadaşlar merhaba telefondan yazdığım için yazım yanlışı olabilir kusura bakmayın. Bir arkadaşımın sıkıntısı var onunla ilgili değerli görüşlerinize ihtiyacımız var. Arkadaşım 4 yıllık evli maddi imkanları olmadığı icin sade bir nikahla evlendiler.Simdi arkadaşımın eşinin kardeşi yani kayinın düğünü var ve bunlardan destek istiyorlar 6000 TL civarı. Bunların zaten maddi imkanları yok kendi yağlarında kavruluyorlar ki bu kız çok çalışıp eşiyle olan borclari ödedi şimdi bebek planlıyorlar. Diyorki ben kendim düğün yapmadım neden başkasına yapayım. Kocası da destek oluyor karısına haklı buluyor ve ailesiyle tartışmis. O aile destek isterken hiç utanmadılar mi acaba. Bu geline hiç birşey yapmazken birde destek istemeleri.(bunları arkadaşım yanındayken yazıyorum kendi düşüncelerim değil ben araya girmeyi sevmem bana danisti bende en objektif cevapları buradan alabileceğimizi belirttim, bu yüzden size danisiyorum.)

Son düzenleme:
Evet ailesi zorluyor ve daha öncede konu açılmış söylemişler destek olamayacağız diye ama aile ısrar ediyor.Etrafta eşi ailesine destek olmayan sadece kendini düşünen biri olarak görülüyor. Bu da onları üzüyor.

Düğün içleri de uhde değil problem zaten kendi durumlarının çok iyi olmaması arkadaşımın ağzıyla yazıyorum ben bunlar kendi düşüncelerim değil ben araya girmiyorum zaten.

Maddi açıdan zorlanacaklarsa bu parayı karşılamasınlar karşı tarafa da bunu izah etsinler. Vermek zorunda da değiller, borç altına girmek zordur durumlarının kötü olduğunu yardımda bulunamayacsklarını söylesinler.

Annesi ağlıyormuş ki zaten daha önce de destek çıkmışlar. Vicdan azabi yaşatıyorlar diyor. Esi içten içe üzülmüyormuş.

Bende bunu yaşayacakmışım gibi hissediyorum. Eşimle nikahımız yapıldı tayin için ama düğünümüz haziranda her şeyi birlikte yapıyoruz ailemde yardım ediyor. Tamam ailesinin durumu yok ama erkek kardeşi evlendiğinde bizede böyle bir sorumluluk düşecekmiş gibi hissediyorum. Çünkü biz memuruz kardeşi beyaz eşya tamiriyle ilgileniyor. Çok uzun zaman var önümüzde ama öyle bir durum olduğunda cüzi bir rakam dışında büyük bir yardımda bulanacağımı düşünmüyorum. Okuyup güvenilir bir iş sahibi olmak varken o bunu seçmediyse arkasını biz toplamak zorunda değiliz. Sizin durum içinde bu geçerli şayet parasını biriktirmediyse kendi yaşayamadığımı başka birine dalga geçer gibi yaşatamam. Herkesin bir geliri gideri var hayalleri var hayatı var. Güvenmediği yola çıkmayacak çıkıyorsada kendi sorumluluğunu bilip kimseye güvenmeyecek. Anne ağlasın dursun evlat ayırmayacak o zaman daha önce düğününü yapmadığı evladından diğer oğlu için para isteyemez istememeli

Her koyun kendi bacagindan ,
Biz dugun yapmadik ,kimseden borc almadik ,varsa parasi kardesi yapsin dugun ,yoksa millete musallat olmasin ,
Sonucta o para geri gelmez ,birc degil hibe olur ,
O yuzden konuyu kapatsinlar ,
Erkek tarafinhic vicdanli degil belli ,ayip etmisler

Arkadaşımız ve eşi haklı. Onlarda sağdan soldan borç isteyip dugun yapmayı bilirdi ama nikah tercih etmişler ayaklarını yorganlarina göre uzatmislar. Kayinbirader dugun istiyorsa bekliycek parayı kazanıp denklestirecek. Ya da kredi çekecekler. Ben olsam ben de vermezdim. Arkadasiniz bosversin kim ne demis dememiş.

Kendileri de zengin degiller nerden bulsunlar 6000 tl yi. Madem kaynin evlenmek istiyor valisip kendi parasini biriktirsin yada oda dugunsuz evlensin terbiyesizler

Vermeye gönlü olmayan insanlardan nasıl ısrarla para istenir ki ya... Çok da zorunlu bir durum değil yani. Parası yoksa evlenmesin arkadaş, ille evleneceğim diyorsa onlar da bir nikahla hallediversinler.

Ne yüzsüz insanlar var Allah Allah ya. Ailenin küçük oğlu kıymetli galiba, bu küçük oğlana düşkün aileleri anlayamıyorum resmen evlat ayrımı yapıyorlar. Büyük oğlanın düğünü olmamış varsın olmasın ama kendini zorlayarak küçük oğlana yardim etsin, kendi evinden karısından çocuğundan kissin yeter ki küçük tatmin olsun. Ooldu canım. Kim kuserse kussun, kim ne derse desin hiç takmasınlar. O arkalarından hayırsız evlat diye konuşan eş dost akraba yarın bir kuruşa sıkışınca kafasını çevirir yüzlerine bakmaz. Elalemin ne dediğine göre yaşanmaz bu devirde.

boğazlarını sıkıp zorla paralarını almadıkları sürece sıkıntı yok, istesinler ne olur ki

"Esin" kardeş için para toplayacağız sandım :KK48:

Direkt hanım kızımızdan istemeye yüzleri tutmaz diye düşünüyorum. Oğulları da bi zahmet "ben düğün halayla mı evlendim, paşa beyimizin ne fazlası var? " deyiversin.

param yok canımımı alacaksınız ne haliniz varsa görün desin kocasını
bukadar basit

kocası bu parayı verir bensize deyim , öyle hissettim

Back
X