Eşinden ayrılan arkadaşlarda etkimiz ne derece acaba

Kaety

Çok Şükür, Bin Şükür..
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2012
4.121
753
248
Örnek eşleriyle sıkıntısı olanlar burada derdini anlatıyor, bizde dinleyip kendimizce yorum yapıyoruz.
Genelde duyduklarımıza inanamıyoruz, bir erkeğe yada kadına yakıştıramıyoruz yaşadıklarını.
Ben olsam şöyle yapardım diyoruz
Ayrıl diyoruz, boşan bırak git diyoruz, boşanırsa kadın sığınma evlerine kadar neler yapabileceğini ince ince belirtiyoruz.
Konu açan kişi bizim düşüncelerimizi bilmek istiyor, olumsuz da olsa zaten bilerek konu açıyor.
Duymak istediği boşan dememiz belki de.. bazen de destek bekliyor yada amaaan boşanma sabret dememizi bekliyor.
Bizde kendi açımızdan mantıklı olanı aksediyoruz
Sözde kolay kelimedir ama manevi olarak o kadar da kolay değildir eminim.
Hangi birimiz boşan dedikten sonra o kişinin maddi manevi arkasın da durabiliyoruz, duramayız bu mümkün değil zaten..

Merak ettiğim buradan gaza gelip, etkilenip boşanılacak bir durum olmasa bile boşanan var mıdır? :44:
Kimseyi yargılamak amaçlı yazmıyorum bunları.Bende dahil telaffuz ettim bu kelimeleri.. ama hata mı yaptım
diye düşünmeden edemiyorum.

İnşallah gereksiz yere boşanmalısın gibi tepkiler verip, o kişinin gereksiz yere yuvasının dağılmasına sebep olmuyoruzdur
:26:Kendi adıma sebep oluyorsam bu çok ürkütücü :26:

değişik bir konu olmuş bende yorumları merak ediyorum, bakalım etki ne kadarmış...

değişik bir konu olmuş bende yorumları merak ediyorum, bakalım etki ne kadarmış...

İnsanın etkilenmemesi mümkün değil bence, olumlu yada olumsuz.
Bir sürü kadın, birde hem fikirse..
Konu açanlar karar vermek için güç bulamadığı için yazıyor ve fikirlerimizi önemsiyor.
Valla bazen bakıyorum nasıl gaza getiriyoruz insanları :26: Ama hiç birimiz bir daha yanın da olamıyoruz o kişinin :26:

annemin yakın komşusu vardı ki, bu kadın kaçarak evlenmiş adam sorumsuz biri hiç çalışmıyormuş kız annesinin getirdiği yardımlarla yaşıyordu , arada sırada dayak da yiyordu en son kızı yakın akrabası ile aldatınca ki birde evde yaptığı el işlerinden para kazanıyordu, bu parayıda elinden alınca kadın isyan etmiş onun üzerine kadının annesinin verdiği evden kovunca ve mahallede dayak atrtınca mahalledeki gençler kadının imdatına yetişmiş adamı bir güzelce dövmüşler ve sonra polis gelmiş uzaklaşma almış şu an boşandı evlere temizliğe gidiyor , 14 yaşında kızı var 10 yaşındada oğlu geçen tatilde anneme gidince otobüsde rasladım bence o kadın bir kahraman

bu adamın bunca yıl kahrını çektiği için otobüste yol boyunca sohbet ettik , bende kadına morel verdim ben onu takdir ettim , keşke bütün bu dayak yiyen kadınlar onun kadar cesur olsa , ve adamdan boşansa , çocuklara gelince onların piskolojisi pek iyi değil ,adam kötü eser bırakmış ardından duyduğuma göre adam şimdi istanbuldaymış, artık hangi kadın onun yeni kurbanı olacak onu bilemem, kadınlar erkeklere güvenmesin çoğu yalancı

Son düzenleme:
Forumda yeniyim. Bulunduğum kısa süre zarfında çok agresif tavırlar gördüm. Yaşanan problemlerin bazıları cidden çok uç, bazıları ise çok eften püften. Ama bu durum, bunu paylaşan kişinin ruh haline göre değişiyor. Yani paylaşan kadının ruh hali bu olayın vehametini yada basitliğini göremeyecek durumda olabiliyor.

Buraya sorunlarını yazan insanların birçoğu aslında ne yapmak istediklerini biliyorlar. Ancak doğruluğundan emin olmadıkları için fikir istiyorlar. Ve sanıyorum ki bir çoğu reel'de dertlerini rahatça konuşacak, yanlış anlaşılmadan dertleşecek insanlara sahip değiller. Bu sebeple burada yazılan yorumlar çok önemli. Özellikle duygusal anlamda yalnız olanlar için..

