• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Erkek İnfertilitesi Eşinde tıkanıklığa baglı azosperm olan var mı

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi

yagmur07-90

Üye
Kayıtlı Üye
21 Şubat 2018
205
43
18
34
merhabalar,
eşimin yaptırdığı sperm testinde volum 0,3 çıktı doktorumuz celalettin hoca doppler ultrason istedi çekilen ultrasonda prostat bölgesindeki kanallarda tıkanıklık oldugu için meni geçmediğini ögrendik bu duruma benzer tıkanıklık nedeniyle azosperm olup tedavisi başarılı olan varmı?

Hiç kimsenin başına böyle bir durum gelmedimi ?
Merhaba arkadasim bir sey soracagim ama oncelikle tikaniklik demissiniz ya okudugum kadariyla tikanikliga bagli azosperm tedavisi cok daha kolaymis yani tikaniklik giderildigi zaman iceride olusan canli spermler disari cakarak dogal yoldan gebelik sansi yuksek oluyormus sormak istedigim soruysa immatur germ orani ve sayisi kac cikti sizde veya cikti mi birde canli sperm cikisi hic mi yok spermatid ve spermatosit orani belli mi birde

Merhaba arkadasim bir sey soracagim ama oncelikle tikaniklik demissiniz ya okudugum kadariyla tikanikliga bagli azosperm tedavisi cok daha kolaymis yani tikaniklik giderildigi zaman iceride olusan canli spermler disari cakarak dogal yoldan gebelik sansi yuksek oluyormus sormak istedigim soruysa immatur germ orani ve sayisi kac cikti sizde veya cikti mi birde canli sperm cikisi hic mi yok spermatid ve spermatosit orani belli mi birde
Volum düşük oldugu için sperm testi iki defadır %100 lökösit çıkıyor en son volum 0,3 çıktı

keske mart 2017 de ögrendik azosperm oldugunu eşimin ilk hormon testinde fsh ve lh düşük testesteron yüksek çıktı volum düşük 1 sene hormon ignesi oldu kimsede tıkanıklıktan şüphelenip doppler ultrason istemedi bu sene martta celalettin peruya başladık o volum düşük olunca istedi hormonlar orda normal çıktı inhibin b 96 çıktı bilmiyorum valla nasıl düzelecek

Selam canım bizdedir varoksel çıktı zaten ilk teşhis de lökositti bu 3 ayın sonunda gittik doktor başka doktora yönleridirdi muhane oldu tıkanıklığa bağlı varoksel dedi belki hücreler içerde olabilirde dedi suanlık ameliyat gerekmıyo ilaçla giderilmese sonra olur belki ameliyat bizdede durum bu

Selam canım bizdedir varoksel çıktı zaten ilk teşhis de lökositti bu 3 ayın sonunda gittik doktor başka doktora yönleridirdi muhane oldu tıkanıklığa bağlı varoksel dedi belki hücreler içerde olabilirde dedi suanlık ameliyat gerekmıyo ilaçla giderilmese sonra olur belki ameliyat bizdede durum bu
İlaç ne kullanıyorsunuz ve doktorunuz kim bizim meniyi oluşturan prostat kanalında tıkanıklık var doktor birşey yapamadı ve bizi prostat masajı yapan birine yönlendirdi 8 seans ona gitcek eşim

prostat kanalında kist var eşimde kist meninin çıkmasına engel oluyor hiç böyle bir durum başına gelen varmı ?kafayı yicem içerde sperm varmı yokmu bilmemek çok kötü :(

prostat kanalında kist var eşimde kist meninin çıkmasına engel oluyor hiç böyle bir durum başına gelen varmı ?kafayı yicem içerde sperm varmı yokmu bilmemek çok kötü :KK43:
Merhaba arkadasim gectigimiz persembe Celalettin Peru hoca ayni durumu bizim icinde soyledi transrektal usg hormon degerleri ve inhibin b sonucuna bakarak sanirim sizi gonderdigi yer fatihte bir yere yonlendirdi prostat masaji icin aradik konustuk 8 hafta surer dedi ayni sey sanirim merak ettim arkadasim siz ne durumdasiniz?

Doktormz Celalettin hoca ayni ilaclari Verdi yanına başka bi ek ilaç yazdı o kadar o tıkanıklık neyle gidicekse hic masaj filan önermedi ilaçları kullansın ılerde bakarız ameliyatlı durumu varmı dıye sizce bu sorun hücre çıkışınıda engellermi ki ??

Doktormz Celalettin hoca ayni ilaclari Verdi yanına başka bi ek ilaç yazdı o kadar o tıkanıklık neyle gidicekse hic masaj filan önermedi ilaçları kullansın ılerde bakarız ameliyatlı durumu varmı dıye sizce bu sorun hücre çıkışınıda engellermi ki ??
varikosel kısmında ise tıkanıklık bence masajla düzelmez ilaç fayda etmezse ameliyat oldurur hoca büyük ihtimal

merhabalar,
eşimin yaptırdığı sperm testinde volum 0,3 çıktı doktorumuz celalettin hoca doppler ultrason istedi çekilen ultrasonda prostat bölgesindeki kanallarda tıkanıklık oldugu için meni geçmediğini ögrendik bu duruma benzer tıkanıklık nedeniyle azosperm olup tedavisi başarılı olan varmı?
Merhaba benim esimde de ayni durum var trus ile kist oldugu ve tıkadığı soylendi bu kisti temizlersek dogal yoldan gebe kalma sansin olusur dedi.sizin ne yaptiginiZi nasil bir yol izlediginizi merak ettim.ben cpk.korkuyorum ameliyattan bana bu konuda bilgi verebilir misin

merhaba. Eşimde oligospermi var. Ultrason da istemişlerdi. Orda ise testiküler mitrilitiyazis çıktı. Testisler her 2 taraftan tıkalıymış, spermler dışarı çıkamıyormuş. Eşim çocukken kabakulak geçirdiği için çocukluktan itibaren hasar kalmış. Direkt tüp bebek önerdiler.

Merhaba benim esimde de ayni durum var trus ile kist oldugu ve tıkadığı soylendi bu kisti temizlersek dogal yoldan gebe kalma sansin olusur dedi.sizin ne yaptiginiZi nasil bir yol izlediginizi merak ettim.ben cpk.korkuyorum ameliyattan bana bu konuda bilgi verebilir misin
sizin durum daha iyi bizim sadece tıkanıklık değil sebeb hormon düşüklğgü de var genetik sorunda var o yüzden sperm çıkmadı sizin ameliyatla çıkabilir

merhabalar rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah güzel sonuçlar alırız hepimizin yüzü güler. bizde de azospermi var. eşime 3 kere sperm testi yapıldı sperm bulunamadı bizde hormon testi yapıldı hormonları normal. Fiziki muayene de testis boyutları her şeyi normal. ulturasonda küçük Bi varikosel var dediler ama bu etkilemez ameliyata gerek yok genetik sonuçlarını bekliyoruz böyle Bi durum yaşayan var mı bu durumu yaşayıp genetikden dolayı spermi çıkmayan var mı Kanal tıkanıklığı olabilir mi bunun teşhisi nasıl konabilir. Doktor kanal tıkanıklıgını bilemem anlayamayız diyor. Ulturasonda da çıkmaz dedi. Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz.

Back
X