değişik bir konu olmuş bende yorumları merak ediyorum, bakalım etki ne kadarmış...
annemin yakın komşusu vardı ki, bu kadın kaçarak evlenmiş adam sorumsuz biri hiç çalışmıyormuş kız annesinin getirdiği yardımlarla yaşıyordu , arada sırada dayak da yiyordu en son kızı yakın akrabası ile aldatınca ki birde evde yaptığı el işlerinden para kazanıyordu, bu parayıda elinden alınca kadın isyan etmiş onun üzerine kadının annesinin verdiği evden kovunca ve mahallede dayak atrtınca mahalledeki gençler kadının imdatına yetişmiş adamı bir güzelce dövmüşler ve sonra polis gelmiş uzaklaşma almış şu an boşandı evlere temizliğe gidiyor , 14 yaşında kızı var 10 yaşındada oğlu geçen tatilde anneme gidince otobüsde rasladım bence o kadın bir kahraman
bu adamın bunca yıl kahrını çektiği için otobüste yol boyunca sohbet ettik , bende kadına morel verdim ben onu takdir ettim , keşke bütün bu dayak yiyen kadınlar onun kadar cesur olsa , ve adamdan boşansa , çocuklara gelince onların piskolojisi pek iyi değil ,adam kötü eser bırakmış ardından duyduğuma göre adam şimdi istanbuldaymış, artık hangi kadın onun yeni kurbanı olacak onu bilemem, kadınlar erkeklere güvenmesin çoğu yalancı
Forumda yeniyim. Bulunduğum kısa süre zarfında çok agresif tavırlar gördüm. Yaşanan problemlerin bazıları cidden çok uç, bazıları ise çok eften püften. Ama bu durum, bunu paylaşan kişinin ruh haline göre değişiyor. Yani paylaşan kadının ruh hali bu olayın vehametini yada basitliğini göremeyecek durumda olabiliyor.
Buraya sorunlarını yazan insanların birçoğu aslında ne yapmak istediklerini biliyorlar. Ancak doğruluğundan emin olmadıkları için fikir istiyorlar. Ve sanıyorum ki bir çoğu reel'de dertlerini rahatça konuşacak, yanlış anlaşılmadan dertleşecek insanlara sahip değiller. Bu sebeple burada yazılan yorumlar çok önemli. Özellikle duygusal anlamda yalnız olanlar için..
"Boşanayım mı devam mı edeyim" şeklinde bir sorunun sorulacağı yer forum değildir. Nedeni ise her kafadan farklı bir ses çıkacağı gerçeğidir. Ama bu soru buraya soruluyorsa şayet biraz empati yaparak ve karşı tarafı incitmeden yazmakta fayda var. Kadın olarak zaten duygusal varlıklarız. Ve işin kötüsü çoğu zaman kadın kadını anlamıyor... Yorum yada eleştiri yaparken kendi şartlarımızı baz alarak konuşursak karşı tarafta fayda dan çok zarara sebep oluruz.. Her zaman karşı tarafın ruh halini anlamaya çalışmalı ve yazılarımızı kırıcı değil yapıcı şekilde yazmaya çalışmalıyız..
Daha bugün ne kadar agresif yorumlar yapılıyor diye düşünmüştüm..
Başlık için teşekkür ederim...
isim vermeyeceğim ama burda konu açan bir arkadaşım,arkadaşlarımızın boşan,bu ne biçim evlilik tarzı yorumları üzerine eşine karşı acayip doldu nerdeyse adamın yüzünü göresi yoktu ki adamın ne aldatma ne dayak gibi bir problemi vardı..Sorun sadece eşinin kendi ailesi ve eşi arasındaki dengeyi kuramamasıydı..Bilemiyorum vala canım,burda ki yorumlardan etkilenme bence kesin oluyordur..
Yok sakın isim verme :)
İşte dolmaya müsait bir yapısı var demek ki. Fmeryem çok güzel özetlemiş aslında.
Bazen diyorum ne güzel forum, insanlar ne düşünüyorsa, derdi herneyse paylaşıp rahatlıyor, çözüm buluyor..