"Boşanayım mı devam mı edeyim" şeklinde bir sorunun sorulacağı yer forum değildir. Nedeni ise her kafadan farklı bir ses çıkacağı gerçeğidir. Ama bu soru buraya soruluyorsa şayet biraz empati yaparak ve karşı tarafı incitmeden yazmakta fayda var. Kadın olarak zaten duygusal varlıklarız. Ve işin kötüsü çoğu zaman kadın kadını anlamıyor... Yorum yada eleştiri yaparken kendi şartlarımızı baz alarak konuşursak karşı tarafta fayda dan çok zarara sebep oluruz.. Her zaman karşı tarafın ruh halini anlamaya çalışmalı ve yazılarımızı kırıcı değil yapıcı şekilde yazmaya çalışmalıyız..

Birde şunu eklemek istiyorum;
Burada yazılan problemler her zaman tek taraflıdır ve asla objektif olamaz. Kadın kendini haklı görüyorsa ilişkideki hatalarını çok fazla açık etmek istemez. Dolayısıyla yorumlar hep "kötü koca" ile sonuçlanır. Buda herzaman çok doğru olmayacaktır...

Daha bugün ne kadar agresif yorumlar yapılıyor diye düşünmüştüm..
Başlık için teşekkür ederim...

Son düzenleme:
isim vermeyeceğim ama burda konu açan bir arkadaşım,arkadaşlarımızın boşan,bu ne biçim evlilik tarzı yorumları üzerine eşine karşı acayip doldu nerdeyse adamın yüzünü göresi yoktu ki adamın ne aldatma ne dayak gibi bir problemi vardı..Sorun sadece eşinin kendi ailesi ve eşi arasındaki dengeyi kuramamasıydı..Bilemiyorum vala canım,burda ki yorumlardan etkilenme bence kesin oluyordur..

Ayrılmayı gerektiren önemli hususlar elbette var onlara lafım yok..
Şimdi biz kadınlar o kadın kadar sabretmeyi bilmiyoruz ama.. Bu ne kadar doğru bilmiyorum ama o kadar manasız şeylerden ayrılmayı düşünüyor ki insanlar.Şuan aklıma gelmiyor ama çoğu cidden çok absürt..

Bende sana teşekkür ederim değindiğin yer tuz biber oldu. :)
atlamışım düşüncem bunu da kapsıyordu.
Sadece suçlu bizler değiliz tabi. Çünkü bizim uzaktan, olaylar dışında ki görüşümüz çok farklı olacak.
Uöarım konu açan kişiler bunu da göz ardı etmeden karar verir :/

Yok sakın isim verme :)
İşte dolmaya müsait bir yapısı var demek ki. Fmeryem çok güzel özetlemiş aslında.
Bazen diyorum ne güzel forum, insanlar ne düşünüyorsa, derdi herneyse paylaşıp rahatlıyor, çözüm buluyor..
Ama bazende kötü sonuçları oluyordur. bu üzücü bence
Her söylenenin uygulamaya alınmaması gerektiini idrak ederiz umarım biz kadınlar..

benim eski mahalleme taşınan bir komşum vardı şişman ve çok bakımsız ben her sabah yürümeye gidince bana seslenip bende seninle yürüyebi,lirmiyim dedi bende olur dedim o esnada arkadaş olduk , ne kadar çok derdi varmış kadıncağızın , eşi köyde bir evde kalmış kızı kandırıp imam nikahı kıymış bu kadında sonradan hamile kalmış adam benim arkadaşımın yanına her geldiğinde kadını dövüp köyde ki kadının yanına gidermiş , ben bunları duyunca şok oldum , ki adamın lise son sınıfa giden kızı ve üniye g,iden oğlu varmış ,
evide o köydeki kadını alabilmek için satmış , çok perişanlardı ,bir gün yine onlara gittiğimde ana kız ağlaşıyorlardı adam ikisini çok kötü dövmüş çok üzüldüm , ki kadınında 7 kardeşi varmış kimsede buna sahip çıkmamış ama bir imam kardeşi, varmış küçük ilçede artık onu ikna ettim onu çağırmasını ve burdaN GİTMESİNİ gerektiğini söyledim , sonra kardeşi gelp eşyaları yükleyip köydeki anasına taşınmış ama oradada anası kadını istememiş tekrar imam olan kardeşinin ilçede bulunan yere dönmüş şimdi tarım işlerinde çalışıyor en küçük oğlunu yatılı okula vermiş tarikatlar ona destek sağlıyorlar kızıda kapanmış sanırım onlardan para yardımı alıyor , ve sonunda adamdan boşanmış en son gördüğümde daha bakımlı ve daha mutluydu yüzü gülüyordu

Son düzenleme:

Konu açıyoruz,derdimizi paylaşıyoruz herkes kendince düşüncesini paylaşarak birbirine yardımcı olmaya çalışıyor..

