Erkek İnfertilitesi Eşinde azosperm olup, ameliyatla sperm bulunan bayanlar

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

fb341

Nirvana
Kayıtlı Üye
18 Mart 2010
934
45
643
İstanbul
Arkadaşlar konu biraz daha derli toplu olsun. Buraya eşinde hiç sperm olmayıp normal yoldan veya ameliyatla sperm bulunan arkadaşlar başlarından geçeni yazsın...
En çok merak ettiğim eşlerinde sperm bulunan arkadaşlar hormon değerleri nasıldı eşlerinizde. Referans aralığında olan arkadaşların şansı daha mı yüksek bu konuda. Normal yolla çıkış sağlayanlarınız da var aramızda. Sizler ne yaptınız da rakam arttı? durum neydi ne oldu?
Not:Bu konuda başarıyı yakalamış arkadaşlar allah rızası için yazın. Bizim bu bilgilere gerçekten ihtiyacımız var herşeyden önce de morale...
BU TOPİKTE TÜM UMUTLAR TOPLANSIN... BAŞARI ÖYKÜNÜZÜ DUYMAK İSTİYORUZ...ALLAH HEPİMİZİN YARDIMCISI OLSUN

Son düzenleme:
arkadsım ben anlatıyım basımızdan gecen hıkayeyı şuan 2 buçuk yıllık evliyim evliligimin ilk yılı korunduk kurunmayı bırakınca 8 ay hamile kalamadım. Tabi her ay umutla bekliyorum regl har ay kapımı çaldı. doktora genel bir kontrol amaclı gıttım. doktorum adetin 3 gelmemi ve gelirken eşinin sperm testinide götürmemi istedi neyse testi yaptırdım adetin 3 günü gittim. Dr. eşimin sperm sayısının düşük olduğunu bunun için ürologa görünmesi söyledi eşimin sperm sayısı 12 milyondu benim hormon testlerimde sonuç güzeldi. Eşim ürologa gitti ürolog sayıda düşüklük var ultrasonla varikosel yada kist varmı bakalım dedi gün verildi eşimde varikosel bulunmadı ama küçük su kisti var dedi her kadının rahmi kist yapar nasıl adet döneminde atarsa erkekte bu sekilde oluyo kendiliğinden atıyo dedi ama sayıyı yükseltmek içinde klomen ve evicap verdi 3 ay kullanın dedi 3 ay sonra goruselım dedı. 3 ay kullandık ilaçları tekrar gıttıgımızde sayımız 7 mılyona dusmustu ve esımın yumurtasında şişlik oluşmuştu dr baska bi ilaçla yükseltelim dedi ama eşim aynı doktora gitmem dedi. eşimin şişligi dahada buyuyunce prof gıdelım dedık ege üniv. çag beye gıttık sıkayetımız anlattık kullandıklarımızı oda tekrar tahliller istedi tahlil sonuclarını alıncaya kadar 15 gün geçti. Sonuçlarımızı güzel beklerken azospermi varikosel ve kanserli bir kitle oldugunu ögrendik. doktor hemen 2 gün sonasına ameliyat günü verdi. tabi dünyamız yıkıldı ikimizinde çocugumuzun olmayacagına mı yoksa kanser olmasınamı üzülecegimizi bile bilemedik. hayatımın en çok agladıgım gundu o gun. Dr. soyledıgı suan için çocugunuz olamaz mikrotese yapacaz bulursak tüp bebek sansınız var dedi eğer kitle kanserliyse yumurtasını alabilirim dedi varikoseli de var tabi yani 1 ameliyatta 3 operasyon geçirdik. Kendimizi herşeye hazırladık ve ameliyat olduk 2 gün sonra kitlemiz kanser çıkmadı, yumurtamızı alınmadı, varikoselimiz temizlendi, ve rabbim tekrar anne baba olmamız için umut verdi canlı spermimiz bulundu ve donduruldu. Evet şuanda eşim ameliyat olalı 5 ay oldu tüp bebek için kendimi hazır hisstmıyorum ve hazır olmak için bekliyorum. bi yanım ya hayalin gerçek olursa tutunursa bebegin sana gelirse diyo, bi yanımda ya tutmazsa kendimi tekrar nasıl toparlarım diyo. o yüzden ben beklemedeyim eşim ara ara test yaptırıyor spermimiz tekrar canlanırmı dıye ama sonuc aynı azosperm!!!!

Merhaba.
İnşallah birgün buraya başarı hikayemizi yazmamız nasip olur.
Bizim herşeyimiz normal sadece sperm sayısı 0.
Tese yaptırmayı düşünüyoruz.
Kaan beye gideceğiz ekim ayında.
inşallah o zaman bu sayfaya çok güzel şeyler yazarız..
Rabbim dualarınız kabul etsin..Ben hep sizede dua ediyorum..

Son düzenleme:
yazını baştan sonra okudum sonunda da bir ohhh be çektim. iyi ki sonu güzel çıkmış çok sevindim temiz çıktığına kitlenin. şimdi kendini toparlma zamanı. toparla ve bismillaç çek bu işe başla canım. hiç belli olmaz rabbbim mucizeni verir kucağına korkma. hormonlarınız nasıldı peki?

inş. canım bu kadar buyuk bi sınavdan gecmeye calısıyoruz Bizim hormon degerlerimizin güzel oldugunu soylemişti ama rakamsal bilemiyorum. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun!!!!

bende çok sevindim senin adına.. inş sonuç çok güzel olur.
umudunu hiç bir zaman kaybetme..
dualarda buluşalım..

Müminin Mümine duası kabul olurmuş dualarımızda birbirmizi unutmayalım....

merhaba ozgun 8 yıllık evliyiz ve benimde eşim azosperm 10 ekim 2011 de mikro tese oldu ve sonuç sıfır sizde sperm bulunması ne kadar güzel bişey böyle şeyleri okuyunca bizlerede umut oluyor inşallah döllenme olur ve hayırlısıyla bebeklerin olur inşallah...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…