Ama bazende kötü sonuçları oluyordur. bu üzücü bence
Her söylenenin uygulamaya alınmaması gerektiini idrak ederiz umarım biz kadınlar..
Geçtiğimiz hafta bir konu açıldı. Başından sonuna takip ettim. Nacizane fikrimi de yazdım. Konu sahibi ilk başta sadece konusuyla alakalı sıkıntılıydı. Bir süre sonra yorum yazanlara laf yetiştirmekten konudan uzaklaştı. Ve kadın bambaşka bir ruh haline büründü. Derdi tasayı bıraktı çan çan bi ona bi diğerine laf yetiştirmeye başladı. Eminim o konuyu hiç danışmasaydı çok daha sağlıklı olacaktı onun için :)
Boşan diyince boşanan yoktur herhalde demeyin alyadua.. inanın hiç belli olmaz.. yarın birgün birileri siz bana boşan dediniz bende boşandım beni siz yaktın demesin.. :))
bu hep öyle olur konu açan cesur olmalı , negatif yazanda olacak positif yazanda , bunu göze alamıyorsan çok duygusalsan konu açma be kardeşim
Konu açıyoruz,derdimizi paylaşıyoruz herkes kendince düşüncesini paylaşarak birbirine yardımcı olmaya çalışıyor..
Konu sahibi arkadaşlarımız burdaki yorumlardan yola çıkarak artık derdi neyse iyice ölçüp tartmalı,kendi değer yargılarıyla yorumları
birleştirmeli ve öyle hareket etmeli diye düşünüyorum.Aa herkes boşan diyor kesin boşanmalıyım diyen biri yoktur heralde :))
bu hep öyle olur konu açan cesur olmalı , negatif yazanda olacak positif yazanda , bunu göze alamıyorsan çok duygusalsan konu açma be kardeşim
Geçtiğimiz hafta bir konu açıldı. Başından sonuna takip ettim. Nacizane fikrimi de yazdım. Konu sahibi ilk başta sadece konusuyla alakalı sıkıntılıydı. Bir süre sonra yorum yazanlara laf yetiştirmekten konudan uzaklaştı. Ve kadın bambaşka bir ruh haline büründü. Derdi tasayı bıraktı çan çan bi ona bi diğerine laf yetiştirmeye başladı. Eminim o konuyu hiç danışmasaydı çok daha sağlıklı olacaktı onun için :)
Boşan diyince boşanan yoktur herhalde demeyin alyadua, inanın hiç belli olmaz.. yarın bir gün birileri "siz bana boşan dediniz bende boşandım beni siz yaktınız" demesin.. :)
benim eski mahalleme taşınan bir komşum vardı şişman ve çok bakımsız ben her sabah yürümeye gidince bana seslenip bende seninle yürüyebi,lirmiyim dedi bende olur dedim o esnada arkadaş olduk , ne kadar çok derdi varmış kadıncağızın , eşi köyde bir evde kalmış kızı kandırıp imam nikahı kıymış bu kadında sonradan hamile kalmış adam benim arkadaşımın yanına her geldiğinde kadını dövüp köyde ki kadının yanına gidermiş , ben bunları duyunca şok oldum , ki adamın lise son sınıfa giden kızı ve üniye g,iden oğlu varmış ,
evide o köydeki kadını alabilmek için satmış , çok perişanlardı ,bir gün yine onlara gittiğimde ana kız ağlaşıyorlardı adam ikisini çok kötü dövmüş çok üzüldüm , ki kadınında 7 kardeşi varmış kimsede buna sahip çıkmamış ama bir imam kardeşi, varmış küçük ilçede artık onu ikna ettim onu çağırmasını ve burdaN GİTMESİNİ gerektiğini söyledim , sonra kardeşi gelp eşyaları yükleyip köydeki anasına taşınmış ama oradada anası kadını istememiş tekrar imam olan kardeşinin ilçede bulunan yere dönmüş şimdi tarım işlerinde çalışıyor en küçük oğlunu yatılı okula vermiş tarikatlar ona destek sağlıyorlar kızıda kapanmış sanırım onlardan para yardımı alıyor , ve sonunda adamdan boşanmış en son gördüğümde daha bakımlı ve daha mutluydu yüzü gülüyordu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?