Konu sahibi arkadaşlarımız burdaki yorumlardan yola çıkarak artık derdi neyse iyice ölçüp tartmalı,kendi değer yargılarıyla yorumları

birleştirmeli ve öyle hareket etmeli diye düşünüyorum.Aa herkes boşan diyor kesin boşanmalıyım diyen biri yoktur heralde :))

Geçtiğimiz hafta bir konu açıldı. Başından sonuna takip ettim. Nacizane fikrimi de yazdım. Konu sahibi ilk başta sadece konusuyla alakalı sıkıntılıydı. Bir süre sonra yorum yazanlara laf yetiştirmekten konudan uzaklaştı. Ve kadın bambaşka bir ruh haline büründü. Derdi tasayı bıraktı çan çan bi ona bi diğerine laf yetiştirmeye başladı. Eminim o konuyu hiç danışmasaydı çok daha sağlıklı olacaktı onun için :)

Boşan diyince boşanan yoktur herhalde demeyin alyadua, inanın hiç belli olmaz.. yarın bir gün birileri "siz bana boşan dediniz bende boşandım beni siz yaktınız" demesin.. :)

Son düzenleme:

bu hep öyle olur konu açan cesur olmalı , negatif yazanda olacak positif yazanda , bunu göze alamıyorsan çok duygusalsan konu açma be kardeşim

bu hep öyle olur konu açan cesur olmalı , negatif yazanda olacak positif yazanda , bunu göze alamıyorsan çok duygusalsan konu açma be kardeşim

Elbette haklısın.. ama duygusal zayıflık insana herşeyi yaptırıyor... ve negatif yazıların da dozajı biraz önemli.

Vardır bence yaa..
Bakıyorum da başta daha ılımlı bir şekilde derdini paylaşıyor sonra adama daha bir kinlenip nasıl böyle olur, ayrılmalıyım modun da

Bence de ema..çok haklısın açmadan önce düşünmesi lazım.
Ama konuşacak kimse yok diye de başlıyor anlatmaya.
Burayı çıkar olarak görüyor, ne kadar sanal ortam desekde etkisi çok büyük.
Boşanmak gibi büyük ve önemli mevzuları burada sorgulamak cidden çok sağlıksız.
Bak psikolojin bozuk kendin karar ver diyip uyarsam dicem ama her konuya da yetişemem ki.. :44:

ilk yorumumda kendi arkadaşımdan örnek verdim,illa ki burda ki yorumlardan etkilenme oluyor,ama herkes boşan diyor diye kimse gidip te eşinden boşanmaz bence..Yada boşanmamalı :))

Boşananlara hiç karşı değilim tam tersi bir kadının eziyet görmesinden, eşi de dahil herkezin karşısın da ezik durmasındansa boşanmasını tasvip ederim ben şahsen.Tahmmül edemiyorum bir kadının ezilmesine.. Çoğu kadın da iyi yapıyor ayrılmakla ama kendi iradesiyle olmalı bu boşanma kararı :26:

buraya bahsettiğiniz durumlarda konu açan arkadaşların zaten bir eğilimi oluyor ve bence genellikle bu eğilimlerinin sağlamasını almak istiyorlar.dikkat ederseniz,kocam bana şunu şunu şunu yaptı,şöyle musuzum kötüyüm diye konu açıp boşanma niyeti olmayan bayanlarımız,bence boşanmalısın çekilmez dert değil diyen arkadaşlara sinirlenirler,pek belli etmemeye çalışılır ama o elektrik hissedilir.kimi onca şeye rahmen affeder ay ben yanlış anlamışım der kapatır konuyu.kimisi gerçek bir çözüm arar ve bulur,boşanmaksa boşanmak,uzman yardımıysa o,konuşmaksa konuşmak,artık her ne ise o.ama şunu biliyorum,boşanmanın tek çare olduğunu bilen arkadaşlarımızın yalnız olmadıklarını bilmeye ve bunu hissedildiği gibi dünyanın sonu olmadığını algılamaya,başarı öyküleri gibi birbirimizin tecrübelerinden beslenmeye ve cesaretlenmeye ihtiyacı var.bu arada burada anlatılan hikayeler elbette tek taraflı,ben bile yakınlarıma eski eşimden bahsederken kendi açımdan bahsederim ister istemez,bunun farkında olduğum için yorum yaparken ayrılmalısınız dersem bu adam tü kaka şeklinde düşündüğüm için değildir sadece,işin aslı ortada bu kadar sorun ve mutsuzluk varsa,bunlar çözülemiyorsa,birbirlerine doğru insanlar değildir şeklinde düşündüğüm için derim.neticede ben de evliliğimi bitirirken,eşimin ağız açtıracak kusurları varken bile evliliğimizin asıl bitme sebebinin anlaşamadığımız uyuşamadığımız olduğunu düşünüyordum.ama konu sahibi arkadaşım çok ince bir noktadaki kul hakkını görebilmiş,böyle hassas insanları seviyorum.ama herkes yaşadığını bilir,konu açan arkadaşlar da lütfen sırf kahve içerken komşusuyla dertleşmek gibi konuları buraya aktarmasın,gerçekten bir akla çözüme hazır olduklarını hissediyorlarsa akıl istesinler..sonuçta buraya cevap yazmak için epey bir süre harcıyoruz,ben bazen çok üzülüyorum,çocuğumun zamanından çalıp yardımcı olmaya çalışıyorum,sonra farkedince asıl tavrı pişman oluyorum,sinirleniyorum.bu da kul hakkı unutmayalım